Information 25 Filem Hacker Terbaik Yang Wajib Anda Tonton Berserta Sinopsis

Show informational about something

ShiBakuTensEi

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
848
2,552
Luc1d Dr34m
DragonCoin
2,418.00
Rumah Kampung
Villa DFM
Apple TV
Rumah sewa rm50
Apple Watch Series 7
Lamborghini Veneno

(25) Filem Hacker Terbaik Yang Wajib Anda Tonton Diwaktu Lapang Berserta Sinopsis Ringkass​

wp6602639.jpg
Thread ini dikongsikan diforum DFM sekadar hiburan semata mata. Sejak kebelakangan ini, banyak filem tentang penggodam telah dibuat pada skrin kecil dan skrin besar. Mungkin kerana penggodaman yang tidak beretika ini adalah jenayah yang sangat biasa pada masa kini. Ada yang terinpirasi dari kisah benar dan jugak rekaan semata mata. Daripada banyak filem tentang penggodam di luar sana, saya telah memilih beberapa yang terbaik. Ada yang memberikan gambaran yang tepat tentang cara penggodam berfungsi , terdapat juga gambaran penggodam sebagai Robin Hood hari ini. Ingin tahu suggestions filem penggodam terbaik yang telah dipilih.

Jom kita tengok sama-sama dibawah.

malasia-censorship-board-lpf.jpg

DISCLAIMERS / AMARAN KERAS !!!!
(18+) - Penonton Di Atas 18Tahun Sahaja
(PG13) - Parent Guide Di Atas 13Tahun

JIKA ANDA DIBAWAH 18TAHUN TAK DAPAT FOLLOW THE RULE DIATAS SILA LEAVE DAN TINGGALKAN THREAD INI SEKARANG JUGA !!!!!!!!!!

1. WarGames (1983). (PG13)

01_film_tentang_hacker.jpg
Pengesyoran filem penggodam pertama yang telah dipilih datangnya dari Tahun (1983). WarGames menceritakan kisah seorang pelajar sekolah menengah dan penggodam yang secara tidak sengaja memecah masuk ke dalam superkomputer pengkalan data ketenteraan. Tindakannya mencetuskan rangkaian peristiwa yang mendorong dunia ke ambang Perang Dunia III.

2. Hackers (1995). (PG13)

02_film_tentang_hacker.jpg Filem ini Mengisahkan tentang seorang penggodam bernama Zero Cool yang mencipta virus komputer berbahaya ketika dia berumur 11 tahun. Virus itu telah menyebabkan bencana terbesar dalam pasaran saham. Akibatnya, dia dilarang menyentuh komputer sehingga umurnya 18 tahun. Satu kejadian menarik berlaku apabila larangan itu akhirnya ditarik balik.

3. Swordfish (2001). (18+)

03_film_tentang_hacker.jpg
Kumpulan anti-pengganas yang diketuai oleh seorang lelaki bernama Gabriel Shear (John Travolta) memerlukan wang untuk membiayai pergerakan mereka. Untuk mendapatkan wang yang dia perlukan, Gabriel mengupah seorang penggodam legenda bernama Stanley Jobson (Hugh Jackman/ Wolverine)

4. Eagle Eye (2008). (PG13)

04_film_tentang_hacker.jpg
Cadangan untuk filem penggodam seterusnya diberikan kepada Eagle Eye. Filem ini mengisahkan tentang seorang lelaki muda dan seorang ibu yang terpaksa melakukan misi berbahaya oleh seorang wanita yang memanggil mereka. Dibintangi oleh Shia LaBeouf dan Michelle Monaghan, Eagle Eye ialah filem tentang jenayah siber yang anda tidak patut ketinggalan.

5. The Girl with the Dragon Tattoo (2009). (18+)

05_film_tentang_hacker.jpg
Henrik Vanger (Christopher Plummer aka Pelakon Utama James Bond ) ialah taikun berpengaruh di Sweden. Empat puluh tahun lalu, dia kehilangan anak angkat kesayangannya, Harriet Vanger (Moa Garpendal). Harriet hilang secara misteri. Dia disangka telah dibunuh, tetapi mayatnya tidak pernah ditemui. Henrik ingin mendedahkan kebenaran kes ini supaya dia dapat bertenang. Dia kemudiannya mengupah seorang wartawan yang diketahui boleh dipercayai dalam menyiasat sebarang kes.Wartawan itu ialah Mikael Blomkvist (Daniel Craig), ketua pengarang majalah Millennium.

6. Blackhat (2015). (18+)

06_film_tentang_hacker.jpg
Cadangan filem penggodam seterusnya datang dari 2015. Blackhat menceritakan kisah penggodam yang disabitkan kesalahan yang diminta membantu siasatan jenayah siber untuk kebebasannya. Dilakonkan oleh Chris Hemsworth (Thor), Wei Tang, Leehom Wang dan Viola Davis, filem penggodam ini akan berasa dekat dengan anda. kenapa? Kerana beberapa adegan dirakam di Jakarta, Indonesia.

7. Snowden (2016). (18+)

07_film_tentang_hacker.jpg
Dibintangi oleh Joseph Gordon-Levitt, filem penggodam ini mengisahkan Edward Snowden, bekas kontraktor Agensi Keselamatan Negara (NSA) yang membocorkan maklumat rahsia negara tentang pengawasan negara secara haram. Dia juga menjadi pelarian, tetapi menjadi hero kepada ramai orang.

8. Die Hard 4.0 (2007). (PG13)

08_film_tentang_hacker.jpg
Filem keempat dalam francais Die Hard, John McClane bertemu penjenayah siber yang menyerang Washington DC. Bersama Matthew Farrell, lakonan Justin Long, John McClane berganding bahu menentang pengganas sambil cuba menyelamatkan anak perempuan McClane, Lucy McClane, lakonan Mary Elizabeth Winstead.

