Hari Raya Aidiladha 2021

Status
Not open for further replies.

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Waalaikumusalam
Saya tiada perasaan apa²,, cuma rasa bersyukur sebab 1 keluarga lengkap ada di rumah.. raya aidil adha ni sambut dengan keluarga kecil sahaja dan dengan keadaan sederhana..
Kepada semua yang berjauhan dengan keluarga,, semoga anda diberikan kecekalan dan ketabahan.. Jaga diri,, jaga kesihatan..
Semoga kes menurun dan anda boleh bersama dengan keluarga yang tersayang.. in shaa Allah..
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Waalaikumusalam
Saya tiada perasaan apa²,, cuma rasa bersyukur sebab 1 keluarga lengkap ada di rumah.. raya aidil adha ni sambut dengan keluarga kecil sahaja dan dengan keadaan sederhana..
Kepada semua yang berjauhan dengan keluarga,, semoga anda diberikan kecekalan dan ketabahan.. Jaga diri,, jaga kesihatan..
Semoga kes menurun dan anda boleh bersama dengan keluarga yang tersayang.. in shaa Allah..
Alhamdulillah
Wslm... Alah bisa tegal biasa
itu la tu 😌
Wsalam...beraya kat rumah tu OK tapi lagi OK kalau beraya rumah di kampung dengan orang tua...dah setahun lebih tak balik kampung ni.....stresssssssss

Semoga kes cepat turun...rambut dah panjang sangat dah ni :D
semoga cepat bleh potong rambut. Aamiin.
Oh sy tydack sedih sbb anggota keluarga ada bersama x ramai tapi boleh la, cuma kakak aku je ada di KL dgn suami tersyg
"tydack" eh? ermmm mesti akak kau sedih sbb xdpt raya ngn family...ermm
 

Lorde

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jul 2021
16
25
DragonCoin
6,995.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Waalaikumussalam . Aku pun tak tau nak kata apa . Sebab yela kepala serabut semacam kena lockdown balik . Nak balik raya pun tak boleh sbb modal bt cukup cukup makan . Speechless teruk sejak pkp . Entah lah haha . ( Member serabut )
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,850
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
6,736.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Waalaikumsalam ,terima kasih cip dayah kerana memberi peluang kepada kami untuk untuk luah kan isi hati dan perasaan ketika zaman pendemik kovid 19 ni .

perasaan saya sewaktu di kemuncak nya kovid 19 ni ,saya sudah berapa 2 2tahun tidak balik kg ,rindu sangat2 suasana di kampung saya ,saya harap tahun ni las pemdemik kovid ni ,macam2 hal berlaku semasa kovid melanda di malaysia ni ,ada yg terjejas dengan family ,kewangan ,mental ,macam macam lagi, saya berharap sgt tahun depan tiada lagi mask di muka sop,so kita jadi normal macam dulu2 ,i miss old world :, boleh balik kg macam biase jumpa mak ayh berkumpul di hari raya insha allah ,semoga kita semua panjng umur di kurniakan kesehatan yg baik lagi inshaallah ,amin7x 🚬😔💨
 
  • Like
Reactions: Falcon98

babatogok

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Jun 2021
5
7
DragonCoin
6,000.00
waalaikumsalam...
perasaan dah tak rasa ape.. dah masuk pat kali raya tak dapat balik kg..
sedih sebak sebu sedu semua rasa..
tapi lau Pk balik.. rakyat palestin sambut raya lebih azab..lebih sengsara..jadi insaf bila kenang kan mereka
 
  • Like
Reactions: Falcon98

ZOA

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Jun 2021
16
27
DragonCoin
6,000.00
Waalaikumussalam,saya sekarang ni sangat bersyukur kerana masih diberikan kesempatan untuk meraikan raya korban bersama keluarga.
 
  • Like
Reactions: Falcon98

Helmi

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
55
108
23
Kuching, Sarawak
DragonCoin
9,994.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Waalaikumsalam.
Bagi sya oklahhh,, walaupun raya Aidilfitri haritu pun tk raya, sbb sya student matriks, so time raya pertama haritu baru flight sya. Then sampai" sini pun kena kuarantin lagi. Pejam celik, syawal dh habis😭😭. Tpi apepon bersyukurlah dpt balik rumah juga setelah 10 bulan berpisah daripada family. 😁
 
  • Like
Reactions: Falcon98

Mikey

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
17
28
DragonCoin
6,045.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦ )

Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Sedih la, rindu nk tgk org korban lembu. Btw mcm mne nk dpt pfp bergerak tu lawa la
 
  • Like
Reactions: Falcon98

Tash

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
24 Jun 2021
16
19
DragonCoin
0.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Bored. Depressing. 😐 when will CoVid be over 😪😑🙄😤
 
  • Like
Reactions: Falcon98

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Assalamualaikum wbt nak luahkan disini , harap rakyat malaysia , warga asing yg ada disini dapat menjaga diri sendiri , disiplinkan diri untuk terus melawan wabak cov19 ..semoga Allah Swt melindungi kita semua yaa :)

Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha Kepada Semua Pejuang DFM Semua :)
 

Lynn senyum

Kipoci
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
445
6,907
From the hearts of Palestinians
DragonCoin
9,506,602.00
Tart Nenas
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Wahai ainul yg comel spt thread yer comel.. Part syarat nak komen tu sungguh comel.... Hihihi.. 😊😊😊
RAYA AIDILADHA 20 July 2021 kedatangannya mgkn x semeriah tahun 2 yg sudah.. Xder kunjung mengunjung.. Nak balik kg x dpt.. Again rindu kg.. Rindu nak solat dekat masjid berkumpul bersalam2 salaman.. Berselfie dgn sanak saudara.. Makanan yg disediakan pun mgkn xlah se gah tahun2 yg sudah sekadar ckup utk keluarga terdekat namun inilah peluang kita bersedekah kpd yg kurang berkemampuan... Dan palink utama Insya-Allah raya pertama bersama DFM even x pernah jmp, berlainan bangsa dan negeri tetapi merekala rakan2 chat setiap mlm akan bersama ketika raya nnt..
Insya ALLAH
😊😊😊
 

SiMeow1122

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
25
103
Marikh
DragonCoin
8,680.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan singgah secara sengaja ataupon tidak sengaja kat thread aku ni, aku nak tanya benda yang takde kaitan dengan IT sikit. Sini nama pon Bawang Community, maka jomla kita membawang!!!

Kan kita raya korban 20/7 ni kan? So, aku nak tanya apa perasaan korang bila dapat tahu yang kita still akan beraya di rumah lagi pada tahun ni? Adakah korang happy, sedih, marah or tak rasa apa-apa pon?

Sila share perasaan korang dan luahkan isi hati korang semua dekat thread ni.

Syarat untuk sesape yang lalu thread aku and klu nak komen:
- Kena ada profile picture (bergerak ke tak itu tidak penting)
- Dah buat intro dekat "Introduction",
- Nak berdebat boleh, asalkan jangan dibawak bergaduh sudah. Aku cubit nanti.

- Tidak ada perkataan yang tidak senonoh didalam komen anda.
Sila penuhi syarat-syarat seperti yang aku telah bagitau ni untuk mengelakkan thread aku ada sebarang warning dari admin, submod, leader and member lain. Kerjasama anda semua amatlah dihargai.

p/s: Kalau ada pape yg salah bleh tlng edit yer...

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Waalaikumussalam...saya x rasa apa ii selain bosan🙂...agak ii bila covid ni nk habis🙂
 
  • Like
Reactions: Falcon98

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Sedih la, rindu nk tgk org korban lembu. Btw mcm mne nk dpt pfp bergerak tu lawa la
https://dragonforce.io/threads/avat...-menjadikan-gambar-profil-anda-bergerak.4241/

Nah...follow apa dia bgtau dlm thread tu ..
Wahai ainul yg comel spt thread yer comel.. Part syarat nak komen tu sungguh comel.... Hihihi.. 😊😊😊
RAYA AIDILADHA 20 July 2021 kedatangannya mgkn x semeriah tahun 2 yg sudah.. Xder kunjung mengunjung.. Nak balik kg x dpt.. Again rindu kg.. Rindu nak solat dekat masjid berkumpul bersalam2 salaman.. Berselfie dgn sanak saudara.. Makanan yg disediakan pun mgkn xlah se gah tahun2 yg sudah sekadar ckup utk keluarga terdekat namun inilah peluang kita bersedekah kpd yg kurang berkemampuan... Dan palink utama Insya-Allah raya pertama bersama DFM even x pernah jmp, berlainan bangsa dan negeri tetapi merekala rakan2 chat setiap mlm akan bersama ketika raya nnt..
Insya ALLAH
😊😊😊
wkwkwkkwwkk syarat un bleh comel bg lynn ahhahahaha maceh
 
  • Haha
Reactions: Lynn senyum

nanovim

newbie
DFM Member
LV
0
 
12 Jul 2021
706
9,640
DragonCoin
1,028,686.00
Eagle
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi
Raya Qurban takdela se meriah Raya Aidilfitri tapi bila ada perkataan raya di situ still ada terasa sedih tak dapat nak spend masa dengan family dan kawan2. Biasanya waktu Raya Haji saya dan family tolong proses penyembelihan dan melapah, makan sedap sedap lepastu jalan pusing pusing Malaysia ke tapi apakan daya, semua hanyalah kenangan yang berharga

Semoga proses herd immunity dapat dicapai dengan efektif dan laju.

Di kesempatan 10 hari ZulHijjah ni, ayuh la kita perbanyakkan takbir. Sayu je raya tahun covid ni 😔🤲

اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ؛ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ، اللهُ أَكْبَرُ. اللهُ أَكْبَرُ وَلِلهِ الْحَمْدُ.​
 
  • Like
Reactions: mattajb and Mikey
Status
Not open for further replies.