Cikgu kena hukum kalau membebel dekat student?

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
IMG-20211123-WA0015.jpg
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🤣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poli🥲.

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

IMG-20211123-WA0019.jpg
 

Yoshiki

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
369
1,129
Core "BlackShield Crew"
DragonCoin
13,194.00
Shark
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🤣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poli🥲.

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

View attachment 15573
boleh satu lgi kalau nk hukum...hukuman ni aku prnah kene..trauma smpai skarang😂🤣..hukuman dy..kene tulis d buku latihan "maafkan saya cikgu"..start muka surat 1 smpai 10...
 

aisy_alam

Assistant Leader
DFM Hackers
LV
0
 
17 Jul 2021
295
7,335
DragonCoin
12,666,860.00
Cyberpunk 2077
Tart Nenas
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Buat para barisan hadapan warga pendidik....semoga kalian tabah & diberi kekuatan...semoga terus komited & berdedikasi...
Insyaallah, Tuhan pasti akan membalas dengan ganjaran setimpal, sama ada di dunia mahupun di akhirat kelak..Aamiin
 

302

Angler
DFM Member
LV
0
 
23 Aug 2021
184
562
Kampung Sejiwa Simpang Sehati
DragonCoin
6,399.00
Ancient Dragon
Frost Dragon
Ancient Piranha
Fire Red Dragon
Black Dragon
Ulat Gonggok Gergasi
pendapat sya, marah guru tu tnda syang but bila marah di khalayak ramai atau denda dngn perkara yg bole memalukan itu mmpu mmbuat seseorng murid emosi.. lagi ii kalau kna denda sorng ii pstu kna jalan itik satu koridor perh.. cikgu x salah kalau denda murid tapi kalau bole jngn la dnda yg untuk mmpertnjukkn murid d kelas lain sbb nda smua student prngai baik kn.. bnyk student yg akn mempertawa kn dn mngejek.. dn dri situ la brmula pergaduhan.. jngn kecam sya cuma bagi pndapat sbb sya pernah mngalaminya..
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🤣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poli🥲.

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

View attachment 15573
Bagi pendapat saya la kan ..kena denda ni best ..senang cita la kan kena denda itu adalah satu pengalaman yang best dekat zaman sekolah ..nnti akan korang rindu jgkk HAHAHA ...

seperti yang cip nul katakan ..aq un jenis mls sentuh hw HAHAHAH mcm ii kena denda .. tapi semakin besar dan pandai cover .. HAHAHA

so kalau kena denda janhan amik benda itu serious sgt ..enjoy je HAHAHA
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Bagi pendapat saya la kan ..kena denda ni best ..senang cita la kan kena denda itu adalah satu pengalaman yang best dekat zaman sekolah ..nnti akan korang rindu jgkk HAHAHA ...

seperti yang cip nul katakan ..aq un jenis mls sentuh hw HAHAHAH mcm ii kena denda .. tapi semakin besar dan pandai cover .. HAHAHA

so kalau kena denda janhan amik benda itu serious sgt ..enjoy je HAHAHA
Yezza....ada gengg yahuuu

View attachment 15576
@Falcon98 BERITA PALSU CIK FALCON.

KOMEN NI PALING WIN 🤣🤣🤣
Tq tq sbb bgtau....
 

Craglitch

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
29 Oct 2021
443
2,979
./
DragonCoin
9,660.00
Linux
Angry Lion
Watch Dogs
Apple iPhone 13 Pro
Fire Red Dragon
Frost Dragon
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🤣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poli🥲.

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

Patutlah saya kosong homework tak kena marah 🤣 :LOL:🤣
 
  • Haha
Reactions: aisy_alam

KrXpster

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Aug 2021
113
381
Berlin
DragonCoin
21,254.00
Smart Stereo Headset SM0087
Oyen The Arrogant Cat
lukan itu mmpu mmbuat sese
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🤣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poli🥲.

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

View attachment 15573
Gila2 punya hukuman tapi aku boleh cakap semua hukuman ni kebanyakan
dari kita pernah lalui
 
  • Like
Reactions: aisy_alam