Information Jepun Nak Buat Undang Undang Baharu?

Show informational about something

01BaseT

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jul 2022
293
934
Tanah Tandus
DragonCoin
76,920,629.00
MINI Cooper
Oyen The Arrogant Cat
Ancient Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
Fire Red Dragon
Hello And Assalamualaikum Forumers Sekalian!

Today i Would To Share Some News With You Guys!

Do you guys know yang negara Jepun, Dorang nak wujudkan satu undang undang baru ! , korang nak tau apa?

Jom Sembang !

Tahu tak dekat Jepun sekarang, dia nak buat satu undang undang baru iaitu, BOLEH MINTA CUTI KALAU PATAH HATI (putus cinta)


Undang-undang baru dekat Jepun ni akan meminta untuk majikan untuk memberikan cuti khas kepada pekerja yang tengah patah hati atau putus cinta!

Menerusi satu berita, badan perundangan mereka telah bersetuju bahawa patah hati patut diberikan cuti. Yang kelakarnya majikan ada hak untuk mendapatkan bukti yang mana korang tengah patah hati. (Dah sudah kene cerita dengan bos sebab apa putus cinta.....)


So bagi nak ukur berapa teruk korang punya patah hati tu, ada sesetengah company ni dia akan buat kira-kira macam berapa lama korang bersama, dah kawin ke, dah ada anak ke, atau seberapa teruk korang ditinggalkan macam tu. So setiap company tu dia ada kayu pengukur nak tahu korang ni separah mana

Ini kesimpulan lepas baca artikel mengenai undang undang nie !
Kalau korang nak artikel nya boleh tekan link kat bawah :

korang rasa undang undang nie patut buat ke kat Malaysia? Bagi aku, kalau buat..konfem berbulan ii cuti AHAHHAHA

APA PENDAPATAN ANDA?
 
Last edited:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,457
36,611
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,454.00
Hello And Assalamualaikum Forumers Sekalian!

Today i Would To Share Some News With You Guys!

Do you guys know yang negara Jepun, Dorang nak wujudkan satu undang undang baru ! , korang nak tau apa?

Jom Sembang !

Tahu tak dekat Jepun sekarang, dia nak buat satu undang undang baru iaitu, BOLEH MINTA CUTI KALAU PATAH HATI (putus cinta)


Undang-undang baru dekat Jepun ni akan meminta untuk majikan untuk memberikan cuti khas kepada pekerja yang tengah patah hati atau putus cinta!

Menerusi satu berita, badan perundangan mereka telah bersetuju bahawa patah hati patut diberikan cuti. Yang kelakarnya majikan ada hak untuk mendapatkan bukti yang mana korang tengah patah hati. (Dah sudah kene cerita dengan bos sebab apa putus cinta.....)


So bagi nak ukur berapa teruk korang punya patah hati tu, ada sesetengah company ni dia akan buat kira-kira macam berapa lama korang bersama, dah kawin ke, dah ada anak ke, atau seberapa teruk korang ditinggalkan macam tu. So setiap company tu dia ada kayu pengukur nak tahu korang ni separah mana

Ini kesimpulan lepas baca artikel mengenai undang undang nie !
Kalau korang nak artikel nya boleh tekan link kat bawah :

korang rasa undang undang nie patut buat ke kat Malaysia? Bagi aku, kalau buat..konfem berbulan ii cuti AHAHHAHA

APA PENDAPATAN ANDA?
Macam2 ye skrg..thanks share info ..
 

01BaseT

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jul 2022
293
934
Tanah Tandus
DragonCoin
76,920,629.00
MINI Cooper
Oyen The Arrogant Cat
Ancient Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
Fire Red Dragon
Macam2 ye skrg..thanks share info ..
itulah tu, boleh pulak dorang terpikir macam tu...btw most welcome bos
Idea tersebut memang menarik. Tapi tak mungkin untuk satu tempoh yang panjang. Maybe 1 ke 3 hari ja kot...
betul tu, kalau diberikan cuti macam tu lama ii, memang company tak bagi yang berkerja bercinta HAHA
 

Namaku_Bunga

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
39
9,984
Diruang legar
DragonCoin
2,080.00
Hello And Assalamualaikum Forumers Sekalian!

Today i Would To Share Some News With You Guys!

Do you guys know yang negara Jepun, Dorang nak wujudkan satu undang undang baru ! , korang nak tau apa?

Jom Sembang !

Tahu tak dekat Jepun sekarang, dia nak buat satu undang undang baru iaitu, BOLEH MINTA CUTI KALAU PATAH HATI (putus cinta)


Undang-undang baru dekat Jepun ni akan meminta untuk majikan untuk memberikan cuti khas kepada pekerja yang tengah patah hati atau putus cinta!

