FB & IG di hack

Faiza

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
2 Sep 2021
4
7
DragonCoin
6,000.00
Salam,
Saya org baru di sini. Ada sesiapa boleh bantu saya utk dapatkan semula FB & IG yg di hack pd 18/8 lepas? Login activity menunjukkan login dibuat di Bukit Mertajam, sedangkan saya di Cyberjaya. Screenshot_20210818-170032_Facebook.jpg Screenshot_20210819-225948_Samsung Internet.jpg Saya bersedia beri sedikit imbuhan.

Tiba2 FB saya telah di disable of FB. Katanya saya dah pos gmbr porno kanak2. Saya diberi masa 30 hari utk review. Bila saya mohon review, saya kena verify no telefon melalui kod sms. Bila saya request, takde dpt pun apa2 kod dari FB. Cuba hntr repot ke FB, tapi setiap kali itu saya dibawa ke page yg minta saya verify no telefon.

Personal IG saya juga telah di disable kerana saya link kedua2 akaun tu.

Petang tadi, WA saya di no 0126012065 tu dah di ban oleh WA. Katanya saya langgar peraturan. Rasanya ada org mmg buat aniaya kt saya sbb saya berniaga. Boleh WA saya di no 0187654562. Terima kasih. Screenshot_20210901-204822_Gmail.jpg
Screenshot_20210818-160947_Gmail.jpg
Screenshot_20210818-164532_Gmail.jpg
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Salam,
Saya org baru di sini. Ada sesiapa boleh bantu saya utk dapatkan semula FB & IG yg di hack pd 18/8 lepas? Login activity menunjukkan login dibuat di Bukit Mertajam, sedangkan saya di Cyberjaya. View attachment 10994View attachment 10995Saya bersedia beri sedikit imbuhan.

Tiba2 FB saya telah di disable of FB. Katanya saya dah pos gmbr porno kanak2. Saya diberi masa 30 hari utk review. Bila saya mohon review, saya kena verify no telefon melalui kod sms. Bila saya request, takde dpt pun apa2 kod dari FB. Cuba hntr repot ke FB, tapi setiap kali itu saya dibawa ke page yg minta saya verify no telefon.

Personal IG saya juga telah di disable kerana saya link kedua2 akaun tu.

Petang tadi, WA saya di no 0126012065 tu dah di ban oleh WA. Katanya saya langgar peraturan. Rasanya ada org mmg buat aniaya kt saya sbb saya berniaga. Boleh WA saya di no 0187654562. Terima kasih. View attachment 10996
View attachment 10992
View attachment 10993
Waalaikumussalam..

Cara memulihkan akaun Facebook yang digodam

1. Jika anda memenuhi syarat akun Facebook anda telah digodam, langkah yang harus segera diambil adalah membuat laporan ke laman web Facebook rasmi, iaitu http://www.facebook.com/hacked

2. Isi laporan di laman web menggunakan alamat e-mel dan nombor telefon bimbit yang digunakan semasa membuat akaun Facebook anda.

3. Facebook memastikan bahawa anda tidak akan dapat mengakses akaun Facebook anda untuk sementara waktu tetapi pastikan data yang anda masukkan betul sehingga Facebook dapat menghubungi anda, mungkin melalui e-mel.

4. Semasa proses pengesahan data, Facebook akan meminta anda mengirim foto kad pengenalan seperti kad pengenalan atau lesen memandu.

5. Facebook akan menghantar pemberitahuan melalui e-mel jika akaun Facebook yang digodam telah dipulihkan atau dapat dipulihkan.

Cara memulihkan akaun Instagram yang digodam

1. Sekiranya anda memenuhi syarat bahawa akaun Instagram anda telah diretas, langkah yang harus segera diambil adalah dengan membuat laporan ke alamat ini help.instagram.com

2. Di laman web, pilih bahagian "Privasi, Keselamatan, Keselamatan" di sebelah kiri, kemudian pilih "Log masuk dan Kata Laluan" dan "Saya Tidak Boleh Masuk". Pada bahagian terakhir cari pilihan bahawa akaun Instagram digodam.

3. Sekiranya anda telah membuat laporan, akaun Instagram anda mungkin kelihatan hilang atau tidak dapat dijumpai. Jangan panik, Instagram sedang memeriksa bahawa akaun Instagram anda telah digodam.

4. Periksa e-mel yang digunakan untuk membuat akaun Instagram dan periksa secara berkala kerana Instagram akan meminta anda mengisi borang yang diminta serta dokumen digital seperti foto atau kad pengenalan untuk pengesahan.

5. Proses pengesahan biasanya memakan masa 4-7 hari. Instagram akan memberitahu anda jika akaun Instagram yang digodam berjaya dipulihkan.

ada kemungkinan kecil untuk dapakan kembali atau recover akaun yang telah digodam. Pihak Instagram atau Facebook tidak akan bertanggungjawab kerana aktiviti pengodaman yang berjaya adalah kerana SALAH anda sendiri.

