Open Award "YOUTUBER" / "PROMOTER" Oleh DragonForce Malaysia

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,406
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon
Assalammualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada warga forum DragonForce Malaysia.

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan tahniah kepada ahli HACKER baru DFM yang baru sahaja menerima Title berwarna Hitam Merah. Semoga tanggungjawab yang diberikan akan digunakan dengan sebaik mungkin. Semoga kehadiran anda semua dapat memberi manfaat kepada warga forum yang lain.

Disini saya ingin mengambil kesempatan untuk mempromosikan satu "Award" yang dinamakan YOUTUBER kepada semua warga forum tidak kira title.

Screen Shot 2022-04-20 at 11.35.57 PM.png


Untuk pengetahuan semua warga forum, award ini diberikan kepada warga forum yang membawa nama DFM didalam video video yang dimuatnaik kedalam account youtube masing masing. Dalam hampir setahun, hanya seorang sahaja yang baru mendapat award ini.

Screen Shot 2022-04-20 at 11.36.17 PM.png

[ Contoh pada profile ]

Untuk mendapatkan award ini, seseorang itu seharusnya membuat apa-apa video, tidak kira tutorial hacking, cara menggunakan forum, promote forum DFM dan apa-apa yang berkaitan dengan DragonForce Malaysia. Sebagai contoh saya berikan yang paling mudah ialah anda mengambil sesuatu thread yang terdapat di dalam forum, kemudian anda membuat video mengenai thread tersebut dan memuatnaiknya kedalam youtube channel anda.

Contoh video dari youtube channel Alep Whitehat :

Apakah faedahnya untuk anda?
Faedahnya ialah sebagai salah seorang content creator, anda akan dapat memberi manfaat terhadap thread thread yang ada didalam forum untuk dikongsikan kepada masyarakat. Justeru itu anda juga akan dapat award "Youtuber" / "Promoter" ini.

Kesimpulannya, saya berharap akan lebih ramai orang didalam forum ini untuk dapat award YOUTUBER ini. Sekian terima kasih.
 
Last edited:

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,406
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon
Setiap video yang korang hasilkan tu min akan perhalusi supaya tak ada perkara2 negatif yang boleh mencemarkan nama DFM serta individu lain. Video tersebut min akan upload dalam Youtube Channel DFM official. Then baru lah min akan award korang. Ha macam tu
oh, maksudnya bukan sahaja buat video macam youtube channel alep whitehat yang mostly akan promote DFM & buat video yang berkaitan dengan DFM. tapi kalau buat video then min dirbuster upload dalam youtube channel DFM pon akan dapat award Promoter ni eh?

Contoh :

Video macam kat atas pon akan dapat award youtuber ni.
 

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,820
22,379
your lucid dream
DragonCoin
7,413,339.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Maksudnya, contoh tutorial dalam thread forum, kita visualizekan dalam bentuk video? Kira boleh jugak la ye?
Pun boleh. Trick and tips to get in depth for ethical hacking. How to and tutorial. CyberSec Awareness. Screen recording and dubbing atau direct record. Sesuaikan ikut keselesaan diri. Draft dulu storyboard or timeline kasi cun dengan transition, bgm or apa² lagilah. Yang penting ada trademark tersendiri untuk intro and outro.
 

L4Nr4z89

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Apr 2022
502
1,340
27
DFM Forumer
DragonCoin
25,423.00
oh, maksudnya bukan sahaja buat video macam youtube channel alep whitehat yang mostly akan promote DFM & buat video yang berkaitan dengan DFM. tapi kalau buat video then min dirbuster upload dalam youtube channel DFM pon akan dapat award Promoter ni eh?

Contoh :

Video macam kat atas pon akan dapat award youtuber ni.
Rerbaikkkkkk Alepp 👍😉
 

Leviathan01

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
240
640
unknown location!
DragonCoin
0.00
Ancient Piranha
DJI Mavic Pro
Apple TV
Fire Red Dragon
Counter-Strike: Global Offensive
Frost Dragon
Assalammualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada warga forum DragonForce Malaysia.

