Aktivist Muda Kena Saman

Status
Not open for further replies.

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt
Korang apa khabar? Sihat ke hari ni? Dah dapat vaksin? Dah suntikan ke berapa? Aku harap korang semua dalam keadaan baik-baik sahaja. Aamiin.

Hari ini aku nak membincangkan satu topik yang agak membuatkan aku rasa macam ini semua tak adil.

Korang semua ingat lagi tak pasal Ain Husniza? Yep, student yang viral sebab dia post satu video dekat TiK Tok pasal "r**e joke" pada hujung bulan Ramadhan hari tu.

Hari ini...

Dia viral lagi sebab dia dikatakan kena saman dengan pihak berkuasa.

Screenshot_2021-08-04-18-35-44-936_com.twitter.android.jpg

Bagi pendapat aku, ini semua tidak adil sebab Ain menyebarkan sesuatu benda yang perlu menjadi ingatan kepada semua orang. This kind of joke bukan benda main-main. Sebab tanpa kita tahu, semua itu terjadi dekat sesiapa sahaja and kita tak tahu mental orang yang kena tu macam mana.
But for this girl, Ain Husniza, dia berani menegakkan sesuatu yang tak ramai orang berani nak bukak mulut. Even orang dewasa sekalipun. Aku memang bangga dengan dia sebab keberanian dia even dia umur lagi muda dari aku. (bukan obses or minat yang fanatik tau)

Tapi sedihnya, hari ini, dia dikenakan denda yang dikatakan sebagai "pernyataan-pernyataan fitnah".

Jadi, apa pendapat netizen-netizen DFM semua?



✓ Komen jangan ada perkataan tak senonoh.
✓ Sabar ( saya pun sedang cuba untuk bersabar)
 

J1ng0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
284
2,029
33
1t1k Br0quen
DragonCoin
6,495.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
fight la di mahkamah kalau setakat update di media sosial that not platform for defence yourself ....so,kalau bijak berkata dan ade hujah dengan fakta yang tepat yess silakan hujah anda di platform mahkamah......walaupon dia trima tntutan 1 juta tak semestinya kene bayar tuntutan tu.....
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,850
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
6,736.00
Assalamualaikum wbt
Korang apa khabar? Sihat ke hari ni? Dah dapat vaksin? Dah suntikan ke berapa? Aku harap korang semua dalam keadaan baik-baik sahaja. Aamiin.

Hari ini aku nak membincangkan satu topik yang agak membuatkan aku rasa macam ini semua tak adil.

Korang semua ingat lagi tak pasal Ain Husniza? Yep, student yang viral sebab dia post satu video dekat TiK Tok pasal "r**e joke" pada hujung bulan Ramadhan hari tu.

Hari ini...

Dia viral lagi sebab dia dikatakan kena saman dengan pihak berkuasa.

View attachment 8329

Bagi pendapat aku, ini semua tidak adil sebab Ain menyebarkan sesuatu benda yang perlu menjadi ingatan kepada semua orang. This kind of joke bukan benda main-main. Sebab tanpa kita tahu, semua itu terjadi dekat sesiapa sahaja and kita tak tahu mental orang yang kena tu macam mana.
But for this girl, Ain Husniza, dia berani menegakkan sesuatu yang tak ramai orang berani nak bukak mulut. Even orang dewasa sekalipun. Aku memang bangga dengan dia sebab keberanian dia even dia umur lagi muda dari aku. (bukan obses or minat yang fanatik tau)

Tapi sedihnya, hari ini, dia dikenakan denda yang dikatakan sebagai "pernyataan-pernyataan fitnah".

Jadi, apa pendapat netizen-netizen DFM semua?



✓ Komen jangan ada perkataan tak senonoh.
✓ Sabar ( saya pun sedang cuba untuk bersabar)
Semua benda nak viral
Assalamualaikum wbt
Korang apa khabar? Sihat ke hari ni? Dah dapat vaksin? Dah suntikan ke berapa? Aku harap korang semua dalam keadaan baik-baik sahaja. Aamiin.

Hari ini aku nak membincangkan satu topik yang agak membuatkan aku rasa macam ini semua tak adil.

Korang semua ingat lagi tak pasal Ain Husniza? Yep, student yang viral sebab dia post satu video dekat TiK Tok pasal "r**e joke" pada hujung bulan Ramadhan hari tu.

Hari ini...

Dia viral lagi sebab dia dikatakan kena saman dengan pihak berkuasa.

