Information Cara Order Starbuck

Show informational about something

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,406
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada coffee-lover // #Terpaling Coffee-Lover

Harini aku selaku penggemar tegar kopi di kedai paling cekik darah di Malaysia, Starbuck nak ajar cara untuk order air kat kedai tu. Sebab kebanyakkan orang malaysia bila aku scroll twitter, mostly tak tahu cara nak order. Jangan risau, orang yang jaga kaunter tu akan layan korang dengan baik. So far semua gadis gadis yang jaga kaunter tu, bila aku nak order je, mesti dia selit no phone kat tisu.

Screen Shot 2021-10-14 at 11.39.44 PM.png

Tutorial Mudah:
1. Pilih Minuman
2. Pilih Saiz
3. Custom ( kalau power )
4. Bayar & Tunggu minuman siap
5. Snap gambar dan upload dekat instagram macam orang lain tak pernah beli.

c13.jpg

1. Pilih Minuman

Okay, before start nak acah jadi orang kaya, kita kena tahu kita nak minum air jenis apa. kat starbuck ni macam macam jenis air ada, alkohol je takde rasanya.

Contoh Minuman:
i. Coffee ( Panas atau Sejuk )
ii. Frappe ( Ice Blended )
iii. Tea ( Panas atau Sejuk )
iv. Chocolate ( Panas atau Sejuk )
v. Juice ( Sejuk Sahaja )

Macam aku, kalau aku pergi starbuck, aku kurang ambil juice, chocolate & tea. Aku akan ambil Coffee sahaja. nanti habis thread aku bagitau fav drink aku.

pasted image 0.png

2. Pilih Size

Okay, sebab starbuck ni dia punya coffee terpaling premium kan, so dia punya size punya nama pon nak rare jugak. Diorang tak panggil kecik, medium, besar. Diorang panggil macam dalam gambar diatas.

Size:
i. Tall ( Paling Kecil ) 12oz.
ii. Grande ( Medium ) 16oz.
iii. Venti ( Paling Besar ) 22oz.
iv. Trenta ( Macam minum dalam baldi ) 31oz.

Tapi sayangnya, di malaysia aku tak pernah jumpa lagi minum dalam baldi ( Trenta ), tapi masa aku pergi US, ada. Harga macam nak beli Kancil Turbo kat DC Shop.

FB_IMG_1617756636963.jpg

3. Custom Drink

Okay, ini kepada yang sukakan ke-estatik-kan. korang boleh cuba untuk custom minuman korang sendiri. Kalau korang pandai, korang sebut je semua jenis syrup yang ada, drizzle pelik2 tu. Atau korang tak reti, boleh je tengok tutorial kat google.

Contoh Custom Drink yang Popular:
i. Butter Beer ( from harry potter )
ii. Twix Frappuccino ( yang chocolate tu )
iii. FerreroRocher Frappe ( yang chocolate jugak )

starbucks-2_5d4296644ca05.jpg

4. Bayar

SEBELUM BAYAR !!! Ingat satu ni, make sure cashier tu tulis nama korang dekat botol air korang. Sebab apa? ofcourse nanti nak showoff.

Untuk method bayar ada 2:
i. Cash
ii. Starbuck Card

Cash senang je, keluarkan duit dan bayar.
Untuk yang pakai card, boleh beli di mana mana starbuck dengan harga RM30 dan dalam card tu dah tersedia RM30. Jadi apa yang anda perlu buat, swipe je card tu kat mesin. Kalau nak lebih senang, install apps Starbuck.

5. Upload gambar kat instagram:

Tak perlu estatik sangat, asalkan nampak logo starbuck dan nama cukup

IMAGE 2021-10-15 00:00:11.jpg


MINUMAN KEGEMARAN SAYA:
- Iced Americano ( God Tier )
- Soy Greentea Latte ( Omnipotent Tier )
- Iced Latte ( S Class )
- Caramel Macchiato ( A Class )

Sekian
 

Jen

Respected Member
DFM Respected Member
LV
0
 
7 Jun 2021
111
8,267
DragonCoin
2,038.00
Tart Nenas
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada coffee-lover // #Terpaling Coffee-Lover

Harini aku selaku penggemar tegar kopi di kedai paling cekik darah di Malaysia, Starbuck nak ajar cara untuk order air kat kedai tu. Sebab kebanyakkan orang malaysia bila aku scroll twitter, mostly tak tahu cara nak order. Jangan risau, orang yang jaga kaunter tu akan layan korang dengan baik. So far semua gadis gadis yang jaga kaunter tu, bila aku nak order je, mesti dia selit no phone kat tisu.

