Information Gangguan seksual secara dalam talian

Show informational about something

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,714
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
Assalamualaikum and hye to all forum users, harini aku rasa nak spread awareness terutamanya underage yg tgh baca thread aku skang ni. Disebabkan 'tea' yg tertumpah semalam di media sosial, jadi aku dgn rasa terbukanya ingin berkongsi dgn anda semua tentang jenayah seksual di dalam talian, aku kdg ii takut jugak tapi harapnya yg baca ni dpt ambik pengajaran.

Sexual grooming, pedophilia, sex chat

Kepada sub mod/leader: Kalo rasa thread saya melanggar undang-undang section forum thread, letak je kat archive, jgn delete tau

P/s: Fyi, ni semua aku buat research + pengalaman sendiri. So kalo rasa salah, tegur je

Jadi sis? Ciri-ciri dia macam mana?
Bagi aku, ciri-ciri seorang predator adalah subjektif
  • Dia mungkin seorang yg terkenal
  • Dia mungkin kenalan kita
  • Dia mungkin juga kawan kepada kenalan kita
  • Atau mungkin jadi dia bukan sesiapa
Tapi apa taktik dia sis?
Meh sis bagitau
  • Selalunya dia akan cari mangsa yg NAIF. Kebiasaan orang naif ni selalunya akan menjadi pembaris jika predator PANDAI MEMANIPULASI mangsa.
  • Predator akan cari yang seseorang yg ada TRAUMA dgn benda ni. Yg akan menjadi lagi masalah APABILA mangsa dah KENA lepas tu dia X DIBERI LANGKAH BERJAGA-JAGA, lagi senang mangsa akan mengalami ATTACK yg SAMA.
  • Kebanyakkan mangsa adalah BAWAH UMUR, so selalunya dlm peringkat bawah umur ni jadi kes pedophile and yeah. Dia akan UMPAN mangsa dengan MENGIKUTI mereka, MEMBERIKAN apa sahaja yg mangsa mahu dan x lupa, KASIH SAYANG yg dibuat-buat.
  • Predator akan cari mangsa yang LONELY atau KURANG BERINTERAKSI dengan orang ramai. Selalunya, lepas berlakunya attack tersebut, mangsa tidak mempunyai sesiapa utk BERCERITA dan mempunyai rasa TAKUT untuk memberitahu apa yg berlaku kerana dikhuatiri orang sekelilingnya TIDAK PERCAYA apa yang sudah berlaku kepadanya.
  • Predator menggunakan taktik UGUT supaya mangsa MEMBERIKAN apa yg pemangsa inginkan jika mahu SELAMATKAN keluarga mangsa.
Ini merupakan taktik-taktik pemangsa nafsu serakah yang membahayakan nyawa orang awam. Sekarang, duduk di rumah juga tidak lari dengan kes-kes begini, seperti perkataan lucah, dirty talk, vcs dan sebagainya.

Jadi sis, ada cara ke?
Eh mestilah, sis pernah kena so ikut je

  1. Katakan TIDAK kepada pemangsa. Pemangsa akan cepat kecewa dengan ketidaksetujuan mangsa utk melakukan hal itu.
  2. BERITAHU IBU BAPA atau KAWAN-KAWAN YG DIPERCAYAI terlebih dahulu supaya mereka tahu kronologi cerita anda.
  3. LAPORKAN kepada POLIS jika pemangsa cuba melakukan perkara yg diluar jangkaan.
  4. JANGAN DIAM jika anda menjadi mangsa nafsu serakah ini. Anda mungkin sedang membantu mangsa-mangsa yg lain yg sedang berdiam.
  5. JANGAN ANGKAT CALL sama ada voice call atau video call. Kemungkinan mereka akan menyuruh anda melakukan sesuatu.
  6. REPORT DAN BLOCK semua rangkaian sosial anda dengan pemangsa. Mereka akan mencipta akaun baru untuk menyerang.
  7. SIMPAN BUKTI jika anda ingin memberikan perbualan anda dengan pemangsa kepada pihak yg bertanggungjawab.
Okay itu sahaja perkongsian saya pada harini. Harap dpt membantu insan yg sedang menghadapi cabaran dlm kehidupan. Belajar daripada kesilapan lampau utk menjadi lebih baik di masa hadapan.

