Alert Data Peribadi Rakyat Malaysia Dijual Dengan Harga 24.99

This prefix use to attract extra attention from user

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum WBT
PERHATIAN AND PLEASE TAKE NOTE ! JANGAN BUAT APA APA PEMBAYARAN DIDALAM WEB SEPERTI INI ! TERIMA KASIH !
Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

IMG_20220120_191929_904.jpg


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


IMG_20220120_193022_963.jpg
IMG_20220120_194310_799.jpg

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Sahaja"


edit:

IMG_20220120_213557_560.jpg

Sebenarnya kan, kes ni dari tahun lepas lagi. Dah pernah masuk dalam surat khabar dah pun. Tapi still tiada apa-apa perubahankan? Macam even dah direport apa semua tu, tapi data kita masih still ada dekat dalam laman sesawang tu. Security yang jaga benda-benda macam data ni tak buat kerja ke macam mana?
(aku tak tau apa nama panggilan orang yang jaga data komputer tu)​
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Assalamualaikum WBT

Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

View attachment 18041


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


View attachment 18042
View attachment 18043

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Sahaja"
#biadap
 

Kisuke_Baji

DFM DJ
DFM DJ
LV
0
 
19 Jan 2022
356
5,091
サッドボーイネーション
DragonCoin
526.00
Assalamualaikum WBT

Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

View attachment 18041


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


View attachment 18042
View attachment 18043

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Sahaja"
ML pun ka.. aiseh
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,716
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
Assalamualaikum WBT

Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

View attachment 18041


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


View attachment 18042
View attachment 18043

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Sahaja"
sejenis yg x de keje dan membuang masa dgn membuat dosa, contohnya ini ye warga dfm sekalian

boikot pengkhianat negara
 

Farishfaiq

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Jun 2021
77
120
DragonCoin
8,232.00
Assalamualaikum WBT

Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

View attachment 18041


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


View attachment 18042
View attachment 18043

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Sahaja"
Xbole ke kita ddos website dy rmai ii?
 

amizikryy

DFM Member
DFM Member
Assalamualaikum WBT

Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

View attachment 18041


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


View attachment 18042
View attachment 18043

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Saha

Assalamualaikum WBT

Anda rasa data peribadi anda selamat jika anda tidak melakukan sebarang usaha untuk melindungi data anda daripada diceroboh oleh mana-mana penggodam?

Sudah semestinya, TIDAK!

Hari ini, saya dapat tahu yang ada satu laman sesawang yang dijumpai oleh seorang manusia ni. Dia mengatakan yang di dalam laman sesawang itu, terdapat data peribadi rakyat Malaysia yang dijual dengan harga RM24.99.

View attachment 18041


Disini saya kongsikan link laman sesawang itu dan juga screenshot apa yang ada di dalam laman sesawang itu.


View attachment 18042
View attachment 18043

Seram kan?

Tanpa kita tahu, dan sementara kita sedang menikmati Buskin Robbin dan juga McDonald dan juga sedang bermain Mobile Legends, Valorant dan juga PUBG, data peribadi kita telah diambil dan dijual tanpa kerelaan kita.

Apa cara yang mereka gunakan untuk ambil data peribadi kita eh? Pernah terfikir tak? Padahal, kita rasa macam kita takde bagi maklumat peribadi kita dekat sesiapa pun kan?

Jadi, fikir-fikirkanlah.
Lindungilah data peribadi kita sendiri.
Melindungi data peribadi kita sendiri itu adalah tanggungjawab kita sendiri. Janganlah kita mudah terpedaya dengan manusia-manusia di luar sana yang cuba untuk mendapat maklumat peribadi kita dengan menggunakan soalan-soalan yang biasa kita dengar di mana-mana sahaja.

Ingat!!!

"Data Anda, Hak Anda Sahaja"
Error 1020
Ray ID: 6d082a2a1d506c57 •
2022-01-20 12:04:20 UTC
Access denied
What happened?
This website is using a security service to protect itself from online attacks.

Cloudflare Ray ID: 6d082a2a1d506c57
Your IP: 2001:d08:d1:e2d0:6ccd:871:adbb:2e21
Performance & security by Cloudflare

 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Error 1020
Ray ID: 6d082a2a1d506c57 •
2022-01-20 12:04:20 UTC
Access denied
What happened?
This website is using a security service to protect itself from online attacks.

Cloudflare Ray ID: 6d082a2a1d506c57
Your IP: 2001:d08:d1:e2d0:6ccd:871:adbb:2e21
Performance & security by Cloudflare

@manualize

ehhhh lorhhh min dah ada tu
 

und3rw0rld

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
8 Jun 2021
663
4,125
Alam bawah siber
DragonCoin
2,154,446.00
Lamborghini Sian
Eagle
Frost Dragon
Ducati Panigale V4 R
Pkai vpn. Dia block ip Malaysia
Error 1020
Ray ID: 6d082a2a1d506c57 •
2022-01-20 12:04:20 UTC
Access denied
What happened?
This website is using a security service to protect itself from online attacks.

Cloudflare Ray ID: 6d082a2a1d506c57
Your IP: 2001:d08:d1:e2d0:6ccd:871:adbb:2e21
Performance & security by Cloudflare

 

nizyyy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Sep 2021
15
69
DragonCoin
9,100.00
kn ? pelik kan? macam mana? haaaa....misteri
Bukan nak menuduh...tapi kemungkinan ia bocor dari website Gov (KEMUNGKINAN)

Sbb saya ada beratus account di online tapi details saya xde (Saya xde account Gov)

Yg orang yang saya mention tuh hanya ada account Gov mcm BSH n etc...
Logic x?
Sbb website online lain mana ada Nombor IC?