9. Enemy of the State (1998) (18+)

09_film_tentang_hacker.jpg
Robert Clayton Dean, seorang peguam, bermati-matian menyelamatkan diri selepas dia mendapat rakaman video pembunuhan yang melibatkan seorang senator. Menggunakan pengaruh dan kuasanya, senator itu memburu peguam itu menggunakan teknologi pengesanan termaju dan penggodaman. Enemy of the State ialah salah satu filem penggodam yang mempunyai plot yang menarik perhatian anda sepanjang filem itu. Dibintangi oleh Will Smith, Gene Hackman dan Jon Voight, Enemy of the State ialah filem penggodam terbaik yang anda tidak boleh ketinggalan.

10. Who Am I (2014). (PG13)

10_film_tentang_hacker.jpg
Filem penggodam Dari Negara Jerman ini diinspirasikan Dari kisah benar pengodam antarabangsa (Anonymous) mengisahkan sekumpulan penggodam yang menceroboh pelbagai komputer dan kemudahan peringkat tinggi demi populariti. Jika anda suka filem penggodam yang penuh dengan plot twist, anda mesti menonton Who Am I. Saya bagi Rating (10/10) Untuk filem ni Plot twistnya tak masuk diakal

11. Mr. Robot. (18+)

11_film_tentang_hacker.jpg
Nah, yang ini adalah bonus untuk peminat filem penggodam. Mr . Robot mungkin bukan filem cereka, tetapi siri ini mempunyai plot dan cerita yang sangat menarik. Encik. Robot menceritakan kisah Elliot, seorang jurutera keselamatan siber dan penggodam yang cuba menjatuhkan perbadanan rasuah yang dia bekerja.

12. Sneakers (1992). (PG13)

sneakers_1992___photofest___h___2016.jpg
Jangan tertipu dengan tajuk itu dulu. Filem ini bukan tentang kasut, tetapi ini adalah filem tentang penggodaman. Martin Bishop (Robert Redford) dan kumpulan pakar keselamatan sibernya telah diperas ugut oleh NSA untuk mendapatkan semula kotak hitam rahsia. Sebelum mereka sedar, mereka mendapati diri mereka terperangkap dalam dunia yang penuh dengan tipu muslihat, ejen berganda dan kes pembunuhan. Apa yang membuatkan filem ini menarik ialah pelakon watak yang luar biasa, seperti Ben Kingsley, Mary McDonnell, River Phoenix (ya, ini Abang Joaquin Phoenix). , dan lain-lain. Dengan mengambil genre komedi, jalan cerita filem ini dilaksanakan dengan baik dari awal hingga akhir.

13. Ghost In The Shell (1995). (PG13)

Ghost-in-the-Shell-4K-thumb.jpg
Ini adalah filem asal Ghost In The Shell yang diterbitkan di Jepun pada tahun 1995. Cerita ini adalah berdasarkan manga Masamune Shirow dengan nama yang sama.Seorang cyborg bernama Mejar Motoko Kusanagi telah digodam oleh seorang penjenayah. Penggodam itu juga menjadikan Kusanagi pemburu cyborg dan mencipta konspirasi yang akan mengubah Kusanagi selama-lamanya. Ini adalah siri cadangan untuk filem bertemakan Animasi penggodam terbaik yang boleh anda nikmati diwaktu Lapang.

14. Hackers (2016). (PG13)

sinopsis-hacker-2016-kisah-alex-yang-bekerja-di-dunia-gelap-internet78_700.jpg
Alex terpaksa bekerja secara haram di internet untuk membantu membiayai ibu bapanya. Dalam membantu kerjanya, Alex dibantu oleh dua orang iaitu Sye dan Kira. Selepas beberapa lama, Kira yang meminati Alex adalah seorang pengintip yang bekerja untuk sebuah agensi persekutuan. Filem yang menggunakan social engineering yg hebat. Jadi, sejauh mana mereka boleh melakukan tindakan haram ini?

15. Operation Takedown (2000) (18+)

original.jpg
Adaptasi daripada kisah Kevin Mitnick. Mengisahkan seorang penggodam VS seorang pakar sekuriti yang juga bekas penggodam. Banyak memaparkan scene social engineering, dig thru manual/ documentation, coding sikit2. Menarik cerita ni, tapi tak berapa famous. based on true events, berdasarakan kejadian yang sebenar .

16. THE CRASH (2017). (18+)

MV5BOGJmODQ3ZTctMGJjYS00MmIzLTgzM2QtNWEzZDIzNzc0Y2QxXkEyXkFqcGdeQXVyMjI0Mjg2NzE@._V1_-1.jpg
Penjenayah Topi putih (Whitehat) didaftarkan oleh setiausaha perbendaharaan untuk mencegah serangan siber. Menceritakan tentang clifton (Frank Gillo) berkerjasama dengan pemerintah mencegah serangan siber dipasar saham amerika.Dimana serangan tersebut akan menyebabkan system ekonomi dunia Terjejas.

17. JASON BOURNE (2016). (PG13)

MV5BNGJlYjVkMjQtN2NlZC00NTJhLThmZjItMTRlZDczMmE3YmI3XkEyXkFqcGdeQXVyMzI0NDc4ODY@._V1_FMjpg_UX1...jpg
Sudah 10 tahun sejak Jason Bourne (Matt Damon) meninggalkan agensi yang melatihnya menjadi senjata maut. Berharap untuk menariknya keluar dari bayang-bayang, pengarah CIA Robert Dewey menugaskan penggodam dan pakar anti-pemberontakan Heather Lee untuk mencarinya. Lee mengesyaki bahawa bekas operasi Nicky Parsons juga sedang mencarinya. Semasa dia mula menjejaki kedua-duanya, Bourne mendapati dirinya kembali beraksi melawan rangkaian jahat yang menggunakan keganasan dan teknologi untuk mengekalkan kuasa yang tidak terkawal.

