Forex Investment Scam

zahirahzahid04

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Sep 2021
3
2
Southville City, Dengkil, Selangor
DragonCoin
6,000.00
Hi husband sy kene scam ada sapa2 yg boleh bantu x?

Kronologi:

Husband sy diinvite ke dlm group telegram FX Trading Malaysia Usaha Sendiri.. Xtaw sapa yg invite.. So selepas sebulan dy dok cek group tu n baca feedback dy try deposit duit.. So dekat bawah ni sy cerita satu persatu kronologi

23 Ogos
Husband chat dengan admin Nama juned tu dekat telegram tye prosedur nak invest dlm acc trading tu

Sy ringkas kan prosedur n plan dy DFM team boleh baca dalam group telegram dyorg.. Tp sy ringkas kan dy ada pakej silver/gold/platinum..starting deposit 200.00 bonus profit ikut pakej yg kita join 20%, 45% n 75% dalam tempoh 6-24 jam akan dpt profit sekali dgn deposit
Cth : harini invest 1k (plan silver 20% profit) so dlm masa 6 jam dapat profit 200.00+ 1k (yg deposit td) =total 1,200.00

24 Ogos
Husband sy transfer 1k pd acc atas Nama Aswan n 25 Ogos husband sy dah dpt profit+deposit seperti yg dijanjikan 1200.00

25 ogos
Husband sy ni pon ble dah dpt profit tu dy dah start percaya n dy nak try rolling lg sekali dy masuk 4k (masih pakej silver) pd acc ASWAN ...n admin bg taw profit akn dpt pkul 2, 26/8/2021

26Ogos
Pukul 2 admin announce profit dah masuk dlm acc n suro cek acc masing2 n dy bgtaw spe yg duit x masuk pm tepi.. then husb cek duit x masuk so dy pm admin Nama juned tu.. Dy bgtaw invalid sbb dah penuh.. So dy suggest husband masuk pakej gold.. Husband pon cye sbb dah dpt profit haritu kan. So dy transfer lg 6000 pd acc ASWAN

So total 10k dy transfer bersama an dgn profit 45% dy akan dpt 14,500 spatutnya.

Tapi...

27 Ogos
DUIT still x masuk.. Tp yg buat husband percaya sbb dy keep call n update status.. Thats y husband x syak apa2.. Tp dy xkan update melalui chat dy akn call (tp no dy private) dy je yg boleh call

Then hari yg sama dy hantar detail sistem mengatakan duit n profit husband sy dah masuk dlm acc dyorg tp sistem down so xboleh nak transfer ke acc husband sy.. So husband sy kne transfer lg 6,500 untuk lepaskan transaction.. Husband sy x caya mse ni.. dy dah syak mcm kne scam tp admin Nama juned tu call bgtaw mcm ni" u takut Apa bos, u takut I scam u ke, I boleh bg u semua detail I, IC n detail semua so kalau I scam u, u boleh pergi report" tp cakap dlm call

So husband mintak ic dy, so admin tu bg ic, husband xcaya lg dy suro admin tu tgkap gambar ic sambil dy pegang nk tgok sama x.. so admin tu bg jugak gambar dy beserta ic..dy ckp ni last bost untuk lepaskan transaction je.. Kalau bos x cye bos boleh mcg spe2 yg ada dlm group tu semua sama proses.. Then husband msg dyorg reply.. Ckp betul2 mmg dpt profit... Dlm masa sama ada ahli2 dlm tu yg dok bg testimoni dah dpt profit semua bagai..So Husband caya n dy transfer lg RM 6,500 pd KRS Enterprise 😩

Lepas transfer, admin Nama juned tu call bg taw invalid lg.. N kne transfer lg 6500.00 utk lepaskan transaction.. So total deposit+profit supposedly 41k..

Then masa ni bru husband cerita kat sy n sy take over ckp dgn admin tu by call..

Sy cek acc telegram yg bg testimoni n sy chat sorg2 sapa yg bg testimoni semua x berbalas.. Last seen semua sama.. Lepastu sekali reply semua serenatak.. Ayat bg Salam semua sama...cara reply mcg sama.. So sy syak scammer tu pegang byk acc telegram utk buat org percaya dgn dy. Dan sy yakin ic yg dy bg tu bukan ic ori.. Sy cek dekat Fb sy jumpa page dy.. Tp ada brape org je follow.. Dlm page tu ad no fon admin (tp sy x pasti tu juned atau org lain).. Tp link acc telegram tu link yg sama dgn telegram husband sy join.. Alamat ofis pon Alamat ofis yg sama dy bg dekat husband masa husband ugut nak jumpa dy (sy lupa cerita kat atas.. Sy cerita sini je lah...mse husband syak mcm dy scam tu sebelum husband transfer lg 6,500 .. Husband ajak vc dy xnak.. Lepastu husband tye dy ofis dekat mne so dy bg detail Alamat ofis.. So husband kata okey xpe nanti kita jumpa dekat ofis.. Dy pon yakin ckp okey nnt before bos nak dtg bos bgtaw.. Silap ye husband xpegi jumpa dy sbb husband mcm dah cye dekat dy.. Sbb smue yg husband mintak dy boleh bg + dy open chat dekat grup dy x mute.. So buat org lg caya lah kat dy😪)

So lepas sy dpt taw tu sy suro dy buat transaction guna duit dy utk lepaskan transaction husband sy.. Lepastu sy spam chat group.. Dy delete semua chat sy.. Tetibe acc2 yg sy telegram tu Dr x balas.. Serenatak semua balas kata betul kiterog dah dpt profit dah.. So mmg nampak sgt yg acc2 tu smue mcm dyorg yg control..

