Open Apabila kekasih merajuk?

chuckchiken

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Jun 2023
359
2,494
DragonForce Malaysia
DragonCoin
989.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Fire Red Dragon
Shiba Inu The Silly
Australian Shepherd
Frost Dragon
Assalamualaikum 😁

So berdasarkan tajuk diatas. Apa perlu anda lakukan apabila kekasih mula merajuk?

Ps: jgn la merajuk.

Pp/s: kalau thread ini dapat byk komen sey belanja ulat gonggok 🀣

View attachment 29680
Just belikan dia sesuatu yang manis then,bawa dio jln² g pantai ikut cuaca,jgn pla bawa jln² g pantai time cuaca panas terik,time d pantai tu usahkan sesuatu seperti memuji dia, yang penting buanglah ego tu walaupun dia bersalah dlm sesuatu perkara cakap jer itu semu salah kamu, ingat point ini #perempuan semuanya betul# delete semua text kmu dengan perempuan lain@ hide,jgn bagi dia nmpk, sentiasa gunakan wallpaper pic pasangan sewaktu tengah dating tu sentiasa berkata dengan pasangan saya tak mahu kehilangan kamu+cinta kamu, elakkan terserempak dengan ex atau scandal tunjukkan dirimu dengan dia bahawa kamulah yang sempurna.nak tips lagi bayar dulu 🀣🀣
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (λ“œλž˜κ³€λ„€μŠ€νŠΈ)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Apa da first, suggestions bro suggestions 🀣

Just belikan dia sesuatu yang manis then,bawa dio jln² g pantai ikut cuaca,jgn pla bawa jln² g pantai time cuaca panas terik,time d pantai tu usahkan sesuatu seperti memuji dia, yang penting buanglah ego tu walaupun dia bersalah dlm sesuatu perkara cakap jer itu semu salah kamu, ingat point ini #perempuan semuanya betul# delete semua text kmu dengan perempuan lain@ hide,jgn bagi dia nmpk, sentiasa gunakan wallpaper pic pasangan sewaktu tengah dating tu sentiasa berkata dengan pasangan saya tak mahu kehilangan kamu+cinta kamu, elakkan terserempak dengan ex atau scandal tunjukkan dirimu dengan dia bahawa kamulah yang sempurna.nak tips lagi bayar dulu 🀣🀣
1. Beli makanan manis : terlampau manis sampai rasa nk potong kaki, so nope
2. Bawak pergi pantai ikut cuaca : x leh bawak sebab pantai tu ganas dgn cuaca x menentu. Beliau sensitive dgn cuaca ( me like to burn my skin ), beliau nanti main kejar dgn mr.crab tepi pantai tu (pulak da) so nope.
3. Memuji memujuk....( Emm emmmm emmmm emmmm mcm mana tu ) : cara puji please.
4. Buang ego : i do have but its grimot ( don't want him to wakeup ) so I can't
5. Delete text from perempuan lain : x leh sebab yg msg semua mak aku dgn adik aku, boh sey ( πŸ˜‘ ) why i need to finish off her work 🀣 so nope.
6. Guna wallpaper pasangan : emm ok emma watson nye leh? Ke song jinhyo ke
7. Elak terserempak dgn ex : hahahahaha byk naw ex. Kena pakai topeng rasa nye.
8. Tunjuk kan anda sempurna : nope im humble to the core 🀣
9. Bayar untuk lebih tips: kami disini tiada perkhidmatan seperti tersebut ( scammer alert)

Wa'alaikumsalam wbt Prof @Grimmy081

Prof..Prof nak pujuk saper tu Prof? 🀭
Belanje open table la Prof..
🀩🀩🀩
1. Nak pujuk muffin,
2. open table??? 🀣 Dia yg open table nt so nope soooo dangerous.

Cari kekasih baru lah
Agak bernas idea anda serupa dgn @suyisaster 🀣 cuma anda sopan sikit hahaha
 

chuckchiken

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Jun 2023
359
2,494
DragonForce Malaysia
DragonCoin
989.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Fire Red Dragon
Shiba Inu The Silly
Australian Shepherd
Frost Dragon
Apa da first, suggestions bro suggestions 🀣


1. Beli makanan manis : terlampau manis sampai rasa nk potong kaki, so nope
2. Bawak pergi pantai ikut cuaca : x leh bawak sebab pantai tu ganas dgn cuaca x menentu. Beliau sensitive dgn cuaca ( me like to burn my skin ), beliau nanti main kejar dgn mr.crab tepi pantai tu (pulak da) so nope.
3. Memuji memujuk....( Emm emmmm emmmm emmmm mcm mana tu ) : cara puji please.
4. Buang ego : i do have but its grimot ( don't want him to wakeup ) so I can't
5. Delete text from perempuan lain : x leh sebab yg msg semua mak aku dgn adik aku, boh sey ( πŸ˜‘ ) why i need to finish off her work 🀣 so nope.
6. Guna wallpaper pasangan : emm ok emma watson nye leh? Ke song jinhyo ke
7. Elak terserempak dgn ex : hahahahaha byk naw ex. Kena pakai topeng rasa nye.
8. Tunjuk kan anda sempurna : nope im humble to the core 🀣
9. Bayar untuk lebih tips: kami disini tiada perkhidmatan seperti tersebut ( scammer alert)