View attachment 14033

Tutorial Mudah:
1. Pilih Minuman
2. Pilih Saiz
3. Custom ( kalau power )
4. Bayar & Tunggu minuman siap
5. Snap gambar dan upload dekat instagram macam orang lain tak pernah beli.

View attachment 14034

1. Pilih Minuman

Okay, before start nak acah jadi orang kaya, kita kena tahu kita nak minum air jenis apa. kat starbuck ni macam macam jenis air ada, alkohol je takde rasanya.

Contoh Minuman:
i. Coffee ( Panas atau Sejuk )
ii. Frappe ( Ice Blended )
iii. Tea ( Panas atau Sejuk )
iv. Chocolate ( Panas atau Sejuk )
v. Juice ( Sejuk Sahaja )

Macam aku, kalau aku pergi starbuck, aku kurang ambil juice, chocolate & tea. Aku akan ambil Coffee sahaja. nanti habis thread aku bagitau fav drink aku.

View attachment 14035

2. Pilih Size

Okay, sebab starbuck ni dia punya coffee terpaling premium kan, so dia punya size punya nama pon nak rare jugak. Diorang tak panggil kecik, medium, besar. Diorang panggil macam dalam gambar diatas.

Size:
i. Tall ( Paling Kecil ) 12oz.
ii. Grande ( Medium ) 16oz.
iii. Venti ( Paling Besar ) 22oz.
iv. Trenta ( Macam minum dalam baldi ) 31oz.

Tapi sayangnya, di malaysia aku tak pernah jumpa lagi minum dalam baldi ( Trenta ), tapi masa aku pergi US, ada. Harga macam nak beli Kancil Turbo kat DC Shop.

View attachment 14036

3. Custom Drink

Okay, ini kepada yang sukakan ke-estatik-kan. korang boleh cuba untuk custom minuman korang sendiri. Kalau korang pandai, korang sebut je semua jenis syrup yang ada, drizzle pelik2 tu. Atau korang tak reti, boleh je tengok tutorial kat google.

Contoh Custom Drink yang Popular:
i. Butter Beer ( from harry potter )
ii. Twix Frappuccino ( yang chocolate tu )
iii. FerreroRocher Frappe ( yang chocolate jugak )

View attachment 14037

4. Bayar

SEBELUM BAYAR !!! Ingat satu ni, make sure cashier tu tulis nama korang dekat botol air korang. Sebab apa? ofcourse nanti nak showoff.

Untuk method bayar ada 2:
i. Cash
ii. Starbuck Card

Cash senang je, keluarkan duit dan bayar.
Untuk yang pakai card, boleh beli di mana mana starbuck dengan harga RM30 dan dalam card tu dah tersedia RM30. Jadi apa yang anda perlu buat, swipe je card tu kat mesin. Kalau nak lebih senang, install apps Starbuck.

5. Upload gambar kat instagram:

Tak perlu estatik sangat, asalkan nampak logo starbuck dan nama cukup

View attachment 14038


MINUMAN KEGEMARAN SAYA:
- Iced Americano ( God Tier )
- Soy Greentea Latte ( Omnipotent Tier )
- Iced Latte ( S Class )
- Caramel Macchiato ( A Class )

Sekian
nice sharing.. Americano no sugar 1 pelizzzzzz
 

H34D_HUN73R

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
5 Jun 2021
709
1,703
MB X BAGI GUNA BENDERA PUTIH
DragonCoin
203,589.00
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi
c13.jpg
dumb data
username && pass
admin && pass
dumb succeseful
 

Nikki_7

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
419
15,721
DragonCoin
14,981.00
Tart Nenas
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada coffee-lover // #Terpaling Coffee-Lover

Harini aku selaku penggemar tegar kopi di kedai paling cekik darah di Malaysia, Starbuck nak ajar cara untuk order air kat kedai tu. Sebab kebanyakkan orang malaysia bila aku scroll twitter, mostly tak tahu cara nak order. Jangan risau, orang yang jaga kaunter tu akan layan korang dengan baik. So far semua gadis gadis yang jaga kaunter tu, bila aku nak order je, mesti dia selit no phone kat tisu.

