Jangan santau orang demi kepuasan hati sendiri

Status
Not open for further replies.

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt.
Terima kasih kepada semua warga DFM yang singgah dekat thread aku ni.

Straight to the point la kan? Aku nak tanya korang. Dulu atau pon sekarang, korang pernah tak rasa macam benci and tak suka dekat seseorang?

Mesti penah kan?

Aku just nak pesan, walau sebenci mana pun korang dekat seseorang itu, aku harap korang takkan gunakan cara SANTAU untuk membalas dendam atau mengenakan orang yang korang tak suka tu. Aku bukan apa. Benda SANTAU ini sebenarnya tak elok. Apabila kau santau, kau akan menyakitkan dan menyusahkan si mangsa tu. Aku tau orang yang buat santau and yang nak mangsa tu kena santau mesti suka dengan perbuatan dorang tu kan?

Contoh nya, kes yang tengah viral dua tiga hari yang lepas (maybe dah 2 weeks or more dah rasanya). Kes Kak Gee tu. Kesian tengok budak-budak yang kena tu. Budak tak bersalah kot, tak tahu apa salah dorang tapi kena santau hanya sebab BENCI dan DENGKI. Dan Ustaz tu (nama dia Ustaz Perlis) pulak kantoi. Ustaz (atau aku patut panggil lelaki), Lelaki Perlis tu yang datang tolong family Kak Gee. Tapi dengan kuasa dan keizinan Allah SWT, lelaki tu sebenarnya yang telah menyantau keluarga Kak Gee. Selain daripada tu, dia dah pukau seorang budak untuk pergi print gambar mangsa-mangsa lain (dia guna gambar dan jarum untuk ubatkan orang,katanya tapi dah kantoi rupanya tu semua untuk santau). Lelaki Perlis tu jugak telah amik duit daripada budak tu sebanyak RM2000. Nak tau lanjut, korang boleh tengok video dekat link ni.



Cuba korang fikir balik and try jawab soalan aku ni.

Anda rasa anda hebat ke santau orang?

And kita semua tahu kan, meminta bantuan syaitan, iblis dan jin untuk menyakitkan orang lain itu adalah salah. Lagi-lagi santau ni?

"Tak rasa ke nanti benda tu akan berbalik kepada si tukang santau tu?"

Aku harap, di antara warga DFM and seluruh netizen diluar sana tidak menggunakan bantuan syaitan, iblis dan jin untuk menyakitkan orang lain. Kita semua kena percaya hanya kepada Allah SWT sahaja dan meminta tolong kepada Allah SWT sahaja.

BERDOSA! BERDOSA! BERDOSA! KALAU KITA MINTAK BANTUAN/GUNA SYAITAN,IBLIS DAN JIN NI

Itu sahaja aku ingin kongsikan pada harini. Minta maaf kalau ada salah dan silap didalam penulisan aku pada kali ini. Jika ada sebarang kesalahan, penambahan atau sebarang komen, sila tulis dekat ruangan komen dibawah.

Sincerely,
Falcon98
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00
Assalamualaikum wbt.
Terima kasih kepada semua warga DFM yang singgah dekat thread aku ni.

Straight to the point la kan? Aku nak tanya korang. Dulu atau pon sekarang, korang pernah tak rasa macam benci and tak suka dekat seseorang?

Mesti penah kan?

Aku just nak pesan, walau sebenci mana pun korang dekat seseorang itu, aku harap korang takkan gunakan cara SANTAU untuk membalas dendam atau mengenakan orang yang korang tak suka tu. Aku bukan apa. Benda SANTAU ini sebenarnya tak elok. Apabila kau santau, kau akan menyakitkan dan menyusahkan si mangsa tu. Aku tau orang yang buat santau and yang nak mangsa tu kena santau mesti suka dengan perbuatan dorang tu kan?

Contoh nya, kes yang tengah viral dua tiga hari yang lepas (maybe dah 2 weeks or more dah rasanya). Kes Kak Gee tu. Kesian tengok budak-budak yang kena tu. Budak tak bersalah kot, tak tahu apa salah dorang tapi kena santau hanya sebab BENCI dan DENGKI. Dan Ustaz tu (nama dia Ustaz Perlis) pulak kantoi. Ustaz (atau aku patut panggil lelaki), Lelaki Perlis tu yang datang tolong family Kak Gee. Tapi dengan kuasa dan keizinan Allah SWT, lelaki tu sebenarnya yang telah menyantau keluarga Kak Gee. Selain daripada tu, dia dah pukau seorang budak untuk pergi print gambar mangsa-mangsa lain (dia guna gambar dan jarum untuk ubatkan orang,katanya tapi dah kantoi rupanya tu semua untuk santau). Lelaki Perlis tu jugak telah amik duit daripada budak tu sebanyak RM2000. Nak tau lanjut, korang boleh tengok video dekat link ni.



