Information Apa yang Bisa Dilakukan Apabila Boring Melanda Dikala Endemik

Show informational about something

Ragnar Pendragon

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
598
2,678
Norway
DragonCoin
1,675,433.00
Kancil Turbo
Ancient Piranha
Haluu Gais.. Ragnar here. So pada era2 "Endemik" sekarang ni, sekatan perjalanan memang dah di tarik balik, tetapi kes semakin meningkat gais. Varian baru dah muncul dan menjadi semakin berbahaya.. Hujung2 tahun ni dah nak cuti kan? So korang ada pilihan, nak stay dalam rumah atau keluar rumah. So ni adalah beberapa idea yang korang boleh lakukan untuk mengisi masa lapang sama ada di dalam rumah atau pun outdoor.

  • Outdoor Camping
di campsite atau pantai berdekatan untuk suasana aman dan tenteram dari kesibukan bandar​
  • Hiking & Jungle Trekking
sebagai training/exercise yang menyihatkan dan rehab daripada stress & anxiety.​
  • Try Martial Arts
sebagai workout sihat untuk menghilangkan stress (dapat belasah punching beg) dan to build up your confident.​
  • Cuba Hobi Baru
-seperti menunggang basikal elektrik sekitar kawasan kejiranan​
-elektrik skateboard atau hoverboard di kawasan taman​
-jadi drone pilot untuk ambil pemandangan cantik dari mata pandang langit ke tujuh​
-jadi Stargazer untuk capture gambar cantik angkasa pada malam hari dan share dengan komuniti di group FB​
-cuba Magnet Fishing untuk dapat kan barang menarik dan boleh dijadikan content​
-jadi Pencari Harta Karun dengan menggunakan metal detector [berhati-hati anda mungkin jumpa BOM]​
-cari Sukan Sihat seperti parkour, tricking, lompat tali, zumba, tabata, HIIT workout dan dll​
-the limit is yours​
  • Tengok drama atau movie Series (korang layan sampai habis)
mana-mana drama atau movie series yang korang tertinggal tu pergi layan dekat YouTube, Netflix, Viu, group Telegram dan sebagainya. Malas nak ajar cara illegal, shopee banyak.​
  • Play online Games
main game online yang boleh buat korang berinteraksi dengan orang lain seperti PUBG atau Sausage Party dan lain2. Siapa2 yang ada duit lebih tu try la game VR seperti Oculus Quest. Best dia lain macam..​
  • Travel dalam negara
Mesti banyak tempat korang belum pernah pergi kan walaupun dekat negara sendiri. Lagi2 negara Sabah & Sarawak. Dah nak Krismas gais, manatau korang boleh rasa salji dekat sana.​
  • Jana Passive Income
apa yang terbaik selain daripada duduk tenung katil tapi duit masuk dalam account? make researches, korang boleh try beli video course dari Sh0p33 (keyword passive income, harga sangat murah gais) yang ajar korang macam mana nak dapat passive income secara legit, seperti dari Udemy. Semalam nampak team EliteGhost ada buat features baru dekat site dorang dan boleh menjana duit juga dengan membuat content. So gais Give it a try!​
So gais, idea yang aku bagi tu tak semestinya fit dengan cara korang tapi at least sedikit sebanyak boleh tolong korang isi masa lapang dan rehab yourself daripada terus tenung bucu katil. Apa pun tindakan korang pastikan sentiasa jaga kesihatan diri dan orang lain. SOP kena jaga. Hidup ini hanya sementara, jangan dibazirkan dengan mengingati benda yang menyakitkan. Live the best of your life.

-Ragnar
 

Craglitch

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
29 Oct 2021
443
2,979
./
DragonCoin
7,660.00
Linux
Angry Lion
Watch Dogs
Apple iPhone 13 Pro
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Haluu Gais.. Ragnar here. So pada era2 "Endemik" sekarang ni, sekatan perjalanan memang dah di tarik balik, tetapi kes semakin meningkat gais. Varian baru dah muncul dan menjadi semakin berbahaya.. Hujung2 tahun ni dah nak cuti kan? So korang ada pilihan, nak stay dalam rumah atau keluar rumah. So ni adalah beberapa idea yang korang boleh lakukan untuk mengisi masa lapang sama ada di dalam rumah atau pun outdoor.

