Questions Bantu dapatkan balik email yang telah di hack

Strix

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
3 Jul 2021
19
153
Kerajaan langit Ayah pin Swasta
DragonCoin
4,025.00
Disini saya merayu kepada pakar untuk bantu dapatkan email yahoo saya.

Hal ini kerana email tersebut melibatkan dana investment saya iaitu melalui wahed invest. Dalam aplikasi wahed invest tersebut terdapat maklumat bank saya.

Perkara yang mengejutkan saya adalah akaun bank saya tiba-tiba menolak rm100 yang tidak dilakukan atau diverifikasi oleh saya. Dengan ini Saya telah membuat laporan polis(surat menyurat ada pada pakcik saya dia polis) Dan telah menelefon pihak bank dan email Kan Hal tersebut kepada wahed invest.

Situasi sekarang Saya telah menukar password bank dan device.pihak wahed invest dapat memulangkan duit tersebut namun tidak dapat menghapuskan akaun tersebut dengan segera kerana perlu dilakukan melalui aplikasi itu sendiri.

Oleh itu saya minta jasa baik tuan/puan untuk bantu dapatkan balik email yahoo saya kerana mengandungi data sulit(bank akaun)

Bukti-bukti adalah seperti dibawah,surat laporan polis sekarang tidak ada pada Saya(Ada pada pakcik),bukti menelefon pihak bank pun ada.
 

Attachments

  • Screenshot_20210706-181932563.jpg
    Screenshot_20210706-181932563.jpg
    419.7 KB · Views: 29
  • Screenshot_20210706-181943365.jpg
    Screenshot_20210706-181943365.jpg
    317.1 KB · Views: 29
  • Screenshot_20210706-181948856.jpg
    Screenshot_20210706-181948856.jpg
    362 KB · Views: 22
  • Screenshot_20210706-181955740.jpg
    Screenshot_20210706-181955740.jpg
    311.2 KB · Views: 20
  • Screenshot_20210706-182003813.jpg
    Screenshot_20210706-182003813.jpg
    325.2 KB · Views: 16
  • Screenshot_20210706-182012044.jpg
    Screenshot_20210706-182012044.jpg
    301.2 KB · Views: 15
  • Screenshot_20210706-182017035.jpg
    Screenshot_20210706-182017035.jpg
    313.3 KB · Views: 13
  • Screenshot_20210706-182030793.jpg
    Screenshot_20210706-182030793.jpg
    358.1 KB · Views: 13
  • Screenshot_20210706-182043469.jpg
    Screenshot_20210706-182043469.jpg
    385.8 KB · Views: 11
  • Screenshot_20210706-182051756.jpg
    Screenshot_20210706-182051756.jpg
    303.4 KB · Views: 15
  • Screenshot_20210702-214111513.jpg
    Screenshot_20210702-214111513.jpg
    404.3 KB · Views: 15
  • Screenshot_20210706-182521209.jpg
    Screenshot_20210706-182521209.jpg
    225.6 KB · Views: 33

-RimauAkar-

Technology Leader
DFM Member
LV
0
 
29 May 2021
476
998
DragonCoin
860.00
Disini saya merayu kepada pakar untuk bantu dapatkan email yahoo saya.

Hal ini kerana email tersebut melibatkan dana investment saya iaitu melalui wahed invest. Dalam aplikasi wahed invest tersebut terdapat maklumat bank saya.

Perkara yang mengejutkan saya adalah akaun bank saya tiba-tiba menolak rm100 yang tidak dilakukan atau diverifikasi oleh saya. Dengan ini Saya telah membuat laporan polis(surat menyurat ada pada pakcik saya dia polis) Dan telah menelefon pihak bank dan email Kan Hal tersebut kepada wahed invest.

Situasi sekarang Saya telah menukar password bank dan device.pihak wahed invest dapat memulangkan duit tersebut namun tidak dapat menghapuskan akaun tersebut dengan segera kerana perlu dilakukan melalui aplikasi itu sendiri.

Oleh itu saya minta jasa baik tuan/puan untuk bantu dapatkan balik email yahoo saya kerana mengandungi data sulit(bank akaun)

Bukti-bukti adalah seperti dibawah,surat laporan polis sekarang tidak ada pada Saya(Ada pada pakcik),bukti menelefon pihak bank pun ada.
Email tu dy ada setup 2FA?

Sabar jap,nanti ada org bantu..inshaallah
 
  • Like
Reactions: Strix

Strix

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
3 Jul 2021
19
153
Kerajaan langit Ayah pin Swasta
DragonCoin
4,025.00
Terima kasih cik, Saya bersungguh sungguh sebab takut kehilangan duit dalam bank. Disini juga adalah bukti kehilangan rm100 secara tiba2 (pembayaran ini tidak dilakukan oleh Saya Dan tidak diverifikasi oleh saya)
Saya tidak menerima apa apa otp atau mesej verifikasi pembayaran melalui nombor telefon saya.
 

Attachments

  • PicsArt_07-06-06.36.58.jpg
    PicsArt_07-06-06.36.58.jpg
    476.3 KB · Views: 12
  • Screenshot_20210706-161133505.jpg
    Screenshot_20210706-161133505.jpg
    166.5 KB · Views: 12

Strix

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
3 Jul 2021
19
153
Kerajaan langit Ayah pin Swasta
DragonCoin
4,025.00
@-RimauAkar- itu Saya tidak pasti cik, kerana pada masa sekarang Saya tidak dapat access langsung ke email tersebut. Disini saya dah Cuba untuk retrieve namun hacker dari Indonesia tersebut dah tukar recovery email Dan nombor telefon.
 

Attachments

  • Screenshot_20210703-012903633.jpg
    Screenshot_20210703-012903633.jpg
    189 KB · Views: 10

-RimauAkar-

Technology Leader
DFM Member
LV
0
 
29 May 2021
476
998
DragonCoin
860.00
@-RimauAkar- itu Saya tidak pasti cik, kerana pada masa sekarang Saya tidak dapat access langsung ke email tersebut. Disini saya dah Cuba untuk retrieve namun hacker dari Indonesia tersebut dah tukar recovery email Dan nombor telefon.
Dy dah buat 2FA tu sy rasa sebab code tu akan sampai kat email penyerang tu..cuba pm email dan pass
 
  • Like
Reactions: Strix

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Dah bekukan akaun bank? Kalau belum, mintak bank bekukan dulu.

Pastu cuba log in banyak-banyak kali sampai akaun tu locked.

Bila akaun dah locked (12 jam), cuba recover guna phone number atau recovery email (kalau recovery email tu email lain, bukan email Yahoo yang sama):
Sebaiknya kawan-kawan lain jangan spam hacker tu, takot lagi pelik-pelik dia buat kat akaun kawan kita ni.
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Dah bekukan akaun bank? Kalau belum, mintak bank bekukan dulu.

Pastu cuba log in banyak-banyak kali sampai akaun tu locked.

Bila akaun dah locked (12 jam), cuba recover guna phone number atau recovery email (kalau recovery email tu email lain, bukan email Yahoo yang sama):
Sebaiknya kawan-kawan lain jangan spam hacker tu, takot lagi pelik-pelik dia buat kat akaun kawan kita ni.
Baik cikguuu
 
  • Like
Reactions: aisyahsumayyah3