Facebook hack

AstraD

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Aug 2023
1
0
DragonCoin
220.00
Assalamualaikum,pagi tadi saya dapat notification dari Facebook yang ade yang cuba nak login...of course saya pakai 2factorkey...cuma nak tau patut ke saya tukar password? Rasa macam tak selamat pulak rasa
 

NETWorkX

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jul 2022
186
1,017
somewhere only we know
DragonCoin
1,545,608.00
Rumah minecraft
Shark
Apple Macbook Pro 13
Ancient Dragon
Frost Dragon
Smart Stereo Headset SM0087
waalaikumsalam.Pendapat aku lh, Ye memang patut kalau bolehh setiap bulan tukar tak pun setiap 3 bulan pun dh dikira okey. bukn apa aku pun pernh kena jugak suatu ketika dahulu so learn from mistake. Mecegah lebih baik daripada mengubati

Note:
1.Try guna fungsi security check up (dalam facebook sendiri)
2.Login alert memang kena on
3.Safe browsing turn on (Boleh turn on dkt setting Facebook sendiri)
4.Code generator (Ada dalam facebook sendiri)
5.last sekali kalau masih jugak ada perasaan yang account Facebook tu x selamat so boleh guna help center lhh (if you think that your account has been hacked)

Walaupun 2FA dh turn on so sentiasa beringat No system safe. Pendek kata jgn tekan link yang mencurigakan 🙂
 
  • Like
Reactions: AstraD