Saya tutup penulisan thread saya dgn terima kasih. Semoga dpt membantu manusia yg berjuang sekarang. FIGHTING!
 
Last edited:

nxncy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Sep 2021
11
5,930
221B Baker Street, London.
DragonCoin
139,355,966.00
Assalamualaikum and hye to all forum users, harini aku rasa nak spread awareness terutamanya underage yg tgh baca thread aku skang ni. Disebabkan 'tea' yg tertumpah semalam di media sosial, jadi aku dgn rasa terbukanya ingin berkongsi dgn anda semua tentang jenayah seksual di dalam talian, aku kdg ii takut jugak tapi harapnya yg baca ni dpt ambik pengajaran.

Sexual grooming, pedophilia, sex chat

Kepada sub mod/leader: Kalo rasa thread saya melanggar undang-undang section forum thread, letak je kat archive, jgn delete tau

P/s: Fyi, ni semua aku buat research + pengalaman sendiri. So kalo rasa salah, tegur je

Jadi sis? Ciri-ciri dia macam mana?
Bagi aku, ciri-ciri seorang predator adalah subjektif
  • Dia mungkin seorang yg terkenal
  • Dia mungkin kenalan kita
  • Dia mungkin juga kawan kepada kenalan kita
  • Atau mungkin jadi dia bukan sesiapa
Tapi apa taktik dia sis?
Meh sis bagitau
  • Selalunya dia akan cari mangsa yg NAIF. Kebiasaan orang naif ni selalunya akan menjadi pembaris jika predator PANDAI MEMANIPULASI mangsa.
  • Predator akan cari yang seseorang yg ada TRAUMA dgn benda ni. Yg akan menjadi lagi masalah APABILA mangsa dah KENA lepas tu dia X DIBERI LANGKAH BERJAGA-JAGA, lagi senang mangsa akan mengalami ATTACK yg SAMA.
  • Kebanyakkan mangsa adalah BAWAH UMUR, so selalunya dlm peringkat bawah umur ni jadi kes pedophile and yeah. Dia akan UMPAN mangsa dengan MENGIKUTI mereka, MEMBERIKAN apa sahaja yg mangsa mahu dan x lupa, KASIH SAYANG yg dibuat-buat.
  • Predator akan cari mangsa yang LONELY atau KURANG BERINTERAKSI dengan orang ramai. Selalunya, lepas berlakunya attack tersebut, mangsa tidak mempunyai sesiapa utk BERCERITA dan mempunyai rasa TAKUT untuk memberitahu apa yg berlaku kerana dikhuatiri orang sekelilingnya TIDAK PERCAYA apa yang sudah berlaku kepadanya.
  • Predator menggunakan taktik UGUT supaya mangsa MEMBERIKAN apa yg pemangsa inginkan jika mahu SELAMATKAN keluarga mangsa.
Ini merupakan taktik-taktik pemangsa nafsu serakah yang membahayakan nyawa orang awam. Sekarang, duduk di rumah juga tidak lari dengan kes-kes begini, seperti perkataan lucah, dirty talk, vcs dan sebagainya.

