Open Amalan sebelum tidur

AnonFace

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Nov 2022
13
76
Malaysia
DragonCoin
2,945.00
Aslammualaikum guys harini saya nak share tentang ~Amalan sebelum tidur✨

2 Alasan kenapa perlu ada amalan sebelum tidur :

Pertama : Kerana tidur dipanggil kematian kecil , dan tidak sedikit orang yang meninggal ketika tidur , dan baik atau buruknya seseorang itu bergantung pada akhir kehidupannya , maka mari kita akhiri kehidupan hari ini dengan amalan yang baik

Kedua : sebagai tanda cinta dan kasih kita pada Baginda s.a.w dengan mengikuti sunnahnya

Let's go! :
➪Baca Al-mulk
➪Kemas tempat tidur
➪Ambil wuduk
➪Solat sunat taubat 2 rakaat
➪Baca surah 3 Qul •An Nas
•Al Falaq
•Al ikhlas

➪Baca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, doa sebelum tidur
➪Tidur menghadap ke kanan
➪Zikir
*Allahuakbar 33
*Subhanallah 33
*Alhamdulillah 33
➪Baca sayyidul istighfar
➪Baca ayat 1000 dinar
➪Memaafkan semua orang
أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ، لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد

"Kalau tak mampu semua jangan tinggal semua"

Wallahua'lam
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,456
36,608
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,444.00
Aslammualaikum guys harini saya nak share tentang ~Amalan sebelum tidur✨

2 Alasan kenapa perlu ada amalan sebelum tidur :

Pertama : Kerana tidur dipanggil kematian kecil , dan tidak sedikit orang yang meninggal ketika tidur , dan baik atau buruknya seseorang itu bergantung pada akhir kehidupannya , maka mari kita akhiri kehidupan hari ini dengan amalan yang baik

Kedua : sebagai tanda cinta dan kasih kita pada Baginda s.a.w dengan mengikuti sunnahnya

Let's go! :
➪Baca Al-mulk
➪Kemas tempat tidur
➪Ambil wuduk
➪Solat sunat taubat 2 rakaat
➪Baca surah 3 Qul •An Nas
•Al Falaq
•Al ikhlas

➪Baca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, doa sebelum tidur
➪Tidur menghadap ke kanan
➪Zikir
*Allahuakbar 33
*Subhanallah 33
*Alhamdulillah 33
➪Baca sayyidul istighfar
➪Baca ayat 1000 dinar
➪Memaafkan semua orang
أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ، لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد

"Kalau tak mampu semua jangan tinggal semua"

Wallahua'lam
Thanks sharing ilmu dan info
 
  • Like
Reactions: AnonFace

amizikryy

DFM Member
DFM Member
Aslammualaikum guys harini saya nak share tentang ~Amalan sebelum tidur✨

2 Alasan kenapa perlu ada amalan sebelum tidur :

Pertama : Kerana tidur dipanggil kematian kecil , dan tidak sedikit orang yang meninggal ketika tidur , dan baik atau buruknya seseorang itu bergantung pada akhir kehidupannya , maka mari kita akhiri kehidupan hari ini dengan amalan yang baik

Kedua : sebagai tanda cinta dan kasih kita pada Baginda s.a.w dengan mengikuti sunnahnya

Let's go! :
➪Baca Al-mulk
➪Kemas tempat tidur
➪Ambil wuduk
➪Solat sunat taubat 2 rakaat
➪Baca surah 3 Qul •An Nas
•Al Falaq
•Al ikhlas

➪Baca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, doa sebelum tidur
➪Tidur menghadap ke kanan
➪Zikir
*Allahuakbar 33
*Subhanallah 33
*Alhamdulillah 33
➪Baca sayyidul istighfar
➪Baca ayat 1000 dinar
➪Memaafkan semua orang
أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ، لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد

"Kalau tak mampu semua jangan tinggal semua"

Wallahua'lam
Zikir Fatimah :

Subhanallah 33
Alhamdulillah 33
Allahuakbar 33

Kelebihan : buatkan kita rasa segar dan bersemangat bila bangun pagi

Baca satu surah sampai habis, kelebihan : Allah akan hantarkan malaikat untuk jaga kita sepanjang malam

