Open Jom sembang santai:pengalaman di bulan puasa

Cindy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
111
468
DragonCoin
19,275.00
Assalamualaikum,sebelum tu saya nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua umat islam,sepanjang kita sambut puasa ni mesti ada pengalaman manis dan pahit.mari kita sembang,saya mula dulu,bukan buka aib.cuma sekadar berkongsi zaman2 jadi hantu time bulan puasa.orang tengah masuk tandas kat surau pun dibaling mercun.dah tak jumpa tuan yang di baling tu lepastu.semoga dia maafkan salah silap time zaman2 nakal dulu,kedua tu main meriam sampai ayah member datang,time tu lah kalut pakat pergi surau.tu lah sedikit cerita di bulan puasa.cuba sambung cerita pengalaman korang
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,456
36,608
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,444.00
Zaman bdk2 fly sesaja ... paham2 la.. dah tua bangka baru paham erti puasa dan kwajipan , balik rumah muke penat macam barai , wayang skit , malam main bunga api , mercon papan kecik smpai besor , thunder kelap, rare main meriiam , start merian tong cat , pastu meriam buluh , dah level tinggi , main meriam paip konkrit tanam bawah pasir ,best sbb dah jd perlawanan antara kampung lawan bunyi sapa paling kuat , kekekeek
Kenangan ...
 
Last edited:

Komando16

Propagandist
DFM Administrator
LV
0
 
16 Jan 2022
221
1,973
Unit Perang Saraf DFM
DragonCoin
48,924,884.00
Ulat Gonggok Gergasi
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Apple TV
Thinkpad x1
Apple iPhone 13 Pro
Assalamualaikum,sebelum tu saya nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua umat islam,sepanjang kita sambut puasa ni mesti ada pengalaman manis dan pahit.mari kita sembang,saya mula dulu,bukan buka aib.cuma sekadar berkongsi zaman2 jadi hantu time bulan puasa.orang tengah masuk tandas kat surau pun dibaling mercun.dah tak jumpa tuan yang di baling tu lepastu.semoga dia maafkan salah silap time zaman2 nakal dulu,kedua tu main meriam sampai ayah member datang,time tu lah kalut pakat pergi surau.tu lah sedikit cerita di bulan puasa.cuba sambung cerita pengalaman korang
Time nakal2 dulu, penah la buat hal sikit time bulan pose.

1. Main mercun roket, tala ke rumah orang, tanpa dijangka terkena tepat meter api kat luar rumah org tu terus blackout. Auto menggulupur lari.🤣

2. Main mercun "Crazy robot". Kalau korang pernah tau la, yg letup kuat namatey punya. Ha aku bakar kat luar parking masjid, time meletup kuat tu, imam tgh tarawih berhenti baca surah sbb terkejut. 😂
 

Cindy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
111
468
DragonCoin
19,275.00
Time nakal2 dulu, penah la buat hal sikit time bulan pose.

1. Main mercun roket, tala ke rumah orang, tanpa dijangka terkena tepat meter api kat luar rumah org tu terus blackout. Auto menggulupur lari.🤣

2. Main mercun "Crazy robot". Kalau korang pernah tau la, yg letup kuat namatey punya. Ha aku bakar kat luar parking masjid, time meletup kuat tu, imam tgh tarawih berhenti baca surah sbb terkejut. 😂
saya main mercun yg tembak2 kat langit tu.tapi time kecik lain sikit.perang 1 taman.skali ni termiss pulak tembak.maklum la baru nak belajar perang2 real world ni.tertembak kat rumah jiran.nasib tak kena kereta hehe
 

KrXpster

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Aug 2021
113
381
Berlin
DragonCoin
19,254.00
Smart Stereo Headset SM0087
Oyen The Arrogant Cat
time puasa dulu petang2 selalu pi rumah member main bola & freerun,
kalau time solat terawih memang best dapat makan moreh tapi salah satu
pengalaman time pi solat terawih yang aku xleh lupakan kena kejar ngan anjing.
masa aku sampai dekat surau ngan abg aku time tu kitaorang naik basikal
masa aku nak lock basikal tetiba anjing mai dari belakang aku pun apalagi
nak lari tapi jemaah yang lain semua dah masuk dalam surau awal2 tinggal aku sorang kat luar ceh jahanam betul.aku ingat nak cabut pakai basikal tapi kunci pulak stuck
dalam locker aku pun pergi menyorok dalam tandas dan beberapa minit
pastu anjing tu dah pergi.
 

Cindy

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
111
468
DragonCoin
19,275.00
time puasa dulu petang2 selalu pi rumah member main bola & freerun,
kalau time solat terawih memang best dapat makan moreh tapi salah satu
pengalaman time pi solat terawih yang aku xleh lupakan kena kejar ngan anjing.
masa aku sampai dekat surau ngan abg aku time tu kitaorang naik basikal
masa aku nak lock basikal tetiba anjing mai dari belakang aku pun apalagi
nak lari tapi jemaah yang lain semua dah masuk dalam surau awal2 tinggal aku sorang kat luar ceh jahanam betul.aku ingat nak cabut pakai basikal tapi kunci pulak stuck
dalam locker aku pun pergi menyorok dalam tandas dan beberapa minit
pastu anjing tu dah pergi.
nayaa.nasib anjing tu dh gerak.budak taman saya dulu nampak anjing ready lastik je.jahat jugak rasanya bila fikir balik