Alert [ Android ] Fungsi Button Search

This prefix use to attract extra attention from user

PokokKurma

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
570
4,642
Akademik Angkatan Buaya Semalaysia
DragonCoin
1,978,860.00
Hai Semua warga DFM,
harini saya nak tunjukkan "Function" atau kegunaan button carian atau "Search" yang berada di atas ni. Saya perasan juga yang ramai buat "Thread" tapi "Thread" tu tak berkualiti

Ok disini cuba kita cari tentang " TOOLS DDOS DF", Ok kita cuba taip "DDOS" dan jika anda ingat nama writter sila tulis, Contohnya saya tulis Waitercinta,

Screenshot_20210627_012259.jpg

Kan dah jumpe,mudah kan?.. Klau korang nk script? , korang scroll smpai bawah, dan slide la ketepi

Screenshot_20210627_012313.jpg


Ok Kita cari tentang "TOOLS SPAM " pula Contohnya saya taip "Spam", dan saya tulis nama writter Thread tersebut yaitu -RimauAkar-


Screenshot_20210627_012428.jpg


Dan kita jumpa, Kan berjaya, kita tak perlu susahkan diri sendiri untuk buat Thread


Screenshot_20210627_012446.jpg


PERINGATAN
~Tak salah kita nak bertanya, tapi lebih baik menyiasat atau mencari dahulu, dan jika anda masih tak faham, tanyalah sahabat-sahabat DFM kita yang sudah berjaya, tak perlu bertanya kepada kepada Admin, kerana admin juga ada kerja sendiri atau erti kata lain, admin kita pun sebok.. Jadi faham faham la ye semua..

Maaf admin, mungkin gambar besar sangat, sy sebenarnya tak boleh edit saiz gambar,​
 
Last edited by a moderator:

tengkuganas

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
19 Jun 2021
451
1,842
DragonCoin
162,908.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
NCR M16
Duplex Apartment
Ulat Gonggok Gergasi
Hai Semua warga DFM,
harini saya nak tunjukkan "Function" atau kegunaan button carian atau "Search" yang berada di atas ni. Saya perasan juga yang ramai buat "Thread" tapi "Thread" tu tak berkualiti

Ok disini cuba kita cari tentang " TOOLS DDOS DF", Ok kita cuba taip "DDOS" dan jika anda ingat nama writter sila tulis, Contohnya saya tulis Waitercinta,

View attachment 4322

Kan dah jumpe,mudah kan?.. Klau korang nk script? , korang scroll smpai bawah, dan slide la ketepi

View attachment 4324


Ok Kita cari tentang "TOOLS SPAM " pula Contohnya saya taip "Spam", dan saya tulis nama writter Thread tersebut yaitu -RimauAkar-


View attachment 4325


Dan kita jumpa, Kan berjaya, kita tak perlu susahkan diri sendiri untuk buat Thread


View attachment 4326


PERINGATAN
~Tak salah kita nak bertanya, tapi lebih baik menyiasat atau mencari dahulu, dan jika anda masih tak faham, tanyalah sahabat-sahabat DFM kita yang sudah berjaya, tak perlu bertanya kepada kepada Admin, kerana admin juga ada kerja sendiri atau erti kata lain, admin kita pun sebok.. Jadi faham faham la ye semua..

Maaf admin, mungkin gambar besar sangat, sy sebenarnya tak boleh edit saiz gambar,​
i loike!!
 
  • Like
Reactions: PokokKurma and Jen

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
835
15,138
./utopia
DragonCoin
3,325,292,025.25
Tart Nenas
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
Hai Semua warga DFM,
harini saya nak tunjukkan "Function" atau kegunaan button carian atau "Search" yang berada di atas ni. Saya perasan juga yang ramai buat "Thread" tapi "Thread" tu tak berkualiti

Ok disini cuba kita cari tentang " TOOLS DDOS DF", Ok kita cuba taip "DDOS" dan jika anda ingat nama writter sila tulis, Contohnya saya tulis Waitercinta,

View attachment 4322

Kan dah jumpe,mudah kan?.. Klau korang nk script? , korang scroll smpai bawah, dan slide la ketepi

View attachment 4324


Ok Kita cari tentang "TOOLS SPAM " pula Contohnya saya taip "Spam", dan saya tulis nama writter Thread tersebut yaitu -RimauAkar-


View attachment 4325


Dan kita jumpa, Kan berjaya, kita tak perlu susahkan diri sendiri untuk buat Thread


View attachment 4326


PERINGATAN
~Tak salah kita nak bertanya, tapi lebih baik menyiasat atau mencari dahulu, dan jika anda masih tak faham, tanyalah sahabat-sahabat DFM kita yang sudah berjaya, tak perlu bertanya kepada kepada Admin, kerana admin juga ada kerja sendiri atau erti kata lain, admin kita pun sebok.. Jadi faham faham la ye semua..

Maaf admin, mungkin gambar besar sangat, sy sebenarnya tak boleh edit saiz gambar,​
Good&thanks👍pandai adik saya ni🤣🤣
 
  • Haha
Reactions: PokokKurma

tuntulkicap

GFX Team
DFM GFX Team
LV
0
 
2 Jun 2021
1,910
2,967
DragonCoin
7,968.00
Hai Semua warga DFM,
harini saya nak tunjukkan "Function" atau kegunaan button carian atau "Search" yang berada di atas ni. Saya perasan juga yang ramai buat "Thread" tapi "Thread" tu tak berkualiti

Ok disini cuba kita cari tentang " TOOLS DDOS DF", Ok kita cuba taip "DDOS" dan jika anda ingat nama writter sila tulis, Contohnya saya tulis Waitercinta,

View attachment 4322

Kan dah jumpe,mudah kan?.. Klau korang nk script? , korang scroll smpai bawah, dan slide la ketepi

View attachment 4324


Ok Kita cari tentang "TOOLS SPAM " pula Contohnya saya taip "Spam", dan saya tulis nama writter Thread tersebut yaitu -RimauAkar-


View attachment 4325


Dan kita jumpa, Kan berjaya, kita tak perlu susahkan diri sendiri untuk buat Thread


View attachment 4326


PERINGATAN
~Tak salah kita nak bertanya, tapi lebih baik menyiasat atau mencari dahulu, dan jika anda masih tak faham, tanyalah sahabat-sahabat DFM kita yang sudah berjaya, tak perlu bertanya kepada kepada Admin, kerana admin juga ada kerja sendiri atau erti kata lain, admin kita pun sebok.. Jadi faham faham la ye semua..

Maaf admin, mungkin gambar besar sangat, sy sebenarnya tak boleh edit saiz gambar,​
Mntp..pringtn yg bgus utk diri saya dan org lain tq2
 
  • Love
Reactions: PokokKurma

Enciksaupi

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
574
639
Mafia Security Cyber
mafiasecurity.com.my
DragonCoin
4,015.00
Hai Semua warga DFM,
harini saya nak tunjukkan "Function" atau kegunaan button carian atau "Search" yang berada di atas ni. Saya perasan juga yang ramai buat "Thread" tapi "Thread" tu tak berkualiti

Ok disini cuba kita cari tentang " TOOLS DDOS DF", Ok kita cuba taip "DDOS" dan jika anda ingat nama writter sila tulis, Contohnya saya tulis Waitercinta,

View attachment 4322

Kan dah jumpe,mudah kan?.. Klau korang nk script? , korang scroll smpai bawah, dan slide la ketepi

View attachment 4324


Ok Kita cari tentang "TOOLS SPAM " pula Contohnya saya taip "Spam", dan saya tulis nama writter Thread tersebut yaitu -RimauAkar-


View attachment 4325


Dan kita jumpa, Kan berjaya, kita tak perlu susahkan diri sendiri untuk buat Thread


View attachment 4326


PERINGATAN
~Tak salah kita nak bertanya, tapi lebih baik menyiasat atau mencari dahulu, dan jika anda masih tak faham, tanyalah sahabat-sahabat DFM kita yang sudah berjaya, tak perlu bertanya kepada kepada Admin, kerana admin juga ada kerja sendiri atau erti kata lain, admin kita pun sebok.. Jadi faham faham la ye semua..

Maaf admin, mungkin gambar besar sangat, sy sebenarnya tak boleh edit saiz gambar,​
Nicee . Baru ku faham caranya hehe
 
  • Like
Reactions: PokokKurma

DarkPhoenix

DFM GFX Team
DFM GFX Team
LV
0
 
5 Jun 2021
387
1,790
3RR0R_L0C4T3
DragonCoin
409.00
Call Of Duty: Modern Warfare
PUBG
Dota 2
DJI Mavic Pro
Kemah
Hai Semua warga DFM,
harini saya nak tunjukkan "Function" atau kegunaan button carian atau "Search" yang berada di atas ni. Saya perasan juga yang ramai buat "Thread" tapi "Thread" tu tak berkualiti

Ok disini cuba kita cari tentang " TOOLS DDOS DF", Ok kita cuba taip "DDOS" dan jika anda ingat nama writter sila tulis, Contohnya saya tulis Waitercinta,

View attachment 4322

Kan dah jumpe,mudah kan?.. Klau korang nk script? , korang scroll smpai bawah, dan slide la ketepi

View attachment 4324


Ok Kita cari tentang "TOOLS SPAM " pula Contohnya saya taip "Spam", dan saya tulis nama writter Thread tersebut yaitu -RimauAkar-


View attachment 4325


Dan kita jumpa, Kan berjaya, kita tak perlu susahkan diri sendiri untuk buat Thread


View attachment 4326


PERINGATAN
~Tak salah kita nak bertanya, tapi lebih baik menyiasat atau mencari dahulu, dan jika anda masih tak faham, tanyalah sahabat-sahabat DFM kita yang sudah berjaya, tak perlu bertanya kepada kepada Admin, kerana admin juga ada kerja sendiri atau erti kata lain, admin kita pun sebok.. Jadi faham faham la ye semua..

Maaf admin, mungkin gambar besar sangat, sy sebenarnya tak boleh edit saiz gambar,​
Good information..👍😊
 
  • Love
Reactions: PokokKurma