DIET SELAMA SEBULAN

FazNotFound

𝙨𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖
DFM GFX Team
LV
0
 
6 Jun 2021
367
5,051
planet morkas sebelah planet pluto
DragonCoin
23,850,264.00
Eagle
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
assalamualaikum dan selamat hari raya
selama 2tahun pkp mesti ramai yang dah gemuk gedempal kan?

dengan hadir nya thread ini aku cabar semua user untuk diet selama sebulan,takkan raya nanti masih berisi? kemon lah kita mampu kurus
kurang kan gula dalam badan
kurangkan nasi lebihkan makanan sihat
bak kata @Nabilah lebihkan manis dalam senyuman "done fitnah"
amalkan minum air yakult selepas makan 2X sehari if rajin beli


dan ni list yang korang kena buat


  • cabaran pertama : cut nasi,pagi makan sayur buah dan sebagai nya, petang makan makanan ringan seperti spagethi dan sebagai nya,kalau rajin buat lah jus apple campur dengan susu segar low fat minum setiap pagi pun ok,seeloknya dlm seminggu tu sehari atau 2 hari baru amik nasi,jangan tinggalkan terus mcm ex kita tinggalkan kita

  • cabaran kedua : saitama workout, ni cukup pames di kalangan wibu wibu HAHAHA e578eaaf94146426bfbeb650213ca824.jpg
ni buat ikut kemampuan mcm aku buat 50x rehat 1/3jam pastu sambung,tapi skg tgh rehat sbb sakit kaki AHAHAHA


  • cabaran ketiga : untuk focuskan kepada abs mudah je tak susah mana pun kita boleh je upgrade dari 1pack ke 6pack
    07b9443b8d5f521a3cea7789fd85e6b9.jpg

    ok la sekian dari saya Faz yencem rawrrr

    oh ya jangan lupa minum air putih sentiasa,sentiasa jaga sop diet bukan sebab awek/crush tapi sebab nak jaga kesehatan itu je

    btw aku jarang workout cuma jaga makan je sbb penat koje dari 83KG target ke 70KG alhamdulillah skg dah 80KG ehek

    oh ya tak lupa jugak kepada new user boleh pm tepi untuk claim dc "welcome gift"
 

AqilahWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
19 Nov 2021
12
213
Graveyard
DragonCoin
6,551.00
assalamualaikum dan selamat hari raya
selama 2tahun pkp mesti ramai yang dah gemuk gedempal kan?

dengan hadir nya thread ini aku cabar semua user untuk diet selama sebulan,takkan raya nanti masih berisi? kemon lah kita mampu kurus
kurang kan gula dalam badan
kurangkan nasi lebihkan makanan sihat
bak kata @Nabilah lebihkan manis dalam senyuman "done fitnah"
amalkan minum air yakult selepas makan 2X sehari if rajin beli


dan ni list yang korang kena buat


  • cabaran pertama : cut nasi,pagi makan sayur buah dan sebagai nya, petang makan makanan ringan seperti spagethi dan sebagai nya,kalau rajin buat lah jus apple campur dengan susu segar low fat minum setiap pagi pun ok

ni buat ikut kemampuan mcm aku buat 50x rehat 1/3jam pastu sambung,tapi skg tgh rehat sbb sakit kaki AHAHAHA


  • cabaran ketiga : untuk focuskan kepada abs mudah je tak susah mana pun kita boleh je upgrade dari 1pack ke 6pack
    View attachment 18580

    ok la sekian dari saya Faz yencem rawrrr

    oh ya jangan lupa minum air putih sentiasa,sentiasa jaga sop diet bukan sebab awek/crush tapi sebab nak jaga kesehatan itu je

    btw aku jarang workout cuma jaga makan je sbb penat koje dari 83KG target ke 70KG alhamdulillah skg dah 80KG ehek

    oh ya tak lupa jugak kepada new user boleh pm tepi untuk claim dc "welcome gift"
Saya setiap hari lari, melompat , merangkak and main bole .. ;; Pes and pubg je..
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Betul laa tu,, bukan fitnah.. tapi tak setuju untuk cabaran pertama.. untuk breakfast bukan cut karbo yee.. sepatutnya ayat dia "gantikan nasi dengan karbo lain".. sarapan tu yang penting dan utama,, jangan sesekali skip.. kalau tak ambil nasi tukarkan dengan yang lain.. roti ke oats,, salad potato (yummy).. apa² laaa pastikan kita ambil semua portion.. complete portion : ikut piramid makanan.. sekian
 

BuBat

DragonForce Esport
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
1,305
2,555
HQ DragonForce Esport
DragonCoin
4,340.00
Betul laa tu,, bukan fitnah.. tapi tak setuju untuk cabaran pertama.. untuk breakfast bukan cut karbo yee.. sepatutnya ayat dia "gantikan nasi dengan karbo lain".. sarapan tu yang penting dan utama,, jangan sesekali skip.. kalau tak ambil nasi tukarkan dengan yang lain.. roti ke oats,, salad potato (yummy).. apa² laaa pastikan kita ambil semua portion.. complete portion : ikut piramid makanan.. sekian
Makan pagi seperti raja
Makan tengahari seperti permaisuri dan makan petang seperti seorg hamba . Gitu boleh ?
 