  • Outdoor Camping
di campsite atau pantai berdekatan untuk suasana aman dan tenteram dari kesibukan bandar​
  • Hiking & Jungle Trekking
sebagai training/exercise yang menyihatkan dan rehab daripada stress & anxiety.​
  • Try Martial Arts
sebagai workout sihat untuk menghilangkan stress (dapat belasah punching beg) dan to build up your confident.​
  • Cuba Hobi Baru
-seperti menunggang basikal elektrik sekitar kawasan kejiranan​
-elektrik skateboard atau hoverboard di kawasan taman​
-jadi drone pilot untuk ambil pemandangan cantik dari mata pandang langit ke tujuh​
-jadi Stargazer untuk capture gambar cantik angkasa pada malam hari dan share dengan komuniti di group FB​
-cuba Magnet Fishing untuk dapat kan barang menarik dan boleh dijadikan content​
-jadi Pencari Harta Karun dengan menggunakan metal detector [berhati-hati anda mungkin jumpa BOM]​
-cari Sukan Sihat seperti parkour, tricking, lompat tali, zumba, tabata, HIIT workout dan dll​
-the limit is yours​
  • Tengok drama atau movie Series (korang layan sampai habis)
mana-mana drama atau movie series yang korang tertinggal tu pergi layan dekat YouTube, Netflix, Viu, group Telegram dan sebagainya. Malas nak ajar cara illegal, shopee banyak.​
  • Play online Games
main game online yang boleh buat korang berinteraksi dengan orang lain seperti PUBG atau Sausage Party dan lain2. Siapa2 yang ada duit lebih tu try la game VR seperti Oculus Quest. Best dia lain macam..​
  • Travel dalam negara
Mesti banyak tempat korang belum pernah pergi kan walaupun dekat negara sendiri. Lagi2 negara Sabah & Sarawak. Dah nak Krismas gais, manatau korang boleh rasa salji dekat sana.​
  • Jana Passive Income
apa yang terbaik selain daripada duduk tenung katil tapi duit masuk dalam account? make researches, korang boleh try beli video course dari Sh0p33 (keyword passive income, harga sangat murah gais) yang ajar korang macam mana nak dapat passive income secara legit, seperti dari Udemy. Semalam nampak team EliteGhost ada buat features baru dekat site dorang dan boleh menjana duit juga dengan membuat content. So gais Give it a try!​
So gais, idea yang aku bagi tu tak semestinya fit dengan cara korang tapi at least sedikit sebanyak boleh tolong korang isi masa lapang dan rehab yourself daripada terus tenung bucu katil. Apa pun tindakan korang pastikan sentiasa jaga kesihatan diri dan orang lain. SOP kena jaga. Hidup ini hanya sementara, jangan dibazirkan dengan mengingati benda yang menyakitkan. Live the best of your life.

-Ragnar
Saya recomnded coding tengok anime
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Sey masa mco 1.0-3.0 kerja tapi sb limited time kat opis so ada masa nk buat benda lain.
1. Bercucuk tanam pakai hydroponic. ( Hehehe )
2. Sey byk baca buku. Novel, agama, perubatan dan new method dlm chemical.
3. Upgrade pasal mekanik sb masa tu bengkel x leh buka so jiran dtg mintak tukar mcm2.
4. Online ( rasa paling lama online time tu) dr gaming ke donload pdf sampai tetiba sey sesat sini.
5. Oh satu lagi try home lab 🧪🧪🧪🧫🧫🧫.
Grimmy was here!
 

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,683
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Sey masa mco 1.0-3.0 kerja tapi sb limited time kat opis so ada masa nk buat benda lain.
1. Bercucuk tanam pakai hydroponic. ( Hehehe )
2. Sey byk baca buku. Novel, agama, perubatan dan new method dlm chemical.
3. Upgrade pasal mekanik sb masa tu bengkel x leh buka so jiran dtg mintak tukar mcm2.
4. Online ( rasa paling lama online time tu) dr gaming ke donload pdf sampai tetiba sey sesat sini.
5. Oh satu lagi try home lab 🧪🧪🧪🧫🧫🧫.
Grimmy was here!
grimmy kian menjadi idola grimmy ada lab sendiri ka?
 

