Jom Membawang with Falcon98

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum WBT.....

Kali ni thread aku agak ke arah mengumpat yer? Kalau ada tak suka jangan baca tau?

Kawan Kita Baik Ke Sebenarnya, atau.....?


Kita semua mempunyai kawan kan? Of course la kan? Tanpa kawan, siapalah kita. Tanpa kawan, kat siapa lagi kita nak mintak tolong apabila family kita berjauhan dengan kita? Lagi-lagi masa pandemik Covid-19 ni. Ada yang jauh dengan family kan?

Kawan baru, kawan lama, itu semua KAWAN. Lagi - lagi yang memang rapat dengan kita.

Tapi ada sesetengah manusia ini, bila dia ada kawan, dia lupa diri. Dia tak tahu dan tak ingat, lebih kepada riak, sebab apa dia dapat kawan, sebab apa orang suka berkawan dengan dia, kenapa orang suka kawan dengan dia. Aku pelik dengan orang macam ni. Kenapa eh dia berperangai macam tu? Aku bukan apa, just curious!

Aku just nak bagi nasihat, kalau ada orang nak berkawan tu, bersyukur lah. Sebut Alhamdulillah banyak-banyak. Allah SWT bagi kita, bagi izin dekat kita jumpa kawan-kawan yang mampu menerima baik buruk kita. Bila Allah SWT dah kirimkan hambaNya yang sebegini kepada kita, kita janganlah buat masalah atau cari gaduh dengan orang. Kalau Allah SWT tarik nikmat berkawan kau tu macam mana? Nauzubillah, mintak dijauhkan la.


Kalau bukan sebab kita berkawan, kita takkan popular tau? Kita takkan berada dekat mana kita berada sekarang ni, selain dari usaha kita.


(Alamak, tajuk tersama dengan DJ Jen. Terpaksa tukar tajuk besar)

Ini sahaja daripada aku untuk perkongsian kali ini. Jom la mengumpat kat ruangan komen. Macam biasa, thread aku, USER TAKDE GAMBAR PROFIL AND TAK BUAT INTRO LAGI JANGAN KOMEN!
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,445
36,565
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,334.00
Assalamualaikum WBT.....

Kali ni thread aku agak ke arah mengumpat yer? Kalau ada tak suka jangan baca tau?

Kawan Kita Baik Ke Sebenarnya, atau.....?


Kita semua mempunyai kawan kan? Of course la kan? Tanpa kawan, siapalah kita. Tanpa kawan, kat siapa lagi kita nak mintak tolong apabila family kita berjauhan dengan kita? Lagi-lagi masa pandemik Covid-19 ni. Ada yang jauh dengan family kan?

Kawan baru, kawan lama, itu semua KAWAN. Lagi - lagi yang memang rapat dengan kita.

Tapi ada sesetengah manusia ini, bila dia ada kawan, dia lupa diri. Dia tak tahu dan tak ingat, lebih kepada riak, sebab apa dia dapat kawan, sebab apa orang suka berkawan dengan dia, kenapa orang suka kawan dengan dia. Aku pelik dengan orang macam ni. Kenapa eh dia berperangai macam tu? Aku bukan apa, just curious!

Aku just nak bagi nasihat, kalau ada orang nak berkawan tu, bersyukur lah. Sebut Alhamdulillah banyak-banyak. Allah SWT bagi kita, bagi izin dekat kita jumpa kawan-kawan yang mampu menerima baik buruk kita. Bila Allah SWT dah kirimkan hambaNya yang sebegini kepada kita, kita janganlah buat masalah atau cari gaduh dengan orang. Kalau Allah SWT tarik nikmat berkawan kau tu macam mana? Nauzubillah, mintak dijauhkan la.


Kalau bukan sebab kita berkawan, kita takkan popular tau? Kita takkan berada dekat mana kita berada sekarang ni, selain dari usaha kita.


(Alamak, tajuk tersama dengan DJ Jen. Terpaksa tukar tajuk besar)

Ini sahaja daripada aku untuk perkongsian kali ini. Jom la mengumpat kat ruangan komen. Macam biasa, thread aku, USER TAKDE GAMBAR PROFIL AND TAK BUAT INTRO LAGI JANGAN KOMEN!
ok nak membawang ape ni kekekeke
 
  • Like
Reactions: scarlet

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
kawan yang baik adalah kawan yang terima buruk baik kita,, simpan rahsia kita dan tidak melaga-lagakan dengan orang lain.

nak berkawan hati kena bersih,, sebab macam mana kita nak rasa dihargai oleh kawan.. kita kena jadi salah seorangnya dulu. Omotenashi

Dan kepada yang tak suka atau ada perasaan benci,, jika tak suka kata tak suka. Tak baik jadi duri dalam daging,, musuh dalam selimut dan gunting dalam lipatan.