So dekat sini sy nak mintak tlong utk DFM team dapatkan semua detail acc2 yg ad dalam telegram tu.. Sbb sy Xtaw yg mne satu acc org yg btul senansib dgn husband n yg mne satu acc2 team dyorg sendiri yg acah2 bg testimoni tu.

Dptkan semua no acc dyorg yg terkibat.. Sbb sy percaya dyorg pakai banyak acc.. Dptkan detail juned tu juga nak tgok sama ke tidak org nya..

Dekat bawah ni sy lampirkan screenshot Fb dy.. Dalam tu ad detail Alamat ofis, no fon n link telegram n email dy..

Ada bukti2 lain IC yg dy bagi n gambar dy(Xtaw betul ke tidak dy) n screen shoot mcg husband dgn dy n mcg sy dgn dy.. Ad jugak bukti transaction (tp semua ni xboleh hantar kat sini Xtaw pasaipa.. Dok tekan byk kali x lepas).. So kalau dah boleh hantar nanti sy hantar..

Lg 1 semalam ada sorg Dr ahli group chat husband sy dekat telegram mengatakan dy pon sama kne scam dengan juned tu rugi 1700..tp sy Xtaw yg tu betul ke x org teraniaya atau team dy jugak sje nak perangkap.. Sbb cre reply mcg mcm lebih kurg je.. + sy dah x caya sapa2 dlm group tu.. Sbb ramai team dy dlm tu ke Xtaw lah acc dy pegang byk2 ke Apa... So nk mintak tlong dptkan detail.. Utk sy proceed tindakan seterusnya dgn polis n lawyer.. Tq so much DFM team/ sapa2 yg sudi bantu sy..

N kalau boleh bantu dptkan duit deposit 24k tu lg bagus n lg senang keje sy. Kalau xdpt pon xpe nak detail dyorg je.. Tq so much.. Semoga Allah balas jasa baik semua 🤲

*Sy edit balik ni ikut prosedur DFM.. *
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Muhammad_Adam65

billpagaroni

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
233
690
DragonCoin
1,409,240.00
Bugatti La Voiture Noire
Rolls-Royce Boat Tail
Apple iPhone 13 Pro
Apple Macbook Pro 13
iPad Pro
Apple Watch Series 7
sepatutnya kene buat langkah awal sebelum buat investment. tgk nama company pun dh tahu tu scam. sy pun hampir kene scam dgn syarikat usaha sendiri. sbb package yg dia tawarkan serupa dgn company yg pakai sistem MLM. kepada yg membaca, make sure sebelum keluar rumah, bawak payung. cuba bayangkan la, company tu mining emas. lepastu bila dia jumpa emas, dia ckp nk bagi korang emas tu, tapi kene bayar sikit, kalau bayar, nnti dia bagi lagi emas tu. kalau dia dh gali, x kan la nk bagi emas kat korang... mesti la dia ambik, bawak balik, kan ii?

(salah silap buleh baiki yerk. tu sy petik je dari "entah siapa")
 

UlatKomputer

Memerhati Gerak Geri Anda
DFM Staff
LV
0
 
11 Jun 2021
348
5,939
DragonCoin
3,152,053.00
Dota 2
White House
Villa DFM
Rolls-Royce Boat Tail
pengajaran buat rakan-rakan yang ingin menceburi bidang trading di Forex atau Crypto. janganlah sesekali letakkan duit dalam investment. kalau nak, trading sendiri guna broker yang dipercayai seperti XM
 

Lucky Lion

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2
15
DragonCoin
6,575.00
Hi....Dalam grup usaha sendiri official ada usul benda ni ada org guna nama usaha sendiri sebagai scammer tipu duit... Kalau team usaha sendiri dia tak invite random macam ni cuma dye promote melalui ig or fb and kena tekan link wsap pastu bayar yuran rm100 baru dye bagi link telegram usaha sendiri official... Sebab saya salah seorang team usaha sendiri cara 1,2,3... kalau pilih cara 3 melalui trading Lepastu depo rm86 kemudian dye ajar cara untuk trade .... Bukan org lain trade untuk kita... diri sendiri kena trade... maaf la ....sebab kalau dari kenyataan ni blh menjatuhkan team usaha sendiri office yang memberi ilmu yang betul untuk cara trade.... Ini bukan salah team Usaha sendiri tetapi scammer guna nama usaha sendiri untuk menipu ....