Information Best ke berbasikal ??

Show informational about something

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,722
Bawah Tanah
DragonCoin
9,652,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Selamat Malam Forumers DFM .. saya baru hbs mengstudy lepastu bosan plk so sambil makan dinner nak share pengalaman saya Berbasikal... sebenarnya saya pun lama x sentuh basikal sbb busy ngn class, assignments and prepare utk trial HAHA. saya seorang rider MTB on road and saya sorg solo rider sbb xde membe kaki basikal ..semua budk ii motor HAHA

Best ke Berbasikal?
Yess besttt .....macam ii benda bole korg explore semasa berbasikal contoh macam berbasikal pagi ii, korang dapat tengok sunrise, boleh tengok burung terbang, boleh dapat fresh air, takde kenderaan dekat jalan raya benda tu dapat menyenangkan fikiran kita and for those yang masih study and yg dh kerja mesti korang dh penat kan hadap screen pc and tgk buku hari ii mesti rasa stress kan ? so boleh lah korang cuba berbasikal haha and bukan ituje berbasikal jugak dapat kekalkan kesihatan fizikal dan mental kita
  • Latihan otot yang baik – semua otot kaki yang utama terlibat.
  • Mudah – tidak memerlukan skil yang susah seperti sesetengah sukan yang lain. Semua orang tahu berbasikal.
  • Kecergasan dan stamina – dua aspek ini boleh ditingkatkan.
  • Fleksibel – anda boleh menentukan tahap senaman yang ingin dilakukan, sama ada ringan atau berat.
  • Menyeronokkan – sambil bersukan, sambil berjalan melihat permandangan sekeliling.
  • Menjimatkan masa – selain semata-mata untuk bersukan, ia juga boleh berfungsi sebagai alat pengangkutan terutamanya untuk jarak yang tidak terlalu jauh.
menjaga kesihatan fizikal dan mental adalah satu perkara yang paling penting untuk kita kekal kuat dan sihat .. so saya sebagai seorang pelajar sains sukan ingin menasihati anda untuk bersenam sekurang - kurangnya seminggu sekali.. tak kisah lah nak berbasikal ke atau apa ii janji dapat keluarkan peluh hehe ''.''

sekian dari saya

klau ada rider dekat sini boleh korang share psl berbasikal hehe
and maaf kalau ada salah di atas

utk lebih tips ttg berbasikal boleh baca
photo_2021-10-21_21-39-36.jpg
gambar yg saya snap masa berbasikal pagi ii haha..nampak macam filterkan? tapi tak
 

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
835
15,138
./utopia
DragonCoin
3,325,292,025.25
Tart Nenas
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
Selamat Malam Forumers DFM .. saya baru hbs mengstudy lepastu bosan plk so sambil makan dinner nak share pengalaman saya Berbasikal... sebenarnya saya pun lama x sentuh basikal sbb busy ngn class, assignments and prepare utk trial HAHA. saya seorang rider MTB on road and saya sorg solo rider sbb xde membe kaki basikal ..semua budk ii motor HAHA

Best ke Berbasikal?
Yess besttt .....macam ii benda bole korg explore semasa berbasikal contoh macam berbasikal pagi ii, korang dapat tengok sunrise, boleh tengok burung terbang, boleh dapat fresh air, takde kenderaan dekat jalan raya benda tu dapat menyenangkan fikiran kita and for those yang masih study and yg dh kerja mesti korang dh penat kan hadap screen pc and tgk buku hari ii mesti rasa stress kan ? so boleh lah korang cuba berbasikal haha and bukan ituje berbasikal jugak dapat kekalkan kesihatan fizikal dan mental kita
  • Latihan otot yang baik – semua otot kaki yang utama terlibat.
  • Mudah – tidak memerlukan skil yang susah seperti sesetengah sukan yang lain. Semua orang tahu berbasikal.
  • Kecergasan dan stamina – dua aspek ini boleh ditingkatkan.
  • Fleksibel – anda boleh menentukan tahap senaman yang ingin dilakukan, sama ada ringan atau berat.
  • Menyeronokkan – sambil bersukan, sambil berjalan melihat permandangan sekeliling.
  • Menjimatkan masa – selain semata-mata untuk bersukan, ia juga boleh berfungsi sebagai alat pengangkutan terutamanya untuk jarak yang tidak terlalu jauh.
menjaga kesihatan fizikal dan mental adalah satu perkara yang paling penting untuk kita kekal kuat dan sihat .. so saya sebagai seorang pelajar sains sukan ingin menasihati anda untuk bersenam sekurang - kurangnya seminggu sekali.. tak kisah lah nak berbasikal ke atau apa ii janji dapat keluarkan peluh hehe ''.''

