Diperas ugut bank in

Zhayinkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Nov 2021
8
1
DragonCoin
6,817.00
Salam Hacker², saya ada masalah yg mna ada send gmbar x elok dekat seorang perempuan, then dia smpat SS gmbar tu dan sempat SS dp whatsapp saya. Then, dia ugut saya utk bank in Rm800. Saya kata kt dia mmpu bank in rm200 ja. Tapi, perempuan tu still ugut saya utk bank in lagi, smpailah cecah rm350😭Tpi dia still ugut saya utk bank in lagi😭Klau tak, dia akn viral gmbar saya😭Saya minta maaf Hacker², kesilapan mula drpd saya🙏🏽nak minta tlg sgt² dkat Hacker utk trace fon perempuan tu, then delete gmbar² saya dlm galeri dia dan semua conversation Whatsapp 😭🙏🏽
Tlg saya Hacker², saya merayu sgt² ni
Bantulah saya, seharian x tidur ni😭
 

Imaginaria

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Aug 2021
50
215
DragonCoin
1,005,106.00
Just as pengajaran untuk kau, lain kali jangan senang-senang bagi benda macam tu dekat orang lain. Aku tak tahula siapa yang start dulu sama ada kau ataupun perempuan tu tapi jangan share benda-benda macam ni. Even orang tu perempuan dengan muka cantik / muka nampak ayu pakai tudung and so on. Sebab kita tak tahu niat orang lain. Mula-mula dia boleh jadi sopan and ayu, tapi bila dia dah dapat apa dia nak, jadi la macam kau ni. Semoga ini jadi pengajaran untuk kau. Otak ada, fikir apa yang baik, apa yang buruk. Fikir jugak consequences in the future. Tak apa kalau kita ada sedikit bad thought atau overthinking dalam diri asalkan diri kita selamat dari semua benda ni.
 

Zhayinkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Nov 2021
8
1
DragonCoin
6,817.00
Just as pengajaran untuk kau, lain kali jangan senang-senang bagi benda macam tu dekat orang lain. Aku tak tahula siapa yang start dulu sama ada kau ataupun perempuan tu tapi jangan share benda-benda macam ni. Even orang tu perempuan dengan muka cantik / muka nampak ayu pakai tudung and so on. Sebab kita tak tahu niat orang lain. Mula-mula dia boleh jadi sopan and ayu, tapi bila dia dah dapat apa dia nak, jadi la macam kau ni. Semoga ini jadi pengajaran untuk kau. Otak ada, fikir apa yang baik, apa yang buruk. Fikir jugak consequences in the future. Tak apa kalau kita ada sedikit bad thought atau overthinking dalam diri asalkan diri kita selamat dari semua benda ni.
Terima kasih ats nasihat🙏🏽
Saya menyesal Tuan,
Skrg ni ada cara tak nk selesai, sbb kes ni baru jadi smlm... Risau diviralkan 😭🙏🏽
 

Imaginaria

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Aug 2021
50
215
DragonCoin
1,005,106.00
Terima kasih ats nasihat🙏🏽
Saya menyesal Tuan,
Skrg ni ada cara tak nk selesai, sbb kes ni baru jadi smlm... Risau diviralkan 😭🙏🏽
Sama-sama. Aku harap ada la yang boleh tolong kau. Sebab bagi aku memang benda ni agak susah. Bab-bab trace ni memang susah. Delete gambar lagi. Kalau tanya hacker sini pun jawapan dorang sama je. Tapi kau boleh je hantar nombor telefon scammer tu. Jangan hantar sini nombor telefon kau pulak. Nanti kau kena scam dalam ni pulak. Dan jugak hati-hati. Dalam ni pun ada scammer. Hopefully if ada yang cuba nak tolong kau, kau siasat betul-betul dulu.
 
  • Like
Reactions: Zhayinkal

Zhayinkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Nov 2021
8
1
DragonCoin
6,817.00
Sama-sama. Aku harap ada la yang boleh tolong kau. Sebab bagi aku memang benda ni agak susah. Bab-bab trace ni memang susah. Delete gambar lagi. Kalau tanya hacker sini pun jawapan dorang sama je. Tapi kau boleh je hantar nombor telefon scammer tu. Jangan hantar sini nombor telefon kau pulak. Nanti kau kena scam dalam ni pulak. Dan jugak hati-hati. Dalam ni pun ada scammer. Hopefully if ada yang cuba nak tolong kau, kau siasat betul-betul dulu.
Doa² lah, thanks Bro...
 
  • Like
Reactions: Imaginaria

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,820
22,380
your lucid dream
DragonCoin
7,413,339.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Ini hal peribadi. Segala bentuk tindakan dan tingkah laku yang terjadi atas kecuaian dan kesedaran yang berlaku disebabkan diri sendiri memang tak dapat nak buat apa-apa. Apa yang saya boleh kata, tak perlu layan. Berubah dan mulakan hidup baru.
 
  • Like
Reactions: Zhayinkal

Zhayinkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Nov 2021
8
1
DragonCoin
6,817.00
Ini hal peribadi. Segala bentuk tindakan dan tingkah laku yang terjadi atas kecuaian dan kesedaran yang berlaku disebabkan diri sendiri memang tak dapat nak buat apa-apa. Apa yang saya boleh kata, tak perlu layan. Berubah dan mulakan hidup baru.
Tpi tuan, nnti gmbar saya diviral mcm mne😭🙏🏽at least dpt delete conversation whatsapp dia pun ok dah🙏🏽 ada cara tak tuan? Hmm
 

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,820
22,380
your lucid dream
DragonCoin
7,413,339.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Tpi tuan, nnti gmbar saya diviral mcm mne😭🙏🏽at least dpt delete conversation whatsapp dia pun ok dah🙏🏽 ada cara tak tuan? Hmm
Man up. Own up your own mess. It looks like the person may be well-versed in technology. Like I said, be a new man. Turn on a new leaf. Nothing great comes by worrying over things that does not happened or things that will happen. Stop worrying and focus on your new life. Avoid the internet for a while. In the meantime, care to read some great information that we have in this platform; as awareness. If you really look closely and read our guidelines in this public complaints and all the threads that sit in here, you'll get the answer you're looking for. I marked this thread as solved so that it could be a life lesson to public who have the same issue. Thank you and don't forget to read the guidelines we have shared.
 
  • Like
Reactions: Latz and Zhayinkal