Cuba korang fikir balik and try jawab soalan aku ni.



And kita semua tahu kan, meminta bantuan syaitan, iblis dan jin untuk menyakitkan orang lain itu adalah salah. Lagi-lagi santau ni?

"Tak rasa ke nanti benda tu akan berbalik kepada si tukang santau tu?"

Aku harap, di antara warga DFM and seluruh netizen diluar sana tidak menggunakan bantuan syaitan, iblis dan jin untuk menyakitkan orang lain. Kita semua kena percaya hanya kepada Allah SWT sahaja dan meminta tolong kepada Allah SWT sahaja.

BERDOSA! BERDOSA! BERDOSA! KALAU KITA MINTAK BANTUAN/GUNA SYAITAN,IBLIS DAN JIN NI

Itu sahaja aku ingin kongsikan pada harini. Minta maaf kalau ada salah dan silap didalam penulisan aku pada kali ini. Jika ada sebarang kesalahan, penambahan atau sebarang komen, sila tulis dekat ruangan komen dibawah.

Sincerely,
Falcon98
Walaikumussalam wbt
Semoga kita semua dilindungi daripada segala keburukan.. Amin ya Allah 😊
 

WHITEHAT

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
3,493
1
6,699
EARTH
DragonCoin
4,105.00
Rumah Kontena
Small PO The Panda
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Raspberry Pi 4
thank you for sharing
panjangnya video
dosa besar ni
mensyirikkan allah ni

Semoga kita semua dilindungi daripada segala keburukan..
amin....
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,849
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
Assalamualaikum wbt.
Terima kasih kepada semua warga DFM yang singgah dekat thread aku ni.

Straight to the point la kan? Aku nak tanya korang. Dulu atau pon sekarang, korang pernah tak rasa macam benci and tak suka dekat seseorang?

Mesti penah kan?

Aku just nak pesan, walau sebenci mana pun korang dekat seseorang itu, aku harap korang takkan gunakan cara SANTAU untuk membalas dendam atau mengenakan orang yang korang tak suka tu. Aku bukan apa. Benda SANTAU ini sebenarnya tak elok. Apabila kau santau, kau akan menyakitkan dan menyusahkan si mangsa tu. Aku tau orang yang buat santau and yang nak mangsa tu kena santau mesti suka dengan perbuatan dorang tu kan?

Contoh nya, kes yang tengah viral dua tiga hari yang lepas (maybe dah 2 weeks or more dah rasanya). Kes Kak Gee tu. Kesian tengok budak-budak yang kena tu. Budak tak bersalah kot, tak tahu apa salah dorang tapi kena santau hanya sebab BENCI dan DENGKI. Dan Ustaz tu (nama dia Ustaz Perlis) pulak kantoi. Ustaz (atau aku patut panggil lelaki), Lelaki Perlis tu yang datang tolong family Kak Gee. Tapi dengan kuasa dan keizinan Allah SWT, lelaki tu sebenarnya yang telah menyantau keluarga Kak Gee. Selain daripada tu, dia dah pukau seorang budak untuk pergi print gambar mangsa-mangsa lain (dia guna gambar dan jarum untuk ubatkan orang,katanya tapi dah kantoi rupanya tu semua untuk santau). Lelaki Perlis tu jugak telah amik duit daripada budak tu sebanyak RM2000. Nak tau lanjut, korang boleh tengok video dekat link ni.



Cuba korang fikir balik and try jawab soalan aku ni.



And kita semua tahu kan, meminta bantuan syaitan, iblis dan jin untuk menyakitkan orang lain itu adalah salah. Lagi-lagi santau ni?

"Tak rasa ke nanti benda tu akan berbalik kepada si tukang santau tu?"

Aku harap, di antara warga DFM and seluruh netizen diluar sana tidak menggunakan bantuan syaitan, iblis dan jin untuk menyakitkan orang lain. Kita semua kena percaya hanya kepada Allah SWT sahaja dan meminta tolong kepada Allah SWT sahaja.

BERDOSA! BERDOSA! BERDOSA! KALAU KITA MINTAK BANTUAN/GUNA SYAITAN,IBLIS DAN JIN NI

Itu sahaja aku ingin kongsikan pada harini. Minta maaf kalau ada salah dan silap didalam penulisan aku pada kali ini. Jika ada sebarang kesalahan, penambahan atau sebarang komen, sila tulis dekat ruangan komen dibawah.

Sincerely,
Falcon98
Kalau santau kat scamer boleh ke hahaha
 
  • Haha
Reactions: Falcon98
Status
Not open for further replies.