Menerusi satu berita, badan perundangan mereka telah bersetuju bahawa patah hati patut diberikan cuti. Yang kelakarnya majikan ada hak untuk mendapatkan bukti yang mana korang tengah patah hati. (Dah sudah kene cerita dengan bos sebab apa putus cinta.....)


So bagi nak ukur berapa teruk korang punya patah hati tu, ada sesetengah company ni dia akan buat kira-kira macam berapa lama korang bersama, dah kawin ke, dah ada anak ke, atau seberapa teruk korang ditinggalkan macam tu. So setiap company tu dia ada kayu pengukur nak tahu korang ni separah mana

Ini kesimpulan lepas baca artikel mengenai undang undang nie !
Kalau korang nak artikel nya boleh tekan link kat bawah :

korang rasa undang undang nie patut buat ke kat Malaysia? Bagi aku, kalau buat..konfem berbulan ii cuti AHAHHAHA

APA PENDAPATAN ANDA?
365 putus cinta camne pulak ea...🤣🤣🤣
 

Taufid32

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
2 Nov 2022
5
8
DragonCoin
2,320.00
Hello And Assalamualaikum Forumers Sekalian!

Today i Would To Share Some News With You Guys!

Do you guys know yang negara Jepun, Dorang nak wujudkan satu undang undang baru ! , korang nak tau apa?

Jom Sembang !

Tahu tak dekat Jepun sekarang, dia nak buat satu undang undang baru iaitu, BOLEH MINTA CUTI KALAU PATAH HATI (putus cinta)


Undang-undang baru dekat Jepun ni akan meminta untuk majikan untuk memberikan cuti khas kepada pekerja yang tengah patah hati atau putus cinta!

Menerusi satu berita, badan perundangan mereka telah bersetuju bahawa patah hati patut diberikan cuti. Yang kelakarnya majikan ada hak untuk mendapatkan bukti yang mana korang tengah patah hati. (Dah sudah kene cerita dengan bos sebab apa putus cinta.....)


So bagi nak ukur berapa teruk korang punya patah hati tu, ada sesetengah company ni dia akan buat kira-kira macam berapa lama korang bersama, dah kawin ke, dah ada anak ke, atau seberapa teruk korang ditinggalkan macam tu. So setiap company tu dia ada kayu pengukur nak tahu korang ni separah mana

Ini kesimpulan lepas baca artikel mengenai undang undang nie !
Kalau korang nak artikel nya boleh tekan link kat bawah :

korang rasa undang undang nie patut buat ke kat Malaysia? Bagi aku, kalau buat..konfem berbulan ii cuti AHAHHAHA

APA PENDAPATAN ANDA?
Malaysia boleh buat kot mcm ni utk menaikan moral pekerja 🤣🤣🤣
 

Syedhafiz1234

Community Leader
DFM Bawang Leader
LV
0
 
14 Nov 2021
474
2,559
ManCave
DragonCoin
2,622.00
Ulat Gonggok Gergasi
Black Dragon
Eagle
Hello And Assalamualaikum Forumers Sekalian!

Today i Would To Share Some News With You Guys!

Do you guys know yang negara Jepun, Dorang nak wujudkan satu undang undang baru ! , korang nak tau apa?

Jom Sembang !

Tahu tak dekat Jepun sekarang, dia nak buat satu undang undang baru iaitu, BOLEH MINTA CUTI KALAU PATAH HATI (putus cinta)


Undang-undang baru dekat Jepun ni akan meminta untuk majikan untuk memberikan cuti khas kepada pekerja yang tengah patah hati atau putus cinta!

Menerusi satu berita, badan perundangan mereka telah bersetuju bahawa patah hati patut diberikan cuti. Yang kelakarnya majikan ada hak untuk mendapatkan bukti yang mana korang tengah patah hati. (Dah sudah kene cerita dengan bos sebab apa putus cinta.....)


So bagi nak ukur berapa teruk korang punya patah hati tu, ada sesetengah company ni dia akan buat kira-kira macam berapa lama korang bersama, dah kawin ke, dah ada anak ke, atau seberapa teruk korang ditinggalkan macam tu. So setiap company tu dia ada kayu pengukur nak tahu korang ni separah mana

Ini kesimpulan lepas baca artikel mengenai undang undang nie !
Kalau korang nak artikel nya boleh tekan link kat bawah :

korang rasa undang undang nie patut buat ke kat Malaysia? Bagi aku, kalau buat..konfem berbulan ii cuti AHAHHAHA

APA PENDAPATAN ANDA?
dasar pandang ker jepun tak boleh ikut,, diorang punya kehidupan tak sama mcm peradaban kita..