Ragnar Pendragon

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
598
2,678
Norway
DragonCoin
1,675,433.00
Kancil Turbo
Ancient Piranha
banyak..yg free
app;Animeku(download) dlm playstore ada
Website:gogoanime.com
Animepahe.com
AnimeKaizoku.com
9anime
Animeheaven

yang aku selalu tengok..dlm app la..mudah(bgi aku)
thanksss
Sey masa mco 1.0-3.0 kerja tapi sb limited time kat opis so ada masa nk buat benda lain.
1. Bercucuk tanam pakai hydroponic. ( Hehehe )
2. Sey byk baca buku. Novel, agama, perubatan dan new method dlm chemical.
3. Upgrade pasal mekanik sb masa tu bengkel x leh buka so jiran dtg mintak tukar mcm2.
4. Online ( rasa paling lama online time tu) dr gaming ke donload pdf sampai tetiba sey sesat sini.
5. Oh satu lagi try home lab 🧪🧪🧪🧫🧫🧫.
Grimmy was here!
mmg saintis la grimmy ni.. yg bab baca buku aku lupa letak. haha aku ada bca buku jugak macam novel seram (author kegemaran aku A.Darwisy & Naim Tamdjis), buku sejarah (aku memang suka sejarah tapi terpesong courses ambik IT plk) dan komik manhua seperti Pendekar Laut & Wira Tunggal 🤣🤣🤣 satu aku curious, home lab apa tu???
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
OUhhh apa ja setup yg grimmy ada microscope ada org kalau nak tengok virus dengan mata kasar memang tak nampak
Fungus ada. Virus x leh bahaya. Ini kat rumah 🤣 sebagai contoh;
1. Maca tea
2. Home made antibiotics ( not suggest to consume tho) emergency only.
3. Cendawan tiram ( ini leh buat duit) tp ini experiment jek so no so many la.
4. Emmm bahaya sikit yg ini. ( Anthrax) tumbuh terus bakar....
 
  • Like
Reactions: DarkPhoenix and ZUL

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,683
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Fungus ada. Virus x leh bahaya. Ini kat rumah 🤣 sebagai contoh;
1. Maca tea
2. Home made antibiotics ( not suggest to consume tho) emergency only.
3. Cendawan tiram ( ini leh buat duit) tp ini experiment jek so no so many la.
4. Emmm bahaya sikit yg ini. ( Anthrax) tumbuh terus bakar....
geli geleman no 4 tu kalau grimmy suggest pemula setup apa ja yg grimmmy recommend pakai
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,722
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Haluu Gais.. Ragnar here. So pada era2 "Endemik" sekarang ni, sekatan perjalanan memang dah di tarik balik, tetapi kes semakin meningkat gais. Varian baru dah muncul dan menjadi semakin berbahaya.. Hujung2 tahun ni dah nak cuti kan? So korang ada pilihan, nak stay dalam rumah atau keluar rumah. So ni adalah beberapa idea yang korang boleh lakukan untuk mengisi masa lapang sama ada di dalam rumah atau pun outdoor.