sekian dari saya

klau ada rider dekat sini boleh korang share psl berbasikal hehe
and maaf kalau ada salah di atas

utk lebih tips ttg berbasikal boleh baca
View attachment 14357
gambar yg saya snap masa berbasikal pagi ii haha..nampak macam filterkan? tapi tak
Terima kasih untuk informasi ni ya👍 Sy pun dah lama x berbasikal ni..kalo nk cakap berbasikal ni best ke tak🤔🤔kompomlah best sbb auto kita akan start racing basikal ngn member2 tengok sape power smpai kaki lebam sana sini🤣🤣
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Selamat Malam Forumers DFM .. saya baru hbs mengstudy lepastu bosan plk so sambil makan dinner nak share pengalaman saya Berbasikal... sebenarnya saya pun lama x sentuh basikal sbb busy ngn class, assignments and prepare utk trial HAHA. saya seorang rider MTB on road and saya sorg solo rider sbb xde membe kaki basikal ..semua budk ii motor HAHA

Best ke Berbasikal?
Yess besttt .....macam ii benda bole korg explore semasa berbasikal contoh macam berbasikal pagi ii, korang dapat tengok sunrise, boleh tengok burung terbang, boleh dapat fresh air, takde kenderaan dekat jalan raya benda tu dapat menyenangkan fikiran kita and for those yang masih study and yg dh kerja mesti korang dh penat kan hadap screen pc and tgk buku hari ii mesti rasa stress kan ? so boleh lah korang cuba berbasikal haha and bukan ituje berbasikal jugak dapat kekalkan kesihatan fizikal dan mental kita
  • Latihan otot yang baik – semua otot kaki yang utama terlibat.
  • Mudah – tidak memerlukan skil yang susah seperti sesetengah sukan yang lain. Semua orang tahu berbasikal.
  • Kecergasan dan stamina – dua aspek ini boleh ditingkatkan.
  • Fleksibel – anda boleh menentukan tahap senaman yang ingin dilakukan, sama ada ringan atau berat.
  • Menyeronokkan – sambil bersukan, sambil berjalan melihat permandangan sekeliling.
  • Menjimatkan masa – selain semata-mata untuk bersukan, ia juga boleh berfungsi sebagai alat pengangkutan terutamanya untuk jarak yang tidak terlalu jauh.
menjaga kesihatan fizikal dan mental adalah satu perkara yang paling penting untuk kita kekal kuat dan sihat .. so saya sebagai seorang pelajar sains sukan ingin menasihati anda untuk bersenam sekurang - kurangnya seminggu sekali.. tak kisah lah nak berbasikal ke atau apa ii janji dapat keluarkan peluh hehe ''.''

sekian dari saya

klau ada rider dekat sini boleh korang share psl berbasikal hehe
and maaf kalau ada salah di atas

utk lebih tips ttg berbasikal boleh baca
View attachment 14357
gambar yg saya snap masa berbasikal pagi ii haha..nampak macam filterkan? tapi tak
Thank for sharing 🤠
 

aisy_alam

Assistant Leader
DFM Hackers
LV
0
 
17 Jul 2021
295
7,335
DragonCoin
12,666,860.00
Cyberpunk 2077
Tart Nenas
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Selamat Malam Forumers DFM .. saya baru hbs mengstudy lepastu bosan plk so sambil makan dinner nak share pengalaman saya Berbasikal... sebenarnya saya pun lama x sentuh basikal sbb busy ngn class, assignments and prepare utk trial HAHA. saya seorang rider MTB on road and saya sorg solo rider sbb xde membe kaki basikal ..semua budk ii motor HAHA

