Open Cerita dongeng

chuckchiken

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Jun 2023
359
2,494
DragonForce Malaysia
DragonCoin
989.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Fire Red Dragon
Shiba Inu The Silly
Australian Shepherd
Frost Dragon
Nihao
Kebelakangan ini saya sibuk dengan kerja seharian tak sempat nak membawang di forum,so saya nak tebus dengan berkongsi satu cerita Dongeng yang bertajuk:
[Mengapa hidung Babi boleh kemek]

Cerita bermula Pada zaman dahulu ada seekor kita panggil si B lah kan,hiduplah seekor si B yang terkenal dengan kesempurnaan details dia seperti berikut:
•Kacak
•hidung mancung
•awek tak boleh kira @terlalu ramai
•mempunyai Hp 3K tu baru pemanasan if dah panas Hp no limit, takat Ferarri jauh ketinggalan kelajuannya, senang cerita macam kelajuan cahaya
•bongkak
•digilai para² lawan sejenis


Pada suatu hari Raja rimba atau lebih dikenali sebagai Singa menghimpunkan semua binatang untuk mengadakan pertandingan sempena beliau memenangi pertarungan dengan seekor serigala.Dia menghimpunkan semua jenis-jenis haiwan untuk sertai nya
belum habis Raja rimba memberi ucapan,si B terus berkata, tak yah korang ikut bertanding memang dah tahu siapa yang juara, Saya lah kata si B ramai jer teriakan terdengar daripada fans² si B @ scandal dia,awek² dia.Hot lah katakan
Berbalik pada cerita ramai jer ikut serta termasuk seekor kura-kura
si B berkata oi mangkuk kura-kura dah lah kaki pendek jalan pun terlalu lambat kenapa ikut, sambil si B tersengih dan mentertawakannya.
Dan perlumbaan pun bermula semua sibuk and focus dengan larian lain pula dengan si B,dia tengah sibuk sain autograf daripada peminatnya,si B berkata kejap lagi saya sambung sain autograf korang ye sebab saya kena berlari dulu,if dah menang nanti saya buat party,dan teriakan semakin kedengaran daripada fans² awek, scandal si B
satu langkah jer terus tertinggal kura-kura jauh di belakang sambil si B berkata kamu tak mendengar teriakan itu,nama siapa yang dipanggil dengan penuh angkuhnya, tanpa dia menoleh ke depan dia asik sibuk mentertawakan semua peserta yang mengikuti perlumbaan itu.
And 1 of mistake dia tak menyedari adanya batu besar dihadapan
Apabila si B menoleh ke depan BOOM...M
SI B dah terlanggar batu itu and then pengsan
Tidak cukup dengan itu Batu tersebut pun marah kerana merosakkan fizikal batu itu,and BATU itu pun mengutuknya jika si B bangun daripada pengsan saya berharap dia akan membuang segala sifat -sifatnya yang seperti dulu, Kerana saya sudah mengutuknya and keturunannya bahawa, semua kebolehannya akan hilang,and ketampanannya juga hilang.
Bila si B bangun daripada pengsan dia sudah berubah 100% dari sebelumnya,and dia pun larikan diri,dan menyesali perbuatannya TAMAT.

lesson from this story.
janganlah kamu bersikap angkuh,jika kamu di atas atau mempunyai kelebihan tersendiri tetapi belajarlah bersyukur atas apa yang kamu ada, walaupun kamu tahu kamu tak mampu memenanginya tetapi tak salah mencubanya.

Sekian daripada 🐣🐣🐣

p/s cerita ini abang aq yang cerita tak de kena mengena hidup and mati

if nak cerita lagi komen di bawah 😁
 
Last edited:

Siti Rose

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Oct 2023
27
1,596
DragonCoin
66,280.00
Nihao
Kebelakangan ini saya sibuk dengan kerja seharian tak sempat nak membawang di forum,so saya nak tebus dengan berkongsi satu cerita Dongeng yang bertajuk:
[Mengapa hidung Babi boleh kemek]

