Atlet Ukraine Dikecam Teruk?

HafiyLinGud

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Aug 2021
55
235
DragonCoin
5,127.00
20210903_204137.png
Tentang isu atlet Ukraine yang dikecam dengan begitu teruk oleh netizen Malaysia.Kesian saya tengok atlet ni sehinggakan dia dikecam dari fizikal nya.Akaun Instagram pula sampai digodam.
Jadi sedikit pesanan dari saya,berfikir dulu sebelum komen.Kata-kata kita juga melambangkan sifat diri kita dan juga akan melibatkan maruah negara kita.Dan kalau nak kecam juga,pergi kecam si dalang yang buat protes ni.Saya pun tidak berpuas hati bila kemenangan Ziyad "dicuri".Tapi takkanlah sampai nak kata atlet Ukraine tu dengan perkataan "dasar cacat",disamakan dengan haiwan dan sebagai nya.Mereka juga ada hati dan perasaan.Jadi,itu saja kata2 dari saya.

*Minta maaf admin dan rakan2 klau thread saya salah section.Mohon ditegur ya😊.
 

MARINE

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jul 2021
345
1,356
DragonCoin
2,978.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Eagle
View attachment 11098
Tentang isu atlet Ukraine yang dikecam dengan begitu teruk oleh netizen Malaysia.Kesian saya tengok atlet ni sehinggakan dia dikecam dari fizikal nya.Akaun Instagram pula sampai digodam.
Jadi sedikit pesanan dari saya,berfikir dulu sebelum komen.Kata-kata kita juga melambangkan sifat diri kita dan juga akan melibatkan maruah negara kita.Dan kalau nak kecam juga,pergi kecam si dalang yang buat protes ni.Saya pun tidak berpuas hati bila kemenangan Ziyad "dicuri".Tapi takkanlah sampai nak kata atlet Ukraine tu dengan perkataan "dasar cacat",disamakan dengan haiwan dan sebagai nya.Mereka juga ada hati dan perasaan.Jadi,itu saja kata2 dari saya.

*Minta maaf admin dan rakan2 klau thread saya salah section.Mohon ditegur ya😊.
Aq un tak paham la. Bende org yang manage tu yang salah buat keputusan. Dia cuma bantah aje. Sumpah kesian kat dia 4BB9AAC5-007B-4CFC-9A5B-30967D89EA57.jpeg
 
Last edited:
  • Heart
Reactions: Makmoor