Ikan Jerung di Tasik Padang Golf

Jeassy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
530
733
Land Below The Wind
DragonCoin
4,175.00
Di sebuah padang golf di Australia, terpacak papan tanda amaran tak bagi berenang.

IMG-20210916-WA0000.jpg

Kerana di dalam tasik atau lagun kedalaman 14-meter itu, ada koloni ikan jerung jenis Bull Shark. Ikan pemangsa ini terkenal agresif terutamanya terhadap manusia.

Tiada siapa tahu macam mana kerabat jerung boleh tersadai di tasik golf itu tapi ramai berteori kemungkinan mereka termasuk sekali dengan banjir besar beberapa tahun lalu. Bila air surut, tak boleh nak keluar dan akhirnya membiak di situ.

IMG-20210916-WA0001.jpg

Bukan jerung duduk dalam air masin ke? Haah, tapi National Geographic kata jerung ni juga boleh hidup di tempat yang banyak air tawar mengalir contohnya muara sungai. Diaorang suka betul air keruh di muara dan teluk.

Berbalik ke cerita tasik padang golf tadi, kalau bola golf terjatuh memang itulah kali terakhir ia dilihat dan tiada siapa berani tahu berapa biji jumlah sebenar bola golf di dalam tasik itu.

Sumber info: Oddity Central, News Sky, National Geographic
Sumber gambar: Carbrook Golf Club & Pixabay
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00
Di sebuah padang golf di Australia, terpacak papan tanda amaran tak bagi berenang.

View attachment 12410

Kerana di dalam tasik atau lagun kedalaman 14-meter itu, ada koloni ikan jerung jenis Bull Shark. Ikan pemangsa ini terkenal agresif terutamanya terhadap manusia.

Tiada siapa tahu macam mana kerabat jerung boleh tersadai di tasik golf itu tapi ramai berteori kemungkinan mereka termasuk sekali dengan banjir besar beberapa tahun lalu. Bila air surut, tak boleh nak keluar dan akhirnya membiak di situ.

View attachment 12411

Bukan jerung duduk dalam air masin ke? Haah, tapi National Geographic kata jerung ni juga boleh hidup di tempat yang banyak air tawar mengalir contohnya muara sungai. Diaorang suka betul air keruh di muara dan teluk.

Berbalik ke cerita tasik padang golf tadi, kalau bola golf terjatuh memang itulah kali terakhir ia dilihat dan tiada siapa berani tahu berapa biji jumlah sebenar bola golf di dalam tasik itu.

Sumber info: Oddity Central, News Sky, National Geographic
Sumber gambar: Carbrook Golf Club & Pixabay
waaah bahye betul ... silap2 amik bola kene ngap ngan jerung ... hihi
 
  • Haha
Reactions: Jeassy

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,484
5,202
21
DragonCoin
5,640.00
Beri laluan beri laluan
Jerung golf ni boss
Tenet tenet tenet tenet tenet tenet
 

AnipAnip

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Jun 2021
181
1,055
DragonCoin
7,265.00
Di sebuah padang golf di Australia, terpacak papan tanda amaran tak bagi berenang.

View attachment 12410

Kerana di dalam tasik atau lagun kedalaman 14-meter itu, ada koloni ikan jerung jenis Bull Shark. Ikan pemangsa ini terkenal agresif terutamanya terhadap manusia.

Tiada siapa tahu macam mana kerabat jerung boleh tersadai di tasik golf itu tapi ramai berteori kemungkinan mereka termasuk sekali dengan banjir besar beberapa tahun lalu. Bila air surut, tak boleh nak keluar dan akhirnya membiak di situ.

View attachment 12411

Bukan jerung duduk dalam air masin ke? Haah, tapi National Geographic kata jerung ni juga boleh hidup di tempat yang banyak air tawar mengalir contohnya muara sungai. Diaorang suka betul air keruh di muara dan teluk.

Berbalik ke cerita tasik padang golf tadi, kalau bola golf terjatuh memang itulah kali terakhir ia dilihat dan tiada siapa berani tahu berapa biji jumlah sebenar bola golf di dalam tasik itu.

Sumber info: Oddity Central, News Sky, National Geographic
Sumber gambar: Carbrook Golf Club & Pixabay
Siapa boleh berenang, and kira bola golf dalam tasik tu, minta admin bagi penghargaan hacker dalam group ni, boleh tak macam tu? Anip mampu tengok saja... 🤣🤦‍♂️
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Di sebuah padang golf di Australia, terpacak papan tanda amaran tak bagi berenang.

View attachment 12410

Kerana di dalam tasik atau lagun kedalaman 14-meter itu, ada koloni ikan jerung jenis Bull Shark. Ikan pemangsa ini terkenal agresif terutamanya terhadap manusia.

Tiada siapa tahu macam mana kerabat jerung boleh tersadai di tasik golf itu tapi ramai berteori kemungkinan mereka termasuk sekali dengan banjir besar beberapa tahun lalu. Bila air surut, tak boleh nak keluar dan akhirnya membiak di situ.

View attachment 12411

Bukan jerung duduk dalam air masin ke? Haah, tapi National Geographic kata jerung ni juga boleh hidup di tempat yang banyak air tawar mengalir contohnya muara sungai. Diaorang suka betul air keruh di muara dan teluk.

Berbalik ke cerita tasik padang golf tadi, kalau bola golf terjatuh memang itulah kali terakhir ia dilihat dan tiada siapa berani tahu berapa biji jumlah sebenar bola golf di dalam tasik itu.

Sumber info: Oddity Central, News Sky, National Geographic
Sumber gambar: Carbrook Golf Club & Pixabay
uish takottt 👀