Cerita bermula Pada zaman dahulu ada seekor kita panggil si B lah kan,hiduplah seekor si B yang terkenal dengan kesempurnaan details dia seperti berikut:
•Kacak
•hidung mancung
•awek tak boleh kira @terlalu ramai
•mempunyai Hp 3K tu baru pemanasan if dah panas Hp no limit, takat Ferarri jauh ketinggalan kelajuannya, senang cerita macam kelajuan cahaya
•bongkak
•digilai para² lawan sejenis


Pada suatu hari Raja rimba atau lebih dikenali sebagai Singa menghimpunkan semua binatang untuk mengadakan pertandingan sempena beliau memenangi pertarungan dengan seekor serigala.Dia menghimpunkan semua jenis-jenis haiwan untuk sertai nya
belum habis Raja rimba memberi ucapan,si B terus berkata, tak yah korang ikut bertanding memang dah tahu siapa yang juara, Saya lah kata si B ramai jer teriakan terdengar daripada fans² si B @ scandal dia,awek² dia.Hot lah katakan
Berbalik pada cerita ramai jer ikut serta termasuk seekor kura-kura
si B berkata oi mangkuk kura-kura dah lah kaki pendek jalan pun terlalu lambat kenapa ikut, sambil si B tersengih dan mentertawakannya.
Dan perlumbaan pun bermula semua sibuk and focus dengan larian lain pula dengan si B,dia tengah sibuk sain autograf daripada peminatnya,si B berkata kejap lagi saya sambung sain autograf korang ye sebab saya kena berlari dulu,if dah menang nanti saya buat party,dan teriakan semakin kedengaran daripada fans² awek, scandal si B
satu langkah jer terus tertinggal kura-kura jauh di belakang sambil si B berkata kamu tak mendengar teriakan itu,nama siapa yang dipanggil dengan penuh angkuhnya, tanpa dia menoleh ke depan dia asik sibuk mentertawakan semua peserta yang mengikuti perlumbaan itu.
And 1 of mistake dia tak menyedari adanya batu besar dihadapan
Apabila si B menoleh ke depan BOOM...M
SI B dah terlanggar batu itu and then pengsan
Tidak cukup dengan itu Batu tersebut pun marah kerana merosakkan fizikal batu itu,and BATU itu pun mengutuknya jika si B bangun daripada pengsan saya berharap dia akan membuang segala sifat -sifatnya yang seperti dulu, Kerana saya sudah mengutuknya and keturunannya bahawa, semua kebolehannya akan hilang,and ketampanannya juga hilang.
Bila si B bangun daripada pengsan dia sudah berubah 100% dari sebelumnya,and dia pun larikan diri,dan menyesali perbuatannya TAMAT.

lesson from this story.
janganlah kamu bersikap angkuh,jika kamu di atas atau mempunyai kelebihan tersendiri tetapi belajarlah bersyukur atas apa yang kamu ada, walaupun kamu tahu kamu tak mampu memenanginya tetapi tak salah mencubanya.

Sekian daripada 🐣🐣🐣

p/s cerita ini abang aq yang cerita tak de kena mengena hidup and mati

if nak cerita lagi komen di bawah 😁
O..br tahu hidung to kena apa..
 
  • Haha
Reactions: chuckchiken

Imaginaria

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Aug 2021
50
215
DragonCoin
1,005,106.00
Batu yang kena langgar tu hidup?

Cerita awak best, macam cerita Arnab dan Kura-kura tapi ada plot twist dekat hujung yang menyebabkan Cik B dah jadi tak berapa handsome. Nanti boleh buat cerita lain. Suka saya baca.
 
  • Like
Reactions: chuckchiken

chuckchiken

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Jun 2023
359
2,494
DragonForce Malaysia
DragonCoin
989.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Fire Red Dragon
Shiba Inu The Silly
Australian Shepherd
Frost Dragon
Batu yang kena langgar tu hidup?

Cerita awak best, macam cerita Arnab dan Kura-kura tapi ada plot twist dekat hujung yang menyebabkan Cik B dah jadi tak berapa handsome. Nanti boleh buat cerita lain. Suka saya baca.
Hiduplah dio sempat lagi mengutuk si b kan 😂, nanti saya cari sumber if ada saya akan update cerita lagi,if korang berminat ahahah
 
  • Like
Reactions: Imaginaria