FACEBOOK ACCOUNT HACKED

Cupiq01

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Aug 2021
7
8
DragonCoin
6,090.00
Assalamualaikum, semoga semua berada dalam keadaan yang sihat dan sejahtera. Saya di sini dengan rendah hati ingin meminta bantuan bro/sis yang arif dalam bidang hacking untuk membantu saya retrieve acc Facebook saya, saya minta tolong sangat kerana account Facebook ni acc first saya saya guna since darjah 4/5 cmtu saya tk igt sangat tp memamng lama,so kenalan sya cousins, aunty, uncle semua yang rapat kenal acc Facebook saya tu satu shj and byk personal saya dalam tu yang saya simpan...jadi minta sesangat sesiapa boleh tolong...:cry: (di bawah saya ceritakan sedikit kronologi beradasarkan garis panduan DFM, kalau ada salah cara minta tolong tegur ya.)


1) Ceritakan apa sebenarnya yang terjadi secara detail. Kronologi masalah yang sedang anda hadapi (A - Z).

Saya bangun drpd tidur, then check my phone ade notifications someone login my acc from Vietnam. So saya try bkak pubgm for the first time boleh and terkeluar, then saya try masuk balik and login gunaFacebook acc...tak boleh masuk sebab password already change (means saya rasa ade hacker yang change my password). Then, saya ikhtiar dengan cara di Facebook Hacked but tk boleh jugak,,,which is cara yang involve 6 code and etc tu. Then saya try lagi dengan cara yang new features from Facebook yang involve our ID card untuk cari my account. Still tak boleh jgak and selepas sehari cuba, esoknya saya cuba and dh boleh tukar password sebab dapat notifications dari Facebook bahawa saya berjaya tukar password but everytime saya tukar password system asyik tanya pasal insert code yang dapat dari code generator (ataupun 2FA saya rasa) and saya tk dapat code tu sebab saya memang tk boleh nak masuk acc Facebook saya

p/s : notification saya dapat drpada facebook yang menyatakan saya sudah tukar password adalah dalam bahasa vietnam (nak baca kena translate manually)

2) Waktu kejadian berlaku. Penting untuk pihak kami analisa.

(22/08/2021)-(24/082021)
Pagi isnin - sekarang

3) Nama scammer/penjenayah/suspek (kalau ada nama sebenar/nama media sosial dia boleh sertakan juga)

-Tiada

4) Nombor telefon scammer/penjenayah/suspek

-Tiada

5) Medium yang digunakan oleh penjenayah ( Contoh: FB/Instagram/WhatsApp/Mobile Call/Mobile Message)

-Facebook

6) Bukti (Screenshot/Police report dan sebagainya. Asalkan benda tu adalah bukti sila post semua)

-Gambar setiap kali trial untuk regain acc Facebook tiada kerana terlampau banyak.
 

Cupiq01

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Aug 2021
7
8
DragonCoin
6,090.00
First Thing First,Awak Kene Ada Screenshot FB Main Awak Sebelum Ni,Then Awak Kene Ingat Tarikh Lahir,Nama Penuh,No IC yang awak gunakan kat FB Awak as a bukti.Data semua tu kene betul,Then Awak pergi ke FB Center.Awak Attach Gambar IC awak macam yang dia nak and masukan emel yang awak pakai sebelum kene hack.
Saya dah buat bang yang IC tu and email pun saya tk guna yang fb email...saya guna email personal yang lain..but still tk jalan juga...code dia send error and invalid link laa haa cmtula huhuhu
 

Cupiq01

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Aug 2021
7
8
DragonCoin
6,090.00
Assalamualaikum, semoga semua berada dalam keadaan yang sihat dan sejahtera. Saya di sini dengan rendah hati ingin meminta bantuan bro/sis yang arif dalam bidang hacking untuk membantu saya retrieve acc Facebook saya, saya minta tolong sangat kerana account Facebook ni acc first saya saya guna since darjah 4/5 cmtu saya tk igt sangat tp memamng lama,so kenalan sya cousins, aunty, uncle semua yang rapat kenal acc Facebook saya tu satu shj and byk personal saya dalam tu yang saya simpan...jadi minta sesangat sesiapa boleh tolong...:cry: (di bawah saya ceritakan sedikit kronologi beradasarkan garis panduan DFM, kalau ada salah cara minta tolong tegur ya.)


1) Ceritakan apa sebenarnya yang terjadi secara detail. Kronologi masalah yang sedang anda hadapi (A - Z).

Saya bangun drpd tidur, then check my phone ade notifications someone login my acc from Vietnam. So saya try bkak pubgm for the first time boleh and terkeluar, then saya try masuk balik and login gunaFacebook acc...tak boleh masuk sebab password already change (means saya rasa ade hacker yang change my password). Then, saya ikhtiar dengan cara di Facebook Hacked but tk boleh jugak,,,which is cara yang involve 6 code and etc tu. Then saya try lagi dengan cara yang new features from Facebook yang involve our ID card untuk cari my account. Still tak boleh jgak and selepas sehari cuba, esoknya saya cuba and dh boleh tukar password sebab dapat notifications dari Facebook bahawa saya berjaya tukar password but everytime saya tukar password system asyik tanya pasal insert code yang dapat dari code generator (ataupun 2FA saya rasa) and saya tk dapat code tu sebab saya memang tk boleh nak masuk acc Facebook saya

p/s : notification saya dapat drpada facebook yang menyatakan saya sudah tukar password adalah dalam bahasa vietnam (nak baca kena translate manually)

2) Waktu kejadian berlaku. Penting untuk pihak kami analisa.

(22/08/2021)-(24/082021)
Pagi isnin - sekarang

3) Nama scammer/penjenayah/suspek (kalau ada nama sebenar/nama media sosial dia boleh sertakan juga)

-Tiada

4) Nombor telefon scammer/penjenayah/suspek

-Tiada

5) Medium yang digunakan oleh penjenayah ( Contoh: FB/Instagram/WhatsApp/Mobile Call/Mobile Message)

-Facebook

6) Bukti (Screenshot/Police report dan sebagainya. Asalkan benda tu adalah bukti sila post semua)

-Gambar setiap kali trial untuk regain acc Facebook tiada kerana terlampau b
emm tkde yg boleh tlg sya ke? tktahu watpe dh huhuh
 

Cupiq01

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Aug 2021
7
8
DragonCoin
6,090.00
Assalamualaikum, semoga semua berada dalam keadaan yang sihat dan sejahtera. Saya di sini dengan rendah hati ingin meminta bantuan bro/sis yang arif dalam bidang hacking untuk membantu saya retrieve acc Facebook saya, saya minta tolong sangat kerana account Facebook ni acc first saya saya guna since darjah 4/5 cmtu saya tk igt sangat tp memamng lama,so kenalan sya cousins, aunty, uncle semua yang rapat kenal acc Facebook saya tu satu shj and byk personal saya dalam tu yang saya simpan...jadi minta sesangat sesiapa boleh tolong...:cry: (di bawah saya ceritakan sedikit kronologi beradasarkan garis panduan DFM, kalau ada salah cara minta tolong tegur ya.)


1) Ceritakan apa sebenarnya yang terjadi secara detail. Kronologi masalah yang sedang anda hadapi (A - Z).

Saya bangun drpd tidur, then check my phone ade notifications someone login my acc from Vietnam. So saya try bkak pubgm for the first time boleh and terkeluar, then saya try masuk balik and login gunaFacebook acc...tak boleh masuk sebab password already change (means saya rasa ade hacker yang change my password). Then, saya ikhtiar dengan cara di Facebook Hacked but tk boleh jugak,,,which is cara yang involve 6 code and etc tu. Then saya try lagi dengan cara yang new features from Facebook yang involve our ID card untuk cari my account. Still tak boleh jgak and selepas sehari cuba, esoknya saya cuba and dh boleh tukar password sebab dapat notifications dari Facebook bahawa saya berjaya tukar password but everytime saya tukar password system asyik tanya pasal insert code yang dapat dari code generator (ataupun 2FA saya rasa) and saya tk dapat code tu sebab saya memang tk boleh nak masuk acc Facebook saya

p/s : notification saya dapat drpada facebook yang menyatakan saya sudah tukar password adalah dalam bahasa vietnam (nak baca kena translate manually)

2) Waktu kejadian berlaku. Penting untuk pihak kami analisa.

(22/08/2021)-(24/082021)
Pagi isnin - sekarang

3) Nama scammer/penjenayah/suspek (kalau ada nama sebenar/nama media sosial dia boleh sertakan juga)

-Tiada

4) Nombor telefon scammer/penjenayah/suspek

-Tiada

5) Medium yang digunakan oleh penjenayah ( Contoh: FB/Instagram/WhatsApp/Mobile Call/Mobile Message)

-Facebook

6) Bukti (Screenshot/Police report dan sebagainya. Asalkan benda tu adalah bukti sila post semua)

-Gambar setiap kali trial untuk regain acc Facebook tiada kerana terlampau banyak.
Ada sesiapa boleh bantu kah?