Information Kenali Penyakit ADHD?

Show informational about something

helloluqs

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jan 2022
50
201
youtube.com
DragonCoin
5,137,499.00
assalamualaikum guys aku tak tahu boleh ke tak share sebab aku baca syarat-syarat tak agak kurang faham hehe.
.
.
Apa tu penyakit ADHD? ha kat sini aku nak share or luahan hati aku pasal penyakit ADHD yang selama aku lalui
"Maaf kalau tak faham"
.
Biasa dengar OCD kan? Ha ni ADHD.
.
.
What Is ADHD?
ADHD stands for attention deficit hyperactivity disorder. It is a medical condition. A person with ADHD has differences in brain development and brain activity that affect attention, the ability to sit still, and self-control.
*Google resources*
.
Dia macam nak Kata need attention pun ada aku pun tak tahu macam mana nak terangkan benda ni
.
Okay camni.
Biasanya kita buat kerja selalu focus kan? Tapi aku lain tengah buat kerja boleh mengalamu tempat lain lepas tu tahu² dah siap buat kerja HAHAHAHAHAHA
tu okay lagi lah.
.
Tapi tulah") orang tak faham ap yang aku Rasa...selalu kena buli pindah sekolah banyak Kali dah semua tempat aku kena buli... kadang-kadang fikir gak apa Salah aku?... Aku cakap benda betul..tapi Kata x betul ..why?..
.
Tapi kelebihan ADHD ni dia boleh buat apa yang orang tak boleh buat contohnyakan.
Macam pencinta IT belajar about coding,editting,software and macam² lagi.macam classmate aku diaorg tak tahu about IT bukannya buta IT tapi kurang about IT.
.
Senang cite kan ADHD ni dia senang belajar benda yang belit² bergituw🤣
.
Tapi bestnyakan ad orang kena tunjuk ajar dan buat baru faham as macam aku tengok je ooo faham² boleh lah try bergituw HAHAHAHAHA lepas tu tak jadi marah pulak🤣
.
tapi...sedih lah orang tak respect penyakit aku...diorg kadang-kadang suka lah buli about penyakit tu ..Kata "ek aku ad depression lah jangan lah kacau" aku mcm haha kau jangan nak ngajing sangat dah kena baru tahu...
.
Tapi apa pun aku tetap happy kot")
Hehe tq sebab baca luahan hati aku and byee hehe.
Assalamualaikum!!!
INSYALLAH NEXT AKU AKAN CERITA HOW AKU DAPAT ADHD !!!
 

Akabniname

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
154
505
isekai
DragonCoin
15,830.00
White Cat The MadCat
Apple Watch Series 7
Small PO The Panda
assalamualaikum guys aku tak tahu boleh ke tak share sebab aku baca syarat-syarat tak agak kurang faham hehe.
.
.
Apa tu penyakit ADHD? ha kat sini aku nak share or luahan hati aku pasal penyakit ADHD yang selama aku lalui
"Maaf kalau tak faham"
.
Biasa dengar OCD kan? Ha ni ADHD.
.
.
What Is ADHD?
ADHD stands for attention deficit hyperactivity disorder. It is a medical condition. A person with ADHD has differences in brain development and brain activity that affect attention, the ability to sit still, and self-control.
*Google resources*
.
Dia macam nak Kata need attention pun ada aku pun tak tahu macam mana nak terangkan benda ni
.
Okay camni.
Biasanya kita buat kerja selalu focus kan? Tapi aku lain tengah buat kerja boleh mengalamu tempat lain lepas tu tahu² dah siap buat kerja HAHAHAHAHAHA
tu okay lagi lah.
.
Tapi tulah") orang tak faham ap yang aku Rasa...selalu kena buli pindah sekolah banyak Kali dah semua tempat aku kena buli... kadang-kadang fikir gak apa Salah aku?... Aku cakap benda betul..tapi Kata x betul ..why?..
.
Tapi kelebihan ADHD ni dia boleh buat apa yang orang tak boleh buat contohnyakan.
Macam pencinta IT belajar about coding,editting,software and macam² lagi.macam classmate aku diaorg tak tahu about IT bukannya buta IT tapi kurang about IT.
.
Senang cite kan ADHD ni dia senang belajar benda yang belit² bergituw🤣
.
Tapi bestnyakan ad orang kena tunjuk ajar dan buat baru faham as macam aku tengok je ooo faham² boleh lah try bergituw HAHAHAHAHA lepas tu tak jadi marah pulak🤣
.
tapi...sedih lah orang tak respect penyakit aku...diorg kadang-kadang suka lah buli about penyakit tu ..Kata "ek aku ad depression lah jangan lah kacau" aku mcm haha kau jangan nak ngajing sangat dah kena baru tahu...
.
Tapi apa pun aku tetap happy kot")
Hehe tq sebab baca luahan hati aku and byee hehe.
Assalamualaikum!!!
INSYALLAH NEXT AKU AKAN CERITA HOW AKU DAPAT ADHD !!!
walaikumsalam..mungkin kalau kita tinggal d tempat yg sama..saya rasa kita boleh jadi kawan
 