18. The Girl In The SpiderWebs (2018). (PG13)

81eKX-EDICL.jpg
Dipecat daripada Agensi Keselamatan Negara, Frans Balder merekrut penggodam Lisbeth Salander untuk mencuri FireWall, program komputer yang boleh mengakses kod untuk senjata nuklear di seluruh dunia. Muat turun tidak lama lagi menarik perhatian daripada ejen NSA yang mengesan aktiviti itu ke Stockholm. Masalah selanjutnya timbul apabila samseng Rusia mengambil komputer riba Lisbeth dan menculik ahli matematik yang boleh membuat FireWall berfungsi. Kini, Lisbeth dan sekutu yang tidak mungkin mesti berlumba dengan masa untuk menyelamatkan budak lelaki itu dan memulihkan kod untuk mengelakkan bencana.

19. The Hackers Wars (2014). (PG13)

81BLtJgadLL._RI_.jpg
The Hacker Wars mengisahkan tentang tiga aktivis maklumat muda (HackTivis), atau penggodam(Blackhat) dan pertempuran mereka dengan Kerajaan AS. Penggodam ini sama ada pengganas atau pejuang kebebasan Politik dan bergantung pada perspektif seseorang tentang siapa yang harus mengawal institusi Teknologi maklumat (IT)

20. Unfriended : Dark Web (2018). (18+)

mL1886_1024x1024.jpg
Setelah menemukan laptop, seorang pemuda online menggunakanya untuk bermain game dengan lima teman baiknya. Dia menunjukkan kepada mereka folder misterius yang memutar video mengganggu orang-orang yang tampak dalam bahaya di darkweb. Mereka kemudian menerima pesan anonim yang memberi tahu mereka bahwa mereka semua akan mati jika mereka memutuskan sambungan atau menelepon polisi. Malam kesenangan yang direncanakan dengan cepat berubah menjadi mematikan karena setiap pengguna menjadi target dari sesuatu yang jahat, sementara yang lain harus menonton tanpa daya dalam ketakutan.Filem yang Agak Dark , Menggunakan beberapa teknik Social Engineering,Virus,trojan,rat,ransomware,Pishing dll Dalam Bad Side of IT world. Untuk yang berminat menonton bergenre (Thriller) wajib Tonton.

21. The Italian Job (2003). (PG13)

bank-thief_the_italian_job_wallpaper_001.jpg
Filem ini sendiri menceritakan aksi pencurian emas jutaan dolar di Venesia. Pencuriannya sendiri berhasil, namun kisah menariknya ada pada saat salah satu temannya yakni Steve yang mengkhianati mereka.Saat pencurian tersebut berhasil, Steve mencegat mereka di sebuah jembatan yang akhirnya membuat kapten dari tim tersebut yaitu John Bridger terbunuh.Tak terima dengan hal tersebut, Charlie akhirnya merencanakan pencurian ulang di rumah Steve. Dari sinilah ia mengumpulkan kembali teman-temannya dan bersatu untuk menghancurkan kekayaan Steve.Bagaimana kisah selanjutnya? Sila tonton filem ini di Netflix!

22. Fabricated City (2017). (PG13)

MV5BZTBhNzllNzktZDg4YS00MTA4LWE4MTItMTI4YzM0Y2ZiOGNhXkEyXkFqcGdeQXVyNzk0NTA5NQ@@._V1_.jpg
Gamer bernama Kwon yoo (Ji Chang Wook) ialah bekas juara taekwondo kebangsaan dan kini menganggur, tetapi di alam siber dia adalah ketua. Kwon Yoo diketahui mempunyai reputasi tinggi dalam perjudian dunia. yoo kemudiannya dijebak dalam kes itu kes rogol dan pembunuhan seorang pelajar sekolah menengah. Insiden itu berlaku ketika dia bermain permainan di sebuah kafe internet. Dia kemudiannya dinamakan sebagai suspek dalang pembunuhan itu dan telah ditahan.Kemudian Kwon yoo mendapat tahu bahawa sebuah syarikat dan organisasi besar menjebaknya dalam pembunuhan itu.Di tengah-tengah kemarahan dan rasa ingin tahu untuk membuktikan bahawa dia tidak bersalah, rakan pemain permainan bernama Demolition (Ahn Jae-hong) dan seorang penggodam wanita bernama Yeo-wool (Shim Eun-kyung) cuba membantunya. Dengan bantuannya dua kawan permainan, mereka cuba membongkar kebenaran tentang kes pembunuhan ini.

23. Operation Java (2021). (PG13)

1621691729601334-1.jpg
Operation Java mengisahkan beberapa penyiasatan berkaitan jenayah yang melibatkan teknologi. Kisah fiksyen ini membawa kita kepada kes-kes yang disiasat dari sudut pandangan Antony dan Dasan. Dua orang belia yang menganggur, berkelulusan diploma kejuruteraan komputer dari sebuah kampus di Kerala. Mereka bergelut untuk mencari rezeki melalui kerja-kerja sampingan. Antony dan Dasan bermimpi untuk menjadi kaya suatu hari nanti, tetapi mereka tidak berjaya. Sehingga suatu hari mereka ditawarkan 'internship' di jabatan Cyber Cell Polis Kerala kerana berjaya membantu polis membongkar jenayah cetak rompak filem melalui laman web TamilRocker. realiti" yang mereka hadapi. Pengarah memberi tumpuan kepada dua isu; jenayah siber dan pengangguran. Kedua-duanya dihidangkan secara seimbang.

24. Twenty Hackers (2021). (PG13)

FB_IMG_16174280412598786.jpg
Sinopsis untuk filem Korea Twenty Hacker mengisahkan tentang kelab penggodam WhiteHat bernama 'Better World' dan penggodam genius bernama 'HEX' yang berlawan dengan penggodam BlackHat apabila Bursa Antarabangsa Songdo digodam semasa revolusi perindustrian keempat. Jae Min, seorang lelaki kacak dengan IQ 160 cuba untuk menyelesaikan masalah. Dia tergolong dalam kelab penggodam putih Better World di bawah nama samaran HEX. Di tengah-tengah konflik yang penuh ghairah, Jaemin bertemu Joohee, seorang gadis yang mengimpikan percintaan seperti dunia kartun. Adakah Jaemin akan berjaya memenangi pertempuran antara penggodam dan hidup bahagia bersama Joo Hee?