View attachment 14033

Tutorial Mudah:
1. Pilih Minuman
2. Pilih Saiz
3. Custom ( kalau power )
4. Bayar & Tunggu minuman siap
5. Snap gambar dan upload dekat instagram macam orang lain tak pernah beli.

View attachment 14034

1. Pilih Minuman

Okay, before start nak acah jadi orang kaya, kita kena tahu kita nak minum air jenis apa. kat starbuck ni macam macam jenis air ada, alkohol je takde rasanya.

Contoh Minuman:
i. Coffee ( Panas atau Sejuk )
ii. Frappe ( Ice Blended )
iii. Tea ( Panas atau Sejuk )
iv. Chocolate ( Panas atau Sejuk )
v. Juice ( Sejuk Sahaja )

Macam aku, kalau aku pergi starbuck, aku kurang ambil juice, chocolate & tea. Aku akan ambil Coffee sahaja. nanti habis thread aku bagitau fav drink aku.

View attachment 14035

2. Pilih Size

Okay, sebab starbuck ni dia punya coffee terpaling premium kan, so dia punya size punya nama pon nak rare jugak. Diorang tak panggil kecik, medium, besar. Diorang panggil macam dalam gambar diatas.

Size:
i. Tall ( Paling Kecil ) 12oz.
ii. Grande ( Medium ) 16oz.
iii. Venti ( Paling Besar ) 22oz.
iv. Trenta ( Macam minum dalam baldi ) 31oz.

Tapi sayangnya, di malaysia aku tak pernah jumpa lagi minum dalam baldi ( Trenta ), tapi masa aku pergi US, ada. Harga macam nak beli Kancil Turbo kat DC Shop.

View attachment 14036

3. Custom Drink

Okay, ini kepada yang sukakan ke-estatik-kan. korang boleh cuba untuk custom minuman korang sendiri. Kalau korang pandai, korang sebut je semua jenis syrup yang ada, drizzle pelik2 tu. Atau korang tak reti, boleh je tengok tutorial kat google.

Contoh Custom Drink yang Popular:
i. Butter Beer ( from harry potter )
ii. Twix Frappuccino ( yang chocolate tu )
iii. FerreroRocher Frappe ( yang chocolate jugak )

View attachment 14037

4. Bayar

SEBELUM BAYAR !!! Ingat satu ni, make sure cashier tu tulis nama korang dekat botol air korang. Sebab apa? ofcourse nanti nak showoff.

Untuk method bayar ada 2:
i. Cash
ii. Starbuck Card

Cash senang je, keluarkan duit dan bayar.
Untuk yang pakai card, boleh beli di mana mana starbuck dengan harga RM30 dan dalam card tu dah tersedia RM30. Jadi apa yang anda perlu buat, swipe je card tu kat mesin. Kalau nak lebih senang, install apps Starbuck.

5. Upload gambar kat instagram:

Tak perlu estatik sangat, asalkan nampak logo starbuck dan nama cukup

View attachment 14038


MINUMAN KEGEMARAN SAYA:
- Iced Americano ( God Tier )
- Soy Greentea Latte ( Omnipotent Tier )
- Iced Latte ( S Class )
- Caramel Macchiato ( A Class )

Sekian



Fav aku hot chocolate..gmbr sekadar hiasan je..
Van Houten dgn Cadbury sedap💜🖤





IMG_20211015_012102.jpg
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,716
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada coffee-lover // #Terpaling Coffee-Lover

Harini aku selaku penggemar tegar kopi di kedai paling cekik darah di Malaysia, Starbuck nak ajar cara untuk order air kat kedai tu. Sebab kebanyakkan orang malaysia bila aku scroll twitter, mostly tak tahu cara nak order. Jangan risau, orang yang jaga kaunter tu akan layan korang dengan baik. So far semua gadis gadis yang jaga kaunter tu, bila aku nak order je, mesti dia selit no phone kat tisu.

