Cadangan untuk para DJ DFM sebelum online

DirbusterX

Geekers
DFM Administrator
LV
0
 
30 May 2021
833
7,813
Cebu, PH
dragonforce.io
DragonCoin
116,582.00
Assalamualaikum semua DJs DFM yang patik hormati sekalian.. disini min ada sedikit cadangan. Tak pasti samada dah diutarakan atau belum.
Cadangannya ialah sebelum mana-mana DJ online, bolehlah DJ tersebut untuk pm mana2 admin di dc atau tele untuk inform bahawa beliau akan online serta berikan sedikit detail seperti contoh berikut:

ON AIR DFM.jpg

DJ : AminTroye
Masa : 0300 Pagi hingga 0300 pagi
Tajuk : Layan permintaan lagu peminat @ Scammer makin menjadi-jadi guna nama DFM

Apabila pihak admin dah dimaklumkan dengan perkara ini, admin akan up dalam setiap sosmed DFM. Dengan itu, mana-mana user yang mendapat kemaskini tersebut insyaAllah akan sama-sama layan radio DFM.

Daripada pihak admin juga memohon kepada semua DJ ketika online untuk war-warkan kepada umum mengenai gejala scammer menggunakan nama DFM dengan menawarkan servis hacking dimana ianya adalah sangat bertentangan dan tidak benar sama sekali.
 
Last edited:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,502
36,691
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,184,799.00
Assalamualaikum semua DJs DFM yang patik hormati sekalian.. disini min ada sedikit cadangan. Tak pasti samada dah diutarakan atau belum.
Cadangannya ialah sebelum mana-mana DJ online, bolehlah DJ tersebut untuk pm mana2 admin di dc atau tele untuk inform bahawa beliau akan online serta berikan sedikit detail seperti contoh berikut:

DJ : AminTroye
Masa : 0300 Pagi hingga 0300 pagi
Tajuk : Layan permintaan lagu peminat @ Scammer makin menjadi-jadi guna nama DFM

Apabila pihak admin dah dimaklumkan dengan perkara ini, admin akan up dalam setiap sosmed DFM. Dengan itu, mana-mana user yang mendapat kemaskini tersebut insyaAllah akan sama-sama layan radio DFM.

Daripada pihak admin juga memohon kepada semua DJ ketika online untuk war-warkan kepada umum mengenai gejala scammer menggunakan nama DFM dengan menawarkan servis hacking dimana ianya adalah sangat bertentangan dan tidak benar sama sekali.
Wahh setuju, baru teratur dan dapt salurkan kepada dunia luar tentang redio dfm ..mntap sekali min dan dj2 dfm
 

DinXW

DFM DJ
DFM DJ
LV
0
 
4 Jun 2021
861
29,306
฿ɆⱤ₴₳₥₳ ₴ɆⱠ₳₥₳₦Ɏ₳
DragonCoin
2,541.00
Bugatti La Voiture Noire
Call Of Duty: Modern Warfare
Tart Nenas
Angry Lion
Biskut Mazola
Batang Buruk
Assalamualaikum semua DJs DFM yang patik hormati sekalian.. disini min ada sedikit cadangan. Tak pasti samada dah diutarakan atau belum.
Cadangannya ialah sebelum mana-mana DJ online, bolehlah DJ tersebut untuk pm mana2 admin di dc atau tele untuk inform bahawa beliau akan online serta berikan sedikit detail seperti contoh berikut:

DJ : AminTroye
Masa : 0300 Pagi hingga 0300 pagi
Tajuk : Layan permintaan lagu peminat @ Scammer makin menjadi-jadi guna nama DFM

Apabila pihak admin dah dimaklumkan dengan perkara ini, admin akan up dalam setiap sosmed DFM. Dengan itu, mana-mana user yang mendapat kemaskini tersebut insyaAllah akan sama-sama layan radio DFM.

Daripada pihak admin juga memohon kepada semua DJ ketika online untuk war-warkan kepada umum mengenai gejala scammer menggunakan nama DFM dengan menawarkan servis hacking dimana ianya adalah sangat bertentangan dan tidak benar sama sekali.
Waalaikumussalam min yang hensem.. Insyaa Allah boleh.. Paklong mmg ada buat.. Biasa paklong info kat Jen dan min mattajb.. Dan paklong buat announcement.. Tp kdg2 termiss gak.. Haha.. Apapun mekaseh min.. 🤘🤘
 

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
504
10,319
DragonCoin
5,882,983.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Assalamualaikum semua DJs DFM yang patik hormati sekalian.. disini min ada sedikit cadangan. Tak pasti samada dah diutarakan atau belum.
Cadangannya ialah sebelum mana-mana DJ online, bolehlah DJ tersebut untuk pm mana2 admin di dc atau tele untuk inform bahawa beliau akan online serta berikan sedikit detail seperti contoh berikut:

DJ : AminTroye
Masa : 0300 Pagi hingga 0300 pagi
Tajuk : Layan permintaan lagu peminat @ Scammer makin menjadi-jadi guna nama DFM

Apabila pihak admin dah dimaklumkan dengan perkara ini, admin akan up dalam setiap sosmed DFM. Dengan itu, mana-mana user yang mendapat kemaskini tersebut insyaAllah akan sama-sama layan radio DFM.

Daripada pihak admin juga memohon kepada semua DJ ketika online untuk war-warkan kepada umum mengenai gejala scammer menggunakan nama DFM dengan menawarkan servis hacking dimana ianya adalah sangat bertentangan dan tidak benar sama sekali.
Waalaikumussalam.

Wah, saya setuju min. Secara tak langsung, DJ yang ke udara pada malam tu boleh sampaikan apa-apa perkembangan mengenai DFM, isu semasa, atau mengenai scammers yang mengaku dari DF. Dapat menarik dan meramaikan pendengar i-radio DFM juga.
 

XhOf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Jun 2022
157
2,572
DragonCoin
10,271,538.00
satu je kalau nak buat macam ni kita kena ada source baca news ke atau ucapan setiap kali dj live aku no problem je boleh buat bagus idea ni.
 
  • Like
Reactions: Latz and A1one