Informational: Eat and Keep Slim

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Assalamualaikum grimmy here.



Pengambilan diet flavan-3-ols, ia adalah salah satu polyphenolis yang membantu menghalang obesity dengan membakar lemak atau tisu lemak (browning fatty tissue) melalui sistem saraf simpatetik.

d63231f9ae3d8f33ff4c5ee88582d3f0.jpg

Browning fatty tissue adalah aktiviti tubuh badan, dimana tisu lemak ( yang berwarna putih dan gebu besar molekul 🤣) di tukar kepada tisu lemak berwarna coklat. Ini disebabkan penghasilan/ pengeluaran haba / tenaga semasa anda aktif dlm sukan, senaman, terdedah pada cuaca yang sejuk ( jom poie genting bak kata min @mattajb 🤩 ).

Contoh: Browning adipose tissue/ pembakaran lemak secara histology ( bawah mikroskop)

Fat-Browning-With-Flavanols.jpg
;kanan: tisu lemak putih, kiri: tisu lemak yang telah di "brown" kan atau dibakar.

======================================

Berbalik kepada " eat and keep slim " pengambilan makanan masam yang mengandungi falvan-3-ols yang tinggi seperti limau, apple, anggur dan lain2.
Makanan ini dapat membantu meningkatkan proses "browning" walaupun anda melakukan aktiviti yang sedikit.

Credit : https://scitechdaily.com/scientists-discover-how-to-flavor-your-food-to-burn-excess-fat/.

Ps; buat buah potong atau jus buah-buahan ini bawak pergi kerja atau study.

Kalau terkurang itu dari saya.
Sekian dari grimmy 🌳🌳🌳
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Assalamualaikum grimmy here.



Pengambilan diet flavan-3-ols, ia adalah salah satu polyphenolis yang membantu menghalang obesity dengan membakar lemak atau tisu lemak (browning fatty tissue) melalui sistem saraf simpatetik.

View attachment 18555

Browning fatty tissue adalah aktiviti tubuh badan, dimana tisu lemak ( yang berwarna putih dan gebu besar molekul 🤣) di tukar kepada tisu lemak berwarna coklat. Ini disebabkan penghasilan/ pengeluaran haba / tenaga semasa anda aktif dlm sukan, senaman, terdedah pada cuaca yang sejuk ( jom poie genting bak kata min @mattajb 🤩 ).

Contoh: Browning adipose tissue/ pembakaran lemak secara histology ( bawah mikroskop)

View attachment 18554
;kanan: tisu lemak putih, kiri: tisu lemak yang telah di "brown" kan atau dibakar.

======================================

Berbalik kepada " eat and keep slim " pengambilan makanan masam yang mengandungi falvan-3-ols yang tinggi seperti limau, apple, anggur dan lain2.
Makanan ini dapat membantu meningkatkan proses "browning" walaupun anda melakukan aktiviti yang sedikit.

Credit : https://scitechdaily.com/scientists-discover-how-to-flavor-your-food-to-burn-excess-fat/.

Ps; buat buah potong atau jus buah-buahan ini bawak pergi kerja atau study.

Kalau terkurang itu dari saya.
Sekian dari grimmy 🌳🌳🌳
Nice thanks..tambah2 raya nak dekat ni..ketupat lemang ayam rendang sate dll pastu makan buah2..cun
 

asa

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
7 Jun 2021
53
1
1,191
CEFMy
www.rxej3s.cf
DragonCoin
2,020.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Biskut Red Velvet [ LIMITED ]
Nutella Pod [ LIMITED ]
Florentine [ LIMITED ]
Tart Cadbury [ LIMITED ]
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Assalamualaikum grimmy here.



Pengambilan diet flavan-3-ols, ia adalah salah satu polyphenolis yang membantu menghalang obesity dengan membakar lemak atau tisu lemak (browning fatty tissue) melalui sistem saraf simpatetik.