Apa yang anda akan dapat?? berkawan tapi benci.. seronok ke?? puas hati ke??
Muhasabah diri.

Alang-alang diberi kesempatan ini,, saya nak minta maaf kepada rakan-rakan DFM yang rapat dengan saya.. Yang selalu chat,, gelak ketawa,, berkongsi cerita,, percaya dan yakin kat saya walaupun tak pernah bersua.. Minta maaf jika ada keterlanjuran bicara,, bila kita dah mula selesa.. semua perangai nakal2 mula muncul.. Maafkan saya jika ada gurauan yang melebihi batas.

Jika ada masalah boleh je terus chat saya,, tak puas hati.. In shaa Allah saya tak marah,, sebab saya bukan suka cari gaduh atau musuh.. Kita boleh bincang elok2 sehingga dapat kata sepakat dan hati masing2 tenang.

Mana yang terima diri saya seadanya,, terima kasih sangat2.. Sayanggggg semuaaaa 😘😘

#sebarkankasihsayang
#hentikanbencimembenci

p/s: panjanggg laa pulakkk wkwkwkwk
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
ok nak membawang ape ni kekekeke
bawang la.. buat mcm Nab.
kawan yang baik adalah kawan yang terima buruk baik kita,, simpan rahsia kita dan tidak melaga-lagakan dengan orang lain.

nak berkawan hati kena bersih,, sebab macam mana kita nak rasa dihargai oleh kawan.. kita kena jadi salah seorangnya dulu. Omotenashi

Dan kepada yang tak suka atau ada perasaan benci,, jika tak suka kata tak suka. Tak baik jadi duri dalam daging,, musush dalam selimut dan gunting dalam lipatan.

Apa yang anda akan dapat?? berkawan tapi benci.. seronok ke?? puas hati ke??
Muhasabah diri.

Alang-alang diberi kesempatan ini,, saya nak minta maaf kepada rakan-rakan DFM yang rapat dengan saya.. Yang selalu chat,, gelak ketawa,, berkongsi cerita,, percaya dan yakin kat saya walaupun tak pernah bersua.. Minta maaf jika ada keterlanjuran bicara,, bila kita dah mula selesa.. semua perangai nakal2 mula muncul.. Maafkan saya jika ada gurauan yang melebihi batas.

Jika ada masalah boleh je terus chat saya,, tak puas hati.. In shaa Allah saya tak marah,, sebab saya bukan suka cari gaduh atau musuh.. Kita boleh bincang elok2 sehingga dapat kata sepakat dan hati masing2 tenang.

Mana yang terima diri saya seadanya,, terima kasih sangat2.. Sayanggggg semuaaaa 😘😘

#sebarkankasihsayang
#hentikanbencimembenci

p/s: panjanggg laa pulakkk wkwkwkwk
@Aiman buat mcm ni... baru seronok orang baca
 

Latz

Hackers Leader
DFM Hackers Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
577
9,512
Rust
DragonCoin
241,870,846.00
Tart Nenas
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Smart Stereo Headset SM0087
Fire Red Dragon
Raspberry Pi 4
Black Dragon
Di kesempatan ini, saya menyusun sepuluh jari Memohon kemaafan jika ada terlanjur kata, terkasar bahasa, terlajak perbuatan atau tersinggung Hati. Mudah-mudahan menjelang bulan kemerdekaan ini , menjadikan kita insan yang memaafkan. Jika ada salah silap tegur lah diriku ini. Pengalaman pertama ni sertai forum. Semoga ikatan ukhwah kekal erat terjalin. Tak kisah lah anda jawatan apa pun kita semua sama. Saya pun ada jawatan ada tanggungjawab di tempat kerja. Semua saya buat kawan tak kisah lah staff ke tukang kebun ke. Semua saya layan sama masuk air. Saya jenis selalu kena tukar tukar tempat kerja, sampai ada yang staff mahu ikut saya dan masih bertegur dan lepak sama sama walaupun staff tu sudah behenti kerja. Mama kata berkawan biar beribu, musuh jangan di cari. Tiada manusia yang sempurna. Okay bye done komen. masih belum sempurna

Orang yang mau menunjukkan di mana letak kesalahan saya, itulah kawan yang sesungguhnya. Sedangkan mereka yang hanya menyebar perkara kosong dengan selalu memujimu, mereka sebenarnya adalah para algojo yang justru akan membinasakanmu. – Umar bin Khattab
 
Last edited:

