Information Kegunaan activated charcoal - kopi pak belalang

Show informational about something

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Assalamualaikum semua.

* Grimmy again. So hari ini sey nk kongsikan kegunaan arang secara gambar 😂.
* Disini terdapat pelbagai kegunaan arang selain daripada membakar ayam/daging/sate.
* pakai arang yg dibakar sendiri semasa darurat. Dlm hutan/ camping/ kat rumah "gua"

c542b2af248a48b33902dedf9978a065.png
+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+
Pembuatan activated charcoal secara homemade.

47faeba4eadaf6778fc6d05fd7ee0e95.jpg
+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+ 5036275194ea8acede270350a400f445.jpg
Atau beli di pharmacy terdekat.

😁 Sekian terima kasih dari grimmy.
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Assalamualaikum semua.

* Grimmy again. So hari ini sey nk kongsikan kegunaan arang secara gambar 😂.
* Disini terdapat pelbagai kegunaan arang selain daripada membakar ayam/daging/sate.
* pakai arang yg dibakar sendiri semasa darurat. Dlm hutan/ camping/ kat rumah "gua"

View attachment 18603
+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+
Pembuatan activated charcoal secara homemade.

View attachment 18604
+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+View attachment 18605
Atau beli di pharmacy terdekat.

😁 Sekian terima kasih dari grimmy.
Mantappp,, macam yang dikongsikan arang di banyak manfaat dan kebaikkan.. tapi kalau diambil secara berlebihan ada side effect tak?? Kalau ada apa antara side effects arang ni??
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Padu teroks haha.. tu bukan ubat sakit perut ka
Yup tok keracunan makanan. Emergency use only.
Mantappp,, macam yang dikongsikan arang di banyak manfaat dan kebaikkan.. tapi kalau diambil secara berlebihan ada side effect tak?? Kalau ada apa antara side effects arang ni??
Side effects; daily dose dia 50-100 gram ( byk tu besar penumpuk baby 3 tahun) rasa kelat pahit 😂.
Kot la ada org nk try minum 100 gram sekali gus. Effect dia muntah2 ( welp rasa mcm tu siapa x muntah) satu lagi arang ini dia memyerap air, perut akan rasa terang yg amat sebab kurang air.

Emergency treatment ; ( sapo suruh minum arang 100 gram) minum air yg byk.

Next thread will be bath salt!
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Tak sabar nak baca untuk bath salt tuuuuu
Yup tok keracunan makanan. Emergency use only.

Side effects; daily dose dia 50-100 gram ( byk tu besar penumpuk baby 3 tahun) rasa kelat pahit 😂.
Kot la ada org nk try minum 100 gram sekali gus. Effect dia muntah2 ( welp rasa mcm tu siapa x muntah) satu lagi arang ini dia memyerap air, perut akan rasa terang yg amat sebab kurang air.

Emergency treatment ; ( sapo suruh minum arang 100 gram) minum air yg byk.

Next thread will be bath salt!