[BREAKFAST/SNACKS] Sizzler's Style Cheese Toast

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha

Sizzler's Style Cheese Toast​


Assalamualaikum.

Harini aku nak share resipi simple untuk breakfast dan snacks.

Jom kita start..


Resipi repost, dikeluarkan dari thread https://dragonforce.io/threads/koleksi-resepi-masakan-netizen-dfm.6492 dan duduk dalam thread sendiri supaya mudah dicapai. Hehehe.

Bahan-bahan

  • Roti (sebaiknya roti tebal, tapi kalau takde, roti Gardenia tu pon okay)
  • Parmesan Cheese (grated atau shredded)
  • Butter (jangan guna margerine! ButterCup pun bukan butter!)
  • Black Pepper (yang dikisar. ini optional, tapi sangat sedap kalau ada)

BYvsRSt.jpg

Gambar roti tak letak, sebab kemik-kemik anak main baling-baling 😭
Jom masak!

Cara Penyediaan

  • Lembutkan butter kita dulu. Aku guna microwave je, 50% power dalam 10 seconds.​
  • Berapa banyak nak guna? Terpulang. Aku guna dalam 75+ grams untuk 4 keping roti.
cSXLJsJ.jpg
  • Masukkan parmesan cheese. Aku guna yang dah siap grated, senang nak gaul. Nak guna yang shredded pon boleh.​
  • Boleh masukkan black pepper kisar jugak masa ni, tapi aku tak letak la sebab nak share dengan anak. Huhuhu.
  • Banyak mana nak letak ni? Pun terpulang. Rasa nak lebih, letak lebih. Tapi ingat, parmesan cheese ni masin.
HwP9a7t.jpg
  • Gaul-gaul bagi sebati. Tamau ada gumpal-gumpal ye.​
GLWehKV.jpg
  • Sapu cantik-cantik atas roti. Bagi rata ye.​
39x4Y8v.jpg
  • Pastu campak je terus dalam pan yang dah dipanaskan. Make sure flat pan ye, supaya masak sekata. Tayah letak minyak, sebab dah ada butter.​
  • Kalau takde non-stick pan, boleh lapik pan tu dengan baking sheet dulu, supaya tak melekat.​
  • Masak dengan api perlahan je supaya tak hangit. Tayah lama sangat masak tu.​
  • Masak sebelah saja, bahagian yang kita sapu cheese+butter tu je.​
VmRYE0z.jpg
  • Dah siap! Macam ni la rupa kejadiannya nanti. Dap ermmm..​
cvLF8Dm.jpg

Rasa dia camana? Haa, kalau pernah makan Auntie Anne's Pretzel yang cheezy turkey tu, ala-ala gitu la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
 

MARINE

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jul 2021
345
1,356
DragonCoin
2,978.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Eagle

Sizzler's Style Cheese Toast​


Assalamualaikum.

Harini aku nak share resipi simple untuk breakfast dan snacks.

Jom kita start..


Resipi repost, dikeluarkan dari thread https://dragonforce.io/threads/koleksi-resepi-masakan-netizen-dfm.6492 dan duduk dalam thread sendiri supaya mudah dicapai. Hehehe.

Bahan-bahan

  • Roti (sebaiknya roti tebal, tapi kalau takde, roti Gardenia tu pon okay)
  • Parmesan Cheese (grated atau shredded)
  • Butter (jangan guna margerine! ButterCup pun bukan butter!)
  • Black Pepper (yang dikisar. ini optional, tapi sangat sedap kalau ada)

BYvsRSt.jpg

Gambar roti tak letak, sebab kemik-kemik anak main baling-baling 😭
Jom masak!

Cara Penyediaan

  • Lembutkan butter kita dulu. Aku guna microwave je, 50% power dalam 10 seconds.​
  • Berapa banyak nak guna? Terpulang. Aku guna dalam 75+ grams untuk 4 keping roti.
cSXLJsJ.jpg
  • Masukkan parmesan cheese. Aku guna yang dah siap grated, senang nak gaul. Nak guna yang shredded pon boleh.​
  • Boleh masukkan black pepper kisar jugak masa ni, tapi aku tak letak la sebab nak share dengan anak. Huhuhu.
  • Banyak mana nak letak ni? Pun terpulang. Rasa nak lebih, letak lebih. Tapi ingat, parmesan cheese ni masin.
HwP9a7t.jpg
  • Gaul-gaul bagi sebati. Tamau ada gumpal-gumpal ye.​
GLWehKV.jpg
  • Sapu cantik-cantik atas roti. Bagi rata ye.​
39x4Y8v.jpg
  • Pastu campak je terus dalam pan yang dah dipanaskan. Make sure flat pan ye, supaya masak sekata. Tayah letak minyak, sebab dah ada butter.​
  • Kalau takde non-stick pan, boleh lapik pan tu dengan baking sheet dulu, supaya tak melekat.​
  • Masak dengan api perlahan je supaya tak hangit. Tayah lama sangat masak tu.​
  • Masak sebelah saja, bahagian yang kita sapu cheese+butter tu je.​
VmRYE0z.jpg
  • Dah siap! Macam ni la rupa kejadiannya nanti. Dap ermmm..​
cvLF8Dm.jpg

Rasa dia camana? Haa, kalau pernah makan Auntie Anne's Pretzel yang cheezy turkey tu, ala-ala gitu la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
Mantap resepi tu 🔥
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,471
36,639
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,868.00

Sizzler's Style Cheese Toast​


Assalamualaikum.

