Alert Hacker Sebar Link Pelik Melalui DM Instagram

This prefix use to attract extra attention from user

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum

Maaf kalau thread ini pendek sahaja. Saya nak bagi awareness sahaja Jika nanti di dalam Instagram korang, ada orang Direct Message (DM) korang dengan menghantar link pelik, jangan berani tekan link tu, even dekat situ ada username kenalan korang sekalipun.








Screenshot_2022-02-21-20-16-50-854_com.instagram.android.jpg

Seperti yang korang nampak dekat dalam gambar di atas, itulah rupa link yang scammer/hacker tu guna untuk phishing korang. Lagi-lagi dekat hujung tu, dorang guna nama korang atau kenalan korang untuk umpan kita supaya tekan link tu. Yang dekat atas tu adalah Instagram kawan saya yang dah kena kawal oleh hacker tu. Seperti yang anda tengok, hacker tu menggunakan nama saya sendiri untuk mengumpan kengkawan saya yang lain supaya menekan link tersebut. And saya rasa dia spam link tu. Sebab tanpa dia sedar atau memang dia sedar, dia telah terhantar kat saya sendiri link tersebut.

Ada sorang kawan saya ni try tekan link tu and apa yang keluar hanyalah :


IMG-20220221-WA0030.jpg

And even Instagram kawan saya itu telah diambil, dia masih dapat access lagi Instagram dia. Kecuali ada sorang kawan saya ni, dia still tak dapat access Instagram dia.

Harap semua hati-hati dan saya nak ingatkan balik, jangan tekan link tersebut!!​
 

TomJerry

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Jan 2022
16
48
DragonCoin
4,040.00
Assalamualaikum

Maaf kalau thread ini pendek sahaja. Saya nak bagi awareness sahaja Jika nanti di dalam Instagram korang, ada orang Direct Message (DM) korang dengan menghantar link pelik, jangan berani tekan link tu, even dekat situ ada username kenalan korang sekalipun.








View attachment 19225

Seperti yang korang nampak dekat dalam gambar di atas, itulah rupa link yang scammer/hacker tu guna untuk phishing korang. Lagi-lagi dekat hujung tu, dorang guna nama korang atau kenalan korang untuk umpan kita supaya tekan link tu. Yang dekat atas tu adalah Instagram kawan saya yang dah kena kawal oleh hacker tu. Seperti yang anda tengok, hacker tu menggunakan nama saya sendiri untuk mengumpan kengkawan saya yang lain supaya menekan link tersebut. And saya rasa dia spam link tu. Sebab tanpa dia sedar atau memang dia sedar, dia telah terhantar kat saya sendiri link tersebut.

Ada sorang kawan saya ni try tekan link tu and apa yang keluar hanyalah :


View attachment 19227

And even Instagram kawan saya itu telah diambil, dia masih dapat access lagi Instagram dia. Kecuali ada sorang kawan saya ni, dia still tak dapat access Instagram dia.

Harap semua hati-hati dan saya nak ingatkan balik, jangan tekan link tersebut!!​
Mcm2 cara diaorg ni guna.
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,502
36,691
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,184,799.00
Assalamualaikum

Maaf kalau thread ini pendek sahaja. Saya nak bagi awareness sahaja Jika nanti di dalam Instagram korang, ada orang Direct Message (DM) korang dengan menghantar link pelik, jangan berani tekan link tu, even dekat situ ada username kenalan korang sekalipun.








View attachment 19225

Seperti yang korang nampak dekat dalam gambar di atas, itulah rupa link yang scammer/hacker tu guna untuk phishing korang. Lagi-lagi dekat hujung tu, dorang guna nama korang atau kenalan korang untuk umpan kita supaya tekan link tu. Yang dekat atas tu adalah Instagram kawan saya yang dah kena kawal oleh hacker tu. Seperti yang anda tengok, hacker tu menggunakan nama saya sendiri untuk mengumpan kengkawan saya yang lain supaya menekan link tersebut. And saya rasa dia spam link tu. Sebab tanpa dia sedar atau memang dia sedar, dia telah terhantar kat saya sendiri link tersebut.