Baca ayat kursi sekali : Allah akan lindung kita waktu kita tidur
Baca ayat kursi 2 ekali : Allah akan lindung satu keluarga kita ketika tidur
Baca ayat kursi 3 kali : Allah akan lindung satu kawasan kita ketika sedang tidur

Baca Surah Al Kafirun sebelum tidur allah akan lindung kita daripada sifat syirik

Baca tiga surah kul sebenyak tiga kali
Surah Al Ikhlas X3
Surah Al Falaq X3
Surah An Nas X3

Lepas dah siap baca semua hembuskan nafas pada tangan dan sapu pada muka dan sapukan pada seluruh badan. InsyaAllah takde kena gangguan yang pelik2

Jangan risau ilmu² ni semua aku dapatkan daripada ustaz² waktu keluar ijtimak tabligh ada juga yang daripada kitab Fadilat Amal. Semoga ilmu ni bermanfaat untuk semua

Sekian terima kasih..nice thread btw
 
Last edited:

AnonFace

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Nov 2022
13
76
Malaysia
DragonCoin
2,945.00
Zikir Fatimah :

Subhanallah 33
Alhamdulillah 33
Allahuakbar 33

Kelebihan : buatkan kita rasa segar dan bersemangat bila bangun pagi

Baca satu surah sampai habis, kelebihan : Allah akan hantarkan malaikat untuk jaga kita sepanjang malam

Baca ayat kursi sekali : Allah akan lindung kita waktu kita tidur
Baca ayat kursi 2 ekali : Allah akan lindung satu keluarga kita ketika tidur
Baca ayat kursi 3 kali : Allah akan lindung satu kawasan kita ketika sedang tidur

Baca Surah Al Kafirun sebelum tidur allah akan lindung kita daripada sifat syirik

Baca tiga surah kul sebenyak tiga kali
Surah Al Ikhlas X3
Surah Al Falaq X3
Surah An Nas X3

Lepas dah siap baca semua hembuskan nafas pada tangan dan sapu pada muka dan sapukan pada seluruh badan. InsyaAllah takde kena gangguan yang pelik2

Jangan risau ilmu² ni semua aku dapatkan daripada ustaz² waktu keluar ijtimak tabligh ada juga yang daripada kitab Fadilat Amal. Semoga ilmu ni bermanfaat untuk semua

Sekian terima kasih..nice thread btw
Terima kasih untuk tambahan ! Semoga kita dapat amalkan.
 

Abcdeath

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Sep 2021
702
3,243
DFM
DragonCoin
36,386.00
Aslammualaikum guys harini saya nak share tentang ~Amalan sebelum tidur✨

2 Alasan kenapa perlu ada amalan sebelum tidur :

Pertama : Kerana tidur dipanggil kematian kecil , dan tidak sedikit orang yang meninggal ketika tidur , dan baik atau buruknya seseorang itu bergantung pada akhir kehidupannya , maka mari kita akhiri kehidupan hari ini dengan amalan yang baik

Kedua : sebagai tanda cinta dan kasih kita pada Baginda s.a.w dengan mengikuti sunnahnya

Let's go! :
➪Baca Al-mulk
➪Kemas tempat tidur
➪Ambil wuduk
➪Solat sunat taubat 2 rakaat
➪Baca surah 3 Qul •An Nas
•Al Falaq
•Al ikhlas

➪Baca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, doa sebelum tidur
➪Tidur menghadap ke kanan
➪Zikir
*Allahuakbar 33
*Subhanallah 33
*Alhamdulillah 33
➪Baca sayyidul istighfar
➪Baca ayat 1000 dinar
➪Memaafkan semua orang
أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ، لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد

"Kalau tak mampu semua jangan tinggal semua"

Wallahua'lam
Tq
 
  • Like
Reactions: AnonFace

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Aslammualaikum guys harini saya nak share tentang ~Amalan sebelum tidur✨

2 Alasan kenapa perlu ada amalan sebelum tidur :

Pertama : Kerana tidur dipanggil kematian kecil , dan tidak sedikit orang yang meninggal ketika tidur , dan baik atau buruknya seseorang itu bergantung pada akhir kehidupannya , maka mari kita akhiri kehidupan hari ini dengan amalan yang baik

Kedua : sebagai tanda cinta dan kasih kita pada Baginda s.a.w dengan mengikuti sunnahnya