25. The Great Hack (2019). (PG13)

MV5BMGViZWEwOGItMGZlMC00YzE1LTk5ZWItMGYxYjhhMjBmNDMwXkEyXkFqcGdeQXVyNDg4NjY5OTQ@._V1_.jpg
Jika Anda suka filem bergenre docu-series atau Filem documentary ,The Great Hack Adalah jawapannya berdasarkan kejadian sebenar .The Great Hack berpusat pada kronologi dan penyiasatan kes dakwaan Salah guna data pengguna media sosial. Cambridge Analytica, sebuah syarikat pemprosesan data besar Britain, didakwa telah mengambil dan menggunakan data pengguna internet tanpa kebenaran. CA dianggarkan mempunyai 5,000 titik sumber data pada setiap orang yang boleh mereka gunakan untuk mengumpul data peribadi dan tingkah laku pada pengguna Internet. Data tersebut kemudiannya diproses menjadi profil psikologi kolektif dan digunakan sebagai bahan untuk mencapai matlamat yang menguntungkan pihak tertentu, dalam kes ini pelanggan yang menggunakan perkhidmatan CA untuk menyokong kepentingan mereka.Salah satu operasi yang sering dilakukan CA adalah menggunakan profil psikologi mereka untuk memanipulasi hasil proses politik di sesebuah wilayah. Mengerikan, CA dikatakan terlibat dalam mengawal selia keputusan pilihan raya di pelbagai bahagian dunia, termasuk India, Ghana, Nigeria, Malaysia, dan juga Indonesia. Salah satu kes yang diketengahkan dalam filem ini ialah dakwaan CA campur tangan terhadap kemenangan Donald Trump dalam pilihan raya AS dan keputusan Britain meninggalkan EU (Brexit). CA, dengan kerjasama Facebook sebagai salah satu media sosial yang masih sangat popular di kalangan pengguna internet di seluruh dunia, disyaki mencuri data pengguna, dan menggunakan hasil yang diproses untuk kepentingan pihak tertentu dengan tujuan untuk memanipulasi persepsi orang ramai dan menang banyak undi dlm proses demokrasi.
.
.
1204162_Who+Am+I+No+System+is+Safe+2.jpg
Adakah korang sendiri mempunyai cadangan filem penggodam kegemaran? Cuba kongsi di ruangan komen ya! Jika ada yang dah menonton Filem diatas berikan Rating ANDA 💪 Penat Wei Taip (1Hour)🤣 Harap Korang Support Dan Hargailah
.
(Hope Anda Enjoy This Thread)

SELAMAT MENONTON !!!!!
 
Last edited:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,457
36,611
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,454.00

(13) Filem Hacker Terbaik Yang Wajib Anda Tonton Diwaktu Lapang Berserta Sinopsis​

View attachment 18700
Thread ini dikongsikan diforum DFM sekadar hiburan semata mata. Sejak kebelakangan ini, banyak filem tentang penggodam telah dibuat pada skrin kecil dan skrin besar. Mungkin kerana penggodaman yang tidak beretika ini adalah jenayah yang sangat biasa pada masa kini. Ada Yang terinpirasi Dari kisah benar Dan jugak rekaan semata mata Daripada banyak filem tentang penggodam di luar sana, Saya telah memilih beberapa yang terbaik. Ada yang memberikan gambaran yang tepat tentang cara penggodam berfungsi , Terdapat juga gambaran penggodam sebagai Robin Hood hari ini. Ingin tahu Suggestions filem penggodam terbaik yang telah dipilih.

Jom kita tengok sama-sama dibawah.

1. WarGames (1983)​

View attachment 18703
Pengesyoran filem penggodam pertama yang telah dipilih datangnya dari Tahun (1983). WarGames menceritakan kisah seorang pelajar sekolah menengah dan penggodam yang secara tidak sengaja memecah masuk ke dalam superkomputer pengkalan data ketenteraan. Tindakannya mencetuskan rangkaian peristiwa yang mendorong dunia ke ambang Perang Dunia III.

2. Hackers (1995)​

View attachment 18704Filem ini Mengisahkan tentang seorang penggodam bernama Zero Cool yang mencipta virus komputer berbahaya ketika dia berumur 11 tahun. Virus itu telah menyebabkan bencana terbesar dalam pasaran saham. Akibatnya, dia dilarang menyentuh komputer sehingga umurnya 18 tahun. Satu kejadian menarik berlaku apabila larangan itu akhirnya ditarik balik.

3. Swordfish (2001)​

View attachment 18705
Kumpulan anti-pengganas yang diketuai oleh seorang lelaki bernama Gabriel Shear (John Travolta) memerlukan wang untuk membiayai pergerakan mereka. Untuk mendapatkan wang yang dia perlukan, Gabriel mengupah seorang penggodam legenda bernama Stanley Jobson (Hugh Jackman/ Wolverine)

4. Eagle Eye (2008)​

View attachment 18706
Cadangan untuk filem penggodam seterusnya diberikan kepada Eagle Eye. Filem ini mengisahkan tentang seorang lelaki muda dan seorang ibu yang terpaksa melakukan misi berbahaya oleh seorang wanita yang memanggil mereka. Dibintangi oleh Shia LaBeouf dan Michelle Monaghan, Eagle Eye ialah filem tentang jenayah siber yang anda tidak patut ketinggalan.

5. The Girl with the Dragon Tattoo (2009)​

View attachment 18707
Henrik Vanger (Christopher Plummer aka Pelakon Utama James Bond ) ialah taikun berpengaruh di Sweden. Empat puluh tahun lalu, dia kehilangan anak angkat kesayangannya, Harriet Vanger (Moa Garpendal). Harriet hilang secara misteri. Dia disangka telah dibunuh, tetapi mayatnya tidak pernah ditemui. Henrik ingin mendedahkan kebenaran kes ini supaya dia dapat bertenang. Dia kemudiannya mengupah seorang wartawan yang diketahui boleh dipercayai dalam menyiasat sebarang kes.Wartawan itu ialah Mikael Blomkvist (Daniel Craig), ketua pengarang majalah Millennium.

