Questions Boleh ke diploma bidang lain tapi ambil degree dalam bidang IT?

Siti Rose

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Oct 2023
27
1,596
DragonCoin
66,280.00
Assalamualaikum,
Saya nak tanya kot dlm ni ada yang lari bidang, boleh ke kalau diploma saya xde kaitan dengan IT tapi degree nanti nak ambil IT?
Saya ambil diploma Teknologi Elektronik sesiapa ada pengalaman kot boleh share. tqq
Sy PLK ambik kos internet dan multimedia tpi Smpai 2 sem je..hihi..malu lak kita
 
  • Love
Reactions: Haaaaaaatchum

pfizer1

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
127
153
opensea.io
DragonCoin
6,391.00
boleh, pergi je mana2 U. yang penting mampu bayar.

nasihat ni saya terima dari orang lama.
tapi sebab saya tak mampu..saya tak sambung belajar.
 
  • Like
Reactions: irzfan

BeAR03

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Oct 2023
10
25
Somewhere at Golden Arc
DragonCoin
2,230.00
ada sesetengah Course, boleh jer, tp, mcm Course bidang Professional, memang X boleh melainkan, dia amik Course bawah dr bidang Professional tersebut & ianya bergantung pd U* juga laa..;)
 
  • Like
Reactions: irzfan

Vip3r_Li0n

DFM Hackers
DFM Hackers
Jawapan dia, boleh. Cuma kena lompat2 bidang la kena cekal sikit nak belajar. Sebaiknya terus kerja dan amik sijil tambahan secara online, macam OSCP, CompTIA Network+, LPIC-1, LPIC-2, LPIC-3 Security, CCNA dan sebagainya lebih berbaloi daripada sijil sarjana muda tu. Then start tambah work experience sambil kumpul duit utk sijil2 lain sebelum tukar kerja lain utk tmbah more work experiences.