Announcement Kolaborasi DragonForce Malaysia X Localhost Malaysia

DFM Staff Announcement Prefix

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,502
36,691
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,184,799.00


Assalamualaikum dan selamat malam pada semua warga forum DragonForce Malaysia yang dikasihi.


View attachment 23761


View attachment 23762

Dengan rasa berbesar hati, DragonForce Malaysia telah berjaya membuat kolaborasi dengan Komuniti Localhost Malaysia yang dikendalikan oleh saudara @mangtx & @Jaring. Localhost Malaysia pada awalnya ditubuhkan sebagai sebuah komuniti yang mengumpulkan forumer yang ada di dalam forum DFM untuk bergabung di dalam satu channel khas di dalam aplikasi Discord. Objektif utama Localhost Malaysia ialah memudahkan forumer DFM berinteraksi antara satu sama lain dengan senang menggunakan aplikasi Discord & mereka boleh bersiaran secara langsung (live) untuk berkongsi ilmu. Kemudahan Discord amat membantu & memberikan pelbagai manfaat kepada forumer DFM memandangkan kelebihan yang ada di dalam Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Sebagai contoh, Live Room yang disediakan di aplikasi Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Oleh yang demikian, forumer DFM lebih tertarik untuk berkongsi ilmu seperti Live Hacking & mempromosikan Live tersebut di dalam Forum DFM.

Pihak staff & admin DFM juga telah memantau channel Localhost Malaysia di dalam aplikasi Discord tersebut & kami telah mendapat maklum balas yang baik daripada forumer DFM yang ada di dalam channel tersebut. Localhost Malaysia juga turut mempromosikan nama DragonForce Malaysia kepada masyarakat dengan giat & ia petanda positif kepada kami kerana orang ramai dapat mengetahui kewujudan Forum DragonForce Malaysia. Mereka juga mengenakan Rules yang ketat seperti orang luar harus mendaftar akaun di dalam forum DFM terlebih dahulu sebelum menyertai masuk ke dalam Channel Discord Localhost Malaysia. Dengan kewujudan kumpulan Localhost Malaysia, ia telah banyak membantu pihak kami untuk menyebarkan lagi kebaikan & ilmu yang forumer kami kongsikan di dalam forum ke luar melalui pelbagai platform sosial media.


Oleh itu, pihak DragonForce Malaysia sangat berbesar hati dengan kolaborasi bersama Localhost Malaysia dan kami mengucapkan selamat datang ke dalam keluarga DragonForce Malaysia.

Di sini min nak kongsikan sedikit screenshot apa yang ada di dalam Discord Localhost Malaysia :


Kepada semua forumer yang nak masuk ke dalam Discord Localhost Malaysia, sila tunggu @mangtx hantar link kat komen ok
Tahniah rakan2 DFM dan Localhost Malaysia .. anda semua mmg terbaik , membela negara tercinta ..mantepp !!
 

mangtx

DFM Ninja
DFM Ninja
LV
0
 
4 Jun 2021
570
3,564
DragonCoin
169,775,713.00
Ancient Dragon
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Shark
Ducati Panigale V4 R
Ni link untuk join masuk ke dalam Discord Localhost Malaysia. Syarat utama kena lah berdaftar di forum DFMio & bila dah join kena sama kan username Discord dengan username Forum DFMio

Apapun, Terima Kasih Admin :ninja:(y)
 
Last edited:

Genatjobs

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
7 Jun 2021
352
5,963
DragonCoin
734,361.00
Tart Nenas
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi


Assalamualaikum dan selamat malam pada semua warga forum DragonForce Malaysia yang dikasihi.


View attachment 23761


View attachment 23762

Dengan rasa berbesar hati, DragonForce Malaysia telah berjaya membuat kolaborasi dengan Komuniti Localhost Malaysia yang dikendalikan oleh saudara @mangtx & @Jaring. Localhost Malaysia pada awalnya ditubuhkan sebagai sebuah komuniti yang mengumpulkan forumer yang ada di dalam forum DFM untuk bergabung di dalam satu channel khas di dalam aplikasi Discord. Objektif utama Localhost Malaysia ialah memudahkan forumer DFM berinteraksi antara satu sama lain dengan senang menggunakan aplikasi Discord & mereka boleh bersiaran secara langsung (live) untuk berkongsi ilmu. Kemudahan Discord amat membantu & memberikan pelbagai manfaat kepada forumer DFM memandangkan kelebihan yang ada di dalam Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Sebagai contoh, Live Room yang disediakan di aplikasi Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Oleh yang demikian, forumer DFM lebih tertarik untuk berkongsi ilmu seperti Live Hacking & mempromosikan Live tersebut di dalam Forum DFM.

Pihak staff & admin DFM juga telah memantau channel Localhost Malaysia di dalam aplikasi Discord tersebut & kami telah mendapat maklum balas yang baik daripada forumer DFM yang ada di dalam channel tersebut. Localhost Malaysia juga turut mempromosikan nama DragonForce Malaysia kepada masyarakat dengan giat & ia petanda positif kepada kami kerana orang ramai dapat mengetahui kewujudan Forum DragonForce Malaysia. Mereka juga mengenakan Rules yang ketat seperti orang luar harus mendaftar akaun di dalam forum DFM terlebih dahulu sebelum menyertai masuk ke dalam Channel Discord Localhost Malaysia. Dengan kewujudan kumpulan Localhost Malaysia, ia telah banyak membantu pihak kami untuk menyebarkan lagi kebaikan & ilmu yang forumer kami kongsikan di dalam forum ke luar melalui pelbagai platform sosial media.


Oleh itu, pihak DragonForce Malaysia sangat berbesar hati dengan kolaborasi bersama Localhost Malaysia dan kami mengucapkan selamat datang ke dalam keluarga DragonForce Malaysia.

Di sini min nak kongsikan sedikit screenshot apa yang ada di dalam Discord Localhost Malaysia :


Kepada semua forumer yang nak masuk ke dalam Discord Localhost Malaysia, sila tunggu @mangtx hantar link kat komen ok
Wa'alaikumsalam wbt
TAHNIAH PADA SEMUA
Alhamdullillah..
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly


Assalamualaikum dan selamat malam pada semua warga forum DragonForce Malaysia yang dikasihi.


View attachment 23761


View attachment 23762

Dengan rasa berbesar hati, DragonForce Malaysia telah berjaya membuat kolaborasi dengan Komuniti Localhost Malaysia yang dikendalikan oleh saudara @mangtx & @Jaring. Localhost Malaysia pada awalnya ditubuhkan sebagai sebuah komuniti yang mengumpulkan forumer yang ada di dalam forum DFM untuk bergabung di dalam satu channel khas di dalam aplikasi Discord. Objektif utama Localhost Malaysia ialah memudahkan forumer DFM berinteraksi antara satu sama lain dengan senang menggunakan aplikasi Discord & mereka boleh bersiaran secara langsung (live) untuk berkongsi ilmu. Kemudahan Discord amat membantu & memberikan pelbagai manfaat kepada forumer DFM memandangkan kelebihan yang ada di dalam Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Sebagai contoh, Live Room yang disediakan di aplikasi Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Oleh yang demikian, forumer DFM lebih tertarik untuk berkongsi ilmu seperti Live Hacking & mempromosikan Live tersebut di dalam Forum DFM.

Pihak staff & admin DFM juga telah memantau channel Localhost Malaysia di dalam aplikasi Discord tersebut & kami telah mendapat maklum balas yang baik daripada forumer DFM yang ada di dalam channel tersebut. Localhost Malaysia juga turut mempromosikan nama DragonForce Malaysia kepada masyarakat dengan giat & ia petanda positif kepada kami kerana orang ramai dapat mengetahui kewujudan Forum DragonForce Malaysia. Mereka juga mengenakan Rules yang ketat seperti orang luar harus mendaftar akaun di dalam forum DFM terlebih dahulu sebelum menyertai masuk ke dalam Channel Discord Localhost Malaysia. Dengan kewujudan kumpulan Localhost Malaysia, ia telah banyak membantu pihak kami untuk menyebarkan lagi kebaikan & ilmu yang forumer kami kongsikan di dalam forum ke luar melalui pelbagai platform sosial media.


Oleh itu, pihak DragonForce Malaysia sangat berbesar hati dengan kolaborasi bersama Localhost Malaysia dan kami mengucapkan selamat datang ke dalam keluarga DragonForce Malaysia.

Di sini min nak kongsikan sedikit screenshot apa yang ada di dalam Discord Localhost Malaysia :


Kepada semua forumer yang nak masuk ke dalam Discord Localhost Malaysia, sila tunggu @mangtx hantar link kat komen ok
Mantapp
 

micron

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
102
129
localhost
DragonCoin
8,708.00
Terb


Assalamualaikum dan selamat malam pada semua warga forum DragonForce Malaysia yang dikasihi.


View attachment 23761


View attachment 23762

Dengan rasa berbesar hati, DragonForce Malaysia telah berjaya membuat kolaborasi dengan Komuniti Localhost Malaysia yang dikendalikan oleh saudara @mangtx & @Jaring. Localhost Malaysia pada awalnya ditubuhkan sebagai sebuah komuniti yang mengumpulkan forumer yang ada di dalam forum DFM untuk bergabung di dalam satu channel khas di dalam aplikasi Discord. Objektif utama Localhost Malaysia ialah memudahkan forumer DFM berinteraksi antara satu sama lain dengan senang menggunakan aplikasi Discord & mereka boleh bersiaran secara langsung (live) untuk berkongsi ilmu. Kemudahan Discord amat membantu & memberikan pelbagai manfaat kepada forumer DFM memandangkan kelebihan yang ada di dalam Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Sebagai contoh, Live Room yang disediakan di aplikasi Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Oleh yang demikian, forumer DFM lebih tertarik untuk berkongsi ilmu seperti Live Hacking & mempromosikan Live tersebut di dalam Forum DFM.

Pihak staff & admin DFM juga telah memantau channel Localhost Malaysia di dalam aplikasi Discord tersebut & kami telah mendapat maklum balas yang baik daripada forumer DFM yang ada di dalam channel tersebut. Localhost Malaysia juga turut mempromosikan nama DragonForce Malaysia kepada masyarakat dengan giat & ia petanda positif kepada kami kerana orang ramai dapat mengetahui kewujudan Forum DragonForce Malaysia. Mereka juga mengenakan Rules yang ketat seperti orang luar harus mendaftar akaun di dalam forum DFM terlebih dahulu sebelum menyertai masuk ke dalam Channel Discord Localhost Malaysia. Dengan kewujudan kumpulan Localhost Malaysia, ia telah banyak membantu pihak kami untuk menyebarkan lagi kebaikan & ilmu yang forumer kami kongsikan di dalam forum ke luar melalui pelbagai platform sosial media.


Oleh itu, pihak DragonForce Malaysia sangat berbesar hati dengan kolaborasi bersama Localhost Malaysia dan kami mengucapkan selamat datang ke dalam keluarga DragonForce Malaysia.

Di sini min nak kongsikan sedikit screenshot apa yang ada di dalam Discord Localhost Malaysia :


Kepada semua forumer yang nak masuk ke dalam Discord Localhost Malaysia, sila tunggu @mangtx hantar link kat komen ok



Assalamualaikum dan selamat malam pada semua warga forum DragonForce Malaysia yang dikasihi.


View attachment 23761


View attachment 23762

Dengan rasa berbesar hati, DragonForce Malaysia telah berjaya membuat kolaborasi dengan Komuniti Localhost Malaysia yang dikendalikan oleh saudara @mangtx & @Jaring. Localhost Malaysia pada awalnya ditubuhkan sebagai sebuah komuniti yang mengumpulkan forumer yang ada di dalam forum DFM untuk bergabung di dalam satu channel khas di dalam aplikasi Discord. Objektif utama Localhost Malaysia ialah memudahkan forumer DFM berinteraksi antara satu sama lain dengan senang menggunakan aplikasi Discord & mereka boleh bersiaran secara langsung (live) untuk berkongsi ilmu. Kemudahan Discord amat membantu & memberikan pelbagai manfaat kepada forumer DFM memandangkan kelebihan yang ada di dalam Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Sebagai contoh, Live Room yang disediakan di aplikasi Discord tidak ada di dalam Forum DFM. Oleh yang demikian, forumer DFM lebih tertarik untuk berkongsi ilmu seperti Live Hacking & mempromosikan Live tersebut di dalam Forum DFM.

Pihak staff & admin DFM juga telah memantau channel Localhost Malaysia di dalam aplikasi Discord tersebut & kami telah mendapat maklum balas yang baik daripada forumer DFM yang ada di dalam channel tersebut. Localhost Malaysia juga turut mempromosikan nama DragonForce Malaysia kepada masyarakat dengan giat & ia petanda positif kepada kami kerana orang ramai dapat mengetahui kewujudan Forum DragonForce Malaysia. Mereka juga mengenakan Rules yang ketat seperti orang luar harus mendaftar akaun di dalam forum DFM terlebih dahulu sebelum menyertai masuk ke dalam Channel Discord Localhost Malaysia. Dengan kewujudan kumpulan Localhost Malaysia, ia telah banyak membantu pihak kami untuk menyebarkan lagi kebaikan & ilmu yang forumer kami kongsikan di dalam forum ke luar melalui pelbagai platform sosial media.


Oleh itu, pihak DragonForce Malaysia sangat berbesar hati dengan kolaborasi bersama Localhost Malaysia dan kami mengucapkan selamat datang ke dalam keluarga DragonForce Malaysia.

Di sini min nak kongsikan sedikit screenshot apa yang ada di dalam Discord Localhost Malaysia :


Kepada semua forumer yang nak masuk ke dalam Discord Localhost Malaysia, sila tunggu @mangtx hantar link kat komen ok
Terbaik 👍👍
 

aisy_alam

Assistant Leader
DFM Hackers
LV
0
 
17 Jul 2021
295
7,335
DragonCoin
12,666,860.00
Cyberpunk 2077
Tart Nenas
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Alhamdulillah
Semoga terus maju jaya & dipermudahkan segalanya
Aamiin Ya Rabbal 'Alamiin
🤲
SoupyRelievedBufflehead-size_restricted.gif

 
Last edited: