Open Koleksi SosMed Scammer/Reported Account untuk Rujukan Rakyat Malaysia

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV

Top_secret.png

Assalamualaikum guys.

Kepada semua AGENT DFM,

Thread ni saya buat untuk korang semua letakkan sosial media scammer atau pun media sosial korang yang dah kena hack dengan scammer/hacker kat luar sana untuk di report oleh semua user di dalam forum DragonForce Malaysia.

Anda boleh letakkan link/gambar media sosial tersebut di ruangan komen dibawah.

Kerjasama anda amatlah saya hargai.
Terima kasih.



Sincerely,
Falcon98
Forum Leader,
DragonForceMalaysia

 
Last edited:

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
UPDATE
21 NOVEMBER 2021

Really need you guy's help to report this Twitter account. Pedophill do.. buat benda tak elok kat bebudak. Sorry aku takleh share gmbr slain gmbr id accout Twitter tu sebab kandungan yang agak jijik dan tak boleh ditengok kalau org tu tak kuat iman.
But i really want you guys untuk sama2 report account Twitter ni. Ramai mintak tolong.

IMG_20211121_014912.jpg

 
Last edited:

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,722
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
UPDATE
21 NOVEMBER 2021

Really need you guy's help to report this Twitter account. Pedophill do.. buat benda tak elok kat bebudak. Sorry aku takleh share gmbr slain gmbr id accout Twitter tu sebab kandungan yang agak jijik dan tak boleh ditengok kalau org tu tak kuat iman.
But i really want you guys untuk sama2 report account Twitter ni. Ramai mintak tolong.

View attachment 15463
Yang ig tu semua dh direport.. acc twit tu dah disable ke? saya search xde pun
 

J1ng0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
284
2,029
32
1t1k Br0quen
DragonCoin
4,495.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
UPDATE
21 NOVEMBER 2021

Really need you guy's help to report this Twitter account. Pedophill do.. buat benda tak elok kat bebudak. Sorry aku takleh share gmbr slain gmbr id accout Twitter tu sebab kandungan yang agak jijik dan tak boleh ditengok kalau org tu tak kuat iman.
But i really want you guys untuk sama2 report account Twitter ni. Ramai mintak tolong.

View attachment 15463

da xblh bukak daaaa.......
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
UPDATE
22 NOVEMBER 2021


Hari ni aku ada dengar banyak orang dekat tiktok buat review pasal influencer N yang review pasal Air Sally tu dengan tidak beradabnya. And rata-rata TikTokers and influencer lain ada mengadu yang BELIAU follow diorang hanya untuk mintak dorang buat review pasal barang yang dia hantar dekat influencer lain tu. Lepas influencer N tu tau yang influencer lain dah review dia punya barang, dia terus unfollow. And ramai geram dengan perbuatan Influencer N tu, lagi-lagi viral pasal dia review Air Sally dengan buat muntah-muntah depan orang. Lagi la dorang bengang.

Aku just letak sini YouTube dia. Its up to korang nak follow dia ke cemana ke. Nilai sendiri perbuatan dia. But for me, cara dia buat content tu tak sesuai. Takde adab.

 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,695
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
CARA MENGHIDAR DARIPADA DI ADD GROUP SCAMMER

IMG_20211218_123857.jpg
MULA² TARIK KE TEPI DAN TEKAN SETTING

Screenshot_2021-12-18-12-37-42-48_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
lepas tu Tekan Privacy And Security

Screenshot_2021-12-18-12-37-50-76_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
PILIH GROUP
Screenshot_2021-12-18-12-37-58-66_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
DAN TEKAN MY CONTACT


Soo nnt orang yang x kenal tidak akan add group tanpa kebenaran kita dan kalau tekan my contact tu hanya daripada anda save nom sahaja akan di add kiranya orang yang anda kenal je boleh add
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
UPDATE
21 JANUARI 2022

Assalamualaikum WBT. Hari ini saya telah mendapat berita daripada beberapa orang kawan saya yang ada dua orang manusia ini telah menghantar mesej benda-benda yang tidak senonoh kepada kenalan-kenalan beliau yang lain. Di sini saya sertakan Instagram account pelaku-pelaku tersebut.Ada yang sampai melakukan benda yang tidak senonoh itu dihadapan public. Saya memohon maaf sekiranya gambar yang saya letakkan di sini agak kabur yer?
Hopefully korang boleh sesama report dorang yer? Kesian juga dekat kengkawan member sis. Sampai takut nak keluar.

