AKU KENE SCAM TOLONG

Status
Not open for further replies.

Apam Balik

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
288
117
IPOH PERAK
DragonCoin
4,020.00
assalamualaikum disini saya kene scam 19/julai/2021 .... mula² macam ni aku tanya kt satu gp wasap yang jual acc game kan selepas itu aku try la kata "spe jual acc game mesej" pastu ade laknatullah mesej aku dia kata "nk beli acc tk" aku pun kata lah "nak" pastu aku cakap "nak tengok acc" pastu dia pun tunjuk....aku pun kata la harga bape dia kata rm 80 pastu aku kata "boleh kurang tk" dia kata "boleh" aku pun ade rm 90 kt e wallet aku pun transfer la tetiba dia bgi acc tpi acc tu bukan acc sebenar bermakna acc tu semua pass dan username semua direka pedih memang pedih esok raya haji tetiba jdi camni aku beli acc tu pun dulu acc aku pun pernah kene hack jdi nk try la beli acc orang kan.....aku transfer rm 80 sia sia siapa boleh bantu ...kalau boleh bantu terima kasih Screenshot_2021-07-19-20-31-48-304_com.gbwhatsapp.jpg
 
  • Like
Reactions: XP3RT

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
assalamualaikum disini saya kene scam 19/julai/2021 .... mula² macam ni aku tanya kt satu gp wasap yang jual acc game kan selepas itu aku try la kata "spe jual acc game mesej" pastu ade laknatullah mesej aku dia kata "nk beli acc tk" aku pun kata lah "nak" pastu aku cakap "nak tengok acc" pastu dia pun tunjuk....aku pun kata la harga bape dia kata rm 80 pastu aku kata "boleh kurang tk" dia kata "boleh" aku pun ade rm 90 kt e wallet aku pun transfer la tetiba dia bgi acc tpi acc tu bukan acc sebenar bermakna acc tu semua pass dan username semua direka pedih memang pedih esok raya haji tetiba jdi camni aku beli acc tu pun dulu acc aku pun pernah kene hack jdi nk try la beli acc orang kan.....aku transfer rm 80 sia sia siapa boleh bantu ...kalau boleh bantu terima kasihView attachment 6669
Oh nnt selepas ni kamu bole tengok thread yg bg tips untukk x nk scam aku bole je nk cuba phising masalah nya phone aku pecah huhuhuh so susah huhu
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Isu scam sebab game selalu berlaku , selalunya kena pakai orang tengah atau midman dalam urusan penjual account game . Boleh buat report polis , tapi isu game ni .. faham-fahamla.
Hmm betul2 aku rasa xleh kalau isu game
 

T0K45H1D0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
150
390
Muka Bumi
DragonCoin
3,990.00
assalamualaikum disini saya kene scam 19/julai/2021 .... mula² macam ni aku tanya kt satu gp wasap yang jual acc game kan selepas itu aku try la kata "spe jual acc game mesej" pastu ade laknatullah mesej aku dia kata "nk beli acc tk" aku pun kata lah "nak" pastu aku cakap "nak tengok acc" pastu dia pun tunjuk....aku pun kata la harga bape dia kata rm 80 pastu aku kata "boleh kurang tk" dia kata "boleh" aku pun ade rm 90 kt e wallet aku pun transfer la tetiba dia bgi acc tpi acc tu bukan acc sebenar bermakna acc tu semua pass dan username semua direka pedih memang pedih esok raya haji tetiba jdi camni aku beli acc tu pun dulu acc aku pun pernah kene hack jdi nk try la beli acc orang kan.....aku transfer rm 80 sia sia siapa boleh bantu ...kalau boleh bantu terima kasihView attachment 6669
Ni fon scammer ke?
 
  • Like
Reactions: Apam Balik
Status
Not open for further replies.