Information Ayat Ayat Suci Quran yang basic korang boleh belajar

Show informational about something

XhOf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Jun 2022
157
2,572
DragonCoin
10,271,538.00
Assalam Wbt

السلام عليكم



ah ni cerita sikit la X ni sapa kenal rapat then dia tahu aku ni asal dari mana, dalam kesibukan coding ke programming solat atau pertahankan diri ni memang X tak akan lepas kadang kadang kan kita dibelenggu dengan banyak perkara dari sihir ke atau perbuatan yang tak berapa elok, dalam dunia maya ni pun orang boleh order sihir . jadi dalam thread ni bukan nak kondem orang ni saja peringatan kot kot la ada balaa yang menanti jadi kita kena ada pertahanan diri utk bab macam ni, another story x akan share beberapa ilmu berkaitan keluar rumah waktu malam dan masuk hutan ke atau mana mana tempat yang boleh buat korang demam ah jom kita explore ayat2 ni eh.


Surrah Hasad Dengki

1656038042166.png


Dan apabila engkau membaca Al-Quran (wahai Muhammad), Kami jadikan perasaan ingkar dan hasad dengki orang-orang yang tidak beriman kepada hari akhirat itu sebagai dinding yang tidak dapat dilihat, yang menyekat mereka daripada memahami bacaanmu.
Surah AlIsraa'. Ayat 045.

surah ni dah explain dah kenapa manusia ni tetap akan ada hasad dengki walaupun pekara simple kita ada hari2 akan buatkan orang tu tidak senang, ni bukan apply untuk manusia je tau jin dan syaitan pun boleh dengki kat kita sebab kita ni adalah tunjang utama yang allah cipta dari hati yang mulia.


ayat murah rezeki doa yang akan effek diri sendiri atau orang lain yang kamu hendak dapatkan barakah yang sama
Surah Shaad / Surah Sad Ayat 35


Doa basic yang powerful untuk lawan Hasad dengki jin dan syaitan atau Hawain liar yang menganggu


Doa Nabi sulaiman yang banyak fungsi dia untuk lawan sihr yang ada

Doa doa yang essential patut korang ada.

1656038425141.png


1656038468173.png

1656038501280.png



Link surah2 yang awesome korang boleh belajar

114 Surah


Slamat beramal DFM
 

Yoll

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
18 May 2022
13
44
DragonCoin
5,056.00
Semi D
NCR M16
Myvi
MINI Cooper
Assalam Wbt

السلام عليكم



ah ni cerita sikit la X ni sapa kenal rapat then dia tahu aku ni asal dari mana, dalam kesibukan coding ke programming solat atau pertahankan diri ni memang X tak akan lepas kadang kadang kan kita dibelenggu dengan banyak perkara dari sihir ke atau perbuatan yang tak berapa elok, dalam dunia maya ni pun orang boleh order sihir . jadi dalam thread ni bukan nak kondem orang ni saja peringatan kot kot la ada balaa yang menanti jadi kita kena ada pertahanan diri utk bab macam ni, another story x akan share beberapa ilmu berkaitan keluar rumah waktu malam dan masuk hutan ke atau mana mana tempat yang boleh buat korang demam ah jom kita explore ayat2 ni eh.


Surrah Hasad Dengki

View attachment 23576


Dan apabila engkau membaca Al-Quran (wahai Muhammad), Kami jadikan perasaan ingkar dan hasad dengki orang-orang yang tidak beriman kepada hari akhirat itu sebagai dinding yang tidak dapat dilihat, yang menyekat mereka daripada memahami bacaanmu.
Surah AlIsraa'. Ayat 045.


surah ni dah explain dah kenapa manusia ni tetap akan ada hasad dengki walaupun pekara simple kita ada hari2 akan buatkan orang tu tidak senang, ni bukan apply untuk manusia je tau jin dan syaitan pun boleh dengki kat kita sebab kita ni adalah tunjang utama yang allah cipta dari hati yang mulia.


ayat murah rezeki doa yang akan effek diri sendiri atau orang lain yang kamu hendak dapatkan barakah yang sama
Surah Shaad / Surah Sad Ayat 35


Doa basic yang powerful untuk lawan Hasad dengki jin dan syaitan atau Hawain liar yang menganggu


Doa Nabi sulaiman yang banyak fungsi dia untuk lawan sihr yang ada

Doa doa yang essential patut korang ada.

View attachment 23577


View attachment 23578

View attachment 23579



Link surah2 yang awesome korang boleh belajar

114 Surah


Slamat beramal DFM
mantap bro.. dlm kesibukan jgn lalai dan lupa pada sang pencipta
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Assalam Wbt

السلام عليكم



ah ni cerita sikit la X ni sapa kenal rapat then dia tahu aku ni asal dari mana, dalam kesibukan coding ke programming solat atau pertahankan diri ni memang X tak akan lepas kadang kadang kan kita dibelenggu dengan banyak perkara dari sihir ke atau perbuatan yang tak berapa elok, dalam dunia maya ni pun orang boleh order sihir . jadi dalam thread ni bukan nak kondem orang ni saja peringatan kot kot la ada balaa yang menanti jadi kita kena ada pertahanan diri utk bab macam ni, another story x akan share beberapa ilmu berkaitan keluar rumah waktu malam dan masuk hutan ke atau mana mana tempat yang boleh buat korang demam ah jom kita explore ayat2 ni eh.


Surrah Hasad Dengki

View attachment 23576


Dan apabila engkau membaca Al-Quran (wahai Muhammad), Kami jadikan perasaan ingkar dan hasad dengki orang-orang yang tidak beriman kepada hari akhirat itu sebagai dinding yang tidak dapat dilihat, yang menyekat mereka daripada memahami bacaanmu.
Surah AlIsraa'. Ayat 045.


surah ni dah explain dah kenapa manusia ni tetap akan ada hasad dengki walaupun pekara simple kita ada hari2 akan buatkan orang tu tidak senang, ni bukan apply untuk manusia je tau jin dan syaitan pun boleh dengki kat kita sebab kita ni adalah tunjang utama yang allah cipta dari hati yang mulia.


ayat murah rezeki doa yang akan effek diri sendiri atau orang lain yang kamu hendak dapatkan barakah yang sama
Surah Shaad / Surah Sad Ayat 35


Doa basic yang powerful untuk lawan Hasad dengki jin dan syaitan atau Hawain liar yang menganggu


Doa Nabi sulaiman yang banyak fungsi dia untuk lawan sihr yang ada

Doa doa yang essential patut korang ada.

View attachment 23577


View attachment 23578

View attachment 23579



Link surah2 yang awesome korang boleh belajar

114 Surah


Slamat beramal DFM
Waalaikumussalam wbt , trrima kasih dj x , amat2 membantu dan berguna kepada umat islam :)
 

XhOf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Jun 2022
157
2,572
DragonCoin
10,271,538.00
mantap bro.. dlm kesibukan jgn lalai dan lupa pada sang pencipta
tau tak pe kita pejuang2 gak tapi jangan lupa kadang2 musuh kita berilmu, tu sebab omputih kata armed your selves with knoledge.
Waalaikumussalam wbt , trrima kasih dj x , amat2 membantu dan berguna kepada umat islam :)
sama2 ni pun korang suggest aku semalam ahahha aku pikio2 apa nak buek ni
 
  • Like
Reactions: Yoll and Aceofspade