Alert Banyak akaun Facebook menjadi mangsa Phishing

This prefix use to attract extra attention from user

GadisWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
980
2,800
DragonCoin
4,040.00
Beberapa hari ini beratus atau beribu akaun Facebook telah menjadi mangsa Phishing melalui posting ini. Mohon ingatkan rakan2 dan ahli keluarga supaya tidak menjadi mangsa yang seterusnya. Elakkan menekan link atau memasukkan maklumat login FB anda. Ramai yang kecundang selepas menekan link ini.​

phishing.png

lisa.png
 
Last edited:

manualize

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 May 2021
418
6,497
DragonCoin
8,291.00
ha tu phishing teknik dia guna trick http-equiv refresh .
bukan fb sahaja boleh hack semua web.
cara dia create 2 web, 1 web article, 2 web phishing,
dalam code web article dia akan letak code ni.
so bila mangsa click link article akan auto redirect ke web phishing.
as simple as that. you have been hejes. gitew.

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL='https://phishing.gov/'" />
 

QUEENYIE

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jun 2021
5
18
DragonCoin
6,295.00
Beberapa hari ini beratus atau beribu akaun Facebook telah menjadi mangsa Phishing melalui posting ini. Mohon ingatkan rakan2 dan ahli keluarga supaya tidak menjadi mangsa yang seterusnya. Elakkan menekan link atau memasukkan maklumat login FB anda. Ramai yang kecundang selepas menekan link ini.​
Beberapa hari ini beratus atau beribu akaun Facebook telah menjadi mangsa Phishing melalui posting ini. Mohon ingatkan rakan2 dan ahli keluarga supaya tidak menjadi mangsa yang seterusnya. Elakkan menekan link atau memasukkan maklumat login FB anda. Ramai yang kecundang selepas menekan link ini.​
Smpai hari ni ...tak HBS2 lagi dia org tag aku .... masalah aku tak rakan dengan org tu ....boleh PLK dia tag aku
 
  • Like
Reactions: PremiumGuy

manualize

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 May 2021
418
6,497
DragonCoin
8,291.00
Terima kasih atas perkongsian. Keluarga saya pun ada yang terkena phishing ni. Jadi, cara nak elak rupenye jangan isi maklumat log in ya.
ya. jika kita semua taknak kene hack jgn sesekali mengisi form yg meminta password even form tu kata untuk verify ke confirmation ke. ini adalah helah penipuan trick semata.
kenal pasti link @ pautan @ web yang kita mahu click.