Let's go! :
➪Baca Al-mulk
➪Kemas tempat tidur
➪Ambil wuduk
➪Solat sunat taubat 2 rakaat
➪Baca surah 3 Qul •An Nas
•Al Falaq
•Al ikhlas

➪Baca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, doa sebelum tidur
➪Tidur menghadap ke kanan
➪Zikir
*Allahuakbar 33
*Subhanallah 33
*Alhamdulillah 33
➪Baca sayyidul istighfar
➪Baca ayat 1000 dinar
➪Memaafkan semua orang
أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ، لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد

"Kalau tak mampu semua jangan tinggal semua"

Wallahua'lam
Saje up untuk yg tak tido lg
 
  • Haha
  • Like
Reactions: AnonFace and Azizul

Azizul

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
17 Apr 2022
215
820
unknown pl4c3
DragonCoin
10,484,836.00
Black Dragon
Angry Lion
Aslammualaikum guys harini saya nak share tentang ~Amalan sebelum tidur✨

2 Alasan kenapa perlu ada amalan sebelum tidur :

Pertama : Kerana tidur dipanggil kematian kecil , dan tidak sedikit orang yang meninggal ketika tidur , dan baik atau buruknya seseorang itu bergantung pada akhir kehidupannya , maka mari kita akhiri kehidupan hari ini dengan amalan yang baik

Kedua : sebagai tanda cinta dan kasih kita pada Baginda s.a.w dengan mengikuti sunnahnya

Let's go! :
➪Baca Al-mulk
➪Kemas tempat tidur
➪Ambil wuduk
➪Solat sunat taubat 2 rakaat
➪Baca surah 3 Qul •An Nas
•Al Falaq
•Al ikhlas

➪Baca surah Al-Fatihah, Ayat kursi, doa sebelum tidur
➪Tidur menghadap ke kanan
➪Zikir
*Allahuakbar 33
*Subhanallah 33
*Alhamdulillah 33
➪Baca sayyidul istighfar
➪Baca ayat 1000 dinar
➪Memaafkan semua orang
أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ، لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد

"Kalau tak mampu semua jangan tinggal semua"

Wallahua'lam
Thanks for sharing
 
  • Like
Reactions: AnonFace

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Zikir Fatimah :

Subhanallah 33
Alhamdulillah 33
Allahuakbar 33

Kelebihan : buatkan kita rasa segar dan bersemangat bila bangun pagi

Baca satu surah sampai habis, kelebihan : Allah akan hantarkan malaikat untuk jaga kita sepanjang malam

Baca ayat kursi sekali : Allah akan lindung kita waktu kita tidur
Baca ayat kursi 2 ekali : Allah akan lindung satu keluarga kita ketika tidur
Baca ayat kursi 3 kali : Allah akan lindung satu kawasan kita ketika sedang tidur

Baca Surah Al Kafirun sebelum tidur allah akan lindung kita daripada sifat syirik

Baca tiga surah kul sebenyak tiga kali
Surah Al Ikhlas X3
Surah Al Falaq X3
Surah An Nas X3

Lepas dah siap baca semua hembuskan nafas pada tangan dan sapu pada muka dan sapukan pada seluruh badan. InsyaAllah takde kena gangguan yang pelik2

Jangan risau ilmu² ni semua aku dapatkan daripada ustaz² waktu keluar ijtimak tabligh ada juga yang daripada kitab Fadilat Amal. Semoga ilmu ni bermanfaat untuk semua

Sekian terima kasih..nice thread btw
Selalu mimpi2 leh la baca, tapi kekadang mimpi tu buek x nk bangun tido 🤣 thanks bro
 

EpulTzy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Nov 2022
21
77
Attacker WhatsApp Crew
DragonCoin
21,206.00
Astaghfirullahalazim 😅 oi nape oi! Cuba cite 😍
xtaulah bang,ada satu hari tu satu badan tak boleh gerak dan sesak nafas.Macam ada benda tindih. dlm masa yg sama jugak saya nampak budak kecik (sejenis asap hitam mcam tu tpi bentuk budak) mata merah kat hujung kaki saya.dia diam je sambil memerhatikan saya.btw saya tidur tutup lampu,cuma pasang lampu tidur led saja .Saya cuba untuk panggil adik tpi takde respon.esok saya tnya dia tpi dia ckp xde ape2 pun semalam. Alhamdulillah ,semuanya baik2 saja