Jelly Cake

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

jelly cake by scarlet.jpg

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
 
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

View attachment 15264

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
Sila buat dan hantar ke sini.. Wkwkwk
 

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
835
15,139
./utopia
DragonCoin
2,851,024,250.00
Tart Nenas
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

View attachment 15264

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
Thank you Scarlet,share resepi ni..Sedapnya,laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr🤤
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

View attachment 15264

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
wahh Akan ku try recepi nii, looks amazing...kalau ada lebih... post kit HAHAHAHAHAH
 

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

View attachment 15264

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
Nak sikit.. 1 petak je.. Pos laju
 

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,684
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

View attachment 15264

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
Waalaikumsalam,
Nampak cantik Dan menggoda kek tu
Selain Koko apa lagi yg boleh replace?
 
  • Like
Reactions: scarlet

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
17
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Haii.. Assalamualaikum semua 🌹
So, harini saya nak share resepi dessert yang sangat mudah... Lesgoo!!

Bahan-bahan:
1. Susu low fat - 600ml
2. Gula pasir - 1/2 cup
3. Serbuk agar-agar - 7g
4. Serbuk koko - 3 1/2 tbsp
5. Coklat cips - 150g

Cara-cara :
1. Campurkan susu, gula, agar2 dan koko dalam bekas pastu gaul sebati.
2. Next, panaskan campuran tadi atas api yang kecil, kacau 3-4 minit pastu barulah masukkan coklat cips.
3. Kacau hingga coklat cair dan mendidih, dan bolehlah pindahkan ke bekas lain. Sejukkan.
4. Bila dah sejuk, barulah masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau berapa lama yang anda suka hehehe...

View attachment 15264

Done~~ Sedia untuk di tungap!

Selamat mencuba! 😘
Lots of Love - scarlet 💕
Waalaikumussalam.. terima kasih atas perkongsian 👍
 
  • Like
Reactions: scarlet

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
Mcm2 leh ganti perisa tu pandan, jagung, or clear vanilla plus apple or ltk roti kerat2
Yess boleh.. Ikut selera masing2.. Jgn letak bahan yg berbahaya suda 😆
knapa dia dipanggil jelly cake?
(😳muka xpenah makan n tak penah dngr + xpenah nmpk)
Sbnrnya begini... Saya nak buat agar2 tp tiba2 dia jd cake.. So saya letak la nama jelly cake 🙂