DAJAL !!!

Status
Not open for further replies.

rataka

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
19 Jun 2021
19
26
DragonCoin
6,015.00
🔴( LIVE )

Sesi bicara Akhir Zaman malam ini. Mengupas topik TERSIAT komik Max Brook - ZOMBIE MALAYSIA.

Diterbitkan pada 2014 ketika Malaysia belum lagi dilanda Pandemik dan lockdown. Tetapi jalan cerita komik diolah sepertimana realiti hari ini virus dan sekatan jalan. Apakah ia satu kebetulan? Mengapa seorang pakar strategi dan penasihat Akademi Ketenteran Amerika berminat dengan Malaysia, terus menimbulkan tanda tanya.

Dia juga Pengarah kreatif dan penulis jalan cerita movie World War Z lakonan Brad Pitt.

Dia memilih Malaysia sebagai latar cerita, memilih watak orang tempatan sebagai zombie dan vampire. Apakah mungkin ada yang tersirat?

Apa yang boleh kita tangkap dari pesan tersurat dalam siri bicara kebangkitan umat Melayu. Dari sisi pandangan Tuan Khalid Yahya.

*** ISITIMEWA - Dalam sesi hari ini memberi peluang penonton bertanya 10 soalan terawal cuba dijawab oleh Tuan Khalid.

Mohon untuk sharekan siaran live ini.


 

Attachments

  • IMG-20210720-WA0047.jpg
    IMG-20210720-WA0047.jpg
    85.6 KB · Views: 9

Lynn senyum

Kipoci
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
445
6,907
From the hearts of Palestinians
DragonCoin
9,504,602.00
Tart Nenas
🔴( LIVE )

Sesi bicara Akhir Zaman malam ini. Mengupas topik TERSIAT komik Max Brook - ZOMBIE MALAYSIA.

Diterbitkan pada 2014 ketika Malaysia belum lagi dilanda Pandemik dan lockdown. Tetapi jalan cerita komik diolah sepertimana realiti hari ini virus dan sekatan jalan. Apakah ia satu kebetulan? Mengapa seorang pakar strategi dan penasihat Akademi Ketenteran Amerika berminat dengan Malaysia, terus menimbulkan tanda tanya.

Dia juga Pengarah kreatif dan penulis jalan cerita movie World War Z lakonan Brad Pitt.

Dia memilih Malaysia sebagai latar cerita, memilih watak orang tempatan sebagai zombie dan vampire. Apakah mungkin ada yang tersirat?

Apa yang boleh kita tangkap dari pesan tersurat dalam siri bicara kebangkitan umat Melayu. Dari sisi pandangan Tuan Khalid Yahya.

*** ISITIMEWA - Dalam sesi hari ini memberi peluang penonton bertanya 10 soalan terawal cuba dijawab oleh Tuan Khalid.

Mohon untuk sharekan siaran live ini.


Sy minat citer zombie2 ni to book pernah baca komik tu but nnt sy survey2 k
Thanks info.. ,,,☺️
 

rataka

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
19 Jun 2021
19
26
DragonCoin
6,015.00
ustz ni klw x silap dia yg bongkar cerita misteri dajal dijadikan buku beberapa tahun lalu..best seller ..dia ckp lpas ni bnyk benda lebih menarik dia nk share.. tapi klw follow n friend fb dia pun dh ok nnt dia akn update kot.. ni pon member pm tepi send link.klw x,mmg x tahu juga....
Zombie ni dr buku..pastu dr crita..pastu...pastu..apa eh..adehh.
pastu kite jadi katun kot...hahaha..sebelum kita jadi katun elok dlm forum ni kita buat sesuatu apa2 yg boleh dibuat.. Buat kajian ke..atau cari maklumat rahsia ke.. sekurang2nya ada jugak la manfaat dan maklumat pd yg lain sebagai langkah berjaga2.

Klw sembang bab israei,ilumenate ni pulak bknlh aliran agama mcm yahudi.tapi bangsa yahd1 kacukan.cara mereka lebih kepada pemujaan Dajail. pendeta2 yahud1 asli pun x setuju depa ambil tanah palestin. Yg punca huru hara ni kita tahu sendiri la yahudi mana..

Ke nk biar je kita sama2 jadi katun..kikiki
tapi aku cadang buat la sesuatu...boleh fikir2kan..
 
Status
Not open for further replies.