Ada sorang kawan saya ni try tekan link tu and apa yang keluar hanyalah :


View attachment 19227

And even Instagram kawan saya itu telah diambil, dia masih dapat access lagi Instagram dia. Kecuali ada sorang kawan saya ni, dia still tak dapat access Instagram dia.

Harap semua hati-hati dan saya nak ingatkan balik, jangan tekan link tersebut!!​
Nice cip...masalah org kita ckup malas membaca bnda panjang2.... harap dilindungi daripada kene scam or phish.
 

AKscociety

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Jan 2022
38
94
DragonCoin
4,220.00
Assalamualaikum

Maaf kalau thread ini pendek sahaja. Saya nak bagi awareness sahaja Jika nanti di dalam Instagram korang, ada orang Direct Message (DM) korang dengan menghantar link pelik, jangan berani tekan link tu, even dekat situ ada username kenalan korang sekalipun.








View attachment 19225

Seperti yang korang nampak dekat dalam gambar di atas, itulah rupa link yang scammer/hacker tu guna untuk phishing korang. Lagi-lagi dekat hujung tu, dorang guna nama korang atau kenalan korang untuk umpan kita supaya tekan link tu. Yang dekat atas tu adalah Instagram kawan saya yang dah kena kawal oleh hacker tu. Seperti yang anda tengok, hacker tu menggunakan nama saya sendiri untuk mengumpan kengkawan saya yang lain supaya menekan link tersebut. And saya rasa dia spam link tu. Sebab tanpa dia sedar atau memang dia sedar, dia telah terhantar kat saya sendiri link tersebut.

Ada sorang kawan saya ni try tekan link tu and apa yang keluar hanyalah :


View attachment 19227

And even Instagram kawan saya itu telah diambil, dia masih dapat access lagi Instagram dia. Kecuali ada sorang kawan saya ni, dia still tak dapat access Instagram dia.

Harap semua hati-hati dan saya nak ingatkan balik, jangan tekan link tersebut!!​
Terima kasih atas memberi peringatan
 
  • Like
Reactions: Ajai and abe_jie96

Struxxzed03

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
25 Jul 2021
6
29
DragonCoin
6,815.00
Assalamualaikum

Maaf kalau thread ini pendek sahaja. Saya nak bagi awareness sahaja Jika nanti di dalam Instagram korang, ada orang Direct Message (DM) korang dengan menghantar link pelik, jangan berani tekan link tu, even dekat situ ada username kenalan korang sekalipun.








View attachment 19225

Seperti yang korang nampak dekat dalam gambar di atas, itulah rupa link yang scammer/hacker tu guna untuk phishing korang. Lagi-lagi dekat hujung tu, dorang guna nama korang atau kenalan korang untuk umpan kita supaya tekan link tu. Yang dekat atas tu adalah Instagram kawan saya yang dah kena kawal oleh hacker tu. Seperti yang anda tengok, hacker tu menggunakan nama saya sendiri untuk mengumpan kengkawan saya yang lain supaya menekan link tersebut. And saya rasa dia spam link tu. Sebab tanpa dia sedar atau memang dia sedar, dia telah terhantar kat saya sendiri link tersebut.

Ada sorang kawan saya ni try tekan link tu and apa yang keluar hanyalah :


View attachment 19227

And even Instagram kawan saya itu telah diambil, dia masih dapat access lagi Instagram dia. Kecuali ada sorang kawan saya ni, dia still tak dapat access Instagram dia.

Harap semua hati-hati dan saya nak ingatkan balik, jangan tekan link tersebut!!​
Terima kasih ingatkan tadi siang dh ade org send link ni kat saya tapi dkt facebook bkn ig so hati hati la ye semua