Harini aku nak share resipi simple untuk breakfast dan snacks.

Jom kita start..


Resipi repost, dikeluarkan dari thread https://dragonforce.io/threads/koleksi-resepi-masakan-netizen-dfm.6492 dan duduk dalam thread sendiri supaya mudah dicapai. Hehehe.

Bahan-bahan

  • Roti (sebaiknya roti tebal, tapi kalau takde, roti Gardenia tu pon okay)
  • Parmesan Cheese (grated atau shredded)
  • Butter (jangan guna margerine! ButterCup pun bukan butter!)
  • Black Pepper (yang dikisar. ini optional, tapi sangat sedap kalau ada)

BYvsRSt.jpg

Gambar roti tak letak, sebab kemik-kemik anak main baling-baling 😭
Jom masak!

Cara Penyediaan

  • Lembutkan butter kita dulu. Aku guna microwave je, 50% power dalam 10 seconds.​
  • Berapa banyak nak guna? Terpulang. Aku guna dalam 75+ grams untuk 4 keping roti.
cSXLJsJ.jpg
  • Masukkan parmesan cheese. Aku guna yang dah siap grated, senang nak gaul. Nak guna yang shredded pon boleh.​
  • Boleh masukkan black pepper kisar jugak masa ni, tapi aku tak letak la sebab nak share dengan anak. Huhuhu.
  • Banyak mana nak letak ni? Pun terpulang. Rasa nak lebih, letak lebih. Tapi ingat, parmesan cheese ni masin.
HwP9a7t.jpg
  • Gaul-gaul bagi sebati. Tamau ada gumpal-gumpal ye.​
GLWehKV.jpg
  • Sapu cantik-cantik atas roti. Bagi rata ye.​
39x4Y8v.jpg
  • Pastu campak je terus dalam pan yang dah dipanaskan. Make sure flat pan ye, supaya masak sekata. Tayah letak minyak, sebab dah ada butter.​
  • Kalau takde non-stick pan, boleh lapik pan tu dengan baking sheet dulu, supaya tak melekat.​
  • Masak dengan api perlahan je supaya tak hangit. Tayah lama sangat masak tu.​
  • Masak sebelah saja, bahagian yang kita sapu cheese+butter tu je.​
VmRYE0z.jpg
  • Dah siap! Macam ni la rupa kejadiannya nanti. Dap ermmm..​
cvLF8Dm.jpg

Rasa dia camana? Haa, kalau pernah makan Auntie Anne's Pretzel yang cheezy turkey tu, ala-ala gitu la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
tasabar nak ramadhan .. mesti kaw kaw nnt :)

lapar pulak nieee
 
Last edited:

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
16
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android

Sizzler's Style Cheese Toast​


Assalamualaikum.

Harini aku nak share resipi simple untuk breakfast dan snacks.

Jom kita start..


Resipi repost, dikeluarkan dari thread https://dragonforce.io/threads/koleksi-resepi-masakan-netizen-dfm.6492 dan duduk dalam thread sendiri supaya mudah dicapai. Hehehe.

Bahan-bahan

  • Roti (sebaiknya roti tebal, tapi kalau takde, roti Gardenia tu pon okay)
  • Parmesan Cheese (grated atau shredded)
  • Butter (jangan guna margerine! ButterCup pun bukan butter!)
  • Black Pepper (yang dikisar. ini optional, tapi sangat sedap kalau ada)

BYvsRSt.jpg

Gambar roti tak letak, sebab kemik-kemik anak main baling-baling 😭
Jom masak!

Cara Penyediaan

  • Lembutkan butter kita dulu. Aku guna microwave je, 50% power dalam 10 seconds.​
  • Berapa banyak nak guna? Terpulang. Aku guna dalam 75+ grams untuk 4 keping roti.
cSXLJsJ.jpg
  • Masukkan parmesan cheese. Aku guna yang dah siap grated, senang nak gaul. Nak guna yang shredded pon boleh.​
  • Boleh masukkan black pepper kisar jugak masa ni, tapi aku tak letak la sebab nak share dengan anak. Huhuhu.
  • Banyak mana nak letak ni? Pun terpulang. Rasa nak lebih, letak lebih. Tapi ingat, parmesan cheese ni masin.
HwP9a7t.jpg
  • Gaul-gaul bagi sebati. Tamau ada gumpal-gumpal ye.​
GLWehKV.jpg
  • Sapu cantik-cantik atas roti. Bagi rata ye.​
39x4Y8v.jpg
  • Pastu campak je terus dalam pan yang dah dipanaskan. Make sure flat pan ye, supaya masak sekata. Tayah letak minyak, sebab dah ada butter.​
  • Kalau takde non-stick pan, boleh lapik pan tu dengan baking sheet dulu, supaya tak melekat.​
  • Masak dengan api perlahan je supaya tak hangit. Tayah lama sangat masak tu.​
  • Masak sebelah saja, bahagian yang kita sapu cheese+butter tu je.​
VmRYE0z.jpg
  • Dah siap! Macam ni la rupa kejadiannya nanti. Dap ermmm..​
cvLF8Dm.jpg

Rasa dia camana? Haa, kalau pernah makan Auntie Anne's Pretzel yang cheezy turkey tu, ala-ala gitu la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
Mantap Resepi cip 💪👌🧑‍🍳
 

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Mantap resepi tu 🔥

Cuba jangan tak cuba. Huhuhu.

tasabar nak ramadhan .. mesti kaw kaw nnt :)

lapar pulak nieee

Kan.. Mesti banyak resipi keluar.

Mantap Resepi cip 💪👌🧑‍🍳

Sedap ni. Sila cuba. Hehe.

Walaupun ni thread resepi, saya masih dapat rasa aura technology tu mengalir😂,btw cam sedap jaaa

Hahaha. Ada aura eh. Sila cuba, sedap ni. :D

nnti bulan puasa kena hide sub forum ni..bahaya... wkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkkkkk

Bulan puasa wajib cari resipi kat sini. Hahaha.

Terliuq petang2... Fuhh...

Kalau dah cuba sekali, lagi terliur. Teringat-ingat ooo.

Aduh. Sedap ni. Guna airfryer boleh tak? Saya noob sikit memasak ni. Maklumlah bujang.

Rasa cam tak sesuai guna airfryer sebab kita nak masak sebelah je. Ala, senang je ni.
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Cuba jangan tak cuba. Huhuhu.



Kan.. Mesti banyak resipi keluar.



Sedap ni. Sila cuba. Hehe.



Hahaha. Ada aura eh. Sila cuba, sedap ni. :D



Bulan puasa wajib cari resipi kat sini. Hahaha.



Kalau dah cuba sekali, lagi terliur. Teringat-ingat ooo.



Rasa cam tak sesuai guna airfryer sebab kita nak masak sebelah je. Ala, senang je ni.
guna airfryer boleh..tp tu la..kena pndai bajet suhu ngn dgn masa.klu x hangit
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha

Sizzler's Style Cheese Toast​


Assalamualaikum.

Harini aku nak share resipi simple untuk breakfast dan snacks.

Jom kita start..


Resipi repost, dikeluarkan dari thread https://dragonforce.io/threads/koleksi-resepi-masakan-netizen-dfm.6492 dan duduk dalam thread sendiri supaya mudah dicapai. Hehehe.

Bahan-bahan

  • Roti (sebaiknya roti tebal, tapi kalau takde, roti Gardenia tu pon okay)
  • Parmesan Cheese (grated atau shredded)
  • Butter (jangan guna margerine! ButterCup pun bukan butter!)
  • Black Pepper (yang dikisar. ini optional, tapi sangat sedap kalau ada)

BYvsRSt.jpg

Gambar roti tak letak, sebab kemik-kemik anak main baling-baling 😭
Jom masak!

Cara Penyediaan

  • Lembutkan butter kita dulu. Aku guna microwave je, 50% power dalam 10 seconds.​
  • Berapa banyak nak guna? Terpulang. Aku guna dalam 75+ grams untuk 4 keping roti.
cSXLJsJ.jpg
  • Masukkan parmesan cheese. Aku guna yang dah siap grated, senang nak gaul. Nak guna yang shredded pon boleh.​
  • Boleh masukkan black pepper kisar jugak masa ni, tapi aku tak letak la sebab nak share dengan anak. Huhuhu.
  • Banyak mana nak letak ni? Pun terpulang. Rasa nak lebih, letak lebih. Tapi ingat, parmesan cheese ni masin.
HwP9a7t.jpg
  • Gaul-gaul bagi sebati. Tamau ada gumpal-gumpal ye.​
GLWehKV.jpg
  • Sapu cantik-cantik atas roti. Bagi rata ye.​
39x4Y8v.jpg
  • Pastu campak je terus dalam pan yang dah dipanaskan. Make sure flat pan ye, supaya masak sekata. Tayah letak minyak, sebab dah ada butter.​
  • Kalau takde non-stick pan, boleh lapik pan tu dengan baking sheet dulu, supaya tak melekat.​
  • Masak dengan api perlahan je supaya tak hangit. Tayah lama sangat masak tu.​
  • Masak sebelah saja, bahagian yang kita sapu cheese+butter tu je.​
VmRYE0z.jpg
  • Dah siap! Macam ni la rupa kejadiannya nanti. Dap ermmm..​
cvLF8Dm.jpg

Rasa dia camana? Haa, kalau pernah makan Auntie Anne's Pretzel yang cheezy turkey tu, ala-ala gitu la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
Boleh di tambah dgn daging burger cincang sos spaghetti tambah cheese 🤤