View attachment 8329

Bagi pendapat aku, ini semua tidak adil sebab Ain menyebarkan sesuatu benda yang perlu menjadi ingatan kepada semua orang. This kind of joke bukan benda main-main. Sebab tanpa kita tahu, semua itu terjadi dekat sesiapa sahaja and kita tak tahu mental orang yang kena tu macam mana.
But for this girl, Ain Husniza, dia berani menegakkan sesuatu yang tak ramai orang berani nak bukak mulut. Even orang dewasa sekalipun. Aku memang bangga dengan dia sebab keberanian dia even dia umur lagi muda dari aku. (bukan obses or minat yang fanatik tau)

Tapi sedihnya, hari ini, dia dikenakan denda yang dikatakan sebagai "pernyataan-pernyataan fitnah".

Jadi, apa pendapat netizen-netizen DFM semua?



✓ Komen jangan ada perkataan tak senonoh.
✓ Sabar ( saya pun sedang cuba untuk bersabar)
nak publisiti jer ni ,lepas tu mintak lah maaf 😌🚬
 
  • Haha
Reactions: Falcon98

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Assalamualaikum wbt
Korang apa khabar? Sihat ke hari ni? Dah dapat vaksin? Dah suntikan ke berapa? Aku harap korang semua dalam keadaan baik-baik sahaja. Aamiin.

Hari ini aku nak membincangkan satu topik yang agak membuatkan aku rasa macam ini semua tak adil.

Korang semua ingat lagi tak pasal Ain Husniza? Yep, student yang viral sebab dia post satu video dekat TiK Tok pasal "r**e joke" pada hujung bulan Ramadhan hari tu.

Hari ini...

Dia viral lagi sebab dia dikatakan kena saman dengan pihak berkuasa.

View attachment 8329

Bagi pendapat aku, ini semua tidak adil sebab Ain menyebarkan sesuatu benda yang perlu menjadi ingatan kepada semua orang. This kind of joke bukan benda main-main. Sebab tanpa kita tahu, semua itu terjadi dekat sesiapa sahaja and kita tak tahu mental orang yang kena tu macam mana.
But for this girl, Ain Husniza, dia berani menegakkan sesuatu yang tak ramai orang berani nak bukak mulut. Even orang dewasa sekalipun. Aku memang bangga dengan dia sebab keberanian dia even dia umur lagi muda dari aku. (bukan obses or minat yang fanatik tau)

Tapi sedihnya, hari ini, dia dikenakan denda yang dikatakan sebagai "pernyataan-pernyataan fitnah".

Jadi, apa pendapat netizen-netizen DFM semua?



✓ Komen jangan ada perkataan tak senonoh.
✓ Sabar ( saya pun sedang cuba untuk bersabar)
Kes pelajar yang bersuara pasal guru dia buat lawak l*c*h tu ke??
Bak kata @SpecialBran yeahh fight,, bawak ke mahkamah..
 

H34D_HUN73R

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
5 Jun 2021
709
1,703
MB X BAGI GUNA BENDERA PUTIH
DragonCoin
203,589.00
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi

Pakcik @saifulnizam gudluck stay strong (y)

benda dah viral
 

billpagaroni

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
233
690
DragonCoin
1,411,240.00
Bugatti La Voiture Noire
Rolls-Royce Boat Tail
Apple iPhone 13 Pro
Apple Macbook Pro 13
iPad Pro
Apple Watch Series 7
pada pendapat saya, dia juga patut menjaga penampilan yang lebih elok, dan perlu juga dia menjaga aib orang, kalau setakat sekali dua ok lagi, ni semua benda nk bagitau, memang ternyata dia sedang mencari populariti.
 
  • Haha
Reactions: Falcon98

billpagaroni

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
233
690
DragonCoin
1,411,240.00
Bugatti La Voiture Noire
Rolls-Royce Boat Tail
Apple iPhone 13 Pro
Apple Macbook Pro 13
iPad Pro
Apple Watch Series 7
Bab nak cari populariti ni, bagi aku, biasa la. Baru kenal dunia "selebriti" . Aku harap aku tak macam tu. Aku harap kita semua tak macam tu bila ada dalam forum DragonForce Malaysia ni. Aamiin. ( DFM femes an? ke aku salah?)
famous for underdogs
 

H34D_HUN73R

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
5 Jun 2021
709
1,703
MB X BAGI GUNA BENDERA PUTIH
DragonCoin
203,589.00
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi
Bab nak cari populariti ni, bagi aku, biasa la. Baru kenal dunia "selebriti" . Aku harap aku tak macam tu. Aku harap kita semua tak macam tu bila ada dalam forum DragonForce Malaysia ni. Aamiin. ( DFM femes an? ke aku salah?)
macam mana nak cari populariti guna nama DFM
CARA:
Pergi Kedai Print Baju Lepastu Bagi Baju Kat Kat Kedai Suruh Tulis
"ORANG LAMA DRAGON FORCE MALAYSIA"
"letak IG"
"letak FB"

nanti Ramai Follow IG & FB lepatu orang ramai Chat

tanya 'Boleh Tak Hack Fb atau Ig Saya'

Lepastu Jawap 'Nanti saya cuba'
 
Status
Not open for further replies.