Jadi sis, ada cara ke?
Eh mestilah, sis pernah kena so ikut je

  1. Katakan TIDAK kepada pemangsa. Pemangsa akan cepat kecewa dengan ketidaksetujuan mangsa utk melakukan hal itu.
  2. BERITAHU IBU BAPA atau KAWAN-KAWAN YG DIPERCAYAI terlebih dahulu supaya mereka tahu kronologi cerita anda.
  3. LAPORKAN kepada POLIS jika pemangsa cuba melakukan perkara yg diluar jangkaan.
  4. JANGAN DIAM jika anda menjadi mangsa nafsu serakah ini. Anda mungkin sedang membantu mangsa-mangsa yg lain yg sedang berdiam.
  5. JANGAN ANGKAT CALL sama ada voice call atau video call. Kemungkinan mereka akan menyuruh anda melakukan sesuatu.
  6. REPORT DAN BLOCK semua rangkaian sosial anda dengan pemangsa. Mereka akan mencipta akaun baru untuk menyerang.
  7. SIMPAN BUKTI jika anda ingin memberikan perbualan anda dengan pemangsa kepada pihak yg bertanggungjawab.
Okay itu sahaja perkongsian saya pada harini. Harap dpt membantu insan yg sedang menghadapi cabaran dlm kehidupan. Belajar daripada kesilapan lampau utk menjadi lebih baik di masa hadapan.

Saya tutup penulisan thread saya dgn terima kasih. Semoga dpt membantu manusia yg berjuang sekarang. FIGHTING!
Wah,Terima Kasih atas perkongsiannyaa!! @Anniehwehwe
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,445
36,567
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,334.00
Assalamualaikum and hye to all forum users, harini aku rasa nak spread awareness terutamanya underage yg tgh baca thread aku skang ni. Disebabkan 'tea' yg tertumpah semalam di media sosial, jadi aku dgn rasa terbukanya ingin berkongsi dgn anda semua tentang jenayah seksual di dalam talian, aku kdg ii takut jugak tapi harapnya yg baca ni dpt ambik pengajaran.

Sexual grooming, pedophilia, sex chat

Kepada sub mod/leader: Kalo rasa thread saya melanggar undang-undang section forum thread, letak je kat archive, jgn delete tau

P/s: Fyi, ni semua aku buat research + pengalaman sendiri. So kalo rasa salah, tegur je

Jadi sis? Ciri-ciri dia macam mana?
Bagi aku, ciri-ciri seorang predator adalah subjektif
  • Dia mungkin seorang yg terkenal
  • Dia mungkin kenalan kita
  • Dia mungkin juga kawan kepada kenalan kita
  • Atau mungkin jadi dia bukan sesiapa
Tapi apa taktik dia sis?
Meh sis bagitau
  • Selalunya dia akan cari mangsa yg NAIF. Kebiasaan orang naif ni selalunya akan menjadi pembaris jika predator PANDAI MEMANIPULASI mangsa.
  • Predator akan cari yang seseorang yg ada TRAUMA dgn benda ni. Yg akan menjadi lagi masalah APABILA mangsa dah KENA lepas tu dia X DIBERI LANGKAH BERJAGA-JAGA, lagi senang mangsa akan mengalami ATTACK yg SAMA.
  • Kebanyakkan mangsa adalah BAWAH UMUR, so selalunya dlm peringkat bawah umur ni jadi kes pedophile and yeah. Dia akan UMPAN mangsa dengan MENGIKUTI mereka, MEMBERIKAN apa sahaja yg mangsa mahu dan x lupa, KASIH SAYANG yg dibuat-buat.
  • Predator akan cari mangsa yang LONELY atau KURANG BERINTERAKSI dengan orang ramai. Selalunya, lepas berlakunya attack tersebut, mangsa tidak mempunyai sesiapa utk BERCERITA dan mempunyai rasa TAKUT untuk memberitahu apa yg berlaku kerana dikhuatiri orang sekelilingnya TIDAK PERCAYA apa yang sudah berlaku kepadanya.
  • Predator menggunakan taktik UGUT supaya mangsa MEMBERIKAN apa yg pemangsa inginkan jika mahu SELAMATKAN keluarga mangsa.
Ini merupakan taktik-taktik pemangsa nafsu serakah yang membahayakan nyawa orang awam. Sekarang, duduk di rumah juga tidak lari dengan kes-kes begini, seperti perkataan lucah, dirty talk, vcs dan sebagainya.