1. Nak pujuk muffin,
2. open table??? 🀣 Dia yg open table nt so nope soooo dangerous.


Agak bernas idea anda serupa dgn @suyisaster 🀣 cuma anda sopan sikit hahaha
Main kejar-kejar dengan ketam yer 🀣🀣...πŸ€”πŸ€” Mak ngan adik jerπŸ€”πŸ€” maksud aq more tips kena lanje kepsi lu baru ad tambahan tips baru..dah males aq ikut jh tips @Aceofspade cari kekasih baru.Btw tips ni aq pakai banyak kali dah work 100%
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (λ“œλž˜κ³€λ„€μŠ€νŠΈ)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Main kejar-kejar dengan ketam yer 🀣🀣...πŸ€”πŸ€” Mak ngan adik jerπŸ€”πŸ€” maksud aq more tips kena lanje kepsi lu baru ad tambahan tips baru..dah males aq ikut jh tips @Aceofspade cari kekasih baru.Btw tips ni aq pakai banyak kali dah work 100%
1. Well tech sekarang leh terus padam dlm 24 jam. 🀣 Mak aku dgn adik aku jek x set 24 jam destruction msg ( don't know diorg x tau or malas or its family )
2. Ikut @Aceofspade nye nasihat wkwkwkwkw ok lock in. 🀣

Wahh, park luuu.. Kitonyoo manjoo mana reti pujuk memujuk ni, dah tahap darurat baru teman guna tips ii kome shemua wkwkwkw
1. People always said dont do that, do these. I wonder it's actually work? Just an article for mid night talking and chat.
2. Darurat yek, jgn guna lambat sangat. Once bomb setup to count... In this case " terrorist win "

kekasih ko salah seorang forumer dfmio gak ke? sebab ada
Ps: jgn la merajuk.
Chip bubat reply mat 😍 x pernah beliau reply hahahaha.
1. Forumer yes ?
2. Listener yes ?
3. Human yes ?
Yo ado jek dlm ini. Kantoi main chat bawang ( her :apa yg best dok buat tu?, Me: Jujur bagi tgk 🀣)
 

kwafeLt

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Aug 2022
116
2,997
Lodging Mahfuzah
DragonCoin
102,137.00
Fire Red Dragon
Frost Dragon
πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”

siapa merajuk..? saya merajuk..? awak ada tanya kenapa saya merajuk..?


saya yang merajuk atau sebenarnya awak yang dah berubah..? ingat lagi tak masa awal-awal kita kenal dulu..? awak selalu je ada masa untuk saya, kenapa sekarang dah lain..?

lepas tu tiba-tiba awak tanya dekat rakan-rakan forum; apa nak buat kalau kekasih mula merajuk..? semudah itu..? saya ni bahan eksperimen ke macam yang awak selalu buat dekat LAB tu..?

kalaulah ada formula untuk pujuk saya kembali; maknanya takde bezalah saya dengan orang-orang yg pernah di-guna-kn formula tu ke-atas mereka kan..?

so, kalau saya merajuk, awak kena pujuk..? macam tu..? dengan apa..?

makanan favourite..? ajak lepak tempat kita dating dulu-dulu..? atau nak tolong check-out-kn semua list dalam troli e-shop saya..?

Janganlah macam tu, kan awak dah janji yg awak takkan padang saya sebagai seorang yg hanya peduli dengan hal materialistik. tak semudah itu nak rasuah dengan kebendaan atau apa yang saya suka.

sejak akhir-akhir ni, asyik nak turutkan ego awak je; awak lupa yg saya juga manusia..?

saya pun ada hati dan perasaan. Bila last awak tanya saya, "saya ok ke tak..?", "dah makan belum..?", "Hari awak macam mana..?", atau tolong bukakan pintu untuk saya..? saya lebih hargai benda-benda kecil macam tu..

awak ingat saya tak rasa sedih ke..? bila saya tahu awak ada insomnia, tapi bukan saya yg first tahu..? saya dapat tahu pun dari orang lain. Bukankan kita sehati-sejiwa..? kalau ada masalah sepatutnya kita harungi bersama, tapi awak macam mengelak. siapa saya pada awak..? betul ke awak rasa saya special..? sebab sekarang saya mula rasa terasing.