  • Outdoor Camping
di campsite atau pantai berdekatan untuk suasana aman dan tenteram dari kesibukan bandar​
  • Hiking & Jungle Trekking
sebagai training/exercise yang menyihatkan dan rehab daripada stress & anxiety.​
  • Try Martial Arts
sebagai workout sihat untuk menghilangkan stress (dapat belasah punching beg) dan to build up your confident.​
  • Cuba Hobi Baru
-seperti menunggang basikal elektrik sekitar kawasan kejiranan​
-elektrik skateboard atau hoverboard di kawasan taman​
-jadi drone pilot untuk ambil pemandangan cantik dari mata pandang langit ke tujuh​
-jadi Stargazer untuk capture gambar cantik angkasa pada malam hari dan share dengan komuniti di group FB​
-cuba Magnet Fishing untuk dapat kan barang menarik dan boleh dijadikan content​
-jadi Pencari Harta Karun dengan menggunakan metal detector [berhati-hati anda mungkin jumpa BOM]​
-cari Sukan Sihat seperti parkour, tricking, lompat tali, zumba, tabata, HIIT workout dan dll​
-the limit is yours​
  • Tengok drama atau movie Series (korang layan sampai habis)
mana-mana drama atau movie series yang korang tertinggal tu pergi layan dekat YouTube, Netflix, Viu, group Telegram dan sebagainya. Malas nak ajar cara illegal, shopee banyak.​
  • Play online Games
main game online yang boleh buat korang berinteraksi dengan orang lain seperti PUBG atau Sausage Party dan lain2. Siapa2 yang ada duit lebih tu try la game VR seperti Oculus Quest. Best dia lain macam..​
  • Travel dalam negara
Mesti banyak tempat korang belum pernah pergi kan walaupun dekat negara sendiri. Lagi2 negara Sabah & Sarawak. Dah nak Krismas gais, manatau korang boleh rasa salji dekat sana.​
  • Jana Passive Income
apa yang terbaik selain daripada duduk tenung katil tapi duit masuk dalam account? make researches, korang boleh try beli video course dari Sh0p33 (keyword passive income, harga sangat murah gais) yang ajar korang macam mana nak dapat passive income secara legit, seperti dari Udemy. Semalam nampak team EliteGhost ada buat features baru dekat site dorang dan boleh menjana duit juga dengan membuat content. So gais Give it a try!​
So gais, idea yang aku bagi tu tak semestinya fit dengan cara korang tapi at least sedikit sebanyak boleh tolong korang isi masa lapang dan rehab yourself daripada terus tenung bucu katil. Apa pun tindakan korang pastikan sentiasa jaga kesihatan diri dan orang lain. SOP kena jaga. Hidup ini hanya sementara, jangan dibazirkan dengan mengingati benda yang menyakitkan. Live the best of your life.

-Ragnar
sleep, sleep and sleep ..hobiku mahal
 

Yoshiki

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
369
1,128
Core "BlackShield Crew"
DragonCoin
13,194.00
Shark
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Fungus ada. Virus x leh bahaya. Ini kat rumah 🤣 sebagai contoh;
1. Maca tea
2. Home made antibiotics ( not suggest to consume tho) emergency only.
3. Cendawan tiram ( ini leh buat duit) tp ini experiment jek so no so many la.
4. Emmm bahaya sikit yg ini. ( Anthrax) tumbuh terus bakar....
yang ni best...aku prnah jugk buat mcm tu..tpi bukn home lab la...aku cuma amik nyamuk(dah mati punya).. sbb nk tengok muncung and bdn2 nyamuk tu guna microscope..best jugk..rasa mcm saintis professional 🤣🤣walaupun cara salah HAHHAHA 🤣
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
yang ni best...aku prnah jugk buat mcm tu..tpi bukn home lab la...aku cuma amik nyamuk(dah mati punya).. sbb nk tengok muncung and bdn2 nyamuk tu guna microscope..best jugk..rasa mcm saintis professional 🤣🤣walaupun cara salah HAHHAHA 🤣
Biak fungus 😍. Sb dia macro senang tgk. Lagu pun seronok gak la. Kalau dia naik
Jgn lupa bakar lepas habis
 
  • Like
Reactions: Yoshiki

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Lpas habis tu..aku pi simpan nyamuk🤣aku simpan dlm botol.. experiment punya bottle la....banyak lgi la aku buat..walaupun semua yg aku buat tu dengan cara yg salah🤣🤣
Ok apa. Mng pon simpan dlm botol kalau g cdc nyamuk pon diorg simpan dlm botol. 😂. Jentik2 tu pon sama gak .
Tgk diorg leh nafas x kalau ltk asap 🤣 (jahat nye ko grimmy) dan pelbagai benda lagi
 
  • Like
Reactions: Yoshiki