IG kawan baik sy DIGODAM

Status
Not open for further replies.

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
IG kawan saya digodam oleh hacker indo (gmail hacker ad di gambar)sy xthu method ap yg hacker itu guna.. yg sy pasti bkn phising ataupun social engineering.. tetapi kawan sy ad buat business dan dia drop gmail dengan no phone dia seperti yg tertera di gmbrView attachment 8566

Macam Mana Nak Dapatkan Akaun Instagram yang Kena Hacked?​

ada kemungkinan kecil untuk dapakan kembali atau recover akaun yang telah digodam. Pihak Instagram atau Facebook tidak akan bertanggungjawab kerana aktiviti pengodaman yang berjaya adalah kerana SALAH anda sendiri.

Ini kerana anda tidak mengaktifkan 2FA authentication dan selanjutnya terkena serangan siber seperti phishing / malware / maklumat login anda tersebar / password yang lemah atau pelbagai jenis serangan siber yang lain.

Tetapi kita boleh sentiasa berusaha untuk dapatkannya. Berikut merupakan langkah-langkah terkini dan paling terbaik untuk mendapatkan kembali akaun Instagram anda yang telah digodam / hacked.

"
Dapatkan semua info tentang akaun Instagram anda
Hacked akaun screenshots termasuk nama profile yang ditukar / gambar-gambar yang telah dipadam dan sebagainya.Maklumat hacker seperti mesej-mesej dengannya.
Maklumat & rujukan daripada kawan-kawan atau followers.
Ini sebagai bukti kukuh anda untuk diberikan kepada pihak Instagram kelak.
Cuba cara-cara seperti disarankan oleh pihak Instagram
https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc
Cuba contact Instagram's social medias customer service
Twitter: https://twitter.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagramforbusiness
Langkah 4: Call Instagram Hotline numbers
+1 650-543-4800 ATAU;
+1 415-857-3369

Update: Sejak April 2018, Instagram dah tak pakai email support (terminated) untuk semua pengguna. Email lama yang digunakan ialah [email protected]. Terkini, hanya dengan cara "Langkah 2, 3 & 4" sahaja Instagram berkemungkinan terima sebarang kes-kes penggodaman dan kes-kes jenis lain.

Tapi kalau satu hari nanti Instagram buka kembali emel support, boleh pakai contoh Email mcm bawah ni:

Hello Instagram Security Team,

My account was hacked today <TARIKH / MASA> by an <hacker> and he/she is using my Instagram account asking for money/ransom from others <alasan>.

The hacker could abuse this account broadly because my account has 41.8k followers.

I have tried many ways to recover my account but to no avail. The email address was registered ([email protected]) to my account however it is pointing to my old Instagram account. Whatever I've tried to recover, it will reset my old Instagram account.

Please find more details below:

My Hacked Instagram Account: instagram.com/<username>

My Email Login: [email protected] (However this email is pointing to my old Instagram account, instagram.com/<hackertukarusername> instead of instagram.com/<originalusername>.

Abuse Message Text sent by the Hacker using my Instagram Account:
====================================
<Tunjuk Bukti kalau ada>
====================================

Latest Update:
This hacker is asking for a ransom of RMxxx. I can provide related proofs and screenshots for your reference.
This Instagram account is really important to me. I really do appreciate the great online recovery service from Instagram however I've tried everything available and leads me to use this email message section.
Below were my initiatives to recover my Instagram Account:

Step 1: Raised Case at

Step 2: Contacted Instagram's Social Medias Customer Service
Twitter: https://twitter.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagramforbusiness

Step 3: Called Instagram Hotline numbers
+1 650-543-4800 ATAU;
+1 415-857-3369

I would, again, like to express my gratitude for the recovery service but this is my last method to try my luck to recover my Instagram account.

I am looking forward to your reply. Please don't hesitate to contact my email at [email protected] and I will fully cooperate for any necessary information required by your team.

Thank you so much.

e-mel bahagian perhubungan mereka adalah [email protected], tetapi harap maklum bahawa kemungkinan besar anda tidak akan menerima jawapan untuk pertanyaan anda melalui saluran ini.

Semoga dapat membantu
- Jaring -
 
Last edited:

Dragonnetwor

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
5 Jun 2021
373
1,298
DragonCoin
3,854.00
Perodua Kancil
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset

Macam Mana Nak Dapatkan Akaun Instagram yang Kena Hacked?​

ada kemungkinan kecil untuk dapakan kembali atau recover akaun yang telah digodam. Pihak Instagram atau Facebook tidak akan bertanggungjawab kerana aktiviti pengodaman yang berjaya adalah kerana SALAH anda sendiri.

Ini kerana anda tidak mengaktifkan 2FA authentication dan selanjutnya terkena serangan siber seperti phishing / malware / maklumat login anda tersebar / password yang lemah atau pelbagai jenis serangan siber yang lain.

Tetapi kita boleh sentiasa berusaha untuk dapatkannya. Berikut merupakan langkah-langkah terkini dan paling terbaik untuk mendapatkan kembali akaun Instagram anda yang telah digodam / hacked.

"
Dapatkan semua info tentang akaun Instagram anda
Hacked akaun screenshots termasuk nama profile yang ditukar / gambar-gambar yang telah dipadam dan sebagainya.Maklumat hacker seperti mesej-mesej dengannya.
Maklumat & rujukan daripada kawan-kawan atau followers.
Ini sebagai bukti kukuh anda untuk diberikan kepada pihak Instagram kelak.
Cuba cara-cara seperti disarankan oleh pihak Instagram
https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc
Cuba contact Instagram's social medias customer service
Twitter: https://twitter.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagramforbusiness
Langkah 4: Call Instagram Hotline numbers
+1 650-543-4800 ATAU;
+1 415-857-3369

Update: Sejak April 2018, Instagram dah tak pakai email support (terminated) untuk semua pengguna. Email lama yang digunakan ialah [email protected]. Terkini, hanya dengan cara "Langkah 2, 3 & 4" sahaja Instagram berkemungkinan terima sebarang kes-kes penggodaman dan kes-kes jenis lain.

Tapi kalau satu hari nanti Instagram buka kembali emel support, boleh pakai contoh Email mcm bawah ni:

Hello Instagram Security Team,

My account was hacked today <TARIKH / MASA> by an <hacker> and he/she is using my Instagram account asking for money/ransom from others <alasan>.

The hacker could abuse this account broadly because my account has 41.8k followers.

I have tried many ways to recover my account but to no avail. The email address was registered ([email protected]) to my account however it is pointing to my old Instagram account. Whatever I've tried to recover, it will reset my old Instagram account.

Please find more details below:

My Hacked Instagram Account: instagram.com/<username>

My Email Login: [email protected] (However this email is pointing to my old Instagram account, instagram.com/<hackertukarusername> instead of instagram.com/<originalusername>.

Abuse Message Text sent by the Hacker using my Instagram Account:
====================================
<Tunjuk Bukti kalau ada>
====================================

Latest Update:
This hacker is asking for a ransom of RMxxx. I can provide related proofs and screenshots for your reference.
This Instagram account is really important to me. I really do appreciate the great online recovery service from Instagram however I've tried everything available and leads me to use this email message section.
Below were my initiatives to recover my Instagram Account:

Step 1: Raised Case at

Step 2: Contacted Instagram's Social Medias Customer Service
Twitter: https://twitter.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagram
Facebook: https://www.facebook.com/instagramforbusiness

Step 3: Called Instagram Hotline numbers
+1 650-543-4800 ATAU;
+1 415-857-3369

I would, again, like to express my gratitude for the recovery service but this is my last method to try my luck to recover my Instagram account.

I am looking forward to your reply. Please don't hesitate to contact my email at [email protected] and I will fully cooperate for any necessary information required by your team.

Thank you so much.



Semoga dapat membantu
- Jaring -
Tq
 
  • Like
Reactions: Jaring

Dragonnetwor

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
5 Jun 2021
373
1,298
DragonCoin
3,854.00
Perodua Kancil
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Mungkin sesiapa blh ajar sy utk pawn balik ig tu atau mungkin ajar sy utk crack password email hacker tu
 

Dragonnetwor

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
5 Jun 2021
373
1,298
DragonCoin
3,854.00
Perodua Kancil
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Semalam sy ad post thread ini Thread 'IG kawan baik sy DIGODAM' https://dragonforce.io/threads/ig-kawan-baik-sy-digodam.5655/
Kemudian hari ini hacker itu mengugut kawan sy utk sebarkan aib serta ingin video call lucah dengan kawan sy dan meminta bayaran sebanyak RM600..mohon kepada dfm utk membantu kawan symohon bantu segera IMG-20210807-WA0063.jpg IMG-20210807-WA0062.jpg
 

Attachments

  • IMG-20210807-WA0061.jpg
    IMG-20210807-WA0061.jpg
    70 KB · Views: 9
Last edited:

1lH4M

DFM Member
DFM Member
Status
Not open for further replies.