View attachment 18555

Browning fatty tissue adalah aktiviti tubuh badan, dimana tisu lemak ( yang berwarna putih dan gebu besar molekul 🤣) di tukar kepada tisu lemak berwarna coklat. Ini disebabkan penghasilan/ pengeluaran haba / tenaga semasa anda aktif dlm sukan, senaman, terdedah pada cuaca yang sejuk ( jom poie genting bak kata min @mattajb 🤩 ).

Contoh: Browning adipose tissue/ pembakaran lemak secara histology ( bawah mikroskop)

View attachment 18554
;kanan: tisu lemak putih, kiri: tisu lemak yang telah di "brown" kan atau dibakar.

======================================

Berbalik kepada " eat and keep slim " pengambilan makanan masam yang mengandungi falvan-3-ols yang tinggi seperti limau, apple, anggur dan lain2.
Makanan ini dapat membantu meningkatkan proses "browning" walaupun anda melakukan aktiviti yang sedikit.

Credit : https://scitechdaily.com/scientists-discover-how-to-flavor-your-food-to-burn-excess-fat/.

Ps; buat buah potong atau jus buah-buahan ini bawak pergi kerja atau study.

Kalau terkurang itu dari saya.
Sekian dari grimmy 🌳🌳🌳
Terbaik mie, thanks atas perkongsian.
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Nice thanks..tambah2 raya nak dekat ni..ketupat lemang ayam rendang sate dll pastu makan buah2..cun
Mintak tuan rumah air oren. 🤣
Terbaik mie, thanks atas perkongsian.
Ok gak tok oxidation kulit. Gebu vitamin c. X yah cucuk2 🤣
Informasi yang baik(y)
Tok student pon baik tu. Energy for brain.
Mantap. Skrg dah tau. Esklah diet
Makan jek. Pastu diet ini plus minor jog ulang alik peti ais 🤣
 

dark_princess

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Feb 2022
2
0
DragonCoin
6,200.00
Assalamualaikum grimmy here.



Pengambilan diet flavan-3-ols, ia adalah salah satu polyphenolis yang membantu menghalang obesity dengan membakar lemak atau tisu lemak (browning fatty tissue) melalui sistem saraf simpatetik.

View attachment 18555

Browning fatty tissue adalah aktiviti tubuh badan, dimana tisu lemak ( yang berwarna putih dan gebu besar molekul 🤣) di tukar kepada tisu lemak berwarna coklat. Ini disebabkan penghasilan/ pengeluaran haba / tenaga semasa anda aktif dlm sukan, senaman, terdedah pada cuaca yang sejuk ( jom poie genting bak kata min @mattajb 🤩 ).

Contoh: Browning adipose tissue/ pembakaran lemak secara histology ( bawah mikroskop)

View attachment 18554
;kanan: tisu lemak putih, kiri: tisu lemak yang telah di "brown" kan atau dibakar.

======================================

Berbalik kepada " eat and keep slim " pengambilan makanan masam yang mengandungi falvan-3-ols yang tinggi seperti limau, apple, anggur dan lain2.
Makanan ini dapat membantu meningkatkan proses "browning" walaupun anda melakukan aktiviti yang sedikit.

Credit : https://scitechdaily.com/scientists-discover-how-to-flavor-your-food-to-burn-excess-fat/.

Ps; buat buah potong atau jus buah-buahan ini bawak pergi kerja atau study.

Kalau terkurang itu dari saya.
Sekian dari grimmy 🌳🌳🌳
berguna untuk saya yang nak still slim
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
nicerr,, lama tak tengok thread makanan... tapi saya nak eat to keep fit not slim.. sebab dah rasa cukup slim (rasanyaa laaa)
Fit membawa maksud mampu melakukan aktiviti seperti senaman, berlari, atau benda2 yg memerlukan pergerakan yg agak banyak. So disitu anda kena kuatkan jantung, tahap stamina dan kapasiti sesuatu tubuh badan mcm kaki lengan tangan dan main core badan. Slim ini just kurus kurang lemak. Kot nk slim plus fit. Diet dan juga senaman penting.

berguna untuk saya yang nak still slim
Pon sama kena senaman so x ada la kurus tapi x ada stamina.
 
  • Heart
Reactions: Nabilah