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Di kesempatan ini, saya menyusun sepuluh jari Memohon kemaafan jika ada terlanjur kata, terkasar bahasa, terlajak perbuatan atau tersinggung Hati. Mudah-mudahan menjelang bulan kemerdekaan ini , menjadikan kita insan yang memaafkan. Jika ada salah silap tegur lah diriku ini. Pengalaman pertama ni sertai forum. Semoga ikatan ukhwah kekal erat terjalin. Tak kisah lah anda jawatan apa pun kita semua sama. Saya pun ada jawatan ada tanggungjawab di tempat kerja. Semua saya buat kawan tak kisah lah staff ke tukang kebun ke. Semua saya layan sama masuk air. Saya jenis selalu kena tukar tukar tempat kerja, sampai ada yang staff mahu ikut saya dan masih bertegur dan lepak sama sama walaupun staff tu sudah behenti kerja. Tiada manusia yang sempurna. Okay bye done komen. masih belum sempurna

Orang yang mau menunjukkan di mana letak kesalahan saya, itulah kawan yang sesungguhnya. Sedangkan mereka yang hanya menyebar perkara kosong dengan selalu memujimu, mereka sebenarnya adalah para algojo yang justru akan membinasakanmu. – Umar bin Khattab
"Komen" done ahahahahahahahahahaha

Berkawan biar seribu, berkasih biar satu. Ehh macam lari tajuk... Xpa la. Done komen 😌 (sila berkawan dgn saya)
tu je? alaaa panjang la..nasihat ke? alaaaa

sesuai dengan title bawang yang di berikan...wkwkwkwkwk...ini baru real dfm bawang
Sila bagi aku topik dan aku akan cuba utk bagi berapi
Okay fine , saya tahu saya jahat . Selamat Tinggal semua . Jumpa lagi tahun 2040
Byeee.... selamat tinggal!!
bawang jangan tak bawang,, done reply ayat sedih2.. saya behave kejap jeewww.. meh cerita ciri2 kawan yang anda semua suka.. penuhkan sikit reply kat thread ni wkwkwkkwkw
yep benar itu..
Okay done edit kasi komen panjang sikit hahahahaha
Komen lagi larhhh..ajak kengkawan komenn
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Ok nasihat saya, jangan lah jadi toxic dlm persahabatan. Biarlah kawan 1 2 org ja yg penting dorg ikhlas berkawan. Cari kawan yg berkualiti. Quality over quantity... Hmm tu ka ayat dia 🤔 (pengalaman sendiri dpt kawan toxic huhuhu)
ok saya nak ngaku yang saya ni jnis toxic and suka menipu..kbye...wkwkwkwkwkwk
 

Nabil Khusairy

DFM Member
DFM Member
Assalamualaikum WBT.....

Kali ni thread aku agak ke arah mengumpat yer? Kalau ada tak suka jangan baca tau?

Kawan Kita Baik Ke Sebenarnya, atau.....?


Kita semua mempunyai kawan kan? Of course la kan? Tanpa kawan, siapalah kita. Tanpa kawan, kat siapa lagi kita nak mintak tolong apabila family kita berjauhan dengan kita? Lagi-lagi masa pandemik Covid-19 ni. Ada yang jauh dengan family kan?

Kawan baru, kawan lama, itu semua KAWAN. Lagi - lagi yang memang rapat dengan kita.

Tapi ada sesetengah manusia ini, bila dia ada kawan, dia lupa diri. Dia tak tahu dan tak ingat, lebih kepada riak, sebab apa dia dapat kawan, sebab apa orang suka berkawan dengan dia, kenapa orang suka kawan dengan dia. Aku pelik dengan orang macam ni. Kenapa eh dia berperangai macam tu? Aku bukan apa, just curious!

Aku just nak bagi nasihat, kalau ada orang nak berkawan tu, bersyukur lah. Sebut Alhamdulillah banyak-banyak. Allah SWT bagi kita, bagi izin dekat kita jumpa kawan-kawan yang mampu menerima baik buruk kita. Bila Allah SWT dah kirimkan hambaNya yang sebegini kepada kita, kita janganlah buat masalah atau cari gaduh dengan orang. Kalau Allah SWT tarik nikmat berkawan kau tu macam mana? Nauzubillah, mintak dijauhkan la.


Kalau bukan sebab kita berkawan, kita takkan popular tau? Kita takkan berada dekat mana kita berada sekarang ni, selain dari usaha kita.


(Alamak, tajuk tersama dengan DJ Jen. Terpaksa tukar tajuk besar)

Ini sahaja daripada aku untuk perkongsian kali ini. Jom la mengumpat kat ruangan komen. Macam biasa, thread aku, USER TAKDE GAMBAR PROFIL AND TAK BUAT INTRO LAGI JANGAN KOMEN!
Nak membawang apa tuu, bawang besar atau kecil, hihihi