~ POV kekasih @Grimmy081 πŸ™ƒ
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (λ“œλž˜κ³€λ„€μŠ€νŠΈ)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”

siapa merajuk..? saya merajuk..? awak ada tanya kenapa saya merajuk..?


saya yang merajuk atau sebenarnya awak yang dah berubah..? ingat lagi tak masa awal-awal kita kenal dulu..? awak selalu je ada masa untuk saya, kenapa sekarang dah lain..?

lepas tu tiba-tiba awak tanya dekat rakan-rakan forum; apa nak buat kalau kekasih mula merajuk..? semudah itu..? saya ni bahan eksperimen ke macam yang awak selalu buat dekat LAB tu..?

kalaulah ada formula untuk pujuk saya kembali; maknanya takde bezalah saya dengan orang-orang yg pernah di-guna-kn formula tu ke-atas mereka kan..?

so, kalau saya merajuk, awak kena pujuk..? macam tu..? dengan apa..?

makanan favourite..? ajak lepak tempat kita dating dulu-dulu..? atau nak tolong check-out-kn semua list dalam troli e-shop saya..?

Janganlah macam tu, kan awak dah janji yg awak takkan padang saya sebagai seorang yg hanya peduli dengan hal materialistik. tak semudah itu nak rasuah dengan kebendaan atau apa yang saya suka.

sejak akhir-akhir ni, asyik nak turutkan ego awak je; awak lupa yg saya juga manusia..?

saya pun ada hati dan perasaan. Bila last awak tanya saya, "saya ok ke tak..?", "dah makan belum..?", "Hari awak macam mana..?", atau tolong bukakan pintu untuk saya..? saya lebih hargai benda-benda kecil macam tu..

awak ingat saya tak rasa sedih ke..? bila saya tahu awak ada insomnia, tapi bukan saya yg first tahu..? saya dapat tahu pun dari orang lain. Bukankan kita sehati-sejiwa..? kalau ada masalah sepatutnya kita harungi bersama, tapi awak macam mengelak. siapa saya pada awak..? betul ke awak rasa saya special..? sebab sekarang saya mula rasa terasing.

~ POV kekasih @Grimmy081 πŸ™ƒ
Nice πŸ˜† rasa ini pov dari kekasih la yek πŸ‘πŸ‘πŸ‘ 🀣

Maybe org lain x tau. Tapi yg ini yg bermain dlm minda sesorang pasangan nye. Welp man just a simple organisms, when they thinking deeply they may become burnout with never talk it aloud . Some just bury the problem or ignore it. But take some time they will think again back.
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Kene tgk juga kenapa
Bila kekasih mula merajuk
Bagaimanakah dapat kupujuk?
Hebatnya cinta banyak dugaannya
Kau tak percaya yang aku setia
Bukan niatku bermesra dengannya
Kerna ia hanya teman biasa
Bila kekasih mula berpaling
Tak perlu lagi bertentang mata
Ucapan sekian lama untuknya
Dapat menunduk setiap bicara
Kerna cintaku hanya untukmu

Eh tu lagu ..hala sori2
 

chuckchiken

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Jun 2023
359
2,494
DragonForce Malaysia
DragonCoin
989.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Fire Red Dragon
Shiba Inu The Silly
Australian Shepherd
Frost Dragon
Kene tgk juga kenapa
Bila kekasih mula merajuk
Bagaimanakah dapat kupujuk?
Hebatnya cinta banyak dugaannya
Kau tak percaya yang aku setia
Bukan niatku bermesra dengannya
Kerna ia hanya teman biasa
Bila kekasih mula berpaling
Tak perlu lagi bertentang mata
Ucapan sekian lama untuknya
Dapat menunduk setiap bicara
Kerna cintaku hanya untukmu

Eh tu lagu ..hala sori2
More tips kena belajar dari sifu @Aceofspade ya 😁
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (λ“œλž˜κ³€λ„€μŠ€νŠΈ)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
jadi hacker ja... nnti dia ok la
emmmmm jadi hacker lepas tu nk buat apa?

Kene tgk juga kenapa
Bila kekasih mula merajuk
Bagaimanakah dapat kupujuk?
Hebatnya cinta banyak dugaannya
Kau tak percaya yang aku setia
Bukan niatku bermesra dengannya
Kerna ia hanya teman biasa
Bila kekasih mula berpaling
Tak perlu lagi bertentang mata
Ucapan sekian lama untuknya
Dapat menunduk setiap bicara
Kerna cintaku hanya untukmu

Eh tu lagu ..hala sori2
sebab lagu ini la thread ini di buat. tiada solusi hahahah

More tips kena belajar dari sifu @Aceofspade ya 😁
dio pun ambik dari lagu. acam? hahaha

merajuk balik.. settle.
ini play victim balik pulak dah hahahah nice trick XD

Kan.. Nanti dia pujuk lah kita balik
macam biasa buat jek chip hahaha apa keputusan dia?
 
  • Haha
Reactions: chuckchiken