Garlic Toast

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Assalamualaikum.

Untuk resipi campak-campak kali ni, aku nak share resipi simple untuk roti bakar.​

Garlic Toast​

Kita akan gunakan roasted garlic dari resipi dibawah:


Jom kita start...

Bahan-Bahan​


  • Roti - aku guna roti Gardenia je. boleh juga guna baguette, sour dough atau roti-roti lain.
  • Roasted Garlic - 2 ulas untuk sekeping roti putih
  • Butter - terpulang unsalted atau salted. Jangan guna marjerin ye.
  • Black Pepper / Lada Hitam (dikisar halus) - secukup rasa
  • Salt / Garam - pun secukup rasa
  • Toaster / Pembakar roti - jangan guna pembakar semangat lak
Jom masak!


Cara Penyediaan​


  • Bakar roti kita sehingga ke tahap garing yang kita nak. Bakar kosong je tau.
  • Bila dah siap bakar, sapu butter kat atas roti tu. Ikut suka nak banyak mana.
  • Pastu, lenyek 2 ulas roasted garlic atas roti tu dan ratakan ke seluruh permukaan roti (sebelah saja)

MJXpYIW.jpg


GTQ7Bzy.jpg

  • Tabur garam dan black pepper. Garam tu optional, kalau tanak pun takpa.
  • Gaul-gaul bagi semua bahan menyeliputi garlic.
Siap!​


Tak sempat ambil gambar letak garam, black pepper semua. Tetiba dah habis. Haha.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
 

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
835
15,139
./utopia
DragonCoin
3,325,292,025.25
Tart Nenas
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
Assalamualaikum.

Untuk resipi campak-campak kali ni, aku nak share resipi simple untuk roti bakar.​

Garlic Toast​

Kita akan gunakan roasted garlic dari resipi dibawah:


Jom kita start...

Bahan-Bahan​


  • Roti - aku guna roti Gardenia je. boleh juga guna baguette, sour dough atau roti-roti lain.
  • Roasted Garlic - 2 ulas untuk sekeping roti putih
  • Butter - terpulang unsalted atau salted. Jangan guna marjerin ye.
  • Black Pepper / Lada Hitam (dikisar halus) - secukup rasa
  • Salt / Garam - pun secukup rasa
  • Toaster / Pembakar roti - jangan guna pembakar semangat lak
Jom masak!


Cara Penyediaan​


  • Bakar roti kita sehingga ke tahap garing yang kita nak. Bakar kosong je tau.
  • Bila dah siap bakar, sapu butter kat atas roti tu. Ikut suka nak banyak mana.
  • Pastu, lenyek 2 ulas roasted garlic atas roti tu dan ratakan ke seluruh permukaan roti (sebelah saja)

MJXpYIW.jpg


GTQ7Bzy.jpg

  • Tabur garam dan black pepper. Garam tu optional, kalau tanak pun takpa.
  • Gaul-gaul bagi semua bahan menyeliputi garlic.
Siap!​


Tak sempat ambil gambar letak garam, black pepper semua. Tetiba dah habis. Haha.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
Sedap ni.. InshaAllah nnti sy pun nk try buat juga lah..thank you cikgu share resepi😁😁
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,470
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Assalamualaikum.

Untuk resipi campak-campak kali ni, aku nak share resipi simple untuk roti bakar.​

Garlic Toast​

Kita akan gunakan roasted garlic dari resipi dibawah:


Jom kita start...

Bahan-Bahan​


  • Roti - aku guna roti Gardenia je. boleh juga guna baguette, sour dough atau roti-roti lain.
  • Roasted Garlic - 2 ulas untuk sekeping roti putih
  • Butter - terpulang unsalted atau salted. Jangan guna marjerin ye.
  • Black Pepper / Lada Hitam (dikisar halus) - secukup rasa
  • Salt / Garam - pun secukup rasa
  • Toaster / Pembakar roti - jangan guna pembakar semangat lak
Jom masak!


Cara Penyediaan​


  • Bakar roti kita sehingga ke tahap garing yang kita nak. Bakar kosong je tau.
  • Bila dah siap bakar, sapu butter kat atas roti tu. Ikut suka nak banyak mana.
  • Pastu, lenyek 2 ulas roasted garlic atas roti tu dan ratakan ke seluruh permukaan roti (sebelah saja)

MJXpYIW.jpg


GTQ7Bzy.jpg

  • Tabur garam dan black pepper. Garam tu optional, kalau tanak pun takpa.
  • Gaul-gaul bagi semua bahan menyeliputi garlic.
Siap!​


Tak sempat ambil gambar letak garam, black pepper semua. Tetiba dah habis. Haha.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
Siap bau hehehehe
 
  • Like
Reactions: s1l3nt