2 jenis couple

aisyahsumayyah3

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
3 Aug 2021
52
649
DragonCoin
12,695.00
1.couple bkn islamik
Iaitu dia upload gambar atau video dia media sosial bersama makwe/pakwe dia
Contoh:gmbr berpelukan, gmbr gelek dan sebagainya dan juga dia dating tempat umum, Dia naik motosikal bersama Pakwe/Makwe di tempat umum, Tanpa ada malu sedikit pun ia termasuk dalam golongan Tidak malu kepada Allah dan Tidak malu kepada manusia.
2.Couple Islamik
Iaitu dia tak dating, dia tak berjumpa, dia tak upload gambar bersama dia media sosial, Tapi dia hanya chatting melalui media social(sosmed) seperti WhatsApp, Facebook, Instagram dan sebagainya. Ini termasuk dalam golongan tidak malu kpd Allah tetapi malu kpd manusia.
Semoga bermanfaat, btw sorry kalau panjang sangat 😅
 

und3rw0rld

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
8 Jun 2021
663
4,125
Alam bawah siber
DragonCoin
2,154,446.00
Lamborghini Sian
Eagle
Frost Dragon
Ducati Panigale V4 R
Good sharing sis. But kalau boleh topik2 informational begini, karanglah dengan lebih kemas dan menarik perhatian. Pemilihan tajuk, pengarangan ayat dan juga contoh-contoh yang lebih menarik perlulah dititikberatkan. Dan kalau boleh buat dalam satu thread saja, sebagai contoh "Ikhtilat dalam Islam", dalam tu awak hurailah pengertian ikhtilat, contoh perlakuan yang tidak menjaga ikhtilat, dan cara-cara menjaga ikhtilat. Bukan apa, kita juga nak menjaga kualiti thread-thread dalam ni supaya orang lebih tertarik untuk membaca ☺️
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Hi aisyah,, terima kasih diatas perkongsian..

Untuk akan datang kalau boleh buat thread yang lebih berkualiti yer.. Boleh rujuk thread dibawah.

Harap awak study thread berkualiti itu bagaimana. Dan mana-mana teguran yang awak terima harap ambil tindakan dan perbaiki ☺️
 
Last edited:

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,683
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
1.couple bkn islamik
Iaitu dia upload gambar atau video dia media sosial bersama makwe/pakwe dia
Contoh:gmbr berpelukan, gmbr gelek dan sebagainya dan juga dia dating tempat umum, Dia naik motosikal bersama Pakwe/Makwe di tempat umum, Tanpa ada malu sedikit pun ia termasuk dalam golongan Tidak malu kepada Allah dan Tidak malu kepada manusia.
2.Couple Islamik
Iaitu dia tak dating, dia tak berjumpa, dia tak upload gambar bersama dia media sosial, Tapi dia hanya chatting melalui media social(sosmed) seperti WhatsApp, Facebook, Instagram dan sebagainya. Ini termasuk dalam golongan tidak malu kpd Allah tetapi malu kpd manusia.
Semoga bermanfaat, btw sorry kalau panjang sangat 😅
Good aishah pada pandangan saya itu biasa anak muda suka akan hiburan berfoya foya Dan sebagainya.

Jadi tanggungjawab kita menegur Dan beri nasihat, dengan baik, jangan kita merasa selesa kerana merasa diri sudah berilmu Dan ada didikan agama yang sempurna, apa kita nak jawab dengan tuhan bila kita ada ilmu Dan cukup pengetahuan tetapi apabila melihat jiran kita membuat perkara mungkar, kita mengutuk mereka mengata mereka dengan dengan perkataan yang Hina sebaliknya kita boleh menegur mereka itu lebih baik Dan mendoakan Kebaikan untuk mereka
 

Hckr300

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
25 Jun 2021
30
246
Putatan negeri sabah
DragonCoin
6,046.00
1.couple bkn islamik
Iaitu dia upload gambar atau video dia media sosial bersama makwe/pakwe dia
Contoh:gmbr berpelukan, gmbr gelek dan sebagainya dan juga dia dating tempat umum, Dia naik motosikal bersama Pakwe/Makwe di tempat umum, Tanpa ada malu sedikit pun ia termasuk dalam golongan Tidak malu kepada Allah dan Tidak malu kepada manusia.
2.Couple Islamik
Iaitu dia tak dating, dia tak berjumpa, dia tak upload gambar bersama dia media sosial, Tapi dia hanya chatting melalui media social(sosmed) seperti WhatsApp, Facebook, Instagram dan sebagainya. Ini termasuk dalam golongan tidak malu kpd Allah tetapi malu kpd manusia.
Semoga bermanfaat, btw sorry kalau panjang sangat 😅
Widih nie kat sekolah mesti lulus bm karangan :). Ajar wey🤣
 
  • Like
Reactions: aisyahsumayyah3

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
1.couple bkn islamik
Iaitu dia upload gambar atau video dia media sosial bersama makwe/pakwe dia
Contoh:gmbr berpelukan, gmbr gelek dan sebagainya dan juga dia dating tempat umum, Dia naik motosikal bersama Pakwe/Makwe di tempat umum, Tanpa ada malu sedikit pun ia termasuk dalam golongan Tidak malu kepada Allah dan Tidak malu kepada manusia.
2.Couple Islamik
Iaitu dia tak dating, dia tak berjumpa, dia tak upload gambar bersama dia media sosial, Tapi dia hanya chatting melalui media social(sosmed) seperti WhatsApp, Facebook, Instagram dan sebagainya. Ini termasuk dalam golongan tidak malu kpd Allah tetapi malu kpd manusia.
Semoga bermanfaat, btw sorry kalau panjang sangat 😅
Nice sharing...tq but ada sedikit kekeliruan di sini.. Sis penah dengar yang takde sbnrnya kapel2 islamik ni.. Even chat un takleh tp klu chat atas urusan penting tu bru boleh. or ada org tngh yg smpaikan apa2 berita kpd pihak laki n pompuan. Thats how jaga ikhtilat yg btol2 jaga ikhtilat. No kapel2 islamik.

Kalau ada salah mohon maaf yer

-----------

@Hckr300 aip jgn gelakkan org.. nnti kena kat diri sendiri cemana
 

J1ng0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
284
2,029
32
1t1k Br0quen
DragonCoin
4,495.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
1.couple bkn islamik
Iaitu dia upload gambar atau video dia media sosial bersama makwe/pakwe dia
Contoh:gmbr berpelukan, gmbr gelek dan sebagainya dan juga dia dating tempat umum, Dia naik motosikal bersama Pakwe/Makwe di tempat umum, Tanpa ada malu sedikit pun ia termasuk dalam golongan Tidak malu kepada Allah dan Tidak malu kepada manusia.
2.Couple Islamik
Iaitu dia tak dating, dia tak berjumpa, dia tak upload gambar bersama dia media sosial, Tapi dia hanya chatting melalui media social(sosmed) seperti WhatsApp, Facebook, Instagram dan sebagainya. Ini termasuk dalam golongan tidak malu kpd Allah tetapi malu kpd manusia.
Semoga bermanfaat, btw sorry kalau panjang sangat 😅
terima kasih atas maklumat yang diberi dan kalau boleh letak sekali gambar agar menarik minat pembaca.....