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan tahniah kepada ahli HACKER baru DFM yang baru sahaja menerima Title berwarna Hitam Merah. Semoga tanggungjawab yang diberikan akan digunakan dengan sebaik mungkin. Semoga kehadiran anda semua dapat memberi manfaat kepada warga forum yang lain.

Disini saya ingin mengambil kesempatan untuk mempromosikan satu "Award" yang dinamakan YOUTUBER kepada semua warga forum tidak kira title.

View attachment 21677

Untuk pengetahuan semua warga forum, award ini diberikan kepada warga forum yang membawa nama DFM didalam video video yang dimuatnaik kedalam account youtube masing masing. Dalam hampir setahun, hanya seorang sahaja yang baru mendapat award ini.

View attachment 21678
[ Contoh pada profile ]

Untuk mendapatkan award ini, seseorang itu seharusnya membuat apa-apa video, tidak kira tutorial hacking, cara menggunakan forum, promote forum DFM dan apa-apa yang berkaitan dengan DragonForce Malaysia. Sebagai contoh saya berikan yang paling mudah ialah anda mengambil sesuatu thread yang terdapat di dalam forum, kemudian anda membuat video mengenai thread tersebut dan memuatnaiknya kedalam youtube channel anda.

Contoh video dari youtube channel Alep Whitehat :

Apakah faedahnya untuk anda?
Faedahnya ialah sebagai salah seorang content creator, anda akan dapat memberi manfaat terhadap thread thread yang ada didalam forum untuk dikongsikan kepada masyarakat. Justeru itu anda juga akan dapat award "Youtuber" / "Promoter" ini.

Kesimpulannya, saya berharap akan lebih ramai orang didalam forum ini untuk dapat award YOUTUBER ini. Sekian terima kasih.
Terbaik 👍
 

nonstopX7

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Apr 2022
4
16
DragonCoin
5,040.00
Assalammualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada warga forum DragonForce Malaysia.

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan tahniah kepada ahli HACKER baru DFM yang baru sahaja menerima Title berwarna Hitam Merah. Semoga tanggungjawab yang diberikan akan digunakan dengan sebaik mungkin. Semoga kehadiran anda semua dapat memberi manfaat kepada warga forum yang lain.

Disini saya ingin mengambil kesempatan untuk mempromosikan satu "Award" yang dinamakan YOUTUBER kepada semua warga forum tidak kira title.

View attachment 21677

Untuk pengetahuan semua warga forum, award ini diberikan kepada warga forum yang membawa nama DFM didalam video video yang dimuatnaik kedalam account youtube masing masing. Dalam hampir setahun, hanya seorang sahaja yang baru mendapat award ini.

View attachment 21678
[ Contoh pada profile ]

Untuk mendapatkan award ini, seseorang itu seharusnya membuat apa-apa video, tidak kira tutorial hacking, cara menggunakan forum, promote forum DFM dan apa-apa yang berkaitan dengan DragonForce Malaysia. Sebagai contoh saya berikan yang paling mudah ialah anda mengambil sesuatu thread yang terdapat di dalam forum, kemudian anda membuat video mengenai thread tersebut dan memuatnaiknya kedalam youtube channel anda.

Contoh video dari youtube channel Alep Whitehat :

Apakah faedahnya untuk anda?
Faedahnya ialah sebagai salah seorang content creator, anda akan dapat memberi manfaat terhadap thread thread yang ada didalam forum untuk dikongsikan kepada masyarakat. Justeru itu anda juga akan dapat award "Youtuber" / "Promoter" ini.

Kesimpulannya, saya berharap akan lebih ramai orang didalam forum ini untuk dapat award YOUTUBER ini. Sekian terima kasih.
Baikk 👍🏻
 

Kakaroth

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
21 Jan 2022
94
283
Sun
www.huobi.com
DragonCoin
1,088,352.00
oh, maksudnya bukan sahaja buat video macam youtube channel alep whitehat yang mostly akan promote DFM & buat video yang berkaitan dengan DFM. tapi kalau buat video then min dirbuster upload dalam youtube channel DFM pon akan dapat award Promoter ni eh?

Contoh :

Video macam kat atas pon akan dapat award youtuber ni.
untuk stiap vid tutorial boleh selit sekali tak vid intro dfm ni?