 

Attachments

  • Screenshot_2022-01-21-19-21-24-975_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2022-01-21-19-21-24-975_com.instagram.android.jpg
    1.5 MB · Views: 39
  • Screenshot_2022-01-21-19-28-33-849_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2022-01-21-19-28-33-849_com.instagram.android.jpg
    1.7 MB · Views: 37
Last edited:

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
UPDATE
8 FEBRUARI 2022

Assalamualaikum. Hari ini aku nak bagitau dan pesan dekat korang supaya berhati-hati jika korang adalah orang suka meletakkan gambar korang dekat media sosial. Sebab apa? Sebabnya berkemungkinan ada orang yang jenis otak nakal akan cuba untuk menggunakan gambar korang itu untuk tujuan yang tidak elok. Benda ini terjadi dekat seorang netizen Malaysia ini. Dia meminta untuk semua orang report account IG pelaku berkenaan.


Diharap semua lebih berhati-hati dengan setiap perkongsian korang di dunia maya.​
 

Leviathan01

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
240
640
unknown location!
DragonCoin
0.00
Ancient Piranha
DJI Mavic Pro
Apple TV
Fire Red Dragon
Counter-Strike: Global Offensive
Frost Dragon

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt
Disini saya ingin memberitahu dan mengingatkan kepada anda semua supaya tidak terperdaya dengan aplikasi pinjaman wang yang terdapat di dalam PlayStore dan juga iklan yang dikeluarkan oleh YouTube semasa anda menonton video.

Disini saya kongsikan aplikasi tersebut yang merupakan satu platform untuk scammer atau AHLONG untuk mendapatkan duit daripada mangsa dan juga beberapa tangkap layar mereka menyebarkan gambar mangsa kepada kenalan mangsa. Selepas mereka berjaya menipu mangsa, mereka akan memeras ugut mangsa dengan menyebarkan gambar kepada semua kenalan mangsa dan memeras ugut mangsa untuk membayar kepada mereka.

Mereka mengatakan didalam deskripsi aplikasi tersebut yang tiada faedah dikenakan tetapi selepas itu mereka meminta duit lebih dari perjanjian atas alasan lambat bayar.
Itu sahaja daripada saya.
Tq



 

Attachments

  • IMG_20220610_191954_399.jpg
    IMG_20220610_191954_399.jpg
    80 KB · Views: 14
  • IMG_20220610_194511.jpg
    1.1 MB · Views: 2
  • IMG_20220610_192207.jpg
    IMG_20220610_192207.jpg
    1 MB · Views: 14
  • IMG_20220610_191958_396.jpg
    IMG_20220610_191958_396.jpg
    91.2 KB · Views: 14
  • IMG_20220610_191956_366.jpg
    IMG_20220610_191956_366.jpg
    130.9 KB · Views: 16

Latz

Hackers Leader
DFM Hackers Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
578
9,513
Rust
DragonCoin
241,870,856.00
Tart Nenas
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Smart Stereo Headset SM0087
Fire Red Dragon
Raspberry Pi 4
Black Dragon
Di sini saya kongsikan halaman facebook penipuan jual beli dalam talian, Kemudahan pembelian atas talian semakin menjadi norma masyarakat kini dan bukan lagi sesuatu yang asing bagi masyarakat bandar mahupun luar bandar semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi mengekang penularan wabak Covid-19. Semoga menjadi pengajaran kepada lain juga, semak dahulu sebelum melakukan sebarang transaksi. Berdasarkan statistik daripada Malaysia Computer Emergency Response Team (MyCERT) di bawah Cyber Security Malaysia (CSM), terdapat lebih 7,000 kes penipuan dalam talian yang dilaporkan pada tahun lalu. Daripada jumlah itu, 7,797 aduan adalah kerana tidak menerima barang atau perkhidmatan yang ditawarkan berbanding 3,821 aduan pada 2019 bagi alasan sama.
Berhati hati dengan barangan dan rambang mata dengan yang ditawarkan dengan harga yang murah.

 

ejen018

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jul 2021
83
198
DragonCoin
12,593.00
  • Like
Reactions: nxncy and Jonn