Harga sayur naik😰

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum guys.
Welcome back to my Bawang thread.

Hari ni kecoh dekat status and group WhatsApp aku dan beberapa media sosial lain tentang harga sayur yang meningkat naik secara mendadak. Terkejut aku weyh.
Ada yang dari satu digit je harga dia, tiba-tiba jadi dua digit harga sayur tu.

IMG-20211124-WA0030.jpg
Gambar daripada screenshot yang orang tengah sebarkan sekarang ni

Bagi aku, sayur dengan harga macam ni mahal sangat la. Bagi rakyat marhaen macam aku la. Kalau orang have-have mungkin tak kesah pasal harga sayur naik ni. Yang aku pelik nya, kenapa boleh naik semahal ni? Kerajaan takde duit ke cemana?

So, guys......
As you can see in the picture, apa pendapat anda tentang harga sayur?

 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,492
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Jom tanam sayur dirumah!!! Hehehehe
Harga barang dah malas ckp jap naik jap turun. Kpdnhep tgh check harga minyak masak dgn kelapa. Sayur2 x check lg bulan ini. Masak peniaga yg sesaja naik harga.

Satu lagi support made in malaysia veggies 🤣, lagi satu organic fertilizer yg diorg pakai tok tanaman, claim lagi bagus tp kenapa harga lagi tinggi dr baja kimia.

Compost baja dr kitchen waste? Pun ok gak. Tp sebab berbau x popular disini kalau homegrown veggies.
 
Last edited:

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Assalamualaikum guys.
Welcome back to my Bawang thread.

Hari ni kecoh dekat status and group WhatsApp aku dan beberapa media sosial lain tentang harga sayur yang meningkat naik secara mendadak. Terkejut aku weyh.
Ada yang dari satu digit je harga dia, tiba-tiba jadi dua digit harga sayur tu.

View attachment 15618
Gambar daripada screenshot yang orang tengah sebarkan sekarang ni

Bagi aku, sayur dengan harga macam ni mahal sangat la. Bagi rakyat marhaen macam aku la. Kalau orang have-have mungkin tak kesah pasal harga sayur naik ni. Yang aku pelik nya, kenapa boleh naik semahal ni? Kerajaan takde duit ke cemana?

So, guys......
As you can see in the picture, apa pendapat anda tentang harga sayur?

harga bawang lagi mahal dari harga sayur sayuran HAHAH
 

PAGODA

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
31 Aug 2021
83
339
16
Di Hati Kamu😂
DragonCoin
8,562.00
Black Dragon
Thinkpad x1
Apple Watch Series 7
Perodua Kancil
iPad Pro
Redmi Note 11 Pro
Aku rasa kemungkinan brangan dia sikit tapi permintaan bnyk.Mana tknya, skarang time covid kna kurangkan pekerjalah pastu nk tanam sayuran pun tkde masa sgt sbb kite kadang2 duk kat rumah