FazNotFound

𝙨𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖
DFM GFX Team
LV
0
 
6 Jun 2021
367
5,051
planet morkas sebelah planet pluto
DragonCoin
23,850,264.00
Eagle
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
sentap mcm perli je tau la dh gemok, huhu
takpe kita sama sama kurus 😚
Betul laa tu,, bukan fitnah.. tapi tak setuju untuk cabaran pertama.. untuk breakfast bukan cut karbo yee.. sepatutnya ayat dia "gantikan nasi dengan karbo lain".. sarapan tu yang penting dan utama,, jangan sesekali skip.. kalau tak ambil nasi tukarkan dengan yang lain.. roti ke oats,, salad potato (yummy).. apa² laaa pastikan kita ambil semua portion.. complete portion : ikut piramid makanan.. sekian
HAHAHHA ehh tolong editkan nab😆maceh
Nak gemuk boleh takkk?
boleh
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Makan pagi seperti raja
Makan tengahari seperti permaisuri dan makan petang seperti seorg hamba . Gitu boleh ?
Uittt lain macam,, ni mesti sebab kata piramid makanan terus hierarki hehe.. makan laa bersederhana hahh gituuu
takpe kita sama sama kurus 😚

HAHAHHA ehh tolong editkan nab😆maceh

boleh
Edit sendiri,, tapi rasa depa faham je
 

3sec

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jan 2022
95
538
Lubuk Naga
DragonCoin
15,353.00
assalamualaikum dan selamat hari raya
selama 2tahun pkp mesti ramai yang dah gemuk gedempal kan?

dengan hadir nya thread ini aku cabar semua user untuk diet selama sebulan,takkan raya nanti masih berisi? kemon lah kita mampu kurus
kurang kan gula dalam badan
kurangkan nasi lebihkan makanan sihat
bak kata @Nabilah lebihkan manis dalam senyuman "done fitnah"
amalkan minum air yakult selepas makan 2X sehari if rajin beli


dan ni list yang korang kena buat


  • cabaran pertama : cut nasi,pagi makan sayur buah dan sebagai nya, petang makan makanan ringan seperti spagethi dan sebagai nya,kalau rajin buat lah jus apple campur dengan susu segar low fat minum setiap pagi pun ok,seeloknya dlm seminggu tu sehari atau 2 hari baru amik nasi,jangan tinggalkan terus mcm ex kita tinggalkan kita

ni buat ikut kemampuan mcm aku buat 50x rehat 1/3jam pastu sambung,tapi skg tgh rehat sbb sakit kaki AHAHAHA


  • cabaran ketiga : untuk focuskan kepada abs mudah je tak susah mana pun kita boleh je upgrade dari 1pack ke 6pack
    View attachment 18580

    ok la sekian dari saya Faz yencem rawrrr

    oh ya jangan lupa minum air putih sentiasa,sentiasa jaga sop diet bukan sebab awek/crush tapi sebab nak jaga kesehatan itu je

    btw aku jarang workout cuma jaga makan je sbb penat koje dari 83KG target ke 70KG alhamdulillah skg dah 80KG ehek

    oh ya tak lupa jugak kepada new user boleh pm tepi untuk claim dc "welcome gift"
jangan lupa, kualiti makanan pun penting. Banyakkan nutrisi dalam badan, minum susu or makan kekacang. Kalau nk turun 10kg dlm masa 1 bulan. hihihi
 
  • Like
Reactions: Nabilah

Iq300

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
2 Jun 2021
113
158
malaysia
DragonCoin
6,570.00
Thanks for sharing
assalamualaikum dan selamat hari raya
selama 2tahun pkp mesti ramai yang dah gemuk gedempal kan?

dengan hadir nya thread ini aku cabar semua user untuk diet selama sebulan,takkan raya nanti masih berisi? kemon lah kita mampu kurus
kurang kan gula dalam badan
kurangkan nasi lebihkan makanan sihat
bak kata @Nabilah lebihkan manis dalam senyuman "done fitnah"
amalkan minum air yakult selepas makan 2X sehari if rajin beli


dan ni list yang korang kena buat


  • cabaran pertama : cut nasi,pagi makan sayur buah dan sebagai nya, petang makan makanan ringan seperti spagethi dan sebagai nya,kalau rajin buat lah jus apple campur dengan susu segar low fat minum setiap pagi pun ok,seeloknya dlm seminggu tu sehari atau 2 hari baru amik nasi,jangan tinggalkan terus mcm ex kita tinggalkan kita

ni buat ikut kemampuan mcm aku buat 50x rehat 1/3jam pastu sambung,tapi skg tgh rehat sbb sakit kaki AHAHAHA


  • cabaran ketiga : untuk focuskan kepada abs mudah je tak susah mana pun kita boleh je upgrade dari 1pack ke 6pack
    View attachment 18580

    ok la sekian dari saya Faz yencem rawrrr

    oh ya jangan lupa minum air putih sentiasa,sentiasa jaga sop diet bukan sebab awek/crush tapi sebab nak jaga kesehatan itu je

    btw aku jarang workout cuma jaga makan je sbb penat koje dari 83KG target ke 70KG alhamdulillah skg dah 80KG ehek

    oh ya tak lupa jugak kepada new user boleh pm tepi untuk claim dc "welcome gift"