6. Blackhat (2015)​

View attachment 18708
Cadangan filem penggodam seterusnya datang dari 2015. Blackhat menceritakan kisah penggodam yang disabitkan kesalahan yang diminta membantu siasatan jenayah siber untuk kebebasannya. Dilakonkan oleh Chris Hemsworth (Thor), Wei Tang, Leehom Wang dan Viola Davis, filem penggodam ini akan berasa dekat dengan anda. kenapa? Kerana beberapa adegan dirakam di Jakarta, Indonesia.

7. Snowden (2016)​

View attachment 18710
Dibintangi oleh Joseph Gordon-Levitt, filem penggodam ini mengisahkan Edward Snowden, bekas kontraktor Agensi Keselamatan Negara (NSA) yang membocorkan maklumat rahsia negara tentang pengawasan negara secara haram. Dia juga menjadi pelarian, tetapi menjadi hero kepada ramai orang.

8. Live Free or Die Hard (2007)​

View attachment 18711
Filem keempat dalam francais Die Hard, John McClane bertemu penjenayah siber yang menyerang Washington DC. Bersama Matthew Farrell, lakonan Justin Long, John McClane berganding bahu menentang pengganas sambil cuba menyelamatkan anak perempuan McClane, Lucy McClane, lakonan Mary Elizabeth Winstead.

9. Enemy of the State (1998)​

View attachment 18712
Robert Clayton Dean, seorang peguam, bermati-matian menyelamatkan diri selepas dia mendapat rakaman video pembunuhan yang melibatkan seorang senator. Menggunakan pengaruh dan kuasanya, senator itu memburu peguam itu menggunakan teknologi pengesanan termaju dan penggodaman. Enemy of the State ialah salah satu filem penggodam yang mempunyai plot yang menarik perhatian anda sepanjang filem itu. Dibintangi oleh Will Smith, Gene Hackman dan Jon Voight, Enemy of the State ialah filem penggodam terbaik yang anda tidak boleh ketinggalan.

10. Who Am I (2014)​

View attachment 18713
Filem penggodam Dari Negara Jerman ini diinspirasikan Dari kisah benar pengodam antarabangsa (Anonymous) mengisahkan sekumpulan penggodam yang menceroboh pelbagai komputer dan kemudahan peringkat tinggi demi populariti. Jika anda suka filem penggodam yang penuh dengan plot twist, anda mesti menonton Who Am I. Saya bagi Rating (10/10) Untuk filem ni Plot twistnya tak masuk diakal

11. Mr. Robot​

View attachment 18714
Nah, yang ini adalah bonus untuk peminat filem penggodam. Mr . Robot mungkin bukan filem cereka, tetapi siri ini mempunyai plot dan cerita yang sangat menarik. Encik. Robot menceritakan kisah Elliot, seorang jurutera keselamatan siber dan penggodam yang cuba menjatuhkan perbadanan rasuah yang dia bekerja.

12. Sneakers (1992)

View attachment 18715
Jangan tertipu dengan tajuk itu dulu. Filem ini bukan tentang kasut, tetapi ini adalah filem tentang penggodaman. Martin Bishop (Robert Redford) dan kumpulan pakar keselamatan sibernya telah diperas ugut oleh NSA untuk mendapatkan semula kotak hitam rahsia. Sebelum mereka sedar, mereka mendapati diri mereka terperangkap dalam dunia yang penuh dengan tipu muslihat, ejen berganda dan kes pembunuhan. Apa yang membuatkan filem ini menarik ialah pelakon watak yang luar biasa, seperti Ben Kingsley, Mary McDonnell, River Phoenix (ya, ini Abang Joaquin Phoenix). , dan lain-lain. Dengan mengambil genre komedi, jalan cerita filem ini dilaksanakan dengan baik dari awal hingga akhir.

13. Ghost In The Shell (1995)

View attachment 18717
Akhir Sekali , Ini adalah filem asal Ghost In The Shell yang diterbitkan di Jepun pada tahun 1995. Cerita ini adalah berdasarkan manga Masamune Shirow dengan nama yang sama.Seorang cyborg bernama Mejar Motoko Kusanagi telah digodam oleh seorang penjenayah. Penggodam itu juga menjadikan Kusanagi pemburu cyborg dan mencipta konspirasi yang akan mengubah Kusanagi selama-lamanya. Ini adalah siri cadangan untuk filem bertemakan Animasi penggodam terbaik yang boleh anda nikmati diwaktu Lapang.
.
.
View attachment 18719
Adakah korang sendiri mempunyai cadangan filem penggodam kegemaran? Cuba kongsi di ruangan komen ya!

SELAMAT MENONTON !!!!!
Nice terbaik ... ada antara cita ni tk sensor .. pastikan anda pilih cerita yg btl .. bkn apa ada antara user masih bersekolah dibawh umur :)

Btw thnks ya sharing .. ttp menarik :)
 

ShiBakuTensEi

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
848
2,552
Luc1d Dr34m
DragonCoin
2,418.00
Rumah Kampung
Villa DFM
Apple TV
Rumah sewa rm50
Apple Watch Series 7
Lamborghini Veneno
Nice terbaik ... ada antara cita ni tk sensor .. pastikan anda pilih cerita yg btl .. bkn apa ada antara user masih bersekolah dibawh umur :)

Btw thnks ya sharing .. ttp menarik :)
TERIMA KASIH DIATAS TEGURAN , Saya Dah Edit Thread Ni Dan Dah Tambahkan Had Umur Penonton Yang Telah Di Tetapkan , Maklum lah First Time Buat Thread Macam Ni Hehe , Thank You 💪
 

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Operation Takedown / Takedown (2000) [Rated-R]
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0159784/

original.jpg


Adaptasi daripada kisah Kevin Mitnick. Mengisahkan seorang penggodam VS seorang pakar sekuriti yang juga bekas penggodam. Banyak memaparkan scene social engineering, dig thru manual/documentation, coding sikit2. Menarik cerita ni, tapi tak berapa famous.
 

