Information Golongan Anti-Vaksin

Show informational about something

GadisWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
980
2,799
DragonCoin
4,040.00
Berikut adalah 6 sikap/perangai/ciri golongan Anti-Vaksin

1. Menghasut orang lain untuk tidak mengambil vaksin.
2. Menokok tambah atau berbohong tentang kesan vaksin bagi menakut-nakutkan orang ramai.
3. Menyebarkan maklumat salah tentang vaksin, seperti mendakwa vaksin mengandungi produk babi dan tidak halal.
4. Sentiasa berfikiran negatif dan tertutup minda terhadap pandangan orang lain sekali gus sentiasa menganggap diri mereka betul.
5. Tidak mempercayai kepada saintis, kerajaan dan pakar perubatan.
6. Menimbulkan pelbagai persepsi negatif dan teori konspirasi kepada orang ramai.

p/s : orang yang tidak mahu divaksin tidak semestinya termasuk dalam golongan anti-vaksin

rujukan
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,849
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
Berikut adalah 6 sikap/perangai/ciri golongan Anti-Vaksin

1. Menghasut orang lain untuk tidak mengambil vaksin.
2. Menokok tambah atau berbohong tentang kesan vaksin bagi menakut-nakutkan orang ramai.
3. Menyebarkan maklumat salah tentang vaksin, seperti mendakwa vaksin mengandungi produk babi dan tidak halal.
4. Sentiasa berfikiran negatif dan tertutup minda terhadap pandangan orang lain sekali gus sentiasa menganggap diri mereka betul.
5. Tidak mempercayai kepada saintis, kerajaan dan pakar perubatan.
6. Menimbulkan pelbagai persepsi negatif dan teori konspirasi kepada orang ramai.

p/s : orang yang tidak mahu divaksin tidak semestinya termasuk dalam golongan anti-vaksin

rujukan
😌🚬
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00
Berikut adalah 6 sikap/perangai/ciri golongan Anti-Vaksin

1. Menghasut orang lain untuk tidak mengambil vaksin.
2. Menokok tambah atau berbohong tentang kesan vaksin bagi menakut-nakutkan orang ramai.
3. Menyebarkan maklumat salah tentang vaksin, seperti mendakwa vaksin mengandungi produk babi dan tidak halal.
4. Sentiasa berfikiran negatif dan tertutup minda terhadap pandangan orang lain sekali gus sentiasa menganggap diri mereka betul.
5. Tidak mempercayai kepada saintis, kerajaan dan pakar perubatan.
6. Menimbulkan pelbagai persepsi negatif dan teori konspirasi kepada orang ramai.

p/s : orang yang tidak mahu divaksin tidak semestinya termasuk dalam golongan anti-vaksin

rujukan
tabah saja ..harap2 mereka mendapat info dan makumat sahih ..social media banyak sangat bagi info tidak sahih :)
 
  • Like
Reactions: Grimmy081

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,469
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Berikut adalah 6 sikap/perangai/ciri golongan Anti-Vaksin

1. Menghasut orang lain untuk tidak mengambil vaksin.
2. Menokok tambah atau berbohong tentang kesan vaksin bagi menakut-nakutkan orang ramai.
3. Menyebarkan maklumat salah tentang vaksin, seperti mendakwa vaksin mengandungi produk babi dan tidak halal.
4. Sentiasa berfikiran negatif dan tertutup minda terhadap pandangan orang lain sekali gus sentiasa menganggap diri mereka betul.
5. Tidak mempercayai kepada saintis, kerajaan dan pakar perubatan.
6. Menimbulkan pelbagai persepsi negatif dan teori konspirasi kepada orang ramai.

p/s : orang yang tidak mahu divaksin tidak semestinya termasuk dalam golongan anti-vaksin

rujukan
tgk2 diorg yg beratur kat ppv. :sneaky: jd mcm pm filipina " you dont want the jab, i dont care. but dont go out from your house or we will take action!"
 

bUnK_kInG

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
29 Jul 2021
45
131
127.0.0.1
dragonforce.io
DragonCoin
2,060.00
mungkin out of topic sikit, pandangan peribadi aku pasal vaksin ni mcm ni, tak kira apa pun parti politik yg ada angan² nak menang next pru/prn/prk, bagus start kempen di kawasan masing² supaya penyokong/pengundi daftar vaksin & ambil vaksin tu. jgn tunggu sampai bubar parlimen baru nak kempen pasal nak menang pru. tapi kempen awal² ni utk ambil vaksin sbb kalau vaksin tu 1 syarat wajib utk mengundi, siapa yg ramai penyokong yg dah vaksin itu yg akan menang. bagi aku tak mustahil spr akan buat syarat mcm ni, solat jumaat di masjid pun kena ada vaksin, apatah lagi yg berkaitan pemerintahan negara. just pendapat peribadi aku, mohon maaf atas kesilapan pasal keluar tajuk kejap :):giggle: