Information Influencer Kena Hack Lagi

Show informational about something

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sihat?
Semoga semua berada di bawah lindungan Allah SWT selalu.

Psst psstt, korang!,
Saya ada satu gosip ni. Masa korang bukak TikTok, korang pernah jumpa tak satu video yang berkaitan dengan pegawai HR (Human Resource) ada buang boss dia dari group WhatsApp, hanya sebab boss dia guna nama lain?
Mesti pernahkan?

Eh tak pernah ke?
Yang ni. Mesti pernahkan masuk For You page (FYP) korang?
Lepas tu, mesti korang pelik, kenapa dan macam mana korang boleh follow user TikTok tu sedangkan korang tak kenal pun siapa.

Haaaa
Kebetulan pagi ni, ada satu lagi video yang saya jumpa berkaitan dengan video tersebut. Rupa-rupanya, akaun TikTok diatas adalah milik seorang Influencer terkenal, Liana. Alaaa yang selalu buat content pergi makan dekat restoran dan tempat makan yang best-best tu. Dia yang jadi peserta I Can See Your Voice 4 tak silap saya (kalau salah, maaf).

Rupanya, akaun milik Liana telah digodam dan penggodam tersebut telah memadamkan kesemua video milik Liana. Selepas dia memadamkan video tersebut, akaun TikTok itu pun dijual oleh Hacker yang memadamkan video Liana.

Selepas itu, ada seseorang yang telah membeli akaun Liana tersebut. Pembeli tu tak tau sebenarnya, akaun yang dibeli tu adalah milik Liana. So dalam video diatas tu, itulah pemilik baru akaun TikTok Liana.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan perkara ini, boleh rujuk video dibawah.

Sekian, terima kasih.

Nota kaki :
Tapi semua video dia dah ada balik dalam akaun baru dia https://www.tiktok.com/@liafa62?_t=8X3gojTxPaD&_r=1 . Macam mana boleh jadi macam tu eh? Katanya semua video takde. Boleh terangkan tak?​
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,471
36,639
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,868.00
Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sihat?
Semoga semua berada di bawah lindungan Allah SWT selalu.

Psst psstt, korang!,
Saya ada satu gosip ni. Masa korang bukak TikTok, korang pernah jumpa tak satu video yang berkaitan dengan pegawai HR (Human Resource) ada buang boss dia dari group WhatsApp, hanya sebab boss dia guna nama lain?
Mesti pernahkan?

Eh tak pernah ke?
Yang ni. Mesti pernahkan masuk For You page (FYP) korang?
Lepas tu, mesti korang pelik, kenapa dan macam mana korang boleh follow user TikTok tu sedangkan korang tak kenal pun siapa.

Haaaa
Kebetulan pagi ni, ada satu lagi video yang saya jumpa berkaitan dengan video tersebut. Rupa-rupanya, akaun TikTok diatas adalah milik seorang Influencer terkenal, Liana. Alaaa yang selalu buat content pergi makan dekat restoran dan tempat makan yang best-best tu. Dia yang jadi peserta I Can See Your Voice 4 tak silap saya (kalau salah, maaf).

Rupanya, akaun milik Liana telah digodam dan penggodam tersebut telah memadamkan kesemua video milik Liana. Selepas dia memadamkan video tersebut, akaun TikTok itu pun dijual oleh Hacker yang memadamkan video Liana.

Selepas itu, ada seseorang yang telah membeli akaun Liana tersebut. Pembeli tu tak tau sebenarnya, akaun yang dibeli tu adalah milik Liana. So dalam video diatas tu, itulah pemilik baru akaun TikTok Liana.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan perkara ini, boleh rujuk video dibawah.

Sekian, terima kasih.

Nota kaki :
Tapi semua video dia dah ada balik dalam akaun baru dia https://www.tiktok.com/@liafa62?_t=8X3gojTxPaD&_r=1 . Macam mana boleh jadi macam tu eh? Katanya semua video takde. Boleh terangkan tak?​
Hai thanks info mod .. sbnya mungkin ksplan mereka jg kerana tidak alert tentang awareness yg diberikan , semoga mereka tabah
 

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,486
5,206
21
DragonCoin
5,660.00
Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sihat?
Semoga semua berada di bawah lindungan Allah SWT selalu.

Psst psstt, korang!,
Saya ada satu gosip ni. Masa korang bukak TikTok, korang pernah jumpa tak satu video yang berkaitan dengan pegawai HR (Human Resource) ada buang boss dia dari group WhatsApp, hanya sebab boss dia guna nama lain?
Mesti pernahkan?

Eh tak pernah ke?
Yang ni. Mesti pernahkan masuk For You page (FYP) korang?
Lepas tu, mesti korang pelik, kenapa dan macam mana korang boleh follow user TikTok tu sedangkan korang tak kenal pun siapa.

Haaaa
Kebetulan pagi ni, ada satu lagi video yang saya jumpa berkaitan dengan video tersebut. Rupa-rupanya, akaun TikTok diatas adalah milik seorang Influencer terkenal, Liana. Alaaa yang selalu buat content pergi makan dekat restoran dan tempat makan yang best-best tu. Dia yang jadi peserta I Can See Your Voice 4 tak silap saya (kalau salah, maaf).

Rupanya, akaun milik Liana telah digodam dan penggodam tersebut telah memadamkan kesemua video milik Liana. Selepas dia memadamkan video tersebut, akaun TikTok itu pun dijual oleh Hacker yang memadamkan video Liana.

Selepas itu, ada seseorang yang telah membeli akaun Liana tersebut. Pembeli tu tak tau sebenarnya, akaun yang dibeli tu adalah milik Liana. So dalam video diatas tu, itulah pemilik baru akaun TikTok Liana.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan perkara ini, boleh rujuk video dibawah.

Sekian, terima kasih.

Nota kaki :
Tapi semua video dia dah ada balik dalam akaun baru dia https://www.tiktok.com/@liafa62?_t=8X3gojTxPaD&_r=1 . Macam mana boleh jadi macam tu eh? Katanya semua video takde. Boleh terangkan tak?​
Entah tk paham sebb tk ada Tik tok sorry
 
  • Like
Reactions: lqmntaro