HITOGAMI1337

DFM Member
DFM Member
assalamualaikum guys aku tak tahu boleh ke tak share sebab aku baca syarat-syarat tak agak kurang faham hehe.
.
.
Apa tu penyakit ADHD? ha kat sini aku nak share or luahan hati aku pasal penyakit ADHD yang selama aku lalui
"Maaf kalau tak faham"
.
Biasa dengar OCD kan? Ha ni ADHD.
.
.
What Is ADHD?
ADHD stands for attention deficit hyperactivity disorder. It is a medical condition. A person with ADHD has differences in brain development and brain activity that affect attention, the ability to sit still, and self-control.
*Google resources*
.
Dia macam nak Kata need attention pun ada aku pun tak tahu macam mana nak terangkan benda ni
.
Okay camni.
Biasanya kita buat kerja selalu focus kan? Tapi aku lain tengah buat kerja boleh mengalamu tempat lain lepas tu tahu² dah siap buat kerja HAHAHAHAHAHA
tu okay lagi lah.
.
Tapi tulah") orang tak faham ap yang aku Rasa...selalu kena buli pindah sekolah banyak Kali dah semua tempat aku kena buli... kadang-kadang fikir gak apa Salah aku?... Aku cakap benda betul..tapi Kata x betul ..why?..
.
Tapi kelebihan ADHD ni dia boleh buat apa yang orang tak boleh buat contohnyakan.
Macam pencinta IT belajar about coding,editting,software and macam² lagi.macam classmate aku diaorg tak tahu about IT bukannya buta IT tapi kurang about IT.
.
Senang cite kan ADHD ni dia senang belajar benda yang belit² bergituw🤣
.
Tapi bestnyakan ad orang kena tunjuk ajar dan buat baru faham as macam aku tengok je ooo faham² boleh lah try bergituw HAHAHAHAHA lepas tu tak jadi marah pulak🤣
.
tapi...sedih lah orang tak respect penyakit aku...diorg kadang-kadang suka lah buli about penyakit tu ..Kata "ek aku ad depression lah jangan lah kacau" aku mcm haha kau jangan nak ngajing sangat dah kena baru tahu...
.
Tapi apa pun aku tetap happy kot")
Hehe tq sebab baca luahan hati aku and byee hehe.
Assalamualaikum!!!
INSYALLAH NEXT AKU AKAN CERITA HOW AKU DAPAT ADHD !!!
gws bro
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
assalamualaikum guys aku tak tahu boleh ke tak share sebab aku baca syarat-syarat tak agak kurang faham hehe.
.
.
Apa tu penyakit ADHD? ha kat sini aku nak share or luahan hati aku pasal penyakit ADHD yang selama aku lalui
"Maaf kalau tak faham"
.
Biasa dengar OCD kan? Ha ni ADHD.
.
.
What Is ADHD?
ADHD stands for attention deficit hyperactivity disorder. It is a medical condition. A person with ADHD has differences in brain development and brain activity that affect attention, the ability to sit still, and self-control.
*Google resources*
.
Dia macam nak Kata need attention pun ada aku pun tak tahu macam mana nak terangkan benda ni
.
Okay camni.
Biasanya kita buat kerja selalu focus kan? Tapi aku lain tengah buat kerja boleh mengalamu tempat lain lepas tu tahu² dah siap buat kerja HAHAHAHAHAHA
tu okay lagi lah.
.
Tapi tulah") orang tak faham ap yang aku Rasa...selalu kena buli pindah sekolah banyak Kali dah semua tempat aku kena buli... kadang-kadang fikir gak apa Salah aku?... Aku cakap benda betul..tapi Kata x betul ..why?..
.
Tapi kelebihan ADHD ni dia boleh buat apa yang orang tak boleh buat contohnyakan.
Macam pencinta IT belajar about coding,editting,software and macam² lagi.macam classmate aku diaorg tak tahu about IT bukannya buta IT tapi kurang about IT.
.
Senang cite kan ADHD ni dia senang belajar benda yang belit² bergituw🤣
.
Tapi bestnyakan ad orang kena tunjuk ajar dan buat baru faham as macam aku tengok je ooo faham² boleh lah try bergituw HAHAHAHAHA lepas tu tak jadi marah pulak🤣
.
tapi...sedih lah orang tak respect penyakit aku...diorg kadang-kadang suka lah buli about penyakit tu ..Kata "ek aku ad depression lah jangan lah kacau" aku mcm haha kau jangan nak ngajing sangat dah kena baru tahu...
.
Tapi apa pun aku tetap happy kot")
Hehe tq sebab baca luahan hati aku and byee hehe.
Assalamualaikum!!!
INSYALLAH NEXT AKU AKAN CERITA HOW AKU DAPAT ADHD !!!
Waalaikumusalam,, terima kasih kongsikan pasal kesihatan,,terbaikkkk😍 lama tak baca thread kesihatan.. selalu @Grimmy081 tukang share🤭🤭
 

