Kena Ugut Dengan Scammer

sinnner

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Mar 2023
3
5
DragonCoin
2,275.00
Assalamualaikum dan hi, saya bru lagi di sini dan bersebab, kawan saya kena scam dgn org indonesia sebanyak RM300 secara sikit demi sedikit. Dia ugut nk sebarkn vc b*g*l dia kalau xbayar duit vc tu. Msalahnya org indonesia tu yg ckp free lepastu dia putar belit. Skrg ni dia ugut nk post di blogger kasi viral. Kwn saya risau reputasi dia yg akn jatuh. Nmbr telefon scammer tu ada dia simpan. Jadi nk tnya, ada suggestion x utk halang bnda mcm ni dan cara untuk takedown blog tersebut? Terima kasih. Minta tolong kawan2 dlm ni.
 

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
835
15,139
./utopia
DragonCoin
3,325,292,025.25
Tart Nenas
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
Waalaikumsalam, jalan yang paling mudah ialah kawan awak tak perlu layan ugutan dari scammer berkenaan. Lagi dilayan nanti lagi bertambah jumlah wang yang nak dibayar tambahan scammer takkan pernah berhenti dari memutar belit cerita. Nasihat saya adalah suruh kawan awak tu block dan pulau sahaja ugutan scammer berkenaan, lama ii nanti scammer tu akan stop juga. Sama juga, kalau awak minta tolong mana ii orang yng tidak dikenali disini untuk heck, kemungkinan tinggi awak akan di scam semula.
 

sinnner

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Mar 2023
3
5
DragonCoin
2,275.00
Okay faham.. Selain itu kalau nak buat report polis.. xkena tangkap ke sbb dah terlanjur vc video bogel apa smua skli dgn muka?
 
  • Like
Reactions: Aceofspade

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
835
15,139
./utopia
DragonCoin
3,325,292,025.25
Tart Nenas
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
Okay faham.. Selain itu kalau nak buat report polis.. xkena tangkap ke sbb dah terlanjur vc video bogel apa smua skli dgn muka?
Itu bergantung pada pihak polis sendiri untuk ambil tindakan atau tidak pada mangsa, tapi sebaiknya nasihat saya buatlah laporan demi menjaga maruah diri tuan badan itu sendiri, perasaan malu atau takut letak tepi dulu. Semoga kawan awak tidak mengulangi kesilapan ini lagi dan semoga dipermudahkan urusannya.
 

sinnner

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Mar 2023
3
5
DragonCoin
2,275.00
Aamin inshallah.. owhh betul juga..
Tapi kalau dia dh letak dalam blogger mcm mna kita nak takedown atau nk bagi block akaun tu ye?
 

newt

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Mar 2023
3
9
DragonCoin
2,290.00
Assalamualaikum dan hi, saya bru lagi di sini dan bersebab, kawan saya kena scam dgn org indonesia sebanyak RM300 secara sikit demi sedikit. Dia ugut nk sebarkn vc b*g*l dia kalau xbayar duit vc tu. Msalahnya org indonesia tu yg ckp free lepastu dia putar belit. Skrg ni dia ugut nk post di blogger kasi viral. Kwn saya risau reputasi dia yg akn jatuh. Nmbr telefon scammer tu ada dia simpan. Jadi nk tnya, ada suggestion x utk halang bnda mcm ni dan cara untuk takedown blog tersebut? Terima kasih. Minta tolong kawan2 dlm ni.
Salam sejahtera saya pun terlihat dngan masalah yng sama. Specific Dan sya minta solution kalau tak bayar die nak viralkan. Betul" sama mcm apa yang awak kene
 
  • Like
Reactions: Aceofspade

newt

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Mar 2023
3
9
DragonCoin
2,290.00
Waalaikumsalam, jalan yang paling mudah ialah kawan awak tak perlu layan ugutan dari scammer berkenaan. Lagi dilayan nanti lagi bertambah jumlah wang yang nak dibayar tambahan scammer takkan pernah berhenti dari memutar belit cerita. Nasihat saya adalah suruh kawan awak tu block dan pulau sahaja ugutan scammer berkenaan, lama ii nanti scammer tu akan stop juga. Sama juga, kalau awak minta tolong mana ii orang yng tidak dikenali disini untuk heck, kemungkinan tinggi awak akan di scam semula.
Salam sejahtera....saya ada pertanyaan. Kalau die ugut nak viralkan gambar dan number telefon patutkah kita tidak perlu melayan scammer itu.
 
  • Like
Reactions: Aceofspade