View attachment 14033

Tutorial Mudah:
1. Pilih Minuman
2. Pilih Saiz
3. Custom ( kalau power )
4. Bayar & Tunggu minuman siap
5. Snap gambar dan upload dekat instagram macam orang lain tak pernah beli.

View attachment 14034

1. Pilih Minuman

Okay, before start nak acah jadi orang kaya, kita kena tahu kita nak minum air jenis apa. kat starbuck ni macam macam jenis air ada, alkohol je takde rasanya.

Contoh Minuman:
i. Coffee ( Panas atau Sejuk )
ii. Frappe ( Ice Blended )
iii. Tea ( Panas atau Sejuk )
iv. Chocolate ( Panas atau Sejuk )
v. Juice ( Sejuk Sahaja )

Macam aku, kalau aku pergi starbuck, aku kurang ambil juice, chocolate & tea. Aku akan ambil Coffee sahaja. nanti habis thread aku bagitau fav drink aku.

View attachment 14035

2. Pilih Size

Okay, sebab starbuck ni dia punya coffee terpaling premium kan, so dia punya size punya nama pon nak rare jugak. Diorang tak panggil kecik, medium, besar. Diorang panggil macam dalam gambar diatas.

Size:
i. Tall ( Paling Kecil ) 12oz.
ii. Grande ( Medium ) 16oz.
iii. Venti ( Paling Besar ) 22oz.
iv. Trenta ( Macam minum dalam baldi ) 31oz.

Tapi sayangnya, di malaysia aku tak pernah jumpa lagi minum dalam baldi ( Trenta ), tapi masa aku pergi US, ada. Harga macam nak beli Kancil Turbo kat DC Shop.

View attachment 14036

3. Custom Drink

Okay, ini kepada yang sukakan ke-estatik-kan. korang boleh cuba untuk custom minuman korang sendiri. Kalau korang pandai, korang sebut je semua jenis syrup yang ada, drizzle pelik2 tu. Atau korang tak reti, boleh je tengok tutorial kat google.

Contoh Custom Drink yang Popular:
i. Butter Beer ( from harry potter )
ii. Twix Frappuccino ( yang chocolate tu )
iii. FerreroRocher Frappe ( yang chocolate jugak )

View attachment 14037

4. Bayar

SEBELUM BAYAR !!! Ingat satu ni, make sure cashier tu tulis nama korang dekat botol air korang. Sebab apa? ofcourse nanti nak showoff.

Untuk method bayar ada 2:
i. Cash
ii. Starbuck Card

Cash senang je, keluarkan duit dan bayar.
Untuk yang pakai card, boleh beli di mana mana starbuck dengan harga RM30 dan dalam card tu dah tersedia RM30. Jadi apa yang anda perlu buat, swipe je card tu kat mesin. Kalau nak lebih senang, install apps Starbuck.

5. Upload gambar kat instagram:

Tak perlu estatik sangat, asalkan nampak logo starbuck dan nama cukup

View attachment 14038


MINUMAN KEGEMARAN SAYA:
- Iced Americano ( God Tier )
- Soy Greentea Latte ( Omnipotent Tier )
- Iced Latte ( S Class )
- Caramel Macchiato ( A Class )

Sekian
x nak belanja aku ke lep? harini birthday aku HAHAHAHHAHAHAA
 

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
543
1
3,996
DragonCoin
10,200.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Aku jarang pi Starbuck, tapi kalau terpaksa beli, biasanya aku akan amik Cold Brew. Lagi syahdu berbanding Americano. Dulu-dulu suka hot latte tapi sekarang tetiba perut takleh hadam susu plak. #lemah

Kenapa aku kata terpaksa? Sebab ZUS lagi sedap. Hari Isnin dapat free extra shots lagi. Hahaha.

Tapi biasanya aku buat sendiri je kat rumah. Cuma kat rumah tak rajin la nak buat cold brew, peti ais pun takde space nak simpan. So terpaksa la pasrah dengan hot americano atau long black kalau ngantuk sangat. Kalau single origin punya beans, french press method sebab tak rajin nak pour over. Tapi biasanya espresso dijadikan americano je la. Kadang-kadang hentam latte jugak walaupun perut tak tahan susu. Nak guna almond milk, mahal. Huhu. #kedekut​