Jadi sis, ada cara ke?
Eh mestilah, sis pernah kena so ikut je

  1. Katakan TIDAK kepada pemangsa. Pemangsa akan cepat kecewa dengan ketidaksetujuan mangsa utk melakukan hal itu.
  2. BERITAHU IBU BAPA atau KAWAN-KAWAN YG DIPERCAYAI terlebih dahulu supaya mereka tahu kronologi cerita anda.
  3. LAPORKAN kepada POLIS jika pemangsa cuba melakukan perkara yg diluar jangkaan.
  4. JANGAN DIAM jika anda menjadi mangsa nafsu serakah ini. Anda mungkin sedang membantu mangsa-mangsa yg lain yg sedang berdiam.
  5. JANGAN ANGKAT CALL sama ada voice call atau video call. Kemungkinan mereka akan menyuruh anda melakukan sesuatu.
  6. REPORT DAN BLOCK semua rangkaian sosial anda dengan pemangsa. Mereka akan mencipta akaun baru untuk menyerang.
  7. SIMPAN BUKTI jika anda ingin memberikan perbualan anda dengan pemangsa kepada pihak yg bertanggungjawab.
Okay itu sahaja perkongsian saya pada harini. Harap dpt membantu insan yg sedang menghadapi cabaran dlm kehidupan. Belajar daripada kesilapan lampau utk menjadi lebih baik di masa hadapan.

Saya tutup penulisan thread saya dgn terima kasih. Semoga dpt membantu manusia yg berjuang sekarang. FIGHTING!
thanks Annie share info , harap user2 DFM dapat sedikit sebanyak berjaga2 .. pendek kate agak2 lain mcm terus stop ambil tindakan susulan yang patut
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,714
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
wuyyoo, terboek kak Annie! Good info
sama ii classmate gw @sifar
Nice sharing ses... Sbb tu pmpuan kena belajar seni pertahankan diri...
betul tu sis because banyak jadi sebab x pandai belajar defend diri/ada defense kit. Anyway, you're welcome @scarlet
Wah,Terima Kasih atas perkongsiannyaa!! @Anniehwehwe
sama ii @nxncy
thanks Annie share info , harap user2 DFM dapat sedikit sebanyak berjaga2 .. pendek kate agak2 lain mcm terus stop ambil tindakan susulan yang patut
you're welcome @Aiman kami yg perempuan pun kena pandai jaga diri and at the same time laki pun kena pandai jaga tingkah laku dia
 

MARINE

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jul 2021
345
1,356
DragonCoin
2,978.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Eagle
Assalamualaikum and hye to all forum users, harini aku rasa nak spread awareness terutamanya underage yg tgh baca thread aku skang ni. Disebabkan 'tea' yg tertumpah semalam di media sosial, jadi aku dgn rasa terbukanya ingin berkongsi dgn anda semua tentang jenayah seksual di dalam talian, aku kdg ii takut jugak tapi harapnya yg baca ni dpt ambik pengajaran.

Sexual grooming, pedophilia, sex chat

Kepada sub mod/leader: Kalo rasa thread saya melanggar undang-undang section forum thread, letak je kat archive, jgn delete tau

P/s: Fyi, ni semua aku buat research + pengalaman sendiri. So kalo rasa salah, tegur je