Arcabeta

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
19 Jan 2022
92
246
DragonCoin
8,420.00

(13) Filem Hacker Terbaik Yang Wajib Anda Tonton Diwaktu Lapang Berserta Sinopsis Ringkass​

View attachment 18700
Thread ini dikongsikan diforum DFM sekadar hiburan semata mata. Sejak kebelakangan ini, banyak filem tentang penggodam telah dibuat pada skrin kecil dan skrin besar. Mungkin kerana penggodaman yang tidak beretika ini adalah jenayah yang sangat biasa pada masa kini. Ada Yang terinpirasi Dari kisah benar Dan jugak rekaan semata mata Daripada banyak filem tentang penggodam di luar sana, Saya telah memilih beberapa yang terbaik. Ada yang memberikan gambaran yang tepat tentang cara penggodam berfungsi , Terdapat juga gambaran penggodam sebagai Robin Hood hari ini. Ingin tahu Suggestions filem penggodam terbaik yang telah dipilih.

Jom kita tengok sama-sama dibawah.

View attachment 18722

DISCLAIMERS / AMARAN KERAS !!!!
(18+) - Penonton Di Atas 18Tahun Sahaja
(PG13) - Parent Guide Di Atas 13Tahun

JIKA ANDA DIBAWAH 18TAHUN TAK DAPAT FOLLOW THE RULE DIATAS SILA LEAVE DAN TINGGALKAN THREAD INI SEKARANG JUGA !!!!!!!!!!

1. WarGames (1983). (PG13)​

View attachment 18703
Pengesyoran filem penggodam pertama yang telah dipilih datangnya dari Tahun (1983). WarGames menceritakan kisah seorang pelajar sekolah menengah dan penggodam yang secara tidak sengaja memecah masuk ke dalam superkomputer pengkalan data ketenteraan. Tindakannya mencetuskan rangkaian peristiwa yang mendorong dunia ke ambang Perang Dunia III.

2. Hackers (1995). (PG13)​

View attachment 18704Filem ini Mengisahkan tentang seorang penggodam bernama Zero Cool yang mencipta virus komputer berbahaya ketika dia berumur 11 tahun. Virus itu telah menyebabkan bencana terbesar dalam pasaran saham. Akibatnya, dia dilarang menyentuh komputer sehingga umurnya 18 tahun. Satu kejadian menarik berlaku apabila larangan itu akhirnya ditarik balik.

3. Swordfish (2001). (18+)​

View attachment 18705
Kumpulan anti-pengganas yang diketuai oleh seorang lelaki bernama Gabriel Shear (John Travolta) memerlukan wang untuk membiayai pergerakan mereka. Untuk mendapatkan wang yang dia perlukan, Gabriel mengupah seorang penggodam legenda bernama Stanley Jobson (Hugh Jackman/ Wolverine)

4. Eagle Eye (2008). (PG13)​

View attachment 18706
Cadangan untuk filem penggodam seterusnya diberikan kepada Eagle Eye. Filem ini mengisahkan tentang seorang lelaki muda dan seorang ibu yang terpaksa melakukan misi berbahaya oleh seorang wanita yang memanggil mereka. Dibintangi oleh Shia LaBeouf dan Michelle Monaghan, Eagle Eye ialah filem tentang jenayah siber yang anda tidak patut ketinggalan.

5. The Girl with the Dragon Tattoo (2009). (18+)​

View attachment 18707
Henrik Vanger (Christopher Plummer aka Pelakon Utama James Bond ) ialah taikun berpengaruh di Sweden. Empat puluh tahun lalu, dia kehilangan anak angkat kesayangannya, Harriet Vanger (Moa Garpendal). Harriet hilang secara misteri. Dia disangka telah dibunuh, tetapi mayatnya tidak pernah ditemui. Henrik ingin mendedahkan kebenaran kes ini supaya dia dapat bertenang. Dia kemudiannya mengupah seorang wartawan yang diketahui boleh dipercayai dalam menyiasat sebarang kes.Wartawan itu ialah Mikael Blomkvist (Daniel Craig), ketua pengarang majalah Millennium.

6. Blackhat (2015). (18+)​

View attachment 18708
Cadangan filem penggodam seterusnya datang dari 2015. Blackhat menceritakan kisah penggodam yang disabitkan kesalahan yang diminta membantu siasatan jenayah siber untuk kebebasannya. Dilakonkan oleh Chris Hemsworth (Thor), Wei Tang, Leehom Wang dan Viola Davis, filem penggodam ini akan berasa dekat dengan anda. kenapa? Kerana beberapa adegan dirakam di Jakarta, Indonesia.

7. Snowden (2016). (18+)​

View attachment 18710
Dibintangi oleh Joseph Gordon-Levitt, filem penggodam ini mengisahkan Edward Snowden, bekas kontraktor Agensi Keselamatan Negara (NSA) yang membocorkan maklumat rahsia negara tentang pengawasan negara secara haram. Dia juga menjadi pelarian, tetapi menjadi hero kepada ramai orang.

8. Die Hard 4.0 (2007). (PG13)​

View attachment 18711
Filem keempat dalam francais Die Hard, John McClane bertemu penjenayah siber yang menyerang Washington DC. Bersama Matthew Farrell, lakonan Justin Long, John McClane berganding bahu menentang pengganas sambil cuba menyelamatkan anak perempuan McClane, Lucy McClane, lakonan Mary Elizabeth Winstead.

9. Enemy of the State (1998) (18+)​

View attachment 18712
Robert Clayton Dean, seorang peguam, bermati-matian menyelamatkan diri selepas dia mendapat rakaman video pembunuhan yang melibatkan seorang senator. Menggunakan pengaruh dan kuasanya, senator itu memburu peguam itu menggunakan teknologi pengesanan termaju dan penggodaman. Enemy of the State ialah salah satu filem penggodam yang mempunyai plot yang menarik perhatian anda sepanjang filem itu. Dibintangi oleh Will Smith, Gene Hackman dan Jon Voight, Enemy of the State ialah filem penggodam terbaik yang anda tidak boleh ketinggalan.