Ini kerana anda tidak mengaktifkan 2FA authentication dan selanjutnya terkena serangan siber seperti phishing / malware / maklumat login anda tersebar / password yang lemah atau pelbagai jenis serangan siber yang lain.
 

GAGAK

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Aug 2021
17
46
Earth
DragonCoin
2,790.00
Proton Saga first generation
Waalaikumussalam..

Cara memulihkan akaun Facebook yang digodam

1. Jika anda memenuhi syarat akun Facebook anda telah digodam, langkah yang harus segera diambil adalah membuat laporan ke laman web Facebook rasmi, iaitu http://www.facebook.com/hacked

2. Isi laporan di laman web menggunakan alamat e-mel dan nombor telefon bimbit yang digunakan semasa membuat akaun Facebook anda.

3. Facebook memastikan bahawa anda tidak akan dapat mengakses akaun Facebook anda untuk sementara waktu tetapi pastikan data yang anda masukkan betul sehingga Facebook dapat menghubungi anda, mungkin melalui e-mel.

4. Semasa proses pengesahan data, Facebook akan meminta anda mengirim foto kad pengenalan seperti kad pengenalan atau lesen memandu.

5. Facebook akan menghantar pemberitahuan melalui e-mel jika akaun Facebook yang digodam telah dipulihkan atau dapat dipulihkan.

Cara memulihkan akaun Instagram yang digodam

1. Sekiranya anda memenuhi syarat bahawa akaun Instagram anda telah diretas, langkah yang harus segera diambil adalah dengan membuat laporan ke alamat ini help.instagram.com

2. Di laman web, pilih bahagian "Privasi, Keselamatan, Keselamatan" di sebelah kiri, kemudian pilih "Log masuk dan Kata Laluan" dan "Saya Tidak Boleh Masuk". Pada bahagian terakhir cari pilihan bahawa akaun Instagram digodam.

3. Sekiranya anda telah membuat laporan, akaun Instagram anda mungkin kelihatan hilang atau tidak dapat dijumpai. Jangan panik, Instagram sedang memeriksa bahawa akaun Instagram anda telah digodam.

4. Periksa e-mel yang digunakan untuk membuat akaun Instagram dan periksa secara berkala kerana Instagram akan meminta anda mengisi borang yang diminta serta dokumen digital seperti foto atau kad pengenalan untuk pengesahan.

5. Proses pengesahan biasanya memakan masa 4-7 hari. Instagram akan memberitahu anda jika akaun Instagram yang digodam berjaya dipulihkan.

ada kemungkinan kecil untuk dapakan kembali atau recover akaun yang telah digodam. Pihak Instagram atau Facebook tidak akan bertanggungjawab kerana aktiviti pengodaman yang berjaya adalah kerana SALAH anda sendiri.

Ini kerana anda tidak mengaktifkan 2FA authentication dan selanjutnya terkena serangan siber seperti phishing / malware / maklumat login anda tersebar / password yang lemah atau pelbagai jenis serangan siber yang lain.
Terima Kasih 👍
 

Faiza

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
2 Sep 2021
4
7
DragonCoin
6,000.00
Terima Kasih 👍
Bila saya cuba hntr repot ke FB melalui link diberi, saya dibawa ke page yg perlukan saya masukkan kod dr sms. Masalah saya tak dp kod tu. Instagram pula, bila saya search akaun saya, keluar takde user dgn email yg saya daftarkan IG tu.
 

Attachments

  • Screenshot_20210903-014924_Instagram.jpg
    Screenshot_20210903-014924_Instagram.jpg
    179 KB · Views: 5
  • Screenshot_20210903-014630_Chrome.jpg
    Screenshot_20210903-014630_Chrome.jpg
    235.1 KB · Views: 5

GAGAK

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Aug 2021
17
46
Earth
DragonCoin
2,790.00
Proton Saga first generation
Bila saya cuba hntr repot ke FB melalui link diberi, saya dibawa ke page yg perlukan saya masukkan kod dr sms. Masalah saya tak dp kod tu. Instagram pula, bila saya search akaun saya, keluar takde user dgn email yg saya daftarkan IG tu.
@Jaring
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Tetapi kita boleh sentiasa berusaha untuk dapatkannya. Berikut merupakan langkah-langkah terkini dan paling terbaik untuk mendapatkan kembali akaun Instagram anda yang telah digodam / hacked.

"
Dapatkan semua info tentang akaun Instagram anda

Hacked akaun screenshots termasuk nama profile yang ditukar / gambar-gambar yang telah dipadam dan sebagainya.Maklumat hacker seperti mesej-mesej dengannya.