Jadi sis? Ciri-ciri dia macam mana?
Bagi aku, ciri-ciri seorang predator adalah subjektif
  • Dia mungkin seorang yg terkenal
  • Dia mungkin kenalan kita
  • Dia mungkin juga kawan kepada kenalan kita
  • Atau mungkin jadi dia bukan sesiapa
Tapi apa taktik dia sis?
Meh sis bagitau
  • Selalunya dia akan cari mangsa yg NAIF. Kebiasaan orang naif ni selalunya akan menjadi pembaris jika predator PANDAI MEMANIPULASI mangsa.
  • Predator akan cari yang seseorang yg ada TRAUMA dgn benda ni. Yg akan menjadi lagi masalah APABILA mangsa dah KENA lepas tu dia X DIBERI LANGKAH BERJAGA-JAGA, lagi senang mangsa akan mengalami ATTACK yg SAMA.
  • Kebanyakkan mangsa adalah BAWAH UMUR, so selalunya dlm peringkat bawah umur ni jadi kes pedophile and yeah. Dia akan UMPAN mangsa dengan MENGIKUTI mereka, MEMBERIKAN apa sahaja yg mangsa mahu dan x lupa, KASIH SAYANG yg dibuat-buat.
  • Predator akan cari mangsa yang LONELY atau KURANG BERINTERAKSI dengan orang ramai. Selalunya, lepas berlakunya attack tersebut, mangsa tidak mempunyai sesiapa utk BERCERITA dan mempunyai rasa TAKUT untuk memberitahu apa yg berlaku kerana dikhuatiri orang sekelilingnya TIDAK PERCAYA apa yang sudah berlaku kepadanya.
  • Predator menggunakan taktik UGUT supaya mangsa MEMBERIKAN apa yg pemangsa inginkan jika mahu SELAMATKAN keluarga mangsa.
Ini merupakan taktik-taktik pemangsa nafsu serakah yang membahayakan nyawa orang awam. Sekarang, duduk di rumah juga tidak lari dengan kes-kes begini, seperti perkataan lucah, dirty talk, vcs dan sebagainya.

Jadi sis, ada cara ke?
Eh mestilah, sis pernah kena so ikut je

  1. Katakan TIDAK kepada pemangsa. Pemangsa akan cepat kecewa dengan ketidaksetujuan mangsa utk melakukan hal itu.
  2. BERITAHU IBU BAPA atau KAWAN-KAWAN YG DIPERCAYAI terlebih dahulu supaya mereka tahu kronologi cerita anda.
  3. LAPORKAN kepada POLIS jika pemangsa cuba melakukan perkara yg diluar jangkaan.
  4. JANGAN DIAM jika anda menjadi mangsa nafsu serakah ini. Anda mungkin sedang membantu mangsa-mangsa yg lain yg sedang berdiam.
  5. JANGAN ANGKAT CALL sama ada voice call atau video call. Kemungkinan mereka akan menyuruh anda melakukan sesuatu.
  6. REPORT DAN BLOCK semua rangkaian sosial anda dengan pemangsa. Mereka akan mencipta akaun baru untuk menyerang.
  7. SIMPAN BUKTI jika anda ingin memberikan perbualan anda dengan pemangsa kepada pihak yg bertanggungjawab.
Okay itu sahaja perkongsian saya pada harini. Harap dpt membantu insan yg sedang menghadapi cabaran dlm kehidupan. Belajar daripada kesilapan lampau utk menjadi lebih baik di masa hadapan.

Saya tutup penulisan thread saya dgn terima kasih. Semoga dpt membantu manusia yg berjuang sekarang. FIGHTING!
Mantop!🔥👍 perempuan take note ya🦭
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum and hye to all forum users, harini aku rasa nak spread awareness terutamanya underage yg tgh baca thread aku skang ni. Disebabkan 'tea' yg tertumpah semalam di media sosial, jadi aku dgn rasa terbukanya ingin berkongsi dgn anda semua tentang jenayah seksual di dalam talian, aku kdg ii takut jugak tapi harapnya yg baca ni dpt ambik pengajaran.

