Cheese Bread

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu 🌹
Saya pun nak share juga resepi berkasih, ehh uhuks... So, without wasting any time, lesgoo...

Resepi saya ni simple ja,

Bahan-bahan:
1. Bread
2. Mayonis
3. Cream cheese
4. Susu pekat

Cara-cara:
1. Mula2 masukkan cream cheese, susu pekat, mayonis dan sedikit air putih (supaya campuran tidak terlalu kental/pekat πŸ€”) ke dalam blender ikut sukatan anda sendiri.
2. Pastu sapu bahan yg di blend tadi atas bread.. Ikut suka anda nak brapa lapis bread.
3. Akhir sekali, taburlah cheese cheddar atau chocolate chips utk bagi nampak berseri.. Takmau tabur pun sokay.. Hahahahaha.

Done! Sedia utk di tungap... Lagi sedap klu simpan dlm peti sejuk pastu makan sejuk2.

IMG_20210919_100708.jpg

Selamat mencuba 😘

Lots of Love - scarlet πŸ’•
 

lqmntaro

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
88
145
DragonCoin
9,922.00
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu 🌹
Saya pun nak share juga resepi berkasih, ehh uhuks... So, without wasting any time, lesgoo...

Resepi saya ni simple ja,

Bahan-bahan:
1. Bread
2. Mayonis
3. Cream cheese
4. Susu pekat

Cara-cara:
1. Mula2 masukkan cream cheese, susu pekat, mayonis dan sedikit air putih (supaya campuran tidak terlalu kental/pekat πŸ€”) ke dalam blender ikut sukatan anda sendiri.
2. Pastu sapu bahan yg di blend tadi atas bread.. Ikut suka anda nak brapa lapis bread.
3. Akhir sekali, taburlah cheese cheddar atau chocolate chips utk bagi nampak berseri.. Takmau tabur pun sokay.. Hahahahaha.

Done! Sedia utk di tungap... Lagi sedap klu simpan dlm peti sejuk pastu makan sejuk2.

View attachment 12670

Selamat mencuba 😘

Lots of Love - scarlet πŸ’•
takde sukatan ke?
 
  • Like
Reactions: scarlet

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu 🌹
Saya pun nak share juga resepi berkasih, ehh uhuks... So, without wasting any time, lesgoo...

Resepi saya ni simple ja,

Bahan-bahan:
1. Bread
2. Mayonis
3. Cream cheese
4. Susu pekat

Cara-cara:
1. Mula2 masukkan cream cheese, susu pekat, mayonis dan sedikit air putih (supaya campuran tidak terlalu kental/pekat πŸ€”) ke dalam blender ikut sukatan anda sendiri.
2. Pastu sapu bahan yg di blend tadi atas bread.. Ikut suka anda nak brapa lapis bread.
3. Akhir sekali, taburlah cheese cheddar atau chocolate chips utk bagi nampak berseri.. Takmau tabur pun sokay.. Hahahahaha.

Done! Sedia utk di tungap... Lagi sedap klu simpan dlm peti sejuk pastu makan sejuk2.

View attachment 12670

Selamat mencuba 😘

Lots of Love - scarlet πŸ’•
Tolong.. Post nak rasa.. Craving suda.. 😊
 

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
  • Haha
Reactions: Aceofspade

Lynn senyum

Kipoci
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
445
6,907
From the hearts of Palestinians
DragonCoin
9,506,602.00
Tart Nenas
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu 🌹
Saya pun nak share juga resepi berkasih, ehh uhuks... So, without wasting any time, lesgoo...

Resepi saya ni simple ja,

Bahan-bahan:
1. Bread
2. Mayonis
3. Cream cheese
4. Susu pekat

Cara-cara:
1. Mula2 masukkan cream cheese, susu pekat, mayonis dan sedikit air putih (supaya campuran tidak terlalu kental/pekat πŸ€”) ke dalam blender ikut sukatan anda sendiri.
2. Pastu sapu bahan yg di blend tadi atas bread.. Ikut suka anda nak brapa lapis bread.
3. Akhir sekali, taburlah cheese cheddar atau chocolate chips utk bagi nampak berseri.. Takmau tabur pun sokay.. Hahahahaha.

Done! Sedia utk di tungap... Lagi sedap klu simpan dlm peti sejuk pastu makan sejuk2.

View attachment 12670

Selamat mencuba 😘

Lots of Love - scarlet πŸ’•
Adakah ini dugaan lagik 2 kilo okay sa capai target if sa try ni resepi sure balik2 bt hahaha dayat ku larik ke bread huhu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
 

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
Fuh.. dok terbayang dah ni rasa cream cheese kat lidah. Huhuhu.
Cuba ckgu jgn tak cuba hahaha
Nape sey baca teringat kat garlic bread 😒.
Jauh banget tu mas
Adakah ini dugaan lagik 2 kilo okay sa capai target if sa try ni resepi sure balik2 bt hahaha dayat ku larik ke bread huhu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Ndapa.. Diet tu bila2 hahahaaha
jauh kau travel cisss tiagunaa
Nti sa bawa ole2
 
  • Love
Reactions: Grimmy081