10. Who Am I (2014). (PG13)​

View attachment 18713
Filem penggodam Dari Negara Jerman ini diinspirasikan Dari kisah benar pengodam antarabangsa (Anonymous) mengisahkan sekumpulan penggodam yang menceroboh pelbagai komputer dan kemudahan peringkat tinggi demi populariti. Jika anda suka filem penggodam yang penuh dengan plot twist, anda mesti menonton Who Am I. Saya bagi Rating (10/10) Untuk filem ni Plot twistnya tak masuk diakal

11. Mr. Robot. (18+)​

View attachment 18714
Nah, yang ini adalah bonus untuk peminat filem penggodam. Mr . Robot mungkin bukan filem cereka, tetapi siri ini mempunyai plot dan cerita yang sangat menarik. Encik. Robot menceritakan kisah Elliot, seorang jurutera keselamatan siber dan penggodam yang cuba menjatuhkan perbadanan rasuah yang dia bekerja.

12. Sneakers (1992). (PG13)

View attachment 18715
Jangan tertipu dengan tajuk itu dulu. Filem ini bukan tentang kasut, tetapi ini adalah filem tentang penggodaman. Martin Bishop (Robert Redford) dan kumpulan pakar keselamatan sibernya telah diperas ugut oleh NSA untuk mendapatkan semula kotak hitam rahsia. Sebelum mereka sedar, mereka mendapati diri mereka terperangkap dalam dunia yang penuh dengan tipu muslihat, ejen berganda dan kes pembunuhan. Apa yang membuatkan filem ini menarik ialah pelakon watak yang luar biasa, seperti Ben Kingsley, Mary McDonnell, River Phoenix (ya, ini Abang Joaquin Phoenix). , dan lain-lain. Dengan mengambil genre komedi, jalan cerita filem ini dilaksanakan dengan baik dari awal hingga akhir.

13. Ghost In The Shell (1995). (PG13)

View attachment 18717
Akhir Sekali , Ini adalah filem asal Ghost In The Shell yang diterbitkan di Jepun pada tahun 1995. Cerita ini adalah berdasarkan manga Masamune Shirow dengan nama yang sama.Seorang cyborg bernama Mejar Motoko Kusanagi telah digodam oleh seorang penjenayah. Penggodam itu juga menjadikan Kusanagi pemburu cyborg dan mencipta konspirasi yang akan mengubah Kusanagi selama-lamanya. Ini adalah siri cadangan untuk filem bertemakan Animasi penggodam terbaik yang boleh anda nikmati diwaktu Lapang.
.
.
View attachment 18719
Adakah korang sendiri mempunyai cadangan filem penggodam kegemaran? Cuba kongsi di ruangan komen ya! Jika ada yang dah menonton Filem diatas berikan Rating ANDA 💪 Penat Wei Taip (1Hour+)🤣 Harap Korang Support Dan Hargailah
.
(Hope korang Enjoy This Thread)

SELAMAT MENONTON !!!!!
Jom tonton
 

tengkuganas

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
19 Jun 2021
451
1,842
DragonCoin
162,908.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
NCR M16
Duplex Apartment
Ulat Gonggok Gergasi

(13) Filem Hacker Terbaik Yang Wajib Anda Tonton Diwaktu Lapang Berserta Sinopsis Ringkass​

View attachment 18700
Thread ini dikongsikan diforum DFM sekadar hiburan semata mata. Sejak kebelakangan ini, banyak filem tentang penggodam telah dibuat pada skrin kecil dan skrin besar. Mungkin kerana penggodaman yang tidak beretika ini adalah jenayah yang sangat biasa pada masa kini. Ada Yang terinpirasi Dari kisah benar Dan jugak rekaan semata mata Daripada banyak filem tentang penggodam di luar sana, Saya telah memilih beberapa yang terbaik. Ada yang memberikan gambaran yang tepat tentang cara penggodam berfungsi , Terdapat juga gambaran penggodam sebagai Robin Hood hari ini. Ingin tahu Suggestions filem penggodam terbaik yang telah dipilih.

Jom kita tengok sama-sama dibawah.

View attachment 18722

DISCLAIMERS / AMARAN KERAS !!!!
(18+) - Penonton Di Atas 18Tahun Sahaja
(PG13) - Parent Guide Di Atas 13Tahun

JIKA ANDA DIBAWAH 18TAHUN TAK DAPAT FOLLOW THE RULE DIATAS SILA LEAVE DAN TINGGALKAN THREAD INI SEKARANG JUGA !!!!!!!!!!

1. WarGames (1983). (PG13)​

View attachment 18703
Pengesyoran filem penggodam pertama yang telah dipilih datangnya dari Tahun (1983). WarGames menceritakan kisah seorang pelajar sekolah menengah dan penggodam yang secara tidak sengaja memecah masuk ke dalam superkomputer pengkalan data ketenteraan. Tindakannya mencetuskan rangkaian peristiwa yang mendorong dunia ke ambang Perang Dunia III.

2. Hackers (1995). (PG13)​

View attachment 18704Filem ini Mengisahkan tentang seorang penggodam bernama Zero Cool yang mencipta virus komputer berbahaya ketika dia berumur 11 tahun. Virus itu telah menyebabkan bencana terbesar dalam pasaran saham. Akibatnya, dia dilarang menyentuh komputer sehingga umurnya 18 tahun. Satu kejadian menarik berlaku apabila larangan itu akhirnya ditarik balik.

3. Swordfish (2001). (18+)​

View attachment 18705
Kumpulan anti-pengganas yang diketuai oleh seorang lelaki bernama Gabriel Shear (John Travolta) memerlukan wang untuk membiayai pergerakan mereka. Untuk mendapatkan wang yang dia perlukan, Gabriel mengupah seorang penggodam legenda bernama Stanley Jobson (Hugh Jackman/ Wolverine)

4. Eagle Eye (2008). (PG13)​

View attachment 18706
Cadangan untuk filem penggodam seterusnya diberikan kepada Eagle Eye. Filem ini mengisahkan tentang seorang lelaki muda dan seorang ibu yang terpaksa melakukan misi berbahaya oleh seorang wanita yang memanggil mereka. Dibintangi oleh Shia LaBeouf dan Michelle Monaghan, Eagle Eye ialah filem tentang jenayah siber yang anda tidak patut ketinggalan.