Sexual grooming, pedophilia, sex chat

Kepada sub mod/leader: Kalo rasa thread saya melanggar undang-undang section forum thread, letak je kat archive, jgn delete tau

P/s: Fyi, ni semua aku buat research + pengalaman sendiri. So kalo rasa salah, tegur je

Jadi sis? Ciri-ciri dia macam mana?
Bagi aku, ciri-ciri seorang predator adalah subjektif
  • Dia mungkin seorang yg terkenal
  • Dia mungkin kenalan kita
  • Dia mungkin juga kawan kepada kenalan kita
  • Atau mungkin jadi dia bukan sesiapa
Tapi apa taktik dia sis?
Meh sis bagitau
  • Selalunya dia akan cari mangsa yg NAIF. Kebiasaan orang naif ni selalunya akan menjadi pembaris jika predator PANDAI MEMANIPULASI mangsa.
  • Predator akan cari yang seseorang yg ada TRAUMA dgn benda ni. Yg akan menjadi lagi masalah APABILA mangsa dah KENA lepas tu dia X DIBERI LANGKAH BERJAGA-JAGA, lagi senang mangsa akan mengalami ATTACK yg SAMA.
  • Kebanyakkan mangsa adalah BAWAH UMUR, so selalunya dlm peringkat bawah umur ni jadi kes pedophile and yeah. Dia akan UMPAN mangsa dengan MENGIKUTI mereka, MEMBERIKAN apa sahaja yg mangsa mahu dan x lupa, KASIH SAYANG yg dibuat-buat.
  • Predator akan cari mangsa yang LONELY atau KURANG BERINTERAKSI dengan orang ramai. Selalunya, lepas berlakunya attack tersebut, mangsa tidak mempunyai sesiapa utk BERCERITA dan mempunyai rasa TAKUT untuk memberitahu apa yg berlaku kerana dikhuatiri orang sekelilingnya TIDAK PERCAYA apa yang sudah berlaku kepadanya.
  • Predator menggunakan taktik UGUT supaya mangsa MEMBERIKAN apa yg pemangsa inginkan jika mahu SELAMATKAN keluarga mangsa.
Ini merupakan taktik-taktik pemangsa nafsu serakah yang membahayakan nyawa orang awam. Sekarang, duduk di rumah juga tidak lari dengan kes-kes begini, seperti perkataan lucah, dirty talk, vcs dan sebagainya.

Jadi sis, ada cara ke?
Eh mestilah, sis pernah kena so ikut je

  1. Katakan TIDAK kepada pemangsa. Pemangsa akan cepat kecewa dengan ketidaksetujuan mangsa utk melakukan hal itu.
  2. BERITAHU IBU BAPA atau KAWAN-KAWAN YG DIPERCAYAI terlebih dahulu supaya mereka tahu kronologi cerita anda.
  3. LAPORKAN kepada POLIS jika pemangsa cuba melakukan perkara yg diluar jangkaan.
  4. JANGAN DIAM jika anda menjadi mangsa nafsu serakah ini. Anda mungkin sedang membantu mangsa-mangsa yg lain yg sedang berdiam.
  5. JANGAN ANGKAT CALL sama ada voice call atau video call. Kemungkinan mereka akan menyuruh anda melakukan sesuatu.
  6. REPORT DAN BLOCK semua rangkaian sosial anda dengan pemangsa. Mereka akan mencipta akaun baru untuk menyerang.
  7. SIMPAN BUKTI jika anda ingin memberikan perbualan anda dengan pemangsa kepada pihak yg bertanggungjawab.
Okay itu sahaja perkongsian saya pada harini. Harap dpt membantu insan yg sedang menghadapi cabaran dlm kehidupan. Belajar daripada kesilapan lampau utk menjadi lebih baik di masa hadapan.

Saya tutup penulisan thread saya dgn terima kasih. Semoga dpt membantu manusia yg berjuang sekarang. FIGHTING!
Naisee perkongsian...semoga anda semua berhati2..jangan jadi mangsa.. berwaspada lah... Jika ada salah laku diforum ni.. tolong beritahu admin atau sub mod tindakan tegas akan diambil keatas sipelaku tersebut...👌