helloluqs

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jan 2022
50
201
youtube.com
DragonCoin
5,137,499.00
Haii!! Assalamualaikum semua!!!
Last tread aku ad cakap aku akan cerita macam mana aku dapat ADHD.
.
Masa tu aku baru sahaja habis SPM pada tahu 2020 tak silap aku. One day mak aku Kata nak Suh aku masukan aku Kem belajar katanya lah.
"Sebenarnya tak"
.
Waktu tu aku tak tahu lagi lah tu bukan Kem belajar mula² happy lah dapat sebab nak belajar editting kononnya sebab aku minat editting. Waktu aku masuk ..aku pelik kenapa sikit je tak macam Kem belajar....
aku suspen srs pelik asal 5orang je termasuk aku...
rupa-rupanya tempat pemulihan aku...starts tu aku geram...asal sanggup tipu aku?
"Masa tu memang aku kurang dengan parent aku ad sebabnya" biasa lah budak² kan nak kebebasan.
.
Sambung.
aku masuk Kem pemulihan tu dalam sebulan lebih gak...lama woi🤣🤣 kena tahan gak lah.
.
Dalam Kem tu kira² lepas 3minggu macam tu aku dapat tahu yang aku ad ADHD counselor aku cakap yang aku ad ADHD time tu aku shaking sbb terkejut lah aku ad penyakit tu.
Sebelum ni aku dapat tahu aku trauma and depression sebabkan aku masuk asrama sebelum ni kena buli sebelum ni...jadinya...
.
Aku x leh terima yang aku ad penyakit tu...yelah siapa je terima yang kita ad penyakit special hehe
.
Counselor aku dapat detect yang aku ad ADHD sebab peragai aku kadang-kadang aku happy lepas tu tak happy. Kadang-kadang macam budak² kadang-kadang macam orang dewasa
Dia macam seakan need attention
"Tengok last tread apa maksud ADHD"
.
tapi tu bukan halangan aku untuk buat something ataupun alasan aku untuk teruskan kehidupan yang ad betul tak?
.
Lepas pada Kem tu aku pun dah berbaik dengan parent aku.
Tapi sampai sekarang aku pun why dho aku kena semua ni ... Why?
.
Tak ap aku boleh buat semua ni.
"See aku dah bercelaru"
Ni antara sebab aku tak boleh focus...
.
.
Apa pun sorry kalau bahasa aku agak pelik sebab bab type ni kurang nak share😌
Guys boleh tak support my YouTube channel!
Boleh tengok video about ADHD aku ad cerita
.
.
THANS YOU SEBAB BACA THREAD AKU! SEMOGA ALLAH PERMUDAH URUSAN ANDA!!!