5. The Girl with the Dragon Tattoo (2009). (18+)​

View attachment 18707
Henrik Vanger (Christopher Plummer aka Pelakon Utama James Bond ) ialah taikun berpengaruh di Sweden. Empat puluh tahun lalu, dia kehilangan anak angkat kesayangannya, Harriet Vanger (Moa Garpendal). Harriet hilang secara misteri. Dia disangka telah dibunuh, tetapi mayatnya tidak pernah ditemui. Henrik ingin mendedahkan kebenaran kes ini supaya dia dapat bertenang. Dia kemudiannya mengupah seorang wartawan yang diketahui boleh dipercayai dalam menyiasat sebarang kes.Wartawan itu ialah Mikael Blomkvist (Daniel Craig), ketua pengarang majalah Millennium.

6. Blackhat (2015). (18+)​

View attachment 18708
Cadangan filem penggodam seterusnya datang dari 2015. Blackhat menceritakan kisah penggodam yang disabitkan kesalahan yang diminta membantu siasatan jenayah siber untuk kebebasannya. Dilakonkan oleh Chris Hemsworth (Thor), Wei Tang, Leehom Wang dan Viola Davis, filem penggodam ini akan berasa dekat dengan anda. kenapa? Kerana beberapa adegan dirakam di Jakarta, Indonesia.

7. Snowden (2016). (18+)​

View attachment 18710
Dibintangi oleh Joseph Gordon-Levitt, filem penggodam ini mengisahkan Edward Snowden, bekas kontraktor Agensi Keselamatan Negara (NSA) yang membocorkan maklumat rahsia negara tentang pengawasan negara secara haram. Dia juga menjadi pelarian, tetapi menjadi hero kepada ramai orang.

8. Die Hard 4.0 (2007). (PG13)​

View attachment 18711
Filem keempat dalam francais Die Hard, John McClane bertemu penjenayah siber yang menyerang Washington DC. Bersama Matthew Farrell, lakonan Justin Long, John McClane berganding bahu menentang pengganas sambil cuba menyelamatkan anak perempuan McClane, Lucy McClane, lakonan Mary Elizabeth Winstead.

9. Enemy of the State (1998) (18+)​

View attachment 18712
Robert Clayton Dean, seorang peguam, bermati-matian menyelamatkan diri selepas dia mendapat rakaman video pembunuhan yang melibatkan seorang senator. Menggunakan pengaruh dan kuasanya, senator itu memburu peguam itu menggunakan teknologi pengesanan termaju dan penggodaman. Enemy of the State ialah salah satu filem penggodam yang mempunyai plot yang menarik perhatian anda sepanjang filem itu. Dibintangi oleh Will Smith, Gene Hackman dan Jon Voight, Enemy of the State ialah filem penggodam terbaik yang anda tidak boleh ketinggalan.

10. Who Am I (2014). (PG13)​

View attachment 18713
Filem penggodam Dari Negara Jerman ini diinspirasikan Dari kisah benar pengodam antarabangsa (Anonymous) mengisahkan sekumpulan penggodam yang menceroboh pelbagai komputer dan kemudahan peringkat tinggi demi populariti. Jika anda suka filem penggodam yang penuh dengan plot twist, anda mesti menonton Who Am I. Saya bagi Rating (10/10) Untuk filem ni Plot twistnya tak masuk diakal

11. Mr. Robot. (18+)​

View attachment 18714
Nah, yang ini adalah bonus untuk peminat filem penggodam. Mr . Robot mungkin bukan filem cereka, tetapi siri ini mempunyai plot dan cerita yang sangat menarik. Encik. Robot menceritakan kisah Elliot, seorang jurutera keselamatan siber dan penggodam yang cuba menjatuhkan perbadanan rasuah yang dia bekerja.

12. Sneakers (1992). (PG13)

View attachment 18715
Jangan tertipu dengan tajuk itu dulu. Filem ini bukan tentang kasut, tetapi ini adalah filem tentang penggodaman. Martin Bishop (Robert Redford) dan kumpulan pakar keselamatan sibernya telah diperas ugut oleh NSA untuk mendapatkan semula kotak hitam rahsia. Sebelum mereka sedar, mereka mendapati diri mereka terperangkap dalam dunia yang penuh dengan tipu muslihat, ejen berganda dan kes pembunuhan. Apa yang membuatkan filem ini menarik ialah pelakon watak yang luar biasa, seperti Ben Kingsley, Mary McDonnell, River Phoenix (ya, ini Abang Joaquin Phoenix). , dan lain-lain. Dengan mengambil genre komedi, jalan cerita filem ini dilaksanakan dengan baik dari awal hingga akhir.

13. Ghost In The Shell (1995). (PG13)

View attachment 18717
Akhir Sekali , Ini adalah filem asal Ghost In The Shell yang diterbitkan di Jepun pada tahun 1995. Cerita ini adalah berdasarkan manga Masamune Shirow dengan nama yang sama.Seorang cyborg bernama Mejar Motoko Kusanagi telah digodam oleh seorang penjenayah. Penggodam itu juga menjadikan Kusanagi pemburu cyborg dan mencipta konspirasi yang akan mengubah Kusanagi selama-lamanya. Ini adalah siri cadangan untuk filem bertemakan Animasi penggodam terbaik yang boleh anda nikmati diwaktu Lapang.
.
.
View attachment 18719
Adakah korang sendiri mempunyai cadangan filem penggodam kegemaran? Cuba kongsi di ruangan komen ya! Jika ada yang dah menonton Filem diatas berikan Rating ANDA 💪 Penat Wei Taip (1Hour+)🤣 Harap Korang Support Dan Hargailah
.
(Hope korang Enjoy This Thread)

SELAMAT MENONTON !!!!!
ayat kamu membuatkan saya selesa utk di baca hingga habis walaupun saya ni malas membaca. saya bagi 4.5 stars. haa tepuk