Best ke Berbasikal?
Yess besttt .....macam ii benda bole korg explore semasa berbasikal contoh macam berbasikal pagi ii, korang dapat tengok sunrise, boleh tengok burung terbang, boleh dapat fresh air, takde kenderaan dekat jalan raya benda tu dapat menyenangkan fikiran kita and for those yang masih study and yg dh kerja mesti korang dh penat kan hadap screen pc and tgk buku hari ii mesti rasa stress kan ? so boleh lah korang cuba berbasikal haha and bukan ituje berbasikal jugak dapat kekalkan kesihatan fizikal dan mental kita
  • Latihan otot yang baik – semua otot kaki yang utama terlibat.
  • Mudah – tidak memerlukan skil yang susah seperti sesetengah sukan yang lain. Semua orang tahu berbasikal.
  • Kecergasan dan stamina – dua aspek ini boleh ditingkatkan.
  • Fleksibel – anda boleh menentukan tahap senaman yang ingin dilakukan, sama ada ringan atau berat.
  • Menyeronokkan – sambil bersukan, sambil berjalan melihat permandangan sekeliling.
  • Menjimatkan masa – selain semata-mata untuk bersukan, ia juga boleh berfungsi sebagai alat pengangkutan terutamanya untuk jarak yang tidak terlalu jauh.
menjaga kesihatan fizikal dan mental adalah satu perkara yang paling penting untuk kita kekal kuat dan sihat .. so saya sebagai seorang pelajar sains sukan ingin menasihati anda untuk bersenam sekurang - kurangnya seminggu sekali.. tak kisah lah nak berbasikal ke atau apa ii janji dapat keluarkan peluh hehe ''.''

sekian dari saya

klau ada rider dekat sini boleh korang share psl berbasikal hehe
and maaf kalau ada salah di atas

utk lebih tips ttg berbasikal boleh baca
View attachment 14357
gambar yg saya snap masa berbasikal pagi ii haha..nampak macam filterkan? tapi tak
Salam rider 😁 😁 😁
Ya, seronok aktiviti berbasikal....di samping utk fitness dalam masa sama juga dapat menikmati pemandangan indah serta terokai road yang tidak biasa digunakan terutamanya shortcut ke tempat kerja;):ROFLMAO:
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,722
Bawah Tanah
DragonCoin
9,652,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Thank for sharing 🤠
masehh jaringg
Salam rider 😁 😁 😁
Ya, seronok aktiviti berbasikal....di samping utk fitness dalam masa sama juga dapat menikmati pemandangan indah serta terokai road yang tidak biasa digunakan terutamanya shortcut ke tempat kerja;):ROFLMAO:
betul la tu mcm ii jalan tikus dpt kita lalui hahahah
 

Latz

Hackers Leader
DFM Hackers Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
577
9,512
Rust
DragonCoin
241,870,846.00
Tart Nenas
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Smart Stereo Headset SM0087
Fire Red Dragon
Raspberry Pi 4
Black Dragon
Saya juga mengenali sahabat-sahabat yang baru semasa acara berbasikal keakraban persahabatan dalam hobi berbasikal ini memang luar biasa. When the spirits are low, when the day appears dark, when work becomes monotonous, when hope hardly seems worth having, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, without thought on anything but the ride you are taking - Sir Arthur Conan Doyle
 
Last edited:

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,722
Bawah Tanah
DragonCoin
9,652,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Saya juga mengenali sahabat-sahabat yang baru semasa acara berbasikal keakraban persahabatan dalam hobi berbasikal ini memang luar biasa. When the spirits are low, when the day appears dark, when work becomes monotonous, when hope hardly seems worth having, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, without thought on anything but the ride you are taking - Sir Arthur Conan Doyle
widihh HAHAH terbaik .. btl jgk riders ni semua mesra haha
Teringat pula.. tengah menikmati udara segar tibe pencemaran berlaku
pencemaran apa HAHAH
 

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,484
5,202
21
DragonCoin
5,640.00
widihh HAHAH terbaik .. btl jgk riders ni semua mesra haha

pencemaran apa HAHAH
Ada satu vd ni ada orang ni naik Hilux ke apa and time tu juga ada dua manusia ni berbasikal dengan arah yang sama.. orang berselisih dengan dua orang berbasikal dan orang tu press pedal minyak bagi black perfume