Open Jom Sembang Santai : kongsi username + password socmed ke pasangan

Cindy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
111
468
DragonCoin
19,275.00
Assalamualaikum,harini abam nak bincang topik pasal kongsi username + password socmed ke pasangan.sedia maklum user/pass tu adalah benda private yang sepatutnya kita sahaja tahu.tapi jadi kebiasaan pula lelaki/perempuan kongsi perkara tersebut dengan pasangan.ada juga yang belum sah pun.jadi apa pendapat kamu semua pasal amalan kongsi user/pass socmed ke pasangan ni.

*sebenarnya abam saja nak sembang,asyik tutorial tak best jugak
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Assalamualaikum,harini abam nak bincang topik pasal kongsi username + password socmed ke pasangan.sedia maklum user/pass tu adalah benda private yang sepatutnya kita sahaja tahu.tapi jadi kebiasaan pula lelaki/perempuan kongsi perkara tersebut dengan pasangan.ada juga yang belum sah pun.jadi apa pendapat kamu semua pasal amalan kongsi user/pass socmed ke pasangan ni.

*sebenarnya abam saja nak sembang,asyik tutorial tak best jugak
Selagi blm halal berkahwin , jgn la share apa punn.. normal mcm tu lah pada pandangan sya je

Jangan percaya sapa2 kecuali yg kita rasa btl2 selamat dan rapat
 

PokokKurma

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
570
4,642
Akademik Angkatan Buaya Semalaysia
DragonCoin
1,978,860.00
kongsi ii acc ni sbnrnye x bgus pun..mcm bf joki acc gf,whatsapp etc..semua sbnrnya bahaya...memanglah untuk kepastian partner korang( werkkkk)..tpi dgn acc korang tu, orng lain boleh buat mcm ii..boleh scam orng, boleh jdikan second acc untuk buat jahat, hijack pun bolehh..so privacy adalah antara benda yang sangat penting la zaman skrng, internet makin canggih jdi berhati hatilah....

Passwords are like underwear: don’t let people see it, change it very often, and you shouldn’t share it with strangers. – Chris Pirillo

 
Last edited:

Cindy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
111
468
DragonCoin
19,275.00
Selagi blm halal berkahwin , jgn la share apa punn.. normal mcm tu lah pada pandangan sya je

Jangan percaya sapa2 kecuali yg kita rasa btl2 selamat dan rapat
ikut pengalaman saya juga.yang dah kawan bertahun pun takboleh percaya.sebab ada pengalaman sendiri kena tipu dgn org rapat.belajar dari mistake
 
  • Like
Reactions: Kliemada

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,486
5,206
21
DragonCoin
5,660.00
Reply Bukan nk mengata member saya ni..
Dia pun sendiri cerita kt saya buat macam ni tk tak ok .. privasi dia pun kena control bila berkaitan dengan family dan kawan rapat, ada dm je dia kena pantau ni sapa tu sapa.... Kesian jugak bila dengar ... kalau tidak sesuai apa yang saya tulis mod boleh padam reply ni maaf 🙏
 

amizikryy

DFM Member
DFM Member
Assalamualaikum,harini abam nak bincang topik pasal kongsi username + password socmed ke pasangan.sedia maklum user/pass tu adalah benda private yang sepatutnya kita sahaja tahu.tapi jadi kebiasaan pula lelaki/perempuan kongsi perkara tersebut dengan pasangan.ada juga yang belum sah pun.jadi apa pendapat kamu semua pasal amalan kongsi user/pass socmed ke pasangan ni.

*sebenarnya abam saja nak sembang,asyik tutorial tak best jugak
Tak perlu pun sebenarnya, privacy
 
  • Like
Reactions: Kliemada

Kliemada

DFM Hackers
DFM Hackers
Assalamualaikum,harini abam nak bincang topik pasal kongsi username + password socmed ke pasangan.sedia maklum user/pass tu adalah benda private yang sepatutnya kita sahaja tahu.tapi jadi kebiasaan pula lelaki/perempuan kongsi perkara tersebut dengan pasangan.ada juga yang belum sah pun.jadi apa pendapat kamu semua pasal amalan kongsi user/pass socmed ke pasangan ni.

*sebenarnya abam saja nak sembang,asyik tutorial tak best jugak
Bagi pendapat aku, username dan password memang tak patut dikongsikan sesama partner sebab ia adalah maklumat privacy. Banyak contoh yang boleh kita lihat seperti account facebook, email, login app bank, account Instagram dan lain2 lagi. Kita tidak tahu apa yang terjadi jika maklumat privacy kita disalahgunakan oleh partner. Jadi, tetap lah berwaspada.