Maklumat & rujukan daripada kawan-kawan atau followers.

Ini sebagai bukti kukuh anda untuk diberikan kepada pihak Instagram kelak.

Cuba cara-cara seperti disarankan oleh pihak Instagram

https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc

Cuba contact Instagram's social medias customer service

Twitter: https://twitter.com/instagram

Facebook: https://www.facebook.com/instagram

Facebook: https://www.facebook.com/instagramforbusiness

Langkah 4: Call Instagram Hotline numbers

+1 650-543-4800 ATAU;

+1 415-857-3369

Update: Sejak April 2018, Instagram dah tak pakai email support (terminated) untuk semua pengguna. Email lama yang digunakan ialah [email protected]. Terkini, hanya dengan cara "Langkah 2, 3 & 4" sahaja Instagram berkemungkinan terima sebarang kes-kes penggodaman dan kes-kes jenis lain.

Tapi kalau satu hari nanti Instagram buka kembali emel support, boleh pakai contoh Email mcm bawah ni:

Hello Instagram Security Team,

My account was hacked today <TARIKH / MASA> by an <hacker> and he/she is using my Instagram account asking for money/ransom from others <alasan>.

The hacker could abuse this account broadly because my account has 41.8k followers.

I have tried many ways to recover my account but to no avail. The email address was registered ([email protected]) to my account however it is pointing to my old Instagram account. Whatever I've tried to recover, it will reset my old Instagram account.

Please find more details below:

My Hacked Instagram Account: instagram.com/<username>

My Email Login: [email protected] (However this email is pointing to my old Instagram account, instagram.com/<hackertukarusername> instead of instagram.com/<originalusername>.

Abuse Message Text sent by the Hacker using my Instagram Account:

====================================

<Tunjuk Bukti kalau ada>

====================================

Latest Update:

This hacker is asking for a ransom of RMxxx. I can provide related proofs and screenshots for your reference.

This Instagram account is really important to me. I really do appreciate the great online recovery service from Instagram however I've tried everything available and leads me to use this email message section.

Below were my initiatives to recover my Instagram Account:
 

Faiza

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
2 Sep 2021
4
7
DragonCoin
6,000.00
Tetapi kita boleh sentiasa berusaha untuk dapatkannya. Berikut merupakan langkah-langkah terkini dan paling terbaik untuk mendapatkan kembali akaun Instagram anda yang telah digodam / hacked.

"
Dapatkan semua info tentang akaun Instagram anda

Hacked akaun screenshots termasuk nama profile yang ditukar / gambar-gambar yang telah dipadam dan sebagainya.Maklumat hacker seperti mesej-mesej dengannya.

Maklumat & rujukan daripada kawan-kawan atau followers.

Ini sebagai bukti kukuh anda untuk diberikan kepada pihak Instagram kelak.

Cuba cara-cara seperti disarankan oleh pihak Instagram

https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc

Cuba contact Instagram's social medias customer service

Twitter: https://twitter.com/instagram

Facebook: https://www.facebook.com/instagram

Facebook: https://www.facebook.com/instagramforbusiness

Langkah 4: Call Instagram Hotline numbers

+1 650-543-4800 ATAU;

+1 415-857-3369

Update: Sejak April 2018, Instagram dah tak pakai email support (terminated) untuk semua pengguna. Email lama yang digunakan ialah [email protected]. Terkini, hanya dengan cara "Langkah 2, 3 & 4" sahaja Instagram berkemungkinan terima sebarang kes-kes penggodaman dan kes-kes jenis lain.

Tapi kalau satu hari nanti Instagram buka kembali emel support, boleh pakai contoh Email mcm bawah ni:

Hello Instagram Security Team,

My account was hacked today <TARIKH / MASA> by an <hacker> and he/she is using my Instagram account asking for money/ransom from others <alasan>.

The hacker could abuse this account broadly because my account has 41.8k followers.

I have tried many ways to recover my account but to no avail. The email address was registered ([email protected]) to my account however it is pointing to my old Instagram account. Whatever I've tried to recover, it will reset my old Instagram account.

Please find more details below:

My Hacked Instagram Account: instagram.com/<username>

My Email Login: [email protected] (However this email is pointing to my old Instagram account, instagram.com/<hackertukarusername> instead of instagram.com/<originalusername>.

Abuse Message Text sent by the Hacker using my Instagram Account:

====================================

<Tunjuk Bukti kalau ada>

====================================

Latest Update:

This hacker is asking for a ransom of RMxxx. I can provide related proofs and screenshots for your reference.

This Instagram account is really important to me. I really do appreciate the great online recovery service from Instagram however I've tried everything available and leads me to use this email message section.

Below were my initiatives to recover my Instagram Account:
Untuk IG, bila saya